• 502
    şahsi fikrim elimizdeki mevcut kadro lig için yeterli. yarım sezonu forvetsiz gecirmemize rağmen şampiyon olmayı başaran bir takımımız ve bu dezavantajımıza rağmen reaksiyon gösteremeyen rezil durumda rakiplerimiz var. bi 4-5 sene ligde önümüz açık. avrupadaki akıbetimize şimdilik değinmiyorum. zira tartışma çıkıyor.

    fakat insan belli bir yaştan sonra futbolu mutlak basari odaklı düşünmek yerine zevk veren etkinlik olarak kabulleniyor. ben koltuğa yaslanıp maçimi izlerken sahada güzel futbol izlemek istiyorum kardeşim. size garip gelebilir ama sanırım ben başarıya doydum. sahada bıdı bıdı yan pas dışında, çalışılmış varyasyonlar , organizasyonlar , katı alan parselizasyonlari izlemek istiyorum. altyapidan gençlerin daha fazla süre aldığı bir takım izlemek istiyorum. bize niye tv'de gs maçı izlerken sıkılıp netflix izlettiriyorsunuz kardesim. iyi futbol vaad ettiniz de biz mi izlemedik?

    benim gibi düşünen bi 5 kişi filan varsa toplanip sesimizi duyuralim yoldaşlar. :)

    bu twitterdaki hashtag konusuna gelirsek. falcao'nun gelişi bize evde parti yaptiracak iyi futbolu vaad ediyorsa bu gençleri desteklerim. ama yok düğün evini ölü evine çevirecekse diagne'nin kalmasından yana oyunu kullanan azınlığın sessiz çığlıklarına kulak verelim.
  • 503
    hala kaliteli yerli oyunculara ihtiyaç duyduğumuz dönem. yabancı sınırından ötürü kulübeye sadece bir yabancı oyuncu yazabiliyoruz. o da hem stoperi hem ortasahayı yedekleyebildiği için donk olur diye düşünüyorum.

    okan, şener, emre, ahmet, gökay, donk, selçuk, atalay, yunus, jimmy, adem

    baktığımızda kamp performansı ve genç oyuncuların ne vereceğini bilmediğimiz için jimmy ve donk dışında şuan ne vereceği belli olan bir oyuncu yok gibi duruyor. bu durumda forvet ve orta saha bölgesinde yerli oyunculara ihtiyacımız var.

    forvete halil dervişoğlu, ortasahaya da mehmet özcan uygun bonservislerle alınabilir. diagne'yi en azından 12 milyona satar falcao'yu bonservissiz kadromuza katarsak başarabiliriz gibi. 2.3 eksideyiz. bu oyuncular için 3.5 milyon (en fazla) bonservis harcayacağımızı düşünürsek elimizde yabancı orta saha için 6.2 milyon kalıyor.
  • 504
    1 tane sağlam ön libero ile transferi kapatsak yine de kadromuz yeterli. ancak bu durum bile diagne'nin satılmasını gerektiriyor. bu ön liberoyu kiralasak bile diagne satılmalı. çünkü başka gelir kaynağımız yok. falcao transferi de bu yüzden zorlanıyor. bonservis ödemeden ya da mümkün olan en düşük bonservisle alabileceğiniz en iyi ve hemen performans verebilecek isim falcao olarak görünüyor.

    evet çok yüksek bir maaş vereceğiz. ama zaten düşen toplam maaş miktarımız ile bunu karşılamak çok zor olmayacak. bonservis konusunda yaşadığımız sıkıntıyı da ancak böyle çözebiliyoruz.

    ön libero en kritik mevki. bu tartışılmaz. buraya hem taraftarın tartışmayacağı hem de kalitesiyle fark yaratacak bir oyuncu almamız gerekiyor. wanyama, schneiderlin, lemina gibi isimler hem taraftarı tatmin edecek hem de takıma kalite katacak isimler. elbette her isim için itirazlar çıkacaktır. ancak bu üç oyuncu da takıma mutlaka katkı verecektir.

    ancak yine geç kalıyoruz. evet, işin gelip diagne'ye bağlandığının farkındayım. ama lig başlıyor. önümüzdeki sezonu oynayacak ilk 11'in artık oluşturulması lazım. sonra giden olursa ya da çok özel bir fırsat çıkarsa yine transfer düşünülür.

    umarım bu hafta bu iş çözülür ve önümüze rahat bakarız.
  • 505
    sağdan soldan isim duyup "acaba mı" demeden önce hemen oyuncuların maaşlarına bakmak gerekiyor. bunun için bir sürü güvenilir site var zaten etrafta. mesela naingollan damarımı kesseniz sarı kırmızı akar dese bile inanmayın çünkü kendisi inter'den net 4.5 milyon kazanıyor vergiler sonrası. 3 yıl da kontratı var. bizim bu oyuncuyu alabilmemiz için en az 4.5-5 milyon euro gözden çıkarmamız lazım.

    mesela yine ismi geçen bir diğer oyuncu morgan schneiderlin'in everton'da vergiler sonrası eline geçen net para 2.85 milyon pound. gördüğünüz üzere 3 milyon civarı bir rakama kesinlikle ikna edilebilecek bir oyuncu eğer gelmeye gönüllü ise. hatta sağlam pazarlıkla belki 2.85 euro'ya (pound yerine) ikna edilebilir.

    radamel falcao ise vergiler sonrasıı 7.8 milyon net para kazanıyor monaco'dan. bize gelebilmesi için heybetli bir "feda" demesi lazım. 6 milyona asla evet diyeceğimizi düşünmüyorum.
  • 506
    gelecek hafta da somut gelişmeler yaşanmazsa son iki transfer döneminde olduğu gibi bu döneminin de sonu bize işkence gibi gelebilir. hatta daha beteri olabilir çünkü son iki transfer döneminde sadece santrafor elzem iken şimdi hem orta saha hem santrafor transferi bekliyoruz.

    işler istenildiği gibi gitmezse yangıncı taraftar bu kez herkesi yakar zannımca.
  • 511
    dünya adlı gezegende adını veremeyeceğim bir ön libero ile ilgilendiğimiz transfer dönemi.

    anlaşmaya çok yakınız, merak etmeyin; en kötü 1 aya açıklanır *

    artık duyumculuk bu seviyeye geldi hanımlar beyler.

    şaka maka fena gitmediğimiz transfer dönemi. ben daha kötüsüne kendimi hazırlamıştım. bir 6 numara bir de forvet kaldı, ha bir de mbaye diagne'nin satışı. geri kalan kısım kadro derinliği için olursa da olur olmasa da olur tadında transferler olabilir. 1 haftaya onlar da gelirse iyi bir önem geçirdik derim. yine son güne kalırsak sıkıntı.
  • 512
    eksiklerimiz bariz belli, bir orta saha almamız lazım diagneyi satarsak bir forvet alacağız bir de mümkünse bir defans alternatifi şimdi bu eksikliklerimiz her kesin malumu aga hepimizin de beklentisi bu eksiklikler giderildiği takdirde çok iyi bir transfer dönemi geçirmiş olacağız.
    ancak allah belasını versin böyle transfer döneminin. abi bir gün falcao bir gün wanyama bir gün naingolan konuşuluyor. üstelik bu dönemde birde seri’yi aldık. ee allah rızası için bizim kalbimiz var bu topçular ne aga ya.
  • 513
    ---------------------muslera-----------------------

    mariano------luyindama-------marcao------martin

    jimmy-------j.m.seri-----ninja----------belhanda-

    ------------feghouli----------babel-----------

    soyle bir onbir icin bir tek ninjaya ihtiyacimiz var. bence cok is yapar bu onbir. fatih hocanin da gecis oyunlarina uygun,saldiran bir yapi.
    esinin durumundan dolayi biraz zor ama umut , insanın bir türlü vazgeçemediği ilizyon, en büyük güç ve en büyük zayıflık. (matrix)
    ninja kim diyenler olabilir, asagiya birakiyorum.

    (bkz: https://youtu.be/Uwp0MWuhj6M )
  • 517
    allah için üstüme 25 yaş civarı kaliteli ilk 11 oyuncusu atın diye çığlık attığım transfer dönemi.

    haber çıkıyor, terim mariano'dan çok memnun satılmayacak, yaş 33
    sol bek nagatomo'ya emanet, yaş 33
    kampın yıldızı babel, yaş 32
    falcao sarı kırmızı don giymiş, yaş 33
    feghouli cezayir ile kariyerinde zirve yaptı, yaş 30
    belhanda'ya 10 milyon teklif, yaş 29
    muslera pazartesi kampa katılacak, yaş 33
    nainggolan için galatasarat devrede, yaş 31
    jimmy durmaz galatasaray'ın en iyi transferlerinden biri, yaş 30
    adem büyük insanları şaşırtacak, yaş 32
    fenere aslın çalımı şener özbayraklı, yaş 29

    geçen senenin, şampiyonlar ligi'nin grup maçlarında açık ara en az koşan takımı galatasaray, kadrosunu yine tecrübeli oyuncularla dolduruyor.

    30 yaş üstü oyuncu her takımda var, sürüyle var. 30 yaş ve üzeri adam alınmasın demiyorum. bu takımın dinamik oyuncuları nerde ama? stoperler geçen sene şafak baskınıyla bir anda 24 yaş ortalamasına indi. zevkten kendimizi kaybettik. onun dışında şu an kadroda tempolu, çok koşan adam kalmadı. gelin şu rüya takıma bi bakalım

    ---------------------muslera---------------------
    mariano----luyindama---marcao----nagatomo
    -----------------seri---------nainggolan---------
    ----------------------belhanda-------------------
    feghouli------------- falcao----------------babel

    30 yaşın altında 4 oyuncu var. luyindama 25, marcao 23, seri 28, belhanda 29
    30 yaşın üstünde 7 oyuncu var.

    tekrarlıyorum, geçen sene rakiplerinden neredeyse 10km hatta daha fazla az koşan takım galatasaray, bu tempo farkını nasıl gidermeyi planlıyor? bartali hoca 30 yaşını geçtirmiş adamlara kafa başı 2 km fazla koşturtacak kadar sihirli biri mi? ligi zaten her türlü hallediyoruz, ya avrupa? hoca dünyalardan büyük hayalim var diyor, işte o hayallerin adresi avrupa.

    32 yaşındaki adama yaşlı demek yanlış bence. ancak 25 yaşında çakı gibi adamlara kıyasla daha düşük tempolu oluyorlar. bu kadar çok 30+ adamla avrupa seviyesinde temposuz kalacağımız aşikar. o yüzden en azından ortasaha'daki 3. adamın genç, çok koşan, çok basan, ciğersiz bir adam olması lazım.

    son not olarak düşeyim, babel'in transferini olumlu buluyorum. şurada da belirttim: (bkz: #2715063). ortasaha ve forvete genç sayılabilecek adamların geleceğini düşünüyordum. ancak falcao, nainggolan, josef, benega... çıkan isimlerin hepsi 30+ olunca dayanamadım böyle bir entry girdim. bu takımın yaş ortalaması mutlaka düşmeli.
  • 518
    şuan kadromuzda 30 yaş üstü olan oyuncuların her birinin 25-26 yaş versiyonları günümüz futbol piyasasında kemiksiz 25-30 milyon eurolardan başlıyor.

    diagne ve diğer para getirebilen isimleri satmadan transfer yapamıyoruz. bonservissiz getirebileceğimiz en iyi orta sahayı getirmişiz. hala eleştiriliyor şu takım.

    lig için son derece yeterli ve hatta son takviyelerle üzerinde bir kadromuz var. hiç olmazsa geçen sezonlara kıyaslayın, başakşehir son 3 sezondur ligin en yaşlı kadrosu ile ilk 3 yapıyor. bunu da göz önünde bulundurarak değerlendirelim lütfen.

    avrupadaki rakiplerimize karşı çata çat kadro kurmamız zaten şu ekonomik şartlarda imkan dahilinde değil ne yazık ki..

    acele etmeden, onun bunun gazına gelmeden, doğru hamlelerle, nokta atışlarla ilerlediğimiz transfer dönemidir.
  • 521
    stoper tandemine yerli bir isim alinacak mi diye merak ettigim dönemdir. dünkü macta ahmet fena degildi, lakin hala cok yetersiz ve maasi yüksek (900 bin euro). topla daha sakin bir isim daha dogru olabilir sanki o noktaya. valentin'i de kiralayacagimizi dusunuyorum, donk'un yanina bir stoper yedegi yerli fena olmazdi. isim vermiyorum cunku en son lokman gör icin dilendim, adam alanya'da ilk macta capraz bag kopardi :(.
  • 522
    hocamizin degisik planlarinin dahilinde devam ettigini dusundugum 2019-2020 sezonu yaz transfer dönemi

    soyle ki;
    elimizde sampiyonlar liginde parlattigimizda degerini 20-30 milyon eurolara cikartabilecek birer adet aslan gibi stoperimiz bulunmakta.

    sanilanin aksine, luyindama'nin bu konuda marcao'dan bir adim onde oldugunu dusunuyorum. zira ulkesinin milli maclarinda oynama yeterliliginden dolayi, luyindama'nin epl'ye gitme olasiligi cok yuksek. ayrica oyuncu profili olarak da epl icin bicilmis kaftan. ve epl takimlarinin pornografik paralar harcamaktan kacinmama durumunu da goz onunde bulundurdugumuzda, sampiyonlar liginde parlayan bir adet luyindama'nin, 25-30 milyon eurolara epl'ye satilmasi cok da zor degil.

    marcao ise henuz milli mac oynamadi. ancak onu ozel kilan durum ise hem sol ayakli hem de pasor bir stoper olmasi. epl su an icin imkansiz; ama gurrpegi'nin bildirdigine gore su an icin bile 15 milyon euroluk teklif alan bir oyuncunun 20-30 milyon euro bandina cikmasi icin sampiyonlar liginde bir ozan kabak performansi vermesi yeterli.

    hocanin da planlarini tamamen buna gore yaptigini dusunuyorum.

    hatta 2019-2020 spor toto süper lig cemil usta sezonunun devre arasinda, marcao ve luyindama'dan birinin satilip, gelen para ile seri'nin bonservisinin alinacagini ve kalan parayla da (kalirsa tabii) bir sol bek hamlesi yapilacagini dusunuyorum.

    eger devre arasi satilan isim marcao olursa, yerini ozonwafor ile doldurabilir hoca. ama luyindama satilirsa, yerine satin alma opsiyonlu kiralanacak bir caglar soguncu veya kaan ayhan hamlesi bekliyorum.

    kim bilir, belki de satilan oyuncunun (marcao veya luyindama) sezonun geri kalanini bizde tamamlayacagi bir satis formulu ile de sonuclanabilir, ki boyle bir formulle satilirsa mukemmel bir is basarilmis olur.
  • 523
    medyanın kendisin aştığı dönemdir. bony'yi gazişehir'e, origi'yi çaykur rize'ye getiren var. tabii esas bombalar ronaldo ve messi 36-37 yaşlarına geldiklerinde patlayacak muhtemelen.

    falcao işi tamam gibi duruyor. emre mor da tamamlandı. şimdi kaldı orta sahamız. anlaşılan o ki diagne'den gelecek bonservis bedeli şu an eskide olan bonservis dengemizi kapatmak ve orta saha oyuncusunu bonservisiyle almak için kullanılacak.

    şu an görülen 2,3 milyon € ekside olduğumuz. diagne'yi 10-11 milyon € bandında satabilirsek elimize 8 milyon € gibi bir bonservis bedeli kalacak. tabii bu durum falcao ve emre için bonservis ya da kiralama bedeli ödemediğimiz bir durum için geçerli.

    elimizdeki bu 8 milyon € ile, bonservis bedeli ödeyerek, orta saha transferi yapmak için 3 seçeneğimiz var:

    1) 28-30 yaş aralığında gözden düşmüş ancak kalitesi yüksek bir orta saha almak**

    2) 28 yaş altında vasat bir orta saha almak

    3) 19-22 yaş aralığında yetenekli ancak gözden kaçmış bir orta saha almak*

    bunu dışında 30 yaşının üstündeki bir futbolcuya bu derece bir bonservis gömmek doğru değil. daha doğrusu böyle bir lüksümüz yok. orta sahaya 2 kiralık oyuncu da, çok mecbur kalmadıkça, bana doğru gelmiyor.

    falcao, emre mor ve yeni orta sahamız ile ikinci kampa başlayabilirsek çok başarılı , hatta uzun zamanların en başarılı, transfer dönemini geçirmiş sayılabiliriz.

    1 hafta sonra ilk resmi maçımıza çıkacağız. 2 hafta sonra da lig başlıyor. umarım diagne'nin satışı bir an önce gerçekleşir.
  • 525
    normalde şampiyon olan takımlar böyle dönemlerde çok fazla transfer yapmazken, süper ligin son* şampiyonu, kupa beyi, rakiplerinin babası, rekor kıran, futbolcuların ve ilk sporcuların kulübü, yedi ceddinizi seven, ülkenin yüz akı galatasaray'ım
    ise inanılmaz bir şekilde güçlenmeye devam ediyor. yedek kulübesi neredeyse komple değişirken, ilk onbirine de çok kritik 3-4 takviye yaptı, yapıyor.

    inşallah bittiğinde yalnızca kağıt üzerinde değil, sezon(19-20) içinde de başarılı olacak olan bir kadro kurulmuş olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın