• 557
    uefa kadrosuna 3 oyuncu eklenebiliyor öncelikle bunu bi yazın kenara. boey, angelino, bakambu gitti. boey yerine aurier gelirse yazılacak, bakambu yerine halil, son gün gelirse bir transfer daha o da eklenir. kazımcan ı gönderelim tete yi gönderelim yerine x, y yi alalım biraz hayal bu liste konusundan. yangının yeri de değil bu transfer dönemini kazıklanmadan kapa, borçlarını azalt. menajerler de aklını başına alsın. ayrıca barış ın şuanki yetenekleri ile sağ kanatta çıkabileceği noktadan sol bek olarak çıkabileceği nokta daha yüksek.

    sürekli transfer obezi olup hastanelik olmaktansa elimizdeki futbolcuların kiymetini bildiğimiz bir tranfer sezonu olarak kapanır umarım. önümüzdeki sezonlara da daha planlı girmemize ön ayak olur. anlık olarak kârlı sezondur.
  • 558
    yönetimin dikkat ettiği hususun az maliyet olduğunu ve sesi çok çıkan taraftarın buna ikna olmadığını düşünüyorum. biz yazın o kurşunu attık zaten. az bonservis fazla maaş işini abartmasaydık iyiydi. yönetimin hataları olmuştur, hala da olacaktır. ben 2 tane bekin alınacağını ama bazı taraftarların bu isimlere ne olursa olsun ikna olmayacağını düşünüyorum.

    gidenin yeri öyle kolay dolmaz. ajax yıllardır dolduramıyor gidenin yerini. satmasına satıyor, altyapı desen var, scouting desen var, para desen var ama her şey aynı olmuyor. başarıda istikrar da bu kadar sattıktan sonra olmuyor. biz hem satalım diyoruz hem yerini dolduralım diyoruz. böyle bir dünya yok. 1 sasha boey satıyoruz ama beklenti 2 tane sasha boey almak üzerine. kolay olsaydı bayern yapardı bunu, seni ne diye zengin etsin ki.

    boey demişken ilk senesinde sakatlıklarla boğuştuğunu, ikinci senesinin başında kadro dışı kaldığını, taraftarın bu adamı neden kazanmıyoruz demediğini, as bek dubois bir anda sakatlanınca kelebek etkisiyle muhteşem bir hikaye yazılabildiğini kimse unutmasın. bugün boey'in hikayesi bonservissiz de sona erebilirdi ama biz 30 milyon euro kazandık. bu işler böyle yürüyor.

    bu takımın iskeleti hala duruyor, yedekleri hala ümit veriyor. nicelik olarak bek açığımız var. ara transfer dönemi bu, tutar tutmaz transferler bilemem ama kimse felaket senaryosu yazmaya kalkmasın. bu takımın transferle ihya olacağının garantisini kim verdi size? yıllardır akıllanmadınız mı? ajax-benfica gibi satan kulüplerin bile zaman zaman beceremediği işler bunlar.
  • 560
    artık son güne girildi ancak 2 oyuncu gönderilip hatrı sayılır bi' bonservis kazanılmasına karşın hiçbir transferin yapılamadığı dönem. benim takip ettiğim transfer dönemleri içerisinde en kötüler arasında kesinlikle ilk 3'e girer. sezon sonu bi' başarısızlık olursa hiçkimse ama hiçkimse ne bunun hesabını verebilir ne de altından kalkabilir.
  • 562
    hakkında bir karar verilmiş dönemdir.
    karar da şudur, 0 bonservis ve kiralıklarla bu dönemi geçeceğiz.

    karar doğrudur yanlıştır, ama bir çok grubun elini kısıtlıyor bu istek.

    1- scout ekibi: 'ara transferde bonservissiz çıkacak oyuncular' diye bir filtreye sahip olduklarını sanmıyorum. yapabilecekleri maksimum şey, veritabanında kulübüyle problemli, başka kulüplere transfer olacak dedikoduları çıkan oyuncuları aramak. bunları da kendi içinde sıralamak. veya menajer önerilerinden seçim yapmak.

    (bkz: assignon)
    (bkz: serge aurier)
    (bkz: zeki çelik)
    (bkz: youcef attal)

    2- teknik direktör: okan hoca da aynı kıstasa sahip. o da yönetimin verdiği karar sonucu scout ekibinin filtresine takılmak zorunda.

    3- transferde sorumlu kişi: cenk ergün / erden timur da aynı kıstasa sahip. gidip de istediği gibi pazarlık yapma gücü ellerinde yok.

    peki bütün bunlar sonucu yaşanan ne?
    allah'a çok şükür sağ bekte yine bir nebze adam bulabildik. ancak durum sol bekte daha vahim.

    (bkz: rıdvan yılmaz)
    (bkz: levent mercan)

    rıdvan'ın benim bildiğim, euro 2024 için geçici olarak oynayabileceği bir yere gitmek / montella'nın gözünün önünde olmak gibi bir isteği var. kalıcı olarak gelmek istemiyor.

    rangers da geçici olarak bırakmak istemiyor.

    galatasaray 6 aylık opsiyonsuz veya 6 aylık kiralık + zorunlu opsiyonlu iki duruma da okey. ancak rangers ve rıdvan'ın anlaşmazlığı bize zarar vermiş durumda. sanırım rıdvan sonunda opsiyonlu gelmeye ikna oldu, ancak bu sefer de 1.6 milyon euro istiyormuş yıllık. bay, kerem ve apo'nun kazan kaldırmaması için ve rıdvan'ın da çaresizliğimizi kullanmaması için görüşmeler tıkanmış durumda.

    levent mercan'ı ise, cüzi bir bedelle elde edebilmek için önce menajer kanalından bir baskı oluşturarak, hurma'nın eli zorlanmaya çalışıldı gibi okuyorum durumu. şu an ters tepmiş durumda.

    neden beklerin bir tarafını türk yapmaya çalışıyoruz o da muamma. anlık 11 yabancımız var, bakambu yerine yabancı santrafor, sağ bek, sol bek koysak zaten 14 yabancı oluyoruz.

    bir fırsat 8-10 numara mı kovalanıyor da, bi 1 tane sınır açık bırakmaya çalışıyoruz, pek anlamadım.

    kaldı 12 saat, bakalım ne olacak?
  • 565
    yana yakıla orta saha gelmesini beklediğim dönem. takımdaki orta saha eksikliği vs bir yana, torr'u tek başına sağa sol koştururken, pres yaparken, alan kapatırken bir de top dağıtmaya çalışıp fırsat bulduğunda da hücuma çıkarken gördüğümde üzülüyorum. şu adama bir yardımcı alalım nolursunuz. dört dörtlük olmasına gerek yok, sadece bir kaç özelliği öne çıksın yeter. iyi pasör olsun, ya da fizikli iyi topçalan biri olsun gibi. ama biri gelsin ve torr'a yardım etsin artık.
  • 566
    resmi olarak 22.günündeyiz. 3 aydır transfer yapacağımız belli olan sol bek transferini yapamadı yönetim. avrupa kupaları için son gün. gidip karagümrük'ün oyuncusu için uğraşıyorlar. parasını kendin ödeyip bedava kiraladığın adamı başakşehir'den almak istiyorsun 500k 1m€ civarı para istiyor. herhangi bir madde vs. koymadan göndermişsin. geri alamadığın için 2 yaş daha yaşlı afrika kupasında olan adamı almaya çalışıyosun. bek pozisyonu o kadar krize dönüştü ki aslında kaliteli bir transfer elzem olan orta saha transferi konuşulmadı bile 1 aydır. rezillik.
  • 568
    okan hoca iki tane bek istiyorum demesine rağmen sadece bir adet sağ bek alınıp kapatılırsa, forvetsiz kaldığımız sezondan sonraki en saçma transfer dönemi olacak. aurier ve carlos vini 6 aylık idare eder ama sol bek hiç yok takımda. tabii ki barış çok iyi performans veriyor orada, hatta kariyerini sol bek olarak dizayn etse kendisi açısından çok daha iyi olur (dünyadaki sol bek krizini de düşününce) ama yine de nicel olarak bir tane de olsa sol bek kadromuza katmalıydık. 6-8 numara ve 8-10 numara transferlerine girmiyorum bile. okan hocam cidden buradan da başarıyla çıkarsa real, barça ya da benzeri bir takım beklemeden alsın hocalığa koysun.
  • 570
    bitse de kurtulsak dediğim dönem. olumsuz yorumlar okumaktan ciğerim sönüyor, o çöp, bu çöp, yönetim hatalı, gelen oyuncu dandik, yok opsiyonu vardı yoktu derken dedikoducu eski mahalle ablalarının sohbetlerine ve ortamına dönüyor futbolla alakalı her yer.

    herkes her şeyi çok iyi biliyor. fm oynayan futbol direktörü kesiliyor. galatasaray tarihinde örneği olmayan, cahilliğime verin diğer ülkelerde de hiç duymadığım kiradan geri çağırma olayı yapılmadı diye velvele çıkıyor. sebebi ne bunun? çünkü fm’de butonu var. allah razı olsun.

    gelmek istediğim yer şu. kimsenin gayesinin galatasaray’ın kötülüğü olmadığını iyi biliyorum ancak çok konuşulan yerde çok icraat olmaz. iyi icraat hiç olmaz. hiç birimiz kabul etmesek de galatasaray yine bir yerde yalpalayacak, kötü gidecek, belki de küme düşeceğiz kimbilir. ancak bu takıma olan izleme isteği arzusu kadim taraftarda baki kalacaktır. gidenler olur kalanlar olur, ama galatasaray hep sevilir, hep takip edilir. o yüzden kim gelmiş kim gitmiş çok takmayın. benim hep söylediğim bir şey var. bu takım cihan haspolatlı ve orhan ak ile şampiyon oldu. takımda kimyayı yakalamak en sağlam yöneticilerin bile zorluk yaşadığı bir şey.

    taraftar birebir pazarlık masalarına oturmadığı sürece yangın yapmaya hakkımız yoktur. yöneticilerin neyle karşılaştığını bilemiyoruz. belki bir gün öğreniriz. sezon sonunda zaten bütün hamlelerin başarı oranı ortaya çıkacak. gemi sudayken balyoz vurmanın anlamı yok. naçizane.
  • 572
    transfer sezonu açıldığı ilk günden beri anlatmaya çalışıyorum. yönetim sezon sonu seçime girip girmemek konusunda kararsız. hadi girdi diyelim yönetimden kimler girip kimler çıkacak bunlarda mechul. hal böyleyken yönetimde ki herkes klüpten alacaklı olmak istemiyor. yeni gelecek yönetim bu borcu öder mi? öderse ne zaman öder? bunların tamamı soru işareti olduğu için herkes parasının peşinde. yönetim biraz para harcamaya niyetlense sezon sonu avrupa şampiyonasına hazır gitmek isteyecek bir sürü futbolcu var. bunlardan bir kaç tane düşünülebilirdi ama malesef olmayacak. avrupada kadroda düşünülmeyen bir tane orta saha takviyesi daha yapılır. bu iş böyle biter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın