• 203
    kiralık gelenler + bize katkı vermeyen yabancılarımız + falcao ile birlikte 11 futbolcumuzla yollarımızı ayırmamız gerekiyor. kadro mühendisliğini bu sefer çok iyi yapıp gelecek sene sil baştan kadro yapmamak için yabancılarımızı iyi seçmemiz lazım. mesela bu sene hiç bir yabancımızdan doğru düzgün katkı alamadık ve rotasyon diye kadromuza kattığımız adamlar ds ilk 11 olunca haliyle ligin sonu da gelmedi. gidenlerden gelen parayla bonservisli + bonservissiz olmak üzere ne yapıp edip transferde forvet>kanat>orta saha>stoper+bek şemasını takip edip düzgün bir kadro oluşturmalıyız.
  • 204
    eveeet 2019 yazında yapmadığımız yapılanmayı bu transfer döneminde seve seve yapacağız:) keşke geçen yıl yapsaydık da, şampiyonlar ligi geliri ve diğer gelirlerle beraber epey bir rahatlama sağlardık.
    bu konuda yönetim ve hocaya koca bir eksi veriyorum.
    gelelim neyi nasıl yapacağımıza...
    mariano 2.2, donk 1.9, yuto 2, lemina 2, seri 2.5, selçuk 600 bin, onyekuru 700 bin, andone 2,5 m euro. yaklaşık olarak toplam 15 m euro bir maaş yükünden kurtuluyoruz.
    belhanda 3,3 ve maicon 2,2 gitti sayılır, oradan da 5,5 m euro artıya geçiyoruz. ayrıca kostas ve emre mor'un da maaş yüklerinin bir kısmından kurtuluyoruz.
    yani kaba hesap 21 m euro gibi bir maaş bütçesinde rahatlama oluyor.
    diagne 2.2, feghouli 3.8, babel 2,5 ve falcao 5 m euro. bu transfer döneminde bizim elden çıkarmamız gereken ve bizi zorlayacak 4'lü budur.
    bunların maaş toplamı da 13,5 m euro yapıyor.
    34 m euro kadar bir maaş azalması yaşıyoruz, yani aslında bir şampiyonlar ligi geliri demek.
    bide yüksek maaş alan ama yedekten girince hiç katkı vermeyen jimmy, şener ve ahmet çalık gibi futbocular var.
    hatta 1.4 m euro aldığı ve yabancı sınırı geldiği için linnes'i de ekleyebiliriz.
    bunlar yollarımızın ayrıldığı ve ayrılmamız gerekenler.
    bide tabii yabancı sınırı garabeti var, yani sahaya 3 yerli futbolcu atmalıyız. bunların ikisi emre kılınç ve emre akbaba. üçüncüsü bana göre emin bayram olmalı. ki yanlış bilmiyorsam 2021-2022 sezonunda alt yapıdan bir oyuncunun 11 başlama zorunluluğu var.
    ne bonservis elde ederiz bilmiyorum ama belhanda ve maicon'dan en az 8 geleceğini düşünüyorum.
    elden çıkarması zor olan 4'lünün satışı bizim transfer planlamamızı ve gelecek yıl ki mali durumumuzu belirleyecek.
    yunus, emin, atalay, süleyman ve bartuğ gibi oyuncuların hazır olmadığını bende biliyorum ama havaya atacağımız milyon eurolar yok artık.
    jimmy-yunus, selçuk-atalay, süleyman-emre taşdemir, ahmet-emin değişimleri yapılmalıdır.
    ancak böyle düzlüğe çıkabiliriz.
    az önce kaideye yazdım, kazık çok çok büyük!!

    edit: bu kadar adamı gönderip nasıl takım kuracağız diye soran arkadaşlar oldu.
    muslera indirime gidecek veya gitmeli 2 m euro
    omar 1 m euro, emin sudan ucuz, marcao 850 bin, saracchi 1.2 m euro.
    1,5-2 arası mendy-tekrar kiralanmak istenirse seri 2 m euro, emre kılınç 1 m euro, emre akbab 1.7 (bence indirim yapmalı) sol kanat ve forvet.
    şunu da unutmadan yazayım, yeni sözleşme teklifini kabul ederse feghouli takımda kalacaktır. maksimum maaş 2,5 m euro olacak şekilde.
  • 205
    belhanda 3,3; diagne 2,2; feghouli 3,8; babel 2,5 ve falcao 5m+ euro beşlisinden diagne hariç minimum zararla kurtlumamız gereken transfer dönemi. ama böyle tatlı tatlı, piyasasını düşürmeden, oyuncuyu ve menajeri inat ettirmeden. diagne konusunda ise bu hali ile bir yere gitmeyeceğinden bir şekilde futbolcu olduğuna ikna edip ilk iyi performansında yunanistan' a itelemeliyiz.
  • 207
    yine birileri gitmedikçe hamle yapamayacağımız, birilerinin de gitmek bilmeyeceği bir dönem bekliyorum. yine son dakikada yüz güldüren kariyerli kiralık hamleler ve kimyasız bir takımla umutlarımızı 2021 yılı transfer dönemlerine atarsak hiç şaşırmayacağım. aksi olur da maliyeti düşürdüğümüz bir yapılanma içerisine girebilirsek acayip şaşırırım.
  • 208
    sözleşmesi sonlanan oyuncuları kaçırmamamız gereken sezondur.

    misal nampalys mendy. ver 2-2,5 milyon €, al getir. bekleme artık genç oyuncu düşürmek için. düşürürsen onu da alırsın.

    elabdoullai ve emre kılınç çok güzel hamleler. umarım yalan olmazlar. ben olsam son dakika mert hakan için de devreye girer, fiyat yükseltirdim. öyle başa, böyle tarak.

    sonrasına bakarız işte. giden olursa, gelen olur. lemina da kalacak gibi konuşmuş. ilk kampa as kadroya yakın gideriz.
  • 209
    isimlerden önce, 11 adamın taktiksel rolünün tahtaya yazılması gereken sezondur. linnes'le oyun kuramıyorsunuz, ters ayaklı beklerle oyun genişliği yaratamıyoruz. fiziksel devamlılığı olmayan emre akbaba'dan sol iç oyuncusu çıkmıyor. son 3 sezondur heba edilen lig ilk yarı fikstürlerinden çıkarılan sonuçlara göre takım omurgası yenilenmeli. roller düzgün dağıtılmak zorunda. 11 general veya 11 askerle iyi futbol oynanmıyor. fatih hoca bunu hepimizden daha iyi biliyordur.
  • 210
    yönetimin, teknik kadronun, futbolcu grubunun sınıfta kaldığı bir dönemi geride bırakırken temiz bir sayfa olarak açılması gereken dönemdir. ancak işin kötüsü, liglerin açılmasına çok kısa bir süre var ve bu kadar kısa süre içinde kadroyu üstteki yazarların söylediği ve olması gerektiği derecede değiştirmek mümkün olmayacaktır. mustafa cengiz olmadan yönetimin işlemediği belli ve böyle acınası bir durumda beklenen kadro değişikliklerinin yapılabileceğine inanmak hayalcilik oluyor.

    iyi futbol oynayan, genç ve gelecekte iyi işler yapabilecek emareleri gösteren 23-25 kişilik bir kadronun yeterli olacağı dönemdir. takımda kilit açan oyuncu ihtiyacı sebebiyle sofiane feghouli'nin kalması taraftarıyım ancak maaşında indirime gitmesi şartıyla. takım iskeleti için de luyindama marcao ikilisinden en azından birisinin kalması gerekiyor. emin bayram ve ryan donk giden stoperin yerini doldurmak zorunda. orta sahada ise michael seri her ne kadar sevdiğim bir oyuncu olsa da fatih terim tarafından bir türlü doğru regista rolünde kullanılamadı. seri arkada, mario lemina ve ömer bayram ya da ömer bayram yerine bir transferle güzel bir üçlü orta saha kurulabilir.

    hücum tarafındaysa henry onyekuru'yu unutmamız gerekiyor. emre kılınç'ı aldıysak zaten ilk 11 o başlamalı ve yedek olarak birini almalıyız. sağ tarafta ise jesse sekidika yerine sofiane feghouli'yi zorlayacak bir yedek gerekiyor. bu takımın gol atma sorunu var ve bu sorunu çözebilecek istatistiğe sahip oyuncularımızın olması gerekiyor. önce tabi bu oyuncuların sahada olması gerekiyor. radamel falcao garcia ya da florin andone denendi, olmadı, teşekkür edilmeli. mbaye diagne gönderilemiyorsa bu ikiliden daha fazla gol atacaktır. sevmesem de durum bu. gönderiliyorsa ama teemu pukki gibi hem teknik, hem çalışkan hem de pasör bir forvete ihtiyacımız var.
  • 211
    önce bir ne oynayacağımıza karar verelim bence, sonra alınan oyuncular mundar olmasın?!

    2019 yazında transferin son günü bittiğinde utanmasak #hedef24 yazacaktık.

    içimizde patladı bir güzel o transferler.

    ------------------muslera---------------
    mariano-luyindama-marcao-nagatomo
    -----------------nzonzi------------------
    -------seri------------------lemina------
    --feghouli-----------------------babel--
    -----------------falcao------------------

    yedekler: okan, donk, ahmet, linnes, şener, ömer, tayla, selçuk, yunus, jimmy, emre mor, belhanda, andone, adem vs

    kartopu oynayarak şampiyon olmamız gerekiyordu kağıt üzerinde.

    o yüzden isimlerden önce ne oynayacağız ona bakalım ve ona göre oyuncular gelsin.

    ucl yok, ffp var...

    haydi bakalım...

    dilerim hocam çoğumuzun hemfikir olduğu şu dileklerimi duyar :(

    (bkz: fatih terim'e mektuplar/#2926261)
  • 213
    beklediğimiz köklü değişimlerin olacağını sanmadığım dönemdir.

    falcao gönderilir diye bir düşünce var ama falcao'nun gitmek istediğini hiç sanmıyorum. yolda olan çocuğunun istanbul'da doğmasını istiyor diye biliyorum. eşi hamileyken taşınma işlerine girmeyecektir. biz de malum "falcao bak arap kulübü bize 10 milyon verdi. yallah arabistan'a." dersek falcao aşil tendonuyla güler bize. falcao 1 sezon daha bizde kalacaktır.

    belhanda'nın kulübümüzde sonu geldi bence. artık bu transfer döneminde kendisinden kurtuluruz. ama yerine mutlaka ama mutlaka topla rakibin üzerine gidebilen, çalım atabilen özelliklerde bir futbolcu almamız gerekiyor. 2019-2020 sezonu son maçlarda gördüğümüz üzere bunu takımımızda yapabilen tek isim belhanda.

    feghouli ise hocanın kalmasını isteyeceği bir oyuncu bana göre; ancak iyi bir teklif gelirse satılabilir notu düşmüştür fatih hoca. kısacası feghouli gidebilir de kalabilir de.

    lemina'nın özelliklerine yakın olan ama sakatlık sorunu olmayan uygun birini bulursak lemina'dan vazgeçilir. ama bulamazsak lemina'yı yine kiralarız.

    seri konusunda ise ne olacağını ben de merak ediyorum. avrupa'da yer alamazsak seri'yi ikna edemeyiz görüşündeyim. seri'nin yanına sağlam bir oyuncu alamazsak seri'den de tam verimi alamayız.

    babel'i gerekirse bonservissiz gönderelim. yeter ki gönderelim.

    omar, emre kılınç ve oğulcan çağlayan'ı aldığımız haberleri var. bir de arda mevzusu var tabi.

    bunlar dışında takımda öyle ciddi değişiklikler beklemiyorum bu sezon.

    yine de eski dostları bir araya getirdiğimiz bir dönem olabilir bu dönem. arda-falcao ve diagne-trezeguet. 3. bir forveti de bünyemize eklersek hücum hattında alternatifli bir takım oluruz. adem belki 3. forvet olarak tutulabilir. falcao da istediği kadar sakatlansın. sakat olmadığında işini yapan bir forvet olduğu için oynadığında katkı sağlar. bir de diagne ve falcao'nun özelliklerinin farklı olduğunu düşündüğümüzde maçların durumuna göre bu alternatif elimizi güçlendirir.

    kaleciler: muslera, okan
    stoperler: luyindama - marcao, donk-emin
    bekler: saracchi, omar, linnes + transfer
    orta saha ve kanatlar: seri, lemina(ya da benzeri transfer), trezeguet (feghouli gönderilirse), arda, emre'ler, ömer, taylan, oğulcan, jesse ve ilk 11'e uygun bir orta saha(belhanda'nın yerine)
    forvetler: falcao, diagne, adem (ve/veya transfer)

    bu bölgelerin her yanına en az 1 altyapıdan genç oyuncu da koyduk mu 2020-2021 sezonunu bu şekilde götürürüz.

    2019-2020 sezonuna göre en fazla 9 farklı oyuncuyu kadromuzda görürüz (diagne dahil).

    unuttuğum isimler olduysa sonra ekleyeceğim.

    edit: selçuk, mariano, jimmy ve şener ile de yollar ayrılır.
  • 214
    gelecek sezon basarili olup olamayacagimizi 8 (yada 10) numara transferinin belirleyecegi donem.

    eger belhanda ve maicon un satisindan yeterli kaynak olusturulursa bizi feghouli`ye mahkum olmaktan kurtacak ve hucum opsiyonu olusturacak, skor katkisi verebilen bir 8-10 numara almamiz sart. misal ligimizden bakasetas bu isim olabilir ya da river`da fazla sans bulamayan juan quintero degerlendirilebilinir.

    bir diger olasilik ise bir yil daha yaslanan soso yu 8-10 numaraya cekip sag kanata skorer bir isim olmak. bunun icin de ligimizden elbette visca tercihim olur. plaseler xherdan shaqiri yada palmeiras tan dudu.
  • 215
    halil dervişoglu(forvet 1999) brentford
    atakan öner(sag kanat 1999) altınordu
    mehmet özcan (ön libero 1998) eskişehir
    dogukan sinik(sağ kanat 1999) antalyaspor
    ufuk akyol (merkez orta saha 1997) antalyaspor
    burak kapacak(sağ kanat 1999) bursaspor
    ravil tagir(stoper 2003) altınordu
    salih özcan(merkez orta saha 1998) köln
    levent mercan (on numara 2000) schalke
    erkan eyibil (on numara 2001)köln
    metehan güçlü(forvet 1999) valensiennes
    şahverdi çetin(ön libero 2000) kulüpsüz
    muhammed kirpit(forvet 1999) herta berlin
    eray cömert(stoper 1998) basel
    22 yaş ve altı benim aklıma gelen oyuncular.

    bunlara ek olarak
    umut bozok(forvet 1996) lorient
    ömer toprak(stoper 1989) bremen
    yunus mallı(on numara 1992) wolfsburg
    kaan ayhan (stoper 1994) düsseldorf
    kenan karaman(forvet 1994)düsseldorf
    benim aklıma gelen türk oyuncular çogu mert hakandan daha iyi daha genç oyuncular. daha saymadığım arda turan, emre kılınç, ogulcan çağlayan, volkan babacan gibi sürüyle oyuncu var. benim bir anda aklıma gelen 20 den fazla oyuncu.
    mert hakanın tek avantajı bonservisinin elinde olmasıydı. takıma katılmasını isterdim ama 1 milyon euro bile bonservis ödiyecegimizi bilsem istemezdim. çünkü çok daha iyi ve genç olanları var.
  • 216
    çok zor bir transfer dönemi olacağı aşikar. her şeyden evvel şampiyonlar ligi geliri yok, ligde sıralamamız sebebi ile de çok büyük yerel gelir kaybı da yaşayacağız. üzerine avrupa ligi de muamma duruma geldi.

    şu şartlarda bu maaş yükü oldukça sınırlayıcı koşullar ile bir şeyler yapabilmek oldukça zor.

    gelecek sezon için en az 3-4 ay kaçıracak ve sakatlıktan dönecek muslera halen en güvenilir, kadroya ilk yazılacak isim ise zaten performansların ne denli olması gerekenden uzak olduğunu oturup düşünmek lazım.

    baktığımız zaman tablo bana göre şu şekilde:

    kesinlikle kalması gerekenler

    muslera
    luyindama
    marcao
    donk
    akbaba

    kesinlikle gitmesi gerekenler

    belhanda
    falcao
    şener
    jimmy
    selçuk(emekli)
    ahmet
    diagne
    babel
    sekidika
    lemina
    taylan

    iyi teklif durumunda gitmesi gerekenler

    linnes
    feghouli
    ömer

    gitse de farketmez kalsa da

    seri
    saracchi

    kadroda 4 yabancı dışında bence kesin kalmalı diyeceğimiz kimse yok. şu şartlarda nerede ise sıfırdan kadro kurmak gerekebilir.

    geldiği söylenen

    elabdellaoui
    emre kılınç
    oğulcan
    arda

    gibi isimlerden hiç biri direkt on bir oynar mı? yabancı hamleleri düşük bonservis ile maksimum verim alacak şekilde nasıl halledebiliriz?

    baktığımızda en az iki orta saha, iki bek, iki kanat ve iki forvet ile bir stoper bir de kaleci lazım. iki kanattan biri emre, beklerden biri omar oldu diyelim yine bize 8 tane transfer lazım ortalama.

    satılmaz denilenlerden biri gitmeden kaynak yaratmak çok zor. nasıl bir planlama yapabiliriz gerçekten çok merak ediyorum.
  • 219
    aynı hataları yıllardır yapmaktan bıkmadık; bu dönem de çok umudum yok ama en azından dileğim şudur: hayali/sansasyonel isimlerin peşinde aylarca gezip son dönemece sıkışmayalım.
    belirli bir eşiğe ulaşmış ama o eşikten daha yukarı fiyatlanmış isimler için gereksiz çaba ve maliyete katlanmayalım. *
    suyun öte yanıyla sidik yarışına girip fazla maliyetler ödemeyelim.
    kendimize "iyi niyetli" tavırları sebebiyle "kardeş kulüpler" bulmayalım.
    yurtdışı transferleri içerde kimi zaman geçerliliği olan "babacan tavırlı" isimler yerine daha profesyonel, lisan sahibi, aracı sokmadan iş çözebilecek kaynaklarımızla yönetelim.
    kendi halkla ilişkilerimiz için sosyal medyayı kullanıp, kulübü zor durumda bırakmayalım.
    faydalı olması muhtemel bir ismi sızdırıp, süreç uzadığında da oyuncu ile taraftar arasındaki enerjiyi daha başlamadan düşürmeyelim.
    ekonomik gücümüz ve uyumamız gereken ffp belli kabul ama omurgayı oluşturacak transferleri son güne bırakmayalım, kurgumuzu yaz kampında kuralım, setlerimizi lig başlamadan tekrar tekrar çalışalım. son ana bırakılan adamdan alamadığımız fayda zaten şampiyonluk ve şampiyonlar ligi katılımıyla tölere edilecektir. fırsat transferleri de omurganın üzerine daha kolay monte edilecektir. üzerine oyun kuracağımız isimler geç gelince diğerlerinin erken çalışmaya başlaması çok da büyük bir etki yapmıyor.
    taraftar olarak bize de düşen epey görev var ama onları da yazarsam girdi çok uzun olacak ve kimse okumayacak.*
  • 221
    2011-2012 sezonu öncesi yapılana benzer bir transfer çalışması bekliyorum. 2011 model selçuk gibi bir 8 numara ama serbest vuruş kullanma özelliği kesinlikle olmak zorunda. melo gibi bir ön libero; stoperler arasına yaslanıp top çıkartacak, yeri gelince sürpriz defans arkası koşularıyla skor yapacak ama en büyük görevi süpürücü olmak olacak. forvet hattında falcao-diagne-adem üçlüsünün bizi hayli hayli taşıyacağını düşünüyorum. bu mevkiye bir transfer yapmak şu ffp kriterlerinde lüzumsuz. zaten avrupa ligi katılımımız bile riskte. diagne satılsa bile falcao-adem ikilisi bizi götürür, emre akbaba'yı da kullanabiliriz. kaleci transferine para harcamayı mantıklı bulmuyorum. okan bence ligi de olası bir uel'yi de götürür, takımın formsuzluğu yüzünden kaleciyi kurban etme lüksümüz mali durumumuz gereği pek yok gibi. sağ bek ve sol bek transfer duyumları çıkmış durumda ama ne olur bilemem. mariano indirime giderse kalabilir yoksa linnes'i yedekleyecek biri bulmamız gerek; zira, şener pek randımanlı değil gibi. saracchi bu sezon da bizimle olacak mı bilmiyorum ama bonservissiz bir caner gelecek gibi duruyor. satılmasını beklediğim feghouli ve belhanda ikilisi bence geçen sezon sonu satılmalıydı hem şampiyon kadrodan topçular diye güzel bonservisler isteyebilirdik. diagne, taraftar algısı yüzünden itibarsızlaştırıldı ama bence hala para eder, etmese bile kullanılabilir. geçen sezonun facia transferlerinden babel ile ne yapılır bilemiyorum ama satabiliyorsak satmalıyız. bunlar benim naçizane fikirlerim tabii ki, ne olur transfer dönemi izleyip göreceğiz. ama tek bildiğim son 2 dönemdir ft'nin başarılı bir transfer politikası izleyemediği. bunda pas oyunu oynatma hedefi etkili oluyor olabilir; ama bu oyun anlayışı pek takıma uymuyor gibi duruyor. ft'nin gegenpress oynattığı dönemi ve kurduğu takımları özlemiş bir taraftar olarak önümüzdeki sezon gegenpress oynamamızı temenni ediyorum.
  • 222
    younes belhanda, maicon ve alex telles'in satışından gelecek para ile birlikte 10-12 milyon avro bir bonservis girdisi sağlanabilirse kulübümüzün eli bir nebze rahatlar. üzerine sürpriz bir satış yapıp da christian luyindama marcao ikilisini satmak zorunda kalmazsak bizim için oldukça iyi bir transfer dönemi geçmiş olacak.

    yüksek maaş alan ve işe yaramayan bazı oyuncularımız için sonra güzel dileklerde bulunacağım.
  • 223
    hayal olmadan yaratabileceğimiz bütçe tam olarak şöyle;
    belhanda 7 (katar kulüpleri birbirleri ile yarışıyorlar ve yabancı basında 7 gibi rakamlar geçiyor.)
    maicon 3
    telles 2.5
    luyindama 15
    ayrıca süleyman rodop'un söylediğine göre 1.4 milyon euro da artı durumdayız. onunla birlikte toplam da 29* milyon euro

    bu çok olası bir durum ve gerçekleşebilir. bunun üzerine çok rahat bir takım kurabiliriz. bu sayede eğer gitmek isteyenler varsa takımdan çok ucuz bir bonservis ile veya bonservislerini vererek yollayabiliriz böylece.

    luyindama'yı satma sebebim ise luyindama bize ucuza gelen bir transfer değil 8 milyon euro ödedik ve gördük yani adam milli takımda çukura basıp çapraz bağ koparıyor eğer iyi bir teklif varsa satılmalıdır yoksa yarın maliyetini bile çıkaramayabiliriz.

    şu bahsettiğim transferler inşallah gerçekleşirse elimiz gerçekten çok rahatlar.
  • 224
    https://m.webaslan.com/...donun-SXHBQ120687SXQ

    fatih terim hoca yine ne kadar çer çöp varsa dolduracak takıma.
    allah bilir hatayspor'un teklifini kabul etmeyen selçuk inan'ın da sözleşmesinin uzatılmasını talep edecektir.

    hocam kayserispor küme düşerse hani umut bulut'u falan da düşünebilirsin, hatırlatayım dedim.

    allah aşkına şu adama transfer yaptırmasın yönetim yaa, scout ekibi ile görüşsünler alsınlar oyuncuları.
    yoksa önümüzdeki sezonda da kansere devam.

    not: haber yalan çıkarsa da özür dilerim ama pek ihtimal vermiyorum, beklerim ben hocadan.

    edit:
    umut bulut kayseri'den ayrılmış, malatyaspor'daymış, covid yüzünden takip edemedim pek, özür diliyorum :)
  • 225
    maicon - 3 milyon €
    belhanda - 5 milyon €
    linnes - 3 milyon €
    feghouli - 3 milyon €
    diagne - 5 milyon €
    _____________________

    nampalys mendy - bonservissiz
    lemina - kiralık, 1 milyon €
    onyekuru ya da trezeguet - kiralık, 1,5 milyon €
    kaan ayhan - 5 milyon €
    kenan karaman - 3 milyon €
    yedek santrafor - kiralık, 1,5 milyon €

    7 milyon € boşa çıkıyor. onu da şampiyonlar ligi gelirimiz olmadığı için futbolcu maaşlarına destek için saklarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın