• 576
    sanılanın aksine çok rahat bir durumda değiliz kalan transferler için.

    şu an 2.9 milyon euro eksi bakiyedeyiz. diagne'yi 10 milyona sattığımız senaryoda elimizde 7 milyon euro kalıyor.

    bir adet ortasaha ve forvet almamız lazım. eldeki bakiye ise 7 milyon euro.

    falcao bonservissiz gelecek diye zorlanıyor. falcao olmazsa, büyük ihtimal kiralık bakacağız. 1,5 milyon kiralık para desen ortasaha için 5.5 milyon kalıyor. ortasahayı da kiralık almak çok mantıksız olur.

    bu iki pozisyondan biri bonservisiyle olmalı. eldeki bütçe çok dar.

    o yüzden falcao transferi aslında çok kritik. bonservissiz gelebilirse, 7 milyona yarı-scout transferi bir ortasaha oyuncusunu tapusuyla birlikte alıp ileride satabileceğimizi düşünüyorum. bize bonservisli adam da lazım çünkü fpp illeti seneye de var.
  • 577
    kaleciler: fernando muslera, okan kocuk, ismail çipe
    stoperler: cristian luyindama, marcao, ahmet çalık, ozornwafor
    sağ bekler: mariano ferreira filho, martin linnes, şener özbayraklı
    sol bekler: yuto nagatomo, ömer bayram, emre taşdemir
    ortasahalar: younes belhanda, jean michael seri, ryan donk, selçuk inan, jimmy durmaz
    sağ kanatlar: sofian feghouli, emre mor, yunus akgün
    sol kanatlar: ryan babel, adem büyük
    santraforlar: mbaye diagne, kostas mitroglou

    zaten iyi bir kadromuz vardi ustune yapılan transferlerle hem rotasyonu genişlettik hem de daha iyi bir kadroya sahip olduk. şuan lig başlasa tamamen objektif olarak favorim yukarıdaki kadro olur.

    mbaye diagne 13-14 e satılıp yerine radamel falcao bonservissiz bir biçimde alınırsa sadece bir transfer, onlibero/merkez ortasaha transferi kaliyor. bu önlibero/merkez ortasaha transferi 30 yaş altı bonservisiyle alınırsa ffp süreci için önümüzdeki yıllarda elimizi zora sokmaz. cunku jean michael seri ve emre mor kiralık olduğundan 3. bir kiralık oyuncuya soğuk bakıyorum. yabancı bir futbolcu gelmesiyle ozornwafor da kiralık olarak gider.

    tabi bir de kostas mitroglou meselesi var. kostas'ı da elden çıkarıp genç pivot tarzı bir santrafor olursa tadından yenmez.

    yunus akgün'e 3m civarı bir teklif gelse hemen satılır gibi bir izlenim de var.
  • 578
    uefa ffp kapsamında sattığın kadar al cezasına sahip galatasaray'ın bonservis getirisi sağlayacak herhangi bir yatırıma yönelmediği (yönelemediği demek daha doğru olabilir) transfer dönemi. (luyindama geçen senenin bu seneye yansıyan bakiyesi onu dahil etmiyorum yeni bir hareket değil.)

    şu ana kadar oyuncuların bonservisini devralarak yaptığımız transferlerin neredeyse tamamı rotasyon için tercih edilen isimler. (okan, şener, ozornwafor, jimmy, adem)

    kritik bölgeler transfer ettiğimiz ve edeceğimiz söylenen isimler ise bir gelir sağlamayacaklar bize.

    örneğin babel yaş 32 satışı pek mümkün değil ciddi rakamlara, seri kiralık, emre mor kiralık, forvet'e falcao transferi gelirse bonservis vermeyeceğiz ama paraya dönüştürme ihtimalimiz de yok, medellin'e free çıkış maddesi konuşuluyordu en son. ffp bakiyesi için, orta sahaya düşünülen bakayoko vb. hedeflerde görünen o ki kiralık olarak düşünülüyor. ali naci küçük bakayoko için seri tarifesi uygulanmaya çalışılıyor demişti.

    iş burada elbette malumumuz diagne'nin satılmasına bakıyor. herkes bunun farkında ancak galatasaray'ın ozornwafor transferi hariç bu dönem özelinde gelir getirici bir transferi şimdilik mümkün görünmüyor.

    özellikle son günlerde bakayoko ile başlayan kiralık 6 numara hamlesinin de ışığında ben bedava'ya falcao getirilebilirse diagne'nin satılması ihtimalinin gerçekçi olmadığını düşünüyorum. aksi takdirde diagne'den beklenen minimum 10 milyon € seviyelerindeki bir gelire karşılık orta sahaya 4-5 milyon €'ya pek ala portekiz'den, norveç'ten, danimarka'dan, belçika'dan, fransa-almanya-italya 2'den ya da brezilya'dan marcao kalibresinde genç bir yetenek bulurduk.

    fatih hoca ana planında genç oynatmaktan çekinmeyen ve onları da parlatmayı seven bir isim. son dönem marcao, onyekuru, milli takım da emre mor bunun örneği. eskilerde de genç devrimin başlatanlardandı yine zaten. dolayısıyla hoca böyle genç yatırımlara da sıcak bakacaktır. ancak gelinen noktada diagne'nin satılamaması, falcao'nun belirsizliği, 6 no ihtiyacı derken en önemli 2 transferimizi ağustos ayına bırakmış durumdayız ve bu sıkışık transfer fikstüründe gelir getirecek, bonservisiyle oyuncu transferi beklemek, bana göre hayalcilikten öteye gidemiyor.

    hayaller her ne kadar geleceğin porto'su, benfica'sı, ajax'ı olmaksa da şimdilik gerçekler 8 ağustos sonrası ingiltere premier ligi'nden arta kalanları kiralık değerlendirmek olacak.
  • 579
    son zamanlarda falcao'ya oldukça odaklanılmış olan dönemdir.

    evet transferi zor ve olursa transferin son gününde bile gelebilir. önemli olan bu süreçte diğer eksik bölgelerimize de transfer yapmak. özellikle fernando'nun yerini dolduramadık. 6 mı olacak 8 mi olacak hoca neyi düşünüyor bilemem ama en kısa zamanda bu bölge çözülmeli. bir süre forvetsiz idare ederiz babel ile falan. ama orta sahaya transfer şart. en azından fiorentina ile oynayacağımız hazırlık maçına yetişmeli bu oyuncu ve oynamalı. sonrası lig zaten.
  • 580
    forvet transferi konusunda yönetimin radamel falcao ve genç bir santrafor takviyesi ile sorunu çözeceğini düşünüyorum.

    ancak esas mesele orta sahanın ortası. bu bölgeye seri ve belhanda ile oynayacak ve 11'de oynayabilecek bir isim lazım. herkes banega ismi üzerine odaklandı, ancak bence buraya maliyetine rağmen genç ve iyi bir oyuncu gerektiğini düşünüyorum. yönetimin bu isimlere baktığını düşünmüyorum ancak ben olsam şu isimlerden birini mutlaka alırdım:

    (bkz: mickael cuisance)*
    (bkz: nicolas dominguez)

    stoper takviyesi de ayrı bir sorun. bakalım oraya nasıl bir çözüm üretilecek?
  • 582
    babel, feghouli, emre mor, jimmy, adem hatta artık en son durumda kanatta oynayabilecek belhanda varken bir zahmet daha fazla kanat almamamız gereken dönem. takım kanat doldu taştı, işin garibi sadece kanat değil bekler de fazla. mariano, linnes, şener, nagatomo, ömer bayram, emre taşdemir var bek rotasyonunda. yani nerden baksan 10 veya 10'dan fazla kenar oyuncusu var takımda zaten.

    bu kadar kenar oyuncusu varken belli ki hocanın gözünde hala bu takımın forveti yok. mitroğlu'nun yerine babel'i oynatıyor, diagne'yi zaten nasıl satarız diye kıvranıyoruz. dolayısıyla hala kanat falan diye transfer gündemini gereksiz meşgul etmemek lazım.

    öte yandan as kadroya bir orta saha takviyesi yapılması planlanıyor muhtemelen. böyle bir durumda donk gibi bir oyuncunun varlığı büyük şans. en azından işler tahmin edildiği gibi giderse belli ki donk yedek bekleyecek. o zaman soruyorum: alacağımız hangi stoper -özellikle yerli stoper- stoper mevkisini donk'tan daha iyi yedekleyecek? donk geçen yıl iç sahadaki lokomotiv maçında ve kadıköy'deki derbide stoper oynadı. gayet de oynadı açıkçası.

    bana göre şu ana kadar hem as kadronun hem kulübenin kalitesini yükselttik. özellikle kulübemiz resmen boş kümeydi, oraya iyi takviyeler yapıldı. bunlar yapılırken transfer bedelleri de maaş bütçesi de gayet iyi yönetildi. şimdi sağlam bir forvet ve sağlam bir orta saha ile transferi bitirirsek bana göre muazzam iş yapmış oluruz. bunlar dışında yapılan her takviye bu yazın ekstrası olur açıkçası.
  • 583
    ilk 11 için bir forvet ve orta saha transferi yapılırsa mutlu olacağım, karşımıza umulmadık bariyerler çıkarsa da çok üzülmeyeceğim dönem.

    bunun dışında yedek olarak herhangi bir transfer yapmak yerine stopere gökay, öğün, işık; ortasahaya atalay, kapı; forvete ali yavuz, erencan gibi isimler arasından alternatifler üretemeyeceksek ve yeni ahmet çalıklar transfer etmeye devam edeceksek alt yapıya zinciri vuralim gitsin.
  • 584
    bir hafta on gün içerisinde bizim için noktalanması muhtemel transfer dönemi.

    geçen sezona göre çok daha üstün bir kadro kuruyoruz. as takımın kalitesinin yükselişinden ziyade beni heyecanlandıran bu seneki kulübemiz. yeni takviyeler ve altyapıdan as takıma monte edilmeye uğraşılan gençlerimizle elimizi çok rahatlatan bir kulübeye sahibiz şu an.

    falcao, mehmet özcan ya da taylan antalyalı ve ertuğrul ersoy ihtiyacımız olan bölgelere kalan son takviyeler. as takıma bir tane de defansif yönü güçlü orta saha alacağımızı herkes biliyor. diagne'nin gidişi kesinleştiği anda art arda açıklanacaktır muhtemelen hepsi. mitroglou ayrılırsa yerine yedek forvet alınır, ayrılmazsa da bu seneyi bu kadroyla çok rahat götürürüz.
  • 587
    kalan süre için öncelik sırama göre isteklerimi sıralıyorum, zaten neredeyse hepimiz hemfikiriz,

    1. çok çok iyi bir orta saha (adı geçenler seviyesinde birisi, banega gibi biri değil ama bakayoko, wanyama türünden).

    2. diagne'nin satılması ve net bir forvet almamız,

    3. kostas'ın gönderilmesi ile alternatif genç bir forvet almamız.

    4. yerli orta saha (mehmet özcan vb bir isim kesinlikle mehmet topal değil)

    5. yerli stoper (piyasada yerli stoper de yokken kimi alacağız bilmiyorum ama artık bakacağız)

    ilk 2 gerçekleşsin ben tamamım. o zaman çok büyük şanssızlık yaşamazsak donk ve ahmet ile stoperi, donk, selçuk, atalay ile orta sahayı, kostas, babel, adem ile forveti bir şekilde götürürüz.
  • 588
    acil ihtiyaçlarımız:

    - bir adet 6 numara: üçlü orta sahanın ön ikilisinin arkasını toplayacak ve hücumda ileri çıkan bekin kademesini oluşturabilecek kalıplı biri.
    - bir adet forvet: özellik yazmaya gerek yok adı lazım değil baş harfi f.

    daha sonraki ihtiyaçlarımız:

    - bir adet yedek 8 numara: mehmet özcan, taylan antalyalı gibi genç, dinamik, eksikleri olan ancak ilerleme kaydetme ihtimali yüksek biri.
    - bir adet yedek stoper: yerli olması elzem, ertuğrul ersoy gibi maliyet açısından uygun ancak yetersiz biri için para verme fikri hiç cazip gelmiyor. onun yerine gökay güney'e daha çok şans verilebilir ya da mert çetin gibi genç biri alınabilir.
    - yedek forvet: eğer mitroglou'nun maaşından kurtulabilirsek, diagne'nin satılması halinde oraya kapasiteli genç bi forvet kiralanabilir ya da ağustos sonu ihtiyaç fazlası herhangi biri ucuza kapatılabilir. ama mitroglou kalırsa da itirazım olmaz. her ne kadar yavaşlasa da kötü bir yedek değil.
  • 593
    marcao benzeri orta sahaya bir transfer yapalım başka bir şey istemiyorum. falcao falan eksik kalsın gerekirse. scout ekibimiz iyi oyuncular bulabiliyor. buldukları hiç bir oyuncudan zarar da etmedik. beğenilmeyen carole'den bile para kazandık. bu tarz birini getirmemiz lazım. genç, dinamik, top kazanmada başarılı bir oyuncuya ihtiyacımız var. orta alana kariyerli, ünlü bir oyuncu getirmek bizim için lüks kaçar.
  • 594
    nedense öncelikli transferin forvet olduğu konusunda herkes ısrarcı oysaki bizim en çok ihtiyacımız olan çok ama çok sağlam bir 6 numara. futbolun en önemli mevkisi ortasahadır ve ortasahanın da en önemli oyuncusu defansif olanıdır. tempoyu belirleyecek top kesecek top yapacak ilk basacak son çıkacak komando gibi bordo bereli gibi bir canavar gelse bu takıma benim için bu transfer sezonu son yılların en başarılı transfer sezonu olacaktır. herkes falcao konuşuyor, tamam vitrin önemlidir tamam evet herkes çok istiyor herkes efsane olacağına inanıyor evet ama ffp denen bir şey var realite var sezon sonuna doğru 1-0'lık 2-0'lık maç kovalarken falcaonun klası değil motivasyonunu kaybetmeyen diri kalabilen ortasaha lazım bize. şu ortasaha problemi ben kalpten gitmeden bi çözüleydi hayırlısıyla ne tatil istiyorum şu yaz ayından ne deniz ne kum ne güneş.
  • 595
    hayatımda gördüğüm en sapık transfer dönemi. bunda sosyal medyanın hayatımız olmasının payı çok büyük ama sosyal medya son 5 6 yıldır hayatımız zaten.

    2011'den beri sözlüğü sürekli okuyorum, 2012'den beri de ara ara yazıyorum. 2009 yılından beri facebook kullanıyorum, 2010-2015 arası da twitter kullandım. hiçbir zaman transferler hakkında bu yıl sapıttığımız kadar sapıtmadık. sapitmak kelimesini olumsuz anlamda kullanmıyorum. böyle hafif şirin ve komik anlamda kullanıyorum. galatasaray sözlük benim telefon elimdeyken vakit geçirmeyi en çok sevdiğim birkaç siteden biridir. burada yazılan gerçekten kaliteli, düzgün entryleri okuyunca kendimi şanslı hissediyorum. sanki gerçekten çok güzel insanlarla beraber ortak paydamız olan galatasaray hakkında süper muhabbetler yapiyormusuz gibi geliyor entryleri okurken. ki hepimiz de farkındayız bu sözlüğün dili bahsettiğim sosyal medya sitelerinden veya diğer sözlüklerden daha kibardir, daha samimidir, daha ciddidir bazen, çoğu zaman daha akilcidir. ama bu sene burada bile bir sürü manyakça entryler var transferler ile alakalı, ki sözlüğe renk katmiyor diyemem gayet de zevkle, beğenerek okuyorum.

    bitirirken belirteyim, kullandığım sözcükler belki olumsuz şeyler söylüyormuşum gibi gelebilir, aksine sözlüğü ne kadar sevdiğimi ve 2019-2020 yaz transfer sezonunda ne kadar renkli bir hale geldiğini düşündüğümü paylaşmak için yazdım.

    neyse 2019-2020 transfer dönemi falcao ve bakayoko isimleri ile birlikte hepimizin yavaş yavaş delirmesine yol açıyor. çok güzel, şirin heyecanlar yaşatıyor hepimize. umarim bu adamlar gelirler ve katkı verirler, hepimiz akıl sağlığımızı koruruz ve keyifli keyifli maçlarımızı izleriz.
  • 596
    gün itibariyle * yeni sezon için * forvet ve orta saha transferlerini beklediğimiz dönem.

    biraz şeytanın avukatlığını yapmak geldi içimden. falcao'nun transferini 2.5-3 milyon euro civarında cüzzi bir bonservisle bu kadar istekten sonra bitireceğimizi düşünüyorum. son gelen basın haberleri de bu doğrultuda zaten. bu demek oluyor ki - 6 milyon gibi bir bakiyeye çıkacağız. tahminim odur ki diagne'nin de takımdan ayrılmaya pek niyeti yok. niyeti olsa da o isteidğimiz rakamları göremeyeceğiz. yıllık ücreti mitroglou ile aynı ve bonservisli oyuncumuz dolayısıyla forvet hattında sadece mitroglou ve falcao değişimi olacak.

    bunun üzerine 6 no içinde şimdilik bir isim kiralayacağız gibi görünüyor. bakayoko, wanyama vb bir dönemin parlayan yıldızlarının olduğu bir liste var. burayı kiralık geçiştirmemizin tek sebebi yine diagneyi satamamakla ilişkili olduğunu düşünüyorum. bu durumda 1.5 kiralamayla eksi bakiyemiz 7.5 milyon € civarına geliyor.

    hal böyleyken para edebilecek tek isim var. $ youne$ belhanda. $

    oyuncuyu sevmek ve derdim olmamakla birlikte ki çoğu zamanda savundum, mevcut durumda sistemin vazgeçilmezi olmaktan çıkabilecek ve yaşı gereği hala ciddi gelir sağlayabilecek isimlerden birisi. hocanın oynamak istediği oyuna biraz daha yaklaştıracak bir değişikliğe de sebep olacak bu hamle sonrası belhanda'yı okutabileceğimiz 12-13 milyon € civarı bir piyasası olduğunu düşünüyorum. hatta 15'leri bile görebilir belki. belhanda skor - asist sayıları pek verimli olmasa da oyun içi etkisiyle ve rakip kaleye yaklaştıkça artan verimiyle hep daha iyi bir performans sergiledi nitekim hoca'da geçen sezon şubat aylarında ikinci dönem belhanda'ya daha fazla ileri gitmesini söyledim oda bunu yapmaya başladıkça verimimiz daha da artacak demişti. tabi belhanda'nın satışı diagne'den farklı, ana planda bir gedik daha açılması demek.

    belhanda'yı elden çıkarırsak al-sat dengesinden sonra geriye kalan tahmini + durumdaki 5-6 milyon €'luk bakiye'de ise gidilecek adresi herkes tahmin ediyor sanırım.

    bu isim iyi bir oyun kurucu olacak. ileri geri çalışabilecek. doğru alan savunmasıyla takım savunmasına merkezden destek verecek ve orta sahayı sağ iç - sol iç dengesiyle kurmaya yardımcı olabilecek. sorumluluk alacak tam bir maestro olacak.

    o isim evet belli: ever banega. (bkz: yılanoğlu)

    tüm süreçler bu kadar birbirine girmişken yaşanabilecek böylesi bir plan değişikliği inanın beni şaşırtmaz. bu transfer sezonunda kilit transferler birazcık pembe dizi edasıyla ilerliyor, yapılacak bu 3 temel omurga değişimi bir yandan bizi zorlarken bir yandan da ligde en kötü haliyle yine minimum 20 gol artabilecek diagne ve world class falcao ikilisiyle sezona başlamak, orta alanda seri, bakayoko/wanyama, banega üçlüsüyle müthiş bir hat kurmak ve efsanevi kanat rotasyonumuzla şampiyonluğa emin adım yürüyebiliriz ve eminim çok güzel işler yaparız.

    tüm bunlara ek olarak da rotasyona stoper - orta saha yaz bir mehmet topal. :) *
  • 597
    şimdiye kadar yapılan ve gönderilen transferlere ffp gözünden bakarsak an itibariyle, *

    luyindama: - 5 m euro
    seri: - 1.5 m euro
    emre mor: - 0.6 m euro
    ozornwafor: - 0.3 m euro
    fernando : + 4.5 m euro
    -------------------------------
    - 2.9 m eurodayız.

    orta sahaya transfer yapacağımız da neredeyse kesin. bonservisi elinde bir oyuncu değil de seri gibi kiralık birini bile getirsek 1.5 - 2 m euro versek, 4-5 m euro ekside kapatacağız.

    bugün diagne'yi gönderemezsek de, her halükarda en geç 2020 kışında bu farkı kapatacak oyuncu satışı yapılmak zorunda.

    artık yunus akgün mü gider, yoksa devre arasında marcao'yu falan satmaya mı kalkarız bilmiyorum ama diagne gitmediği sürece bu saatten sonra çok büyük çaplı bir hareket beklemiyorum.

    diagne ne zaman satılır, o gün haberler düşmeye başlar.

    bir de bugün başkanımız dursun özbek olsa falcao çoktan aramıza katılmıştı. neden? çünkü kendisi için ffp falan hiç önemli değil. getirsin 5 m euro bonservisle, 6-7 de oyuncuya versin, namı yürüsün.

    bu şekilde transferi herkes yapar ama o koltuklarda ve florya'da bugün galatasaray'ın her kuruşunun hesabını yapan isimler var. önemli olan seri gibi adamı 1.5 m euro kiralama bedeli ve 2.6 m euro yıllık ücrete getirebilmek.

    bu sebeple falcao veya bir başkası, mümkün olan en iyi mali koşullar için uğraşılıyor.

    lütfen şımarıklık ve sabırsızlık yapmayalım. son dönemde galatasaray taraftarının en kötü huyları bunlar. gerek yok bunlara. hele hele görevde fatih terim gibi birisi varken.

    baskı kurmanın, panik yaptırmanın ve hesapsız hareket etmenin cezasını her zaman çektik.

    benim kafam rahat, bu halimize bile sezona girsek 1 numaralı favoriyiz.

    bırakalım insanlar görevlerini yapsın.
  • 598
    sözlükte en çok ofsayt butonunu kullandığım dönemdir.

    taraftarımız o kadar sabırsız ki en ufak bir durumda saldıracak yer arıyor. yönetime, oyunculara sallayıp duruyor.

    sanırım herkes hayatında her istediğini istediği anda ve istediği şartlarla elde diyor. maaşallah çok güzel hayatlarınız varmış.

    falcao, sneijder, hagi gibi adamlar dünya çapında adamlardır. istediğiniz anda istediğiniz gibi hemen gelmezler. üstüne sürekli küfrettiğiniz ve bok attığınız oyunculara da kimse şak diye 15 milyon euro çıkarıp vermez. yusuf yazıcı transferinde olduğu gibi davranırsanız istediğinizi alırsınız.

    bu transfer dönemi de ffp kuralları nedeniyle yorucu geçiyor olabilir. ama mevcut kadromuz bile şampiyonluğa rahat rahat oynar. avrupada da idare eder. isterse falcao gelmesin, diagne de takımda kalsın. bu kadar dert edecek hırs yapacak bir şey yok ortada.
  • 600
    galatasaray'ın yine dünya üzerinde tek bir forvet varmışcasına bir ismin peşine takılıp harap ettiği dönem.
    mesele sabır meselesi değil, taraftar aptal değil olan bitenden anlıyor ki yönetim geçen seneden beri hiçbir plan ve program yapmamış, bir menajer çıkıp "size falcao'yu bonservizsiz getireyim" dediğinde tamam demiş ki yaşanan süreçten sonra ben bu lafın olta olduğunu düşünmeye başladım. bu transfer neredeyse tüm dünya üzerinde reklam olduktan sonra yavaş yavaş bonservis seslerinin ortaya çıkıyor olması tesadüf olmasa gerek.
    işte taraftarın kızdığı budur. yok mu bir a planınız, yok mu bir b planınız, yok mu bir c planınız, neden bir adamın peşine takıldınız?
    falcao olmuyormuş, olmasın hatta şartlar el vermiyorsa forvet transferi de yapılmasın. kadro lig için son derece yeterli, şampiyonlar ligi derseniz şu maddi durumda biraz zor. alttan yıldız futbolcular yetiştirip bir ekip yaratmadıkça parayla olacak iş değil o.
App Store'dan indirin Google Play'den alın