• 176
    taraftar açısından çok sancılı geçecek olan dönem. çok ciddi spekülasyonlar yaşanacak, hem taraftar huzursuz edilmeye hem arada birkaç transfer gerçekleştirilmeye çalışılacaktır. yönetimin mevcut pasifliği, başkanın rahatsızlığıyla da alakalı olarak zirveye çıkan eylemsizliği, kulüp içi muhalefetin olası salvoları, organize ancak amatör kötülük tayfasının grubu geriden izlemesi falan hepsi birden kabus gibi günler geçirtecektir.

    transfermarkt sitesindeki listeye göre donk ve mariano'nun sözleşmesi bitmiş olacak. seri ve lemina da kiralık dönemi sona erecek. zaten onyekuru enteresan bir kararla covid-19 rötarına rağmen kulübü tarafından geri çağrılmıştı. her ne kadar umut verici şekilde hemen çalışmalara başlasa da muslera da önümüzdeki sezonun bir kısmını kaçıracak. daha çalışmaya başlamadan, nereye takviye yaparız ya da değiştirebiliriz diye düşünmeden ilk 11'in 6'sıyla ilgili acil çözüm ihtiyacı ortaya çıkıyor.

    bu sezona kadar inatla sadık kalmayı başardığımız finansal fair play anlaşmasının da son yılı sanırım. bir yandan da o kısıtlama var yani başımızda.

    ne diyeyim gerçekten işimiz zor...
  • 177
    fatih terim'e karşı zaten ateş püskürmek için hazırda bekleyen taraftarlarımızın basın tarafından daha da gaza getirileceği bir dönem olacaktır. takıma transfer etmeyi bile düşünmediği oyuncular üzerinden yapılan haberler için yerden yere vurulacak ve hatta bizim tepkimiz olmasaydı transfer edilecekti gibi komik argümanlarla hoca eleştirilecektir.

    bunun yanında fatih hoca büyük ihtimalle arda turan ve semih kaya transferlerini yaparak taraftarları galeyana getirmek isteyen basının ve tetikte bekleyen taraftarların ekmeğine yağ sürecektir. bir de sattığın kadar al derdi, belhanda, feghouli, maicon, babel gibi takımda istenmeyen oyuncuların bir şekilde elden çıkarılması gerektiği de düşünülürse oldukça sıkıntılı bir dönem olacağı gerçeği perçinlenmektedir.

    keşke elimde bir buton olsa da direk transfer döneminin sonuna atlayabilsem.
  • 178
    transfer edilecek futbolcularla yapılacak sözleşmenin ilk sayfasına sözleşmenin hazırlandığı dilde yazılması gereken metin:

    galatasaray bir his takımıdır. renklerine aşık birbirlerine seven futbolcuların takımıdır. galatasaray feragat ve fedakârlıklarla çalışacak futbolcuların takımıdır. galatasaray şımarıkları, kendini beğenmişleri, yalnız kendini düşünenleri sevmez. kısacası galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır.”

    ayrıca ulu önderimiz mustafa kemal atatürk’ün söylediği gibi sporcu dediğin “zeki, çevik ve ahlaklı” olmalıdır.

    bu iki felsefeyi anlamayan futbolcu mevkisinin dünyadaki en iyisi olsa bile galatasaray’da yeri yok, olmamalı da...
  • 179
    ft'nin başarılı bir transfer dönemi geçirdiğini hatırlamıyorum. her ne kadar futbol zekasına, taktisyenliğine müthiş saygı duysamda; maalesef kendisi iyi transfer yapabilen hocalardan değil. özellikle son 2 sezondur facia transferlerle devre arası için gün sayıyoruz. umarım bazı dersler alınmıştır, yoksa bu transfer dönemi de facialarla dolacaktır.
  • 181
    şartlar itibari ile 2011-2012 sezonu yaz transfer dönemi'ne çok benzeyen bir süreç ile karşı karşıya olduğumuz dönem. şampiyonluktan kopuş, gelecek sene avrupa kupalarına bile gidemeyecek olmak, kadronun büyük ölçüde revize edilmesi zorunluluğu vb...

    o seferki kadar güzel kullanıp kullanamayacağımızı ise zaman gösterecek.

    edit: evet, avrupa kupalarına gidemeyeceğimizi düşünüyorum. kalan 4 maçta maksimum alacağımız puan 2'dir. fbjk'nin arkasında ve hatta alanya'nın arkasında bitiririz. bunu bana düşündüren-yazdıran topçular utansın.
  • 189
    yüksek ücret kazananlar elden çıkarılmadığı sürece hiçbir anlamı olmayan transfer dönemidir. şampiyonlar ligi gelirlerinin olmayacağı sezonda falcao, babel, feghouli ve belhanda gibi topçuların olduğu ortama düşük ücret kazanacak futbolcu getiremezsiniz. bu 4 isim elden çıkarılmadan üzerinde konuşmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. bu gereksizler yüzünden donk gibi bir jokerle düşük maliyetli sözleşme uzatamıyoruz.

    tahminim; ne yazık ki hem bu 4 isim kalacak hem de bunlara yenileri eklenecek.
  • 190
    önceliğimizin mücadele gücü yüksek koşan pres yapan ve konsantrasyonu yüksek oyuncular olması gerekiyor, mıy mıy top oynayan hava topuna çıkmayan, taç atışını rakibe ıskalayan, yedekten girdiğinde etki göstermeyen, kendini hazır tutmayan, sinirlerine hakim olamayıp sezonun önemli maçlarında kırmızı gören tarzda oyunculardan uzak durulmalı. transfer ettiğimiz oyuncunun ismi milliyeti önemli değil, yaşı önemli değil, mücadele etmesi, yenik duruma düştüğünde isyan etmesi önemli, bilal kısa 34 yaşında geldiği galatasaray’da bu sezon oynayan çoğu oyuncudan daha iyi performans gösterdi. falcao 32 maçın yarısını kaçırmış, lemina keza öyle, seri bir var bir yok, feghouli şubat-mayıs arası iyi oynayan bir futbolcu, belhanda hakkında yazmak bile istemiyorum. bizim transferlerimizde kıstas elmander olmalı tekmeye kafa atmalı koşmalı pres yapmalı yenilgiyi kabullenmemeli, bugün bitti dediğimiz fenerbahçe kaç defa yenik durumdan maç çevirdi.
  • 192
    en az 2 tane ilk 11 seviyesinde yerli oyuncu takıma kazandırmamız gereken transfer sezonu. bu mevcut kural geçerli olsaydı dahi böyle olmalıydı. artık elzem oldu. galatasarayın en başarılı olduğu dönemler taraftarımız bazen unutuyor ancak güçlü yerli rotasyonu oluşturduğu dönemlerdir. takım ruhumuz yok ne yazık ki. sahada bulunan 22 futbolcu ve hakemleri yönlendirebilecek yerli oyunculara ihtiyacımız var. bunu içimizden mi türetiriz dışardan mı buluruz bilmiyorum. ancak bulmak zorundayız. bu lig güce dayalı bir lig. seri çok iyi futbolcu mesela ancak bu ligin ruhuna uygun değil. keza ne yazık ki falcao da uygun değil. bu onların kötü futbolcu olduğu anlamına gelmiyor. kimya diye bir şey var. bu futbolcuların bu lige kimyası tutmadı. diagne gelecek sezona hazırlanmalı. etrafını da lige uygun, narin olmayan yetenekli oyuncular yerleştirmeliyiz.
  • 193
    kaan ayhan, kenan karaman, emre çolak, nuri şahin, enes ünal, umut meraş, arda turan, caner erkin, gökhan gönül, şu an adlarını bilmediğim almanya ve çeşitli ülkelerin ikinci liglerinde top koşturan türk oyuncular ve alt yapılardaki çocuklar için savaş çıkmasının muhtemel olduğu dönem olacaktır.

    yeni gelen yabancı kuralı ile birlikte rekabetten yoksun bırakılan türk oyuncuları ve onların menajerleri türk kulüplerinin içinden geçecekler. kulüpleri tam anlamıyla birbirine kırdıracak ondan sonra da ederlerinin en az 2 katı maaşlar alıp kendilerini geliştirmek için kasmayacaklardır.

    galatasaray olarak burada nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda kafam karışık. sattığın kadar al varken örneğin kaan ayhan'a nasıl 6 milyon euro gömeceğiz? eğer sözleşmesi biten türk oyunculara bakacaksak onlarda da kalite yerlerde. bir kaç tane iyi oyuncu var onlar da para peşinde koşacaktır.

    kaos ve stres dolu bir dönem olacak bizim için. eğer alt yapı oyuncularımız kendilerine iyi bakar ve kendilerini geliştirmek için çaba gösterirlerse emin, atalay ve yunus gibi oyuncular elimizi güçlendirebilir. yok onlar da geçmişteki türk oyuncular gibi düşünürlerse vay halimize.

    ekleme: alt yapı oyuncularımıza ali yavuz kol'u, transfer edilmek istenecek oyunculara da cenk tosun'u da eklemek lazım.

    kulüpler bol bol şu aşağıdaki linkten oyuncu bakacaktır.

    https://www.transfermarkt.com.tr/...etail/suche/22315979
  • 194
    bizim için çok kötü geçmesi muhtemel transfer dönemidir. takımın çok büyük bir değişime, yerinde ve keskin kararlara ihtiyacı var ama maalesef şu an yönetimimiz başsız dolaşmaktadır. mustafa başkana allah sağlık sıhhat versin o canıyla uğraşırken yönetimin geri kalanının herhangi bir aksiyon almada oldukça yetersiz olduğunu şu son birkaç ayda gördük. eğer ki mustafa başkan sağlıklı şekilde başkanlığa dönmez ve yönetim de böyle kalırsa bu yaz dönemini fiyasko olarak da geçirme imkanımız var.

    bu sebeple ben çok da ümitli değilim. şu yabancı sınırı gelince de işler daha karanlık görünüyor.
  • 195
    gönlümden geçen atalanta 3-4-2-1 idir. feghoulinin orta alanda daha başarılı olduğunu düşünmem ve onyekuruyu tekrar kiralayamayacağımızı bildiğim için emre akbaba ve feghoulinin veya emre kılıncın forvetin arkasındaki o 2 olması gerek. saracchi ve omarın ise hücum beki olduğunu düşünürsek defansif zaaflarını arkalarındaki 3 lü defansın çözeceğini düşünüyorum tabi bu 3 defansın ayakları iyi olmak zorunda sol stoper marcao, sağ stoper yabancı sınırlamasının getirdiği bir transfer kaan ayhan ve ortada daha az teknik eğer satılmassa luyindama satılırsa yerine emin bayramı görmeyi tercih ederim bir yerden başlaması gerek artık.
    önlerimdeki ikili seri-bellegarde olacak gibi duruyor ancak seri kiralanmassa şu ikiliyi daha çok tercih ederim mendy-bellegarde. neyse hayal kurmayı geçelim hocanın böyle bir taktiği hiç düşünmediği aşikar biz daha gerçekçi bir pencereden bakalım hocanın 4-1-4-1 i veya 4-3-3 üne odaklanalım. sol ve sağ bekler aynı, stoperde ayağı iyi ve henüz satılabilmek için kendini kanıtlayamamış marcao oynar luyindama transfer geliri için satılır kaan ayhan yerine monte edilir ve iki stoperde ayağı sağlam hızlı ancak pozisyon bilgisi ve hava topu zayıf iki sevmediğim stoper tipi olur. önlerindeki 1 li bu yıldan da anlaşılacağı üzere seri olacak gibi duruyor. onun önündeki ikiliden birisi emre akbaba olacaksa diğeri daha defansif ve orta alanı parselleyecek birisi olması için bir transfer yapılabilir. kanatların sağ tarafında bu yıl satmamızın çok zor olduğu (kontratı gereğiyle) feghouli kardeşimiz, sol tarafa ise trezegueti kiralayabilirsin ama bence yanlış.
    madem trezegueti kiraladın forvete de diagneyi koy bari, tek umudumuz bu iki konsantrasyonu düşük oyuncunun birbirleriyle anlaşabilmesi olsun. diagneyi yedeklemek için daha doğru ben diagnenin önünde görüyorum ama andone gibi olur yedek kalır teemu pukki iyi bir alternatif.
    falcaoyu neremize sokacağız der gibi bakmayın
    zaten sokmuşlar. kısacası bu yaz transfer dönemi hareketli geçecek benim hayalimdeki ortasaha ikilisi mendy-bellegarde, zaten defans ikilisinin de ayağı iyi olacak bari ortasahadaki arkadaşlar farklı tipte olsun vallahi pastan başım döndü midem bulandı.
  • 196
    2020-2021 sezonunda avrupa kupalarında mücadele edemeyecek olmamız dolayısıyla belki de bizim ya da anlaştığımız futbolcuların vazgeçeceği transferlerin olacağı transfer dönemidir.

    avrupa olmayınca maddi olarak da küçülmemiz gerekecek ve gidip-gelecek oyuncular konusunda işimiz daha da zorlaşacak. belki de 2019-2020 sezonu sonlarında gururdan yoksun, utanmaz olan oyunculardan başarı beklemek zorunda kalacağız.

    taraftarlara sabır transferi(gelen) edebiliyorsak nereden edebiliriz?
  • 199
    muslera/okan

    linnes/şener --- luyindama/maicon/ahmet --- marcao/ozornwafor --- saracchi/e.taşdemir

    feghouli/jesse/jimmy --- belhanda/taylan -- ??? --- e.akbaba/ömer --- babel

    falcao/diagne/adem

    alt yapı oyuncularını, kiralıkları ve sözleşmesi bitenleri çıkarınca, bizim kiralıkları da ekleyince elde kalan kadro bu.

    taraftarın genel kanısı linnes, şener, maicon, ahmet, feghouli, jimmy, belhanda, babel, diagne ve falcao gitmeli. ozornwafor'un da varlığından haberdar bile değiliz. okan kocuk, emre taşdemir, ömer bayram ve jesse'yi de galatasaray seviyesinde görmüyoruz. bu durumda aşağıdaki kadro kalıyor.

    muslera

    ??? --- luyindama --- marcao --- saracchi

    ??? --- taylan --- ??? --- e.akbaba --- ???

    adem

    kısacası taraftara kalırsa ilk onbire en az 4, yedeklerle birlikte toplamda 15 tane transfer yapılması gerekiyor. kısacası yine kimsenin memnun olmayacağı, her kafadan bir ses çıkacağı ve kaos ortamı olan bir transfer dönemi bizi bekliyor. bu arada haberiniz olsun gitsin dediklerimizin bir çoğu gitmeyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın