• 501
    okan hocanın yaratıcı çözümleri ve güçlü oyunu sayesinde yönetimin bu dönemdeki foyası ortaya çıkmıyor.

    daha 6 ay önce boey'e bir sürü teklif varken ve adam sözleşme yenilememişken dubois'yi geri çağırma maddesi koymadan yollamak bir hataydı. yönetime yazar.

    şimdi de artık seçim var diye mi yoksa borç kapatmak istedikleri için mi bilmiyorum ama takımdan hem sol bek hem de sağ bek ayrılmışken yerlerine isim alınmaması da büyük hata. bu da kendilerine yazar.

    orta saha / 10 numara konusunda bir şey diyemiyorum. zira o bölgelerde çokça isim var. ayrılan olmadığı sürece isim gelmemesini de anlayışla karşılıyorum. ancak takımı sağ bek / sol bek olmadan ortada bırakmak ilk 3 transfer döneminde gösterdikleri başarılar sonrasında büyük eksi olarak yazıyor. daha bu oyuncular gelecek, takım alışacak, avrupa ve ligde kritik maçlara çıkacaklar.
    geç değil, daha zamanında gedson ilk geldiğinde takıma alışacak diyene kadar bir sürü puan kaybı yaşamış, oyuncu takıma alışıncaya kadar ligi elimizden kaçırmıştık. umarım aynısı başımıza gelmez.
  • 503
    assignon geldiyse sağ bek tamam diyebiliriz, acil olarak sol bek ve 8 numara transferi kaldı. hadi 8 numarayı bi şekilde demirbay, oliveira veya torreira'yı 8 yapıp kaan'ı 6 olarak çözebiliriz de sol beki barış tek başına sürekli idare edemez mutlaka sol bek transferi gerekiyor. hücum özellikleri daha ağır basan assignon ve defansif yönü daha kuvvetli sol bek transferiyle şampiyon oluruz ama 8 numarasız avrupa liginde ne kadar başarı sağlarız bilemiyorum.
  • 504
    sağ bek gitti, sağ bek geldi. gelen para dışında, takıma katkı olarak elde var sıfır. avrupa oyuncu kayıt için son 21 saat kaldı ve hala sol bek alamadık. transfer açıldığı gün yapmamız gereken hamleyi son 21 saatte yapacağız. umarım samsun maçına hazır olarak çıkabilecek oyuncu getiririz.

    düzenleme: arkadaşlar uyardı, cuma günü son günmüş, 45 saat var. umarım hazır oyuncular katabiliriz.
  • 510
    daha önce çok kötü transfer dönemleri gördüm ama bu kadar kötüsünü görmemiştim.
    galatasaray'ı yıllardır biliriz, hemen hemen her sezon 1 tane pozisyonu sallabaş şekilde idare eder.
    bir tane pozisyonu bomboş kalır, buna alıştık tamam da 2 pozisyonu birden bomboş kaldığını hiç görmemiştim.
    ya bırak seviyesinin yeterli yetersiz oluşunu, bildiğin oynayacak oyuncusu yok.
    bak boey'i satmadığımızı farz ediyorum zaten orada tek oyuncu varken siz oraya alternatif nasıl bakmazsınız ya?
    neyi amaçladınız, ne planladınız aklım hayalim almıyor.
    gerçekten bir tane mantıklı neden gelmiyor aklıma.
    bu takımı sabote etmekten başka hiçbir şey değil.
    neyin peşindeyseniz çıkın açık açık delikanlıca söyleyin biz de beklenti içine girmeyelim.
  • 512
    fernando meira'yı sattığımız 2008 - 2009 sezonu ara transfer dönemi gibi bir dönem oluyor. sacha boey gitti, angelino gitti, as sol bekimiz yok, as sağ bek olarak serge aurier ismi geçiyor, cedric bakambu da gidici gibi gözüküyor, yedek forvetimiz de kalmıyor.

    vallahi allah sonumuzu hayretsin, diyecek bir şey yok. umarım bunlar okan buruk'u kızdırmıyordur çünkü asıl o giderse işter o zaman yandığımızın resmidir.
  • 514
    hayat fm değil, bunu kabul etmek lazım ama galatasaray gibi bir kulübün 3-5 oyuncuda sürekli dönüp dolaşması scouting denen bir konu ile alakamızın olmadığını gösterir. menajerler bize transfer yapıyor demek ki.

    sen brezilya'dan bir oyuncu getiremiyorsan, norveç'ten, polonya liginden bir oyuncu koparamıyorsan kimi izliyorsun scouting departmanı? fm'ye bakıp ben de oyuncu öneririm kulübe olay bu ise. okan hoca şansa yaşıyor valla.
  • 515
    boey'nin satılma haberleri düşmeye başladığında şöyle yazmışım ve yolla butonuna basmayı unutmuşum:

    -
    uefa listesine 3 yeni futbolcu eklenebilecek olması kadrodaki eksiklere göz yummamız gerektiği anlamına gelmiyor. yeni transferlerimizin hepsini ligde kullanabiliyoruz sonuçta.

    3 oyuncu geleceği bile meçhul olsa da bana kalırsa 3 ila 5 arası takviye istiyor mevcut kadromuz.

    -

    bak hel bak, 3 ila 5 takviye gerekiyormuş, fazlasını uefa'da oynatamasan bile ligde oynatacakmışsın.

    günün sonunda takımın en iyi 3 oyuncusundan birini kaybedip eksiklerimizin hiçbirini gidermediğimiz, momentum kaybettiğimiz bir transfer dönemi olarak noktalanmak üzere. yazın yediğimiz hurmalar kışın tırmaladı resmen.
  • 517
    avrupa ligi kayıtları ne zaman. uefa sitesinde bu şekilde yazmış:

    -----------alıntı-----------------
    when will squad changes be confirmed?
    clubs have until 24:00 cet on thursday 2 february to communicate their desired squad changes. once all teams' changes are approved by uefa in each competition, the full list of ins and outs will be published on uefa.com.
    ------------alıntı-------------

    valla ingilizce biliyorum sanırdım. bu akşam 24.00'a mı kadar yarın gün sonu olan 24.00'a mı kadar anlamadım.

    edit:bugün gün sonu olsa 00.00 olması lazımmış 24.00 olduğu için yarın gün sonuna kadar.
    hadi duyum da vereyim bu başlıkta hazır editlemişken yarın gün sonuna kadar en az 1 transfer bekliyorum. *
  • 521
    boey'den 1e30 yapmışken benzer miktarlara yapılacak scout transferlerine kimse hayır demezdi.

    demekki ya scouting işlemiyor ya da kendilerini takan yok. ben ikincisinin daha ağır bastığını düşünüyorum çünkü marcao'yu da boey'i de öneren aynı ekipti.

    şunu artık öğrenmek lazım, 600-700bin euro maaş verdiğimiz futbolcudan zarar etme ihtimali yok. en fazla performans alamazsın, gönderir ve değiştirirsin. korkmayın denemekten.

    ziyech, tete, ndombele. üçü de cv transferi, üçü de bonservissiz, üçü de yüksek maaşlı, üçü de tutmadı ve üçünü de gönderemiyorsun. tesadüf mü?
  • 523
    bugün* üzerinden konuşursam bizim alacağımız adam/adamlar cuma sabah takımla antrenmana çıkıp varsa cumartesi maça çıkacak kıvamda olmalı/olmalıydı.

    sağ bek için alındı denilen adam* afrika kupasında ve ne zaman döner belli değil. final oynarsa avrupadaki maçları kaçıracağı yazılmış.

    sol bek için ortada dönen isimler rıdvan ve levent özcan kimseyi tatmin etmişe benzemiyor. elle tutulur bir isim bile düşmedi piyasaya.

    orta saha anılmıyor bile. thor’un yanında oynayacak oyuncumuz yok tam 1 seneye yakındır. yazı boş geçtik hadi eyvallah kışı nasıl boş geçiyoruz ya. biri çıkıp anlatsın.

    erden timur 2023/2024 sezonunda yaz ve kış transfer dönemlerini yönetebileceği maksimum kötülükte yönetti. takımın eksik bölgeleri hala eksik hala eksik. çaptan düşmüş sözüm ona yıldızlara transfer çalımı attık diyebilmek için saçmalık derecesinde paralar saçıldı. devre arası döneme geldik boey’in satışı bağıra bağıra geldi bizim ona bile hazırlığımız yokmuş ya. kusura bakmasın ama iyi niyetle olmuyor bu işler. bu işi profesyonel olarak yönetemeyecekse yönetecek birine devretsin.

    kış transferinde de sıçtık batırdık diyerek darısı 2024 yazına diyorum.
  • 525
    mevcut yönetimin sınıfta kaldığı 2. transfer dönemi. para yok, ffp şeklinde bu olayları geçiştirme taktiği izleniyor belli ki ancak yazın harcanan paraların ne olduğunu unuttuğumuzu sanıyorlar. ihtiyacınıza yönelik para harcamazsanız bu şekilde tıkanırsınız. kaan ayhan-barış alper yılmaz her yeri yamar şeklinde bir kadro planlamasına dönmüştük bir süredir. anlaşılan o ki 2024 yazına kadar da bu stratejiyle birlikte ilerlemeye devam edeceğiz.

    hal böyleyken de özellikle erden timur'un bu kadar dokunulmaz oluşu beni bir taraftar olarak rahatsız ediyor. bu adam babam değil, bu adam fatih terim değil. yöneticiliğinin 2. yılını tamamlamak üzere olan bir isim kendisi. bu 2 sene süre zarfında icardi'leri, torreira'ları, mertens'leri getiren de kendisi, ziyech'leri, tete'leri, ndombele'leri getiren de kendisi ki bu takımın ortasahası çok uzun bir süredir yok. ayrıca yazın yüksek maliyetler harcayarak aldığı davinson ve zaha'da yine galatasaray'ın maaş yükü olarak elini kolunu bağlayan durumlar.

    niye erden timur'u bu kadar ön plana atıyorsun denebilir. burada da zaten diğer yöneticiler bir yöneticilik vasfını göremedik ve bu insanları umursayan bir taraftar olduğunu da zannetmiyorum. reklam amaçlı o koltuklarda oturup gün dolduruyorlar.

    avrupa ligi hedefi zaten ne kadar gerçekçiydi bu bir konu. eğer ki kadromuz daha dengeli olsa bence bir umut da olsa kovalanabilirdi ancak geldiğimiz durumda boey'li kadroyla bile kazanırız demek polyannacılık olacaktı. ancak 1 şubat haliyle mevcut yönetimin avrupa özelinde bir hedefi yok. saygı duyabilirim buna çünkü asıl para şampiyonlar ligi katılımıyla geliyor. 31 milyon euro gibi değil bir para kazandık. sürekli kazansak çok farklı bir yapı içerisinde girebilme ihtimalimiz var. ancak burada da kazanılan parayı çarçur etmemek gerekiyor ki 2023 yazında mesela bu para çarçur edildiği için tabiri caizse tutuklanmış bir şekilde gün geçiriyoruz.

    lige gelirsek, fener'e karşı ikili averaj konusunda bir avantajımız var ama işleri bu kadro o maça taşıyabilir mi. lig performansımız bu sene ne kadar doyurucu ve bu halimize rağmen kadrodan boey'in gidişiyle güç kaybedişimiz, rakibimiz fener'in ise her mevkisini 2 yada 3 oyuncuyla birlikte yedeklediği bir gerçeklik var.

    yönetim görevini yerine getirememiştir. maaş yükü korkunç bir hale geldiği için eldeki oyuncuları minik minik elden çıkarma hareketi geçtiler ki eğer 3 lira kazanıyorsanız 5 lira harcayamazsınız. gerçeklerle yüzleştiler ve yüzleştik.

    şampiyonluk kaçarsa bunun tek sorumlusu galatasaray yönetimidir. okan hoca muslera'yı forvete koysa tek bir laf etmeyeceğim ben. yönetimin bir değeri yok, bir çok insanın gözünde de erden timur çok değerli birisi. dilerim taraftarın ona gösterdiği bu korumacı ve sevecen tavrın hakkını verebilir 2024 yazıyla birlikte. ben kendisine nötr taraftayım an itibariyle, bu kadar korunmasını şaşkınlıkla karşılıyorum ve rahatsız oluyorum sahip olduğu bu sevgi kredisinden ötürü. ancak her galatasaray'ın öncelikli olarak istediği şey galatasaray'ın iyiliği. ben öyle olması gerektiği düşünüyorum. erden timur'da umarım galatasaray'ı güçlendirecek kararları veren ve uygulayan bir hale gelebilir. bende kendisini karşı nötr bir konumdan aynı 2023 yazından önce olduğu gibi pozitif bir konuma geçerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın