• 526
    alım tarafında problemli geçtiği bariz olan dönem.

    şahsen yaşanmış olabilecek her türlü aksilik, problem, vs. kabulümdür. anlıyorum. eminim herkes elinden gelenin maksimumunu bu işe veriyodur.

    benim anlamadığım meseleyi şu örnekle anlatmak istiyorum. hatırlarsanız 2017 yazında juventus'tan asamoah ve kulübüyle ile her konuda anlaşmış ve transferin noktalanmasını bekliyorduk. juventus 2 yıllığına kiraya gönderdiği spinazzola'yı geri çağırıp, asamoah'ı da bize satmayı düşünüyordu. ancak spinazzola gelmeden, asamoah'ı bize göndermeyi geri çevirmişlerdi ve transfer, 'deadline day'a kadar uzamış, sonuçta spinazzola dönemeyince juventus anlaşmayı bozmuştu. juventus, asamoah'a o kadar bayılmıyordu ve kesin satacaktı. ama ikâmesi gelmeden asla gidişine izin vermedi. 'önce yerine adam, sonra satış' prensibinden şaşmadı ve bizi 1 ay oyaladı. çünkü satışa izin verseydi, pazarda 'sol beksiz kalmış takım' hüviyetiyle haldır huldur adam arayan bir pozisyona düşecek ve eli zayıflayacaktı.

    daha fazla yazmaya lüzum görmüyorum. satacağımız kesin olan adam yerine, limit gereği resmen transferi açıklamasak dahi, ikâme(ler) bulmamış ve anlaşmamış olmamız, düzenli bir çalışma örneği değildir. galatasaray yönetilirken daha özenli olunmalıdır.

    ayrıca galatasaray, 0 takviye ile de 2023-24 sezonunu şampiyon tamamlayacak güce sahiptir. ancak boey'nin ayrılığı bu şampiyonluğu daha zor kılacaktır, olasılığı az da olsa düşürecektir.
  • 527
    yönetimin yine evlere şenlik hamleler yaptığı veya yapamadığı dönem. iyi transfer yapıldı mı elbette yapıldı ama geçen sezon boşa yapılan veya sonunu düşünmeden yüksek maaş vererek yapılan transferler var, bu sezon ise zaha dahil doğru düzgün f/p olarak katkı aldığımız oyuncu yok. geçen yıldan beri takımda sol bek yok ama bugün transferin son gününde levent mercan zorlanıyor, resmen gülünecek haldeydiz. boey’in gideceği sezon başından beri belli ama alternatifi saçma sapan bir oyuncu olan aurier. ocak transfer dönemi olması açıkçası bunu hafifletmiyor.yüksek maaş verip ben de oyuncu ikna ederim.bu yönetimin görevi takıma sadece şampiyonluk değil aynı zamanda değerli asetler kazandırması.
  • 529
    bir buçuk yıldır sol bek yok aynı şekilde sekiz ve on numaramız yok. üstüne sağ bekimizi çok iyi fiyata sattık ancak yerine gelecek olan adam afrika kupasından gelecek en erken iki haftayı bulur forma giymesi. birde bakambu’yu çok iyi fiyata sattık ama yedek forvetimiz yok. kasa boey ve bakamu satışlarından ve şampiyonlar ligi gelirlerinden çok güzel doldu. güzel oyuncu satıyoruz ancak yerlerine ve eksik bölgelere nokta atışı transfer yapamıyoruz. anladığım kadarıyla odak noktamız ligi kazanıp önümüzdeki yılın transfer planlamasını yapmak. planlamadan kastım transferlerin sezon başlamadan bitmesi. umarım öyledir.
  • 531
    galatasaray adına başarısız geçen bir dönemdir. her şeyi bir kenara bıraktım, sol bek olarak angelino'yu göndereceğini 2 ay önceden herkes biliyordu. kendin de biliyordun. fakat 2 aydır hiç bir şey yapmamışsın yahu. şimdi mi yapacaksın. normalde adamın çoktan gelmesi gerekirdi.

    sağ bek gidecekti. 1 ay önceden belliydi transfer yapmamışsın şimdi mi yapacaksın.

    8 numara. takımda sergio vardı sakatlandı. okan hoca o mevkide elimde oyuncu çok diyor. elindeki oyuncular berkan, kerem, ndombele. aga 3-4 ay ne yaptınız ya. hiç mi etrafa sormadınız. bu transfer de yapılamadı.

    halil ikinci forvet olarak yetersiz elinde bakambu var satıyorsun. yerine birisini almıyorsun. nasıl olacak bu işler.

    kusura bakmayın hiç bir şey yapmamışsınız. bütçene göre oyuncularla anlaşıp getirsin adamların bir planı var diyeceğim. oturup kriz zamanının gelmesini beklemişsiniz. nerede başı boş kalmış bir adam var ona salça olunuyor. şampiyon olunsa dahi yönetimin tekrar görev almaması lazım. okan hoca olmasaydı zaten çoktan gitmişlerdi. yanlış anlaşılma olmasın. erden timur da dahildir. gitmeleri gerekiyor. bu kulübe plansız yönetim lazım değil.
  • 532
    kendi adima konuşmak gerekirse, tum transfer haberlerini okuyor goruyorum sosyal medyada (sadece eglencesine). ama kap gelmedikçe hiçbirini ciddiye almıyorum bu sebepten hiç stres yapmıyorum. ne gereği var.
    yönetimdeki insanlar senin benim kadar galatasaraylı. eminim onlarda takim icin en iyisini istiyorlar. özellikle erden timur'a güveniyorum.
    yonetime sallayanlar, kufur edenler bizden degildir/taraftar degildir.
  • 533
    net, sağlam, kaliteli adamlar bulmak bu dönemde zor ona bir itirazım yok. öyle bir futbolcu almak için
    ciddi harcama yapmalıyız.

    bunu kabul etmekle birlikte bitik adamlara da hiç gerek yok. ne yapacağız derseniz kendini bir nebze olsun ispatlamış gelecek vadeden 2-3 genç ile yola devam edelim. mesela alex telles gibi nagatomo gibi. ya da denk denk gelirse fransa liglerinden genç bir oyuncu da olabilir. tabi o durum da biraz işimiz şansa kalıyor. boey de olabilir carole de.

    paramız sokağa saçılmasın ama boş geçersek de ne ligde ne avrupa'da iddiamız kalır. artık ne tür bir transfer olacağına yönetim karar verir. tek isteğim bitik biri olmasın. florya'nın suyunun sırası değil.

    tabi bu işlerin çoktan planlanmalıydı. özellikle sol bek ile orta saha oyuncularının uçakları transfer dönemi açıldığı gün inmeliydi. bu konuda taraftar sonuna kadar haklıdır.

    yarın son güne giriyoruz. dileyelim ki gün sonunda sinir krizine girmeyelim.
  • 535
    şu ana kadar rezalet ilerliyor ki takımdaki en iyi oyuncuyu gönderip resmen lige ve avrupaya havlu atıyorsun. bu dakikadan sonra kralı inse takıma alıştı, eşi yerleşti, form tuttu gibi saçma şeyleri halledene kadar sezon bitecek zaten. ey transfer yapanlar; hiç mi oyuncu izleyip temas kurmadınız da dımdızlak ortada kaldık? bu yönetim bu dakikadan sonra avrupa listesine kimseyi yazamaz.

    (bkz: ömer bayram ile transferi kapattık)
  • 537
    şu transfer dönemini abdurrahim albayrak yönetseydi adama denmedik laf kalmazdı. hele de 30 milyon euroluk topçu sattıktan sonra samet aybaba dönemi beşiktaş’ı gibi menemene ekmek banar gibi transfer yapma peşinde koşmamız maalesef utanç verici.

    ya kimse kazıklanalım demiyor ama levent mercan’ı bile ıkına ıkına alma gayreti nedir be arkadaş. bu kadar mı kasanın dibini sıyırdık? bu kadar mı yokluktayız?
  • 538
    hep diyoruz ya devre arası kim kadrosundaki oyuncuyu bize verir diye.
    zira devre arası gerçekten kimse oyuncusunu vermezken biz sağ bekimizi, sol bekimizi, yedek forvetimizi verdik. sürekli şekilde oyuncu gönderip, aldık dedikleri tek oyuncu en erken maçına şubat sonu mart başı çıkabilecek serge aurier.

    takım zaten eksikti, güçlendirmemiz gerekirken daha çok güç kaybettik.
    haziran 2023'ten beri 8 ve 10 numara ihtiyacımız var, 25 ekim 2023'ten beri de sol bek alacağımız belliydi. bu transferlerin hemen ocağın ikinci haftası bitmesi gerekirken şubatın 1. haftasına girdik hala ortada 0 transfer. hoca cuma gününe kadar sol ve sağ bek istiyorum dedi ama onu bile kaale almadılar.

    belli ki yönetim avrupa ligini çöpe atmış. bitik oyuncu transfer etmeye devam edersek ciddi ciddi dursun özbek'in şampiyonluğu da sattığına inanacağım.

    çok transfer dönemi, çok fazla sinir stres yaşadık ama bu dönem gerçekten sinirlerimi en çok bozan dönem oldu. bu transferdeki vasatlık parayla ilgili de değil.

    gerçekten her transfer döneminde travma yaşamaktan saçlarım bembeyaz oldu.
    bir kere de her şey doğru düzgün gitsin.
  • 539
    portekiz liginde sadece 30 maç oynamış gelecek vaat ettiğini düşündüğüm 21 yaşındaki otavio’nun bile 12 milyon € a porto ya satıldığı bir ortamda unutalım artık 1 milyona gelecek vaad eden u21 oyuncusu transfer etmeyi. yukardaki (bkz: #3840296) yorum gibi akşam pazarının kovalanmasının çok mantıklı ve olağan olduğunu düşünüyorum, çünkü piyasa bizlerin rekabet edemeyeceği kadar yükseldi. bu geceden itibaren 2 subat yani yarın gece saat 24:00 e kadar uyumak yok bize ve yöneticilere anlaşıldı.
    şampiyonlar liginde oynadığımız güçlü oyun sonunu beceremesek de beni çok mutlu etti ve ayrıca da gururlandırdı. ben yönetime, okan buruk’a ve de en çok erden timur’a güveniyorum, şansları yanlarında olsun, özellikle bu 24 saat içinde :)
  • 540
    sağ bek ve sol bek yedeği yokken, as sol bek ve sağ bekini gönderip, sol bek, sol bek yedeği, sağ bek ve sağ bek yedeği kalmamış bir şekilde listelerin bildirilmesine 24 saat kala bonservissiz, ortada kalmış bek oyuncusu aramak gibi bi rezalete konu olmuş transfer sezonu.

    fıkranın sonuna da asıl eksik ortasaha ve 10 numara diye eklemek gerekiyor.

    dünyada eşi benzeri olduğunu dahi sanmıyorum.
  • 541
    büyük hayalkırıklığı.. aurier nedir oynaması zaten en erken martı bulur. scout ekibinin bir b planı yokmuydu sonucta boeyin transfer yapacağı aşikardı bu yıl içinde. hiç mi hazırlanmadınız alternatifler uzerinde. transferin son günü gelmiş aurier levent rıdvan.. yazıklar olsun, böyle iş bilmezlik mi olur. okan hoca yerinde olsam yönetimle ciddi bir sekilde tartışırdım. belki tartışmıştır bile…
  • 544
    yakın bir zaman önce scout ekibi meselesiyle ilgili bir entry yazmıştım ve çok fazla olumsuz cevap almıştım. biraz uzundu ama işiniz yoksa mutlaka okuyun.
    (bkz: scout ekibi/#3810021)

    şimdi transferin son anlarında aklıma geldi. takımdan boey bakambu ve angelino yollanmış. boey ve angelinonun ayrılacağı bence kasım ayından beri belliydi. çıkan haberlere ve görüşülen isimlere bakıyorum aurier,rıdvan,berkay yılmaz ve levent mercan sanırım. bunların üstüne hepimizin uzun zamandır bildiği bir orta saha meselesi de var.

    avrupa listeleri için yanlışım yoksa bugün son gün ve 3 oyuncu ekleyebiliyoruz en fazla. bu süreç içerisinde galatasaray benim daha önce adını duymadığım veya gelecek vadeden diyebileceğim tek isim olan assignon ile görüştü ve transfer gerçekleşmedi. bunun dışında görüşülen isim varsa bile bugün açıklanmazsa en azından avrupa ligi için bir anlamı kalmayacak ve galatasarayın benim gönlümde,fikrimde asıl hedefi her zaman avrupa olmalıdır.

    boey bize menajer önerisiydi zaten bilenler biliyor bunu benim duyduğum da bildiğim de budur. ben bu gece şunu düşünüyorum galatasaray scout ekibi bu devre arası transfer dönemi için orta saha ve bek adayları olarak kimleri önerdi veya önerdi mi? önerdiler ve alamayan yönetim mi oldu?

    bu kadar zamandır taraftarın bile bildiği bu mevkiler için takıma sınıf atlatmasa dahi belli bir seviyede performans verebilecek ve tutmasa da yolları ayırmakta zorlanmayacağımız 2 veya 3 oyuncu bulmak,bulunduysa almak bu kadar zormu anlamıyorum. her transfer döneminde akşam pazarınds sebze seçer gibi oyuncu bakıyoruz.

    bir de bi' efsane türedi devre arası futbolcu almak zor diye herkes bunun peşinde koşuyor. fransanın 2. ligi var bundesliga 2 var hırvat ligi var danimarka var çok uzakta aramazsan yunan ligi var. yani 4 5 milyon euro bonservisi geçmeyecek şekilde (devre arası) takıma katkı sağlayabilecek yıldız olmasa da görevini yapabilecek onlarca futbolcu bence bulunabilir.

    ya ben gerçekten salağım ya da ısrarla bize salak muamelesi yapılıyor çözemedim gitti. benim gördüğüm şey koca bir plansızlık o kadar. allah korusun bu takım şampiyon olamazsa bugünleri hiç iyi hatırlamazsınız. o yüzden hesabı iş bitince değil şimdiden sormak lazım.
  • 545
    bu saatten sonra panikle para harcayıp saçma sapan transferler yapacaklarına hiç kimseyi almasın yönetim, mayıstaki seçimde de aday olmasınlar.

    insan nasıl iki beki boş bırakır bu kadar sürede bir alternatif bulamaz ya. sırf bunların beceriksizlikleri yüzünden takımda bek yok, orta saha eksik, sağ kanat eksik ve şimdi yedek forvet de kalmadı. şurda sözlükten 7-8 kişi toplasan daha iyi yönetirdi transfer sürecini. ne erden timur ne başkan ne de diğerleri hiçbiri becerememiştir. iddia ediyorum burak elmas ayarında beceriksizlik bu.
  • 546
    (bkz: #3799524) biz bunları hep söylemiştik... bunu söylemek için öyle müneccim, analist, içeriden bilgi aldığını iddia eden sosyal medya ünlüsü olmaya filan da gerek yok he... biz bu kulübü yaşıyoruz kardeşim, hissediyoruz, biliyoruz.

    2 gündür yine ortaya sağ bek sol bek diye bir tek bizim bakkalın oğlunun ismi ortaya atılmadı. ama sonuç? sonuç yok... e iletişimde yok. biz niye sikko üç beş sosyal medya fenomeni veya sözde gazeteci üzerinden kulübün transfer politikası hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyoruz? ulan çıkın açık açık durum neyse söyleyin. siz böyle bu kadar dedikoduya izin verdiğiniz için millet yangın yapıyor, anlamıyor musunuz?

    bak çıkıp deseniz ki "eyy galatasaray taraftarı biz sacha boey'u 30 milyona sattık, bakambu'yu da 5 milyona sattık. ama bizim bu bankalar birliği anlaşmasından çıkmamız için bu nakit paraya ihtiyacımız var. ayrıca devre arası hazır topçuyu kulübünden almak kolay değil. o yüzden biz yine sevgili okan hocamızın şapkadan çıkaracağı tavşanlar ile sezonu bitirip sezon sonu bakacağız işimize."

    en azından kendim için diyorum ben okey diyeceğim ya. ben zaten devre arası transferine sıcak olmayan bir adamım. bu takımın bir iskeleti var, seneye güzel eklemeler ile yine çok iddialı olacağız. ama iletişim kurun, taraftara anlatın. sizin yüzünüzden ne olduğu belli olmayan twitter hesapları ortaya çıkıyor ünlü oluyor sonra algı yapıyorlar. sonra çıkıp sosyal medya şöyle, böyle.. çıkın, kesin sesleri. koskoca camia, 3-5 etkileşim maymunu yüzünden madara oluyor farkında değilsiniz.

    şimdi aklıma geldi editi: ulan bir de siz böyle yapınca hocayı da kandırmış oluyorsunuz. okan hoca pamuk gibi adam. fatih hoca gibi de değil. ama siz hocanın da iyi niyetini suistimal ediyorsunuz bu şekilde. takımla, camia ile kimyası müthiş tutmuş bir hocayı daha yönetim yüzünden harcamayalım allah rızası için. adamlar ismail kartal övüyor ya. adamlar ismail kartal'ın arkasında duruyor yönetim olarak. bugün fenerbahçe'den ayrılsa çalıştıracağı en büyük takım konyaspor olan adamdan bahsediyoruz.
  • 547
    sözgelimi muslera 15 ocak tarihinde yönetimle konuşup "ben hemen yarın uruguay'a gidip 1,5 sene oynayıp futbolu bırakacağım" şeklinde ani bir karar bildirse ve bu ani karardan sonra galatasaray yönetimi "biz birinci kaleci olarak günay'a, yedek kaleci olarak da jankat'a güveniyoruz" deseydi, bunu anlardım. doğru bulmazdım ama anlardım. çünkü öyle veya böyle lig ölçeğinde yeterli gelebilecek bir yedeği var muslera'nın. "para yok, zaman yok. günay'a güvenip devam edilme kararı almışlar, saygı duyuyorum" derdim. ama şu an bahse konu pozisyonlar için yönetimin "para yok", "bankalar birliği anlaşması" vb. bahanelerle aklanmaya çalışılması inanılır gibi değil.

    galatasaray taraftarının ve okan hocanın transferde ısrarcı olmalarının sebebi doyumsuzluk, obezite vs. değil; bu ısrar ve inat tamamen ihtiyaç endeksli. galatasaray'ın yedek sağ beki yok iken, elindeki as sağbeki satıldı. en güçlü, en kaliteli oyuncusu galatasaray'ın bir hafta önce sağ bekiydi, bugün belki en zayıf yeri. galatasaray'ın ana planında as sol bek angelino idi. kasım ayında gözden çıkarıldı, hafta başında da oyuncu resmen takımdan ayrıldı. yedek sol bekimiz kazımcan'dı sene başında, sene içinde rotasyonda 4. hatta 5. sıraya kadar düştü. galatasaray'ın sağ beki de yok, sol beki de yok. yok yani. yedek kalecisi günay güvenç ayarında dahi bir sağ bek veya sol bek yok takımda. ali turap'ı sağ bekten, kazımcan karataş'ı sol bekten sayıyor olamayız. bu içinde bulunduğumuzun bahanesi, özürü, açıklaması olamaz. rezilliktir bu, fiyaskodur. galatasaray yönetimi iki mevkiyi göz göre göre boş bırakıyor ve bu durumun altını çizmeye çalışan insanlar galatasaray düşmanlığıyla, birilerinin kayığına binmek ile suçlanıyor. kimsenin taraftarı olduğu takıma düşman olduğu yok, olamaz da böyle bir şey. kimsenin ucuz sosyal medya hesaplarından etkilendiği de yok, kimse zeka geriliği problemi yaşamıyor. ama kimsenin de yönetimin hatalarını, plansızlığını örtbas etmek adına birilerinin yönlendirmesiyle nefer olmuş gazetecilerin susturma çabalarına boyun eğecek hali yok. susacak hali yok. "yangın" da deseniz durum bu, "şımarık" da deseniz durum bu. daha başka türlü türlü hakaretleri etseniz de durum bu. gerçekler ortada bu transfer döneminde.
  • 549
    uefa bildirimi için bugün gece yarısı; yerel bildirim için ise 9 şubat'a kadar sürecek zaman aralığı.

    ben öyle ya da böyle eksiklerin giderileceğini düşünüyorum kendi adıma. yalnız burada sıkıntı yerli oyuncu. levent de olsa rıdvan da olsa fark etmez. sanırım sol bek yerli olacak. rıdvan eğer 1.6 milyon istiyorsa kendisi için boşuna uğraşmaya gerek yok. sağ bek için aurier neden imzalanmadı bilmiyorum. herhalde ondan daha mantıklı bir opsiyon ortaya çıkmış olmalı. gönül ister ki sergey volkov gibi bonservisli iyi genç bir oyuncuya gidilsin ama sanırım bu dönem öyle bir amacımız yok. sene sonuna bırakıldığı anlaşılıyor. aksi halde gereken bonservis verilip istenen oyuncuyu alacak parası var kulübün.

    şimdi gelelim eleştirilere. öncelikle belirlenen bütçe nedir? başkan ne istedi? erden timur'a nasıl bir yetki verildi? okan hoca ne istedi? neye okey verdi? bunların hiç birini bilmiyoruz. neticelenene kadar aşırı bir yorum yapmaktan kendi adıma kaçınacağım bu nedenlerden. ben herkesin elinden geleni yaptığını varsayıyorum. satışlar bunu gösteriyor. fakat okan hocanın istediklerini bir şekilde tamamlamak zorundalar. bunu da en az maliyetle yapılmaya çalışıldığı belli oluyor. bu şartlarda sonuç ne olursa olsun nacizane tavsiyem ara dönemden sonra çıkıp açıklıkla ne olduğu taraftara açıklanmalı. neden böyle bir yol tercih edildi? neler oldu? listeler neydi? bilinçli mi yoksa zorunlu mu böyle bir yol tercih edildi. ben kendi adıma bunu öğrenmek istiyorum.

    umarım hakkımızda hayırlısı olur. benim ne olursa olsun şüphem yok başarılı olacağımızdan.
  • 550
    ne yazık ki insanımızın huylarından olan plansızlık, her işi son dakikaya bırakma, kendini herkesten akıllı görme durumlarını futbol yönetimlerinde de görüyoruz.

    bu nedenle her transfer dönemi ne denk gelirse şeklinde geçiyor.

    erden timur’un anlattığı projeler çok iyi geliyordu kulağa, avrupada kulüp alınması, gençlerin oralarda yetiştirilmesi vs ama tabi ki hayata geçmedi.

    neyse bir dönemin daha sonuna geliyoruz ve yine kötü bir transfer dönemi geçirdik, üstelik 4-5 aylık süreçte ihtiyacımız belli iken ve elimizde para varken.

    -limit fln bahanesine sığınılmasın bu sefer çünkü limiti yanlış transferlere verilen maaşlarla da aynı isimler doldurdu.-

    son gün, takımında kim kadrodışı, kim mutsuz, kim formsuz ise peşinde olacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın