• 580
    sol bek için ana planımız ne bilmiyorum. berkan değildir diye düşünüyorum, belki barış alper. öyle olursa da sağ kanatta ziyech'in keyfini bekleyeceğiz gibi.

    ama benim asıl derdim orta saha. sol bekte berkan'a razıyım ama şu orta sahayı yine almadan geçmemize katlanamıyorum. orta saha (8+10) yüzünden kapalı rakipleri açamıyoruz. orta saha yüzünden bazı maçlarda oyunu tutamıyoruz. orta saha yüzünden stoperlerin ekstra performansına ihtiyaç duyuyoruz.

    dünyada soyu tükenen bir bölge mi de biz buraya biraz iş yapacak topçu alamıyoruz anlayamıyorum.
  • 582
    galatasaray’ın hiçbir eksiğini gidermediği bir başka transfer dönemi. ben artık tüm bunların bizzat erden timur tarafından bilerek yapıldığını düşünüyorum. sırf taraftar kendisini vecino transferinde eleştirdiği için orta sahaya ve sol beke adam almıyor. inatla ve ısrarla almıyor.

    misal boey gitmeseydi yedek sağ bek yine alınmayacaktı. boey gitti, bir zahmet senelerdir ne yaptığı belirsiz serge aurier alındı ama o’nun yedeği yine olmayacak ve biz kalan sezonu orijini 1 sağ bekle bitireceğiz.

    bir diğer konu merkez orta saha ve 10 numara pozisyonları. yani bir takımın kadro planlaması nasıl bu kadar kötü yapılabilir canlı şahit oluyoruz. torreira’nın yedeği 6 numara var mı? yok. ndombele, eyüp, kerem ve oliviera kaç adet 8 numaramız var: 4. peki bu 4 oyuncunun hangisi torreira’nın yanında oynaması için yeterli: 0. sıfır olmasaydı okan buruk şampiyonlar ligi’ndeki en zor maçlara bu 4 oyuncudan biriyle çıkardı değil mi? ama niyeyse çıkmadı, stoper yedeği olarak alınan kaan ayhan’la çıktı o zor maçlara.

    hadi merkez orta sahadaki bölgelere göre oyuncu sayılarındaki tutarsızlığı geçtim. peki bizim mertens’in yerine elimizde kim var oynayabilecek? yine 0, kimse yok. bu mudur düzgün planlama? bu mu kadro mühendisliği? kimse hikaye anlatmasın. bu işlerin hepsi spontane gelişiyor. kimsenin bir planı programı falan yok. bu yönetim takıma geçen sene gösterdiği ilginin %50’sini bile göstermiyor. hangi hesap kitaplar yapılıyor bilmiyorum ama bence okan buruk’un sözlerine çok az kulak veriliyor ve çokça yalnız bırakılıyor. adam da gariban, galatasaraylı olduğu için, galatasaray’ı çok sevdiği için, galatasaray teknik direktörlüğü’nün ne kadar önemli olduğunu bildiği için susuyor. yoksa şu yapılanların ve kadro mühendisliğinin hiçbir mantıklı açıklaması yok.
  • 583
    maalesef tatmin olmamızın mümkün olmadığı bir ara transfer dönemi oldu. avrupa için 10 numara ve torreira'nın yanında oynayabilecek kiralık da olsa 2 transfer yapabilirdik. sadece idareten sağ bek ve yedek forvet aldık, üstüne bir de sacha gibi bir adamı kaybettik. benim canımı sıktı açıkçası şu durum çok hesapsız hareket edilmiş gibi görünüyor. her şeyi erden timur'a yüklemek de yanlış koca kulüpte sadece 1 kişi mi transferle ilgilenecek yani, her şeyde kendisinin ön plana atılması doğru değil diğer yöneticiler neden ortada yok.
  • 584
    bu saatten sonra baskı ile transfer yapılmaması gereken dönem. şu ana kadar anlaşılan herhangi bir listemiz yok. bana kalırsa aurier’den daha iyi bir transfer fazla zor olmazdı. temasa geçilmiş fakat devre arası olduğu için alınamayıp sezon sonuna kalan transferler var ise o zaman bir şey söylemek doğru olmaz tabi. umarım listemiz vardır ve sezon sonu için temaslar yapılıyordur. karşımıza lig için orta sahaya ve sol beke kiralık fırsat transferleri çıkarsa değerlendirilir. aksi taktirde bitik ve hazır olmayan isimlere birkaç ay için hiç para dökmeye gerek yok. rehabilitasyon merkezimizin kotasını yaz döneminde doldurduk zaten.
  • 585
    yaklaşık 3-4 aydır sırf nicelik olarak bile bomboş duran sol bek mevkisi için hala transfer yapılmayarak ilgililerce galatasaray futbol takımına, hocasına ve taraftarına ihanet edilen dönemdir. hoş alınsa bile asıl amacımız olan -mevcut yönetimin bu durumdan bi haber olduğu kanaatindeyim- türk olmayan takımları yenmek mottomuza da gölge düşürülmüştür. bununla birlikte yaklaşık 60 milyon euro sıcak para girişine rağmen boey’den boşalan sağ bek mevkisine premier ligin küme hattındaki takımca tabir-i caizse kenara koyulan aurier isimli futbolcu alınmış olduğu için artık birilerini eleştirme gereği bile duyamıyorum. yazık.
  • 587
    okan hoca 1 tane yabancı hakkımızın süper lig transferi için kullanılabileceğini söyledi. yani lig için sol bek veya 8-10 numaraya hala takviye gelebilir.
    bunun dışında aurier, carlos ve berkan avrupa ligi için yazılan isimler oldu.
    bu arada okan hoca maç sonu yönetime bir sitemde bulunmadı, hatta teşekkür etti.

    galatasaray bir tercih olarak bu transfer döneminde risk almadı. geçici ve hızlı çözümler aradı ki yaz transfer döneminde hem vaktimiz olacaktır, hem de daha geniş oyuncu listeleri. küme düşmemeye oynayan takım var, şampiyonluğa oynayan takım var. kimse iyi ve hazır oyuncusunu kolay kolay salmazdı. alacağımız risk çok büyük olabilir, çok ciddi şekilde kazıklanabilirdik de. bu yola girilmedi. ben yine de plansız olsalar dahi galatasaray yönetimine teşekkür ediyorum. lig için ucuz ve faydalı oyuncu aramaya devam.
  • 589
    2023 kış transfer döneminde iki yönlü orta saha ihtiyacımız, "şampiyonluğa gidiyoruz, bu dönemde risk almaya değmez. yazın bolca zaman ve imkan olacak" denilerek savuşturulmuştu. yaz geldi, geçti, galatasaray orta saha transferini bir sonbahar mevsimi ayı olan eylül'e bıraktı. vecino ve ndombele arasında zar attık, ndombele geldi. aylardan şubat, üç ay sonra sezon bitecek, biz ndombele'den 7-8 dakika bile verim alamıyoruz. bütün bu yazdıklarımda yürütülen mantığın aynısı bu kış sol bek ve hatta sağ bek için yürütüldü. aralık 2023'te "kısa sure içerisinde açıklarız" denilen mevki, haziran 2024'e bırakıldı. avrupa şampiyonası olan bir mevsimin ayına. "yazın bolca vakit, çokça opsiyon" iyi niyetiyle düşünenler, yaz geldiğinde "avrupa şampiyonası var. fiyatlar pahalı. takip ettiğimiz oyuncular var. son hafta fırsatlar çıkacaktır" açıklamasına ve ihtiyaçların yine yeni yeniden eylül 2024'e bırakılmasına hazır olsunlar lütfen. kandırılmak, sorgulamamak, biat etmek bünyemize işlemiş bir kere, sevmişiz. yine aynısı olacaktır.

    bugünün özeti:

    11 ocak günü sol bekimiz yoktu, 3 şubat günü yine yok.
    11 ocak günü galatasaray orta sahasındaki boşluğu dolduracak ve torreira'nın yükünü azaltacak orta sahamız yoktu; 3 şubat günü yine yok.
    11 ocak günü dünya çapında kalitede bir sağ beyimiz vardı, onu iyi bir fiyata sattık, yerine ondan üç gömlek daha alt kalitede 31 yaşında bir sağ bek aldık. üstelik oyuncu henüz takımla da değil; akşam mali'nin fildişi'ni yenmesine duacıyız. yoksa bu oyuncuyu uefa avrupa listesine yazmanın pek bir esprisi kalmayacak.

    durum bu. okan hoca naif, hoşgörülü, aza tamah etmeyi bilen bir insan ama ben o'nun kadar değilim. 11 ocak günü galatasaray, bugünkünden daha güçlüydü. gücümüze güç katmamız gerekirken, biz güç kaybettik. para kazandık ama sahada eksildik. bu tablonun sorumlusu yöneticilere, erden timur da dahil olmak üzere, asla teşekkür etmiyor; sadece sitem ediyorum.
  • 590
    okan hoca pazartesi günü acil sağ-sol bek istiyorum derken, hatta yapılmayacağını görüp orta saha transferinden feragat etmişken, cuma gün sol bek de alamayan yönetime teşekkür etmek zorunda bırakılıyor.
    hocam bak sana sağ bek de aldık, forvetini de yeniledik, artık bize sitem etmezsin inşallah tarzı laflar edilmediyse şaşırırım.

    okan hoca şampiyonluk sonrası bu sezon başında, yaz-kış transfer döneminde ve sonrasında tff ve rakipler karşısında da uzun süre yalnız bırakıldı. şimdi de seçim ekonomisine girildi. muhtemelen cepten verilen paralar geri alındı. yazın yeni seçilen yönetim yeniden bir “şov” yapacak ama sanki olan şampiyonluk yarışında yalnız bırakılan takıma olacak.

    şimdi sol bek alınacak deniyor ama aylardır neler neler deniyor. günün sonunda bir başarısızlık halinde bunun sorunlusu hoca değil takıma yeterli desteği çıkmayan yönetimdir.
  • 591
    bu dönem bitmeden biraz bonservis harcayıp eksiklerimizi tamamlamamız gerekiyor. sol bek ve tercihe göre de 8-10 numara transferleri düşünülebilir.
    şubat ayında rakibimiz 5 maç yaparken, biz 7 maç oynayacağız. zaten çok iyi top oynamazken bir de allah muhafaza istim üstündeki futbolcularımızdan biri sakatlansa ritmimiz daha da bozulur ve momentumu kaybedebiliriz. ayrıca şubat ortasından itibaren rakibimizin kardeş takımlarıyla oynayacağı bir trafik var ki bizim de o dönemde fikstürümüzün zor olması nedeniyle puan farkı tahmin edemeyeceğimiz seviyede açılabilir.
    benden söylemesi. bir tık para harcamalıyız, yoksa bu günleri çok ararız.
  • 592
    galatasaray adına özetlemek gerekirse;

    şu ana kadar mental özellikleri ile ön plana çıkan, kariyerleri boyunca fiziksel özellikleri iyi olan ancak takımlarında son dönemde çok da fazla süre alamayan oyuncuların transfer edildiği bir dönem olmuştur.

    serge aurier, carlos vinícius, berkan kutlu üçlüsünün mevkileri farklı olsa da ortak özellikleri bu konular olduğunu düşünüyorum.

    ayrıca okan hoca'nın geçmişte çalıştırdığı takımlardaki ve mevcut oyun mentalitesini hesaba kattığımızda bu transferlerde (yazın yapılanlara göre) kendisinin daha çok sözünün geçtiğini düşünebiliriz.

    zaten ligin ilk yarısında da yaz transferlerinde yapılan en büyük hatanın mental özellikleri zayıf olan oyuncaların transfer edildiği ortaya çıkmışken bence bu hamleleri takım kimyası adına olumlu buluyorum.

    lig, kupa ve avrupa üçlüsünde hala var olduğumuz düşünüldüğünde de bu üç oyuncunun bize avantaj sağladığını yakın vadede olmasa da 6 aylık orta vadede şüphesiz ki hissedeceğiz.
  • 594
    bizim için bitmiş olan transfer dönemi. 3 aydır sol bek bulup getirememiş erden timur ve ekibi’nden şu dakikadan sonra asla bir transfer beklemiyorum. daha önceki entrylerimde de belirttim. erden timur’un da diğer yöneticilerin de şu anda ne olduğunu bilemediğim başka bir ajandaları var. seçim mi, kulübün ekonomisi mi, bankalar birliği mi yoksa kendi iş hayatlarındaki işler mi nedir bilmiyorum ama futbol takımıyla zerre ilgilenmiyorlar. taraftar biraz ‘takıma niye sahip çıkmıyorsunuz’ diye ses çıkardığı zaman da şöyle 1-2 gün medyaya görüntü verip, tribünde maçı takip ettiği sekansları basına servis edip gündemi değiştiriyorlar.

    aurier ve vinicius transferleri de menajer transferi zira haluk yürekli’nin haberine göre vinicius fener’i ve beşiktaş’ı reddederek bize gelmeyi kabul etmiş. bu da demek oluyor ki bir menajer gelmiş bu adamı sırayla 3 büyüklere önermiş. türkiye’nin açık ara en büyük takımı galatasaray olduğu için menajerler oyuncularını ilk bize önerir. bizimkiler de bakambu’nun gidişi sonrası açılan boşluktan ötürü vinicius’u kabul etmiş.

    tıpkı futbolu kafada tamamen bırakmış kağıtta 31 gerçekte muhtemelen 35 yaşındaki aurier gibi. herhalde gidip nottingham forest’ın aylardır yedek olan bekini araştırmamıştır bizim scoutlar değil mi? zira yedek oyuncuyu ne kadar araştırabilirsin? ancak eski videolarını falan izlersin. yani ortada bir planlama vs kesinlikle yok. tamamen menajer önerisiyle yapılan transferler. zira eskisi gibi erden timur gidip de oyuncuları ikna etmekle falan uğraşmıyor. muhtemelen vakti yok çünkü buna. ya da galatasaray’a artık bir zaman ayırmak istemiyor.

    dediğim gibi diğer branşları bilmiyorum ama futbol takımı boşlanmış durumda ve okan buruk tamamen tek başına bırakılmış vaziyette. bu durumun başka hiçbir mantıklı açıklaması olamaz zaten.

    bu saatten sonra da kimseyi beklemeyin. okan buruk da bi’çare transfer beklediği için samsunspor maçı sonrası basın üzerinden ‘bir umut’ mesajı gönderdi yönetime ama yönetim kendisini kesinlikle duymayacaktır. bu saatten sonra okan buruk, takımı ve galatasaray taraftarıyla birlikte, ali koç ve o’nun bizzat açıkça yaptığı şike ve teşvik primleri, hakem ayarlamaları, sosyal medyadaki iğrenç troll ordusunun üzerine bir de içeriden galatasaray’ı hiç düşünmeyen yönetim kuruluyla mücadele etmek zorunda. allah yardımcısı olsun.
  • 598
    inanılmaz negatif geçirdiğim dönem. gündemdeki her başlığa olumsuz entry basmak istiyorum.

    bir arkadaş mevcut kadromuzla teknik, taktik ne yaparız güzelce açıklasa da içimiz rahatlasa.

    hadi sol bek ve sağ beki bir şekilde hallettik. avrupa'da çok bir hedefimiz de yok anlaşıldığı üzere. ama şampiyon olmak için neredeyse firesiz gitmemiz gereken sezonda orta sahayı nasıl çözeceğiz bilmiyorum.

    berkan iyi niyetli ama yetersiz, sergio dönse bile güldürmez, eyüp mucize yaratmaz, ndombele ise sgk için gününü dolduruyor.

    torreira, mertens, kaan ayhan, kerem demirbay ile oynayacağız. bu dördünün en az üçü aynı anda sahada olacağına göre allah sakatlık, ceza, form düşüklüğü vermesin demekten başka ne yapabiliriz?

    bilemiyorum altan*...
App Store'dan indirin Google Play'den alın