• 577
    uefa ffp kapsamında sattığın kadar al cezasına sahip galatasaray'ın bonservis getirisi sağlayacak herhangi bir yatırıma yönelmediği (yönelemediği demek daha doğru olabilir) transfer dönemi. (luyindama geçen senenin bu seneye yansıyan bakiyesi onu dahil etmiyorum yeni bir hareket değil.)

    şu ana kadar oyuncuların bonservisini devralarak yaptığımız transferlerin neredeyse tamamı rotasyon için tercih edilen isimler. (okan, şener, ozornwafor, jimmy, adem)

    kritik bölgeler transfer ettiğimiz ve edeceğimiz söylenen isimler ise bir gelir sağlamayacaklar bize.

    örneğin babel yaş 32 satışı pek mümkün değil ciddi rakamlara, seri kiralık, emre mor kiralık, forvet'e falcao transferi gelirse bonservis vermeyeceğiz ama paraya dönüştürme ihtimalimiz de yok, medellin'e free çıkış maddesi konuşuluyordu en son. ffp bakiyesi için, orta sahaya düşünülen bakayoko vb. hedeflerde görünen o ki kiralık olarak düşünülüyor. ali naci küçük bakayoko için seri tarifesi uygulanmaya çalışılıyor demişti.

    iş burada elbette malumumuz diagne'nin satılmasına bakıyor. herkes bunun farkında ancak galatasaray'ın ozornwafor transferi hariç bu dönem özelinde gelir getirici bir transferi şimdilik mümkün görünmüyor.

    özellikle son günlerde bakayoko ile başlayan kiralık 6 numara hamlesinin de ışığında ben bedava'ya falcao getirilebilirse diagne'nin satılması ihtimalinin gerçekçi olmadığını düşünüyorum. aksi takdirde diagne'den beklenen minimum 10 milyon € seviyelerindeki bir gelire karşılık orta sahaya 4-5 milyon €'ya pek ala portekiz'den, norveç'ten, danimarka'dan, belçika'dan, fransa-almanya-italya 2'den ya da brezilya'dan marcao kalibresinde genç bir yetenek bulurduk.

    fatih hoca ana planında genç oynatmaktan çekinmeyen ve onları da parlatmayı seven bir isim. son dönem marcao, onyekuru, milli takım da emre mor bunun örneği. eskilerde de genç devrimin başlatanlardandı yine zaten. dolayısıyla hoca böyle genç yatırımlara da sıcak bakacaktır. ancak gelinen noktada diagne'nin satılamaması, falcao'nun belirsizliği, 6 no ihtiyacı derken en önemli 2 transferimizi ağustos ayına bırakmış durumdayız ve bu sıkışık transfer fikstüründe gelir getirecek, bonservisiyle oyuncu transferi beklemek, bana göre hayalcilikten öteye gidemiyor.

    hayaller her ne kadar geleceğin porto'su, benfica'sı, ajax'ı olmaksa da şimdilik gerçekler 8 ağustos sonrası ingiltere premier ligi'nden arta kalanları kiralık değerlendirmek olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın