• 108
    çok yoğun geçmesi beklenen sezon..

    genelde şampiyon olunan sezonlar sonunda takıma birkaç takviye yapılırken ne yazık ki bu yıl böyle olmayacak. oldukça fazla giden-gelen olacak. yükselmiş olan piyasaları yüzünden icardi ve rashica’nın bile gidebileceğini göz önünde bulundurmalıyız. ama geçen yıl izlenen futbol ve transfer stratejisi aklını gördüğümüz için açıkçası ben endişelenmiyorum. amaca hedefe uygun bir kadro oluşacaktır.

    bu yıl başında 13. bitirmiş bir takımı, sadece türkiye ligi maçları oynayacağı için, seçilen yol hali hazırdaki kadronun ile yarar kısmına tecrübeli yaşlı yıldızlar+düşüşteki potansiyel yabancılar+patlama öncesi gençler + ilk 11’de 4 yerli sağlayacak minimum sağlam yerli takviyesi ile şampiyonluğa ulaşacak bir kadro kurmaktı. bunu başardılar.

    bu yılki hedef avrupa’da, sona kadar gidemese bile turlar atlayacak bir kadro, ligde ilk iki ve bu yılki zararın karşılanıp borcun kısmi olarak ödenebileceği transfer satış geliri elde etmek. mutlaka şampiyonluk diyemiyorum çünkü siyasal ortamın aynı kaldığı bu düzende “her yıl değişik takım’ın” şampiyon olması gibi bir görüntü var elimizde. bu yüzden avrupa’da kalmak şartıyla , ilk 3 + türkiye kupası gibi beklenti gerçekçidir. tabii ki galatasaray her zaman şampiyonluğa oynar ve mayıs başı potada kaldıysa şampiyon olur. ama önümüzdeli yıl, türkiye’de saha dışı faktörler bizi daha çok zorlayacak.

    boey, nelllson, zaniolo, kerem dörtlüsünden en az ikisi iyi miktarlara satılacak ki garanti 45 milyon euro seviyesi aşılmalı. yunus, mohammed, morutan, cicaldau gibi çıtır satışlarda mümkün.

    icardi, kendi çok istese bile kalamayabilir çünkü 10 milyon euro/yıl bedelli 1 yıllık kontratı katarlılarda ki kendileri bir şekilde sportif sebepler dışında da etki altına girmeye meyilli. ayrıca her başka takıma gidişinde komisyon alan wanda gerçeği de var. ama şu da belli oldu ki önümüzdeki yıl gelemese bile ilerde gene gelecektir galatasaray’a.

    ali koç’un icardi’den daha ziyade rashica transferine gireceğini zannediyorum. kosova asıllı arnavutlar ağırlıklı olarak galatasaraylı olmasına rağmen, muriqi transferinde gördüğümüz bir fenerbahçe etki alanı da mevcut. avrupa’ya geri de dönebilir. en sonu kestirilemez transfer bu.

    8 numarada efor olarak zorlanan oliveira, rahat ettiği mertens’in pozisyonuna, mertens’inde bu pozisyonun mata gibi yedeğine kayabilir.

    çok transfer çok tercih edilir birşey olmasa da on taneden fazla oyuncu gelecek. pozisyonlarını kesinkes bilemesekte zamanlama olarak hemen yaz başı 3-5 tane zaten işi bitmiş, 1-2 tanesi ortalarda ama çoğunluğu gene transfer’in son zamanlarında olacak gibi görünüyor. o zaman herkese biraz sabır ve sağduyu dilerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın