• 376
    beyaz tahtada son durum:

    forvet: bafetimbi gomis, eren derdiyok, muğdat çelik, ahmet sivri
    kanat: garry rodrigues, sofiane feghouli, henry onyekuru, sinan gümüş, yunus akgün, recep gül
    orta saha: youness belhanda, papa alioune ndiaye, fernando francisco reges, emre akbaba, selçuk inan, ryan donk, atalay babacan, gökay güney
    bek: yuto nagatomo, mariano ferreira felho, martin linnes
    stoper: serdar aziz, maicon pereira roque, jason denayer, ozan kabak
    kaleci: fernando muslera, ismail çipe, boran güngör

    gelecekler*: muğdat çelik (bonservissiz), yuto nagatomo (2.5m€), henry onyekuru (kiralık), jason denayer (kiralık 0.5m€), papa alioune ndiaye (kiralık 1.7m €), emre akbaba
    gidecekler: luis pedro cavanda (2.4m €), lionel carole (1.8m €), tolga ciğerci, ahmet çalık, tarık çamdal

    toplam oyuncu sayısı: 28
    yabancı oyuncu sayısı: 14
    şampiyonlar ligi a listesi: 21 oyuncu
    şampiyonlar ligi b listesi: 7 oyuncu
    türkiye’de yetişmiş: serdar aziz, selçuk inan, muğdat çelik
    kulüpte yetişmiş: ismail çipe
    şampiyonlar ligi ve süper lig oyuncu kayıt kriterlerine ve financial fair play anlaşmasına uygun bir kadro. (bkz: #2452989)

    ndiaye'nin transferi yakın zamanda (carole'un satışından sonra) gerçekleşebilir. denayer'in transfer sezonunun sonunda geleceğini düşünüyorum (bkz: #2453104). emre akbaba için ise bonservis veremiyoruz. şimdilik ahmet, tolga veya tarık'ı yıllık ücretlerini bizim karşıladığımız bir takasta kullanabileceğimiz, iki tarafın da kabul edeceği bir formül bulunabilirse gelebilir. yoksa yabancı oyunculardan* birisini satıp hem o oyuncunun yerini doldurabileceğimiz hem de emre akbaba'yı alabileceğimiz bir bonservis elde etmeyi bekleyeceğiz (bkz: #2460609). eğer eren giderse ya da emre akbaba gelmezse, sol bek için süpriz bir yerli transfer olabilir. yerli kaleci aradığımızı da biliyoruz ancak ismail şampiyonlar ligi için altyapıdan yetişmiş olarak yazabildiğimiz tek futbolcu olduğundan, ondan daha iyisini bulamazsak kadroda kalma ihtimali var. aynı şekilde ozan kabak'ın durumuna göre dördüncü stoper olarak semih kaya'nın gelme ihtimali sürüyor, transfer sezonunun sonunda belli olur. basında adı geçen yabancı genç oyuncular ise akademi için transfer edilecek ve bu sezon a takım kadrosunda olmayacaklar.
  • 377
    2018-2019 transfer sezonu
    paylaş↓
    araştır↓
    ara↓
    işlem↓
    353

    gomis ve garry rodrigues'in satılıp, yerlerine sol kanat olmayan oyuncular almamız gereken sezon. en az 2 mümkünse 3 orta saha merkez ve 1 adet forvet alınmalı. bu 3 orta sahadan biri alınıp direkt kiraya gönderilmeli. duygusallığı bırakıp gerçekçi olmamız gerekiyor. peak değere ulaşan iki oyuncumuz satılmalı. şampiyonlar liginde garry parlar daha fazla paraya gider tezine katılmıyorum ben. çünkü bu takımla afedersiniz italyan ispanyol takımları bizi tokatlarlar oralarda. garry de kendini gösterecek fırsatı elde edemez, ki ben zaten bu sezon potansiyelinin de üzerine çıktığını ve tekrar bu formu yakalayamayacağını düşünüyorum.
  • 378
    2018-2019 transfer sezonu
    paylaş araştır araişlem
    107
    abdürrahim albayrak ve fatih terim'in varlığıyla ince elenip sık dokunan bir süreç olacaktır. abdürrahim bey'in kendisi de basın tribünü adlı programda nasıl transfer yaptığını belirtmişti. hakkımızda hayırlısı olsun.
    edit: imla
    28 mayıs 2018 07:34 ~ 20:57 · muzeci
    ★ paylaş işlem #2429566
  • 379
    (bkz: ne dediler/#2461159)

    son paragrafta hocanın bu döneme dair mesajları var.

    --- alıntı ---

    yine forvete sağda ve solda oynayabilecek rodrigues tipli bir oyuncu almak istiyoruz. bir diğeri, oyunu her iki yönlü oynayabilen hem defansif hem ofansif orta saha olabilir. artı stoper almak istiyoruz. burada carole'nin durumuna gelince, görmek istiyorum. isviçre'de 2 haftalık bölümde hem top idmanlarımız başlayacak, hem de hazırlık maçlarımız olacak. açıkçası görme niyetindeyim. dönüşte de kararımı vereceğim. kalmasını arzu edersek, zaten oyuncumuz. bunu da ilan edeceğiz. orası da yuto ile beraber, sağ tarafımız gibi önemli bir yer olacak sol bekimiz. bu kararın pozitif olması, bir yabancı hakkımız daha var demektir. bunu da forvette kullanacağız.

    donk, selçuk artı fernando, orta sahanın ortasında oynayacak oyuncularımız. oraya pek transfer düşünmüyorum. diğer taraflara düşünüyoruz. bir önemli konu, ikinci kalecimiz bir türk kaleci istiyoruz. olmak zorunda, öyle görünüyor. bu eray olmayacağına göre altyapımızdan 3 kalecimiz var. bunlar bizimle geliyor. bunları hazırlık maçında koyacağım, şans vereceğim. hata yapsalar da devam edeceğiz. bir ikinci kaleci arıyoruz, türk kaleci. temaslarımız da var. yani, allah korusun muslera'ya bir şey olduğu an kayıtsız şartsız güvenebileceğimiz bir tecrübede de olabilir, artı genç yetenekli bir kaleci de olabilir."
    --- alıntı ---
  • 382
    taraftarlar için heyecanlı gazeteciler ve duyumcular için prim dolu bir dönemdir, fakat benim için eski heyecanı artık yok çünkü bu prim kasan duyumculara ve gazetecilere istediği primi vermeye gerek yok transfer olunca kulüp açıklar biz de görürüz. artık eskisine göre olgunlaştığımızdan mı böyle oldu yoksa doymuşluk mu var ya da iş hayatı vs derken kafa mı yoramıyorum bilmiyorum ama bende durum böyle, ha olur da sneijder gibi bir gündem olur gerçekçi bekleriz gelmesini ve haberlerini takip ederiz ama o da on yılda bir olur. yani dememin özeti şu, şu instagramda bunu paylaşmış,o twitterda gidip şunu retweetlemiş, yok şu bunun haberini yapmışa falan gerek yok geldiğinde kulüp açıklar biz de ondan sonra heyecanımızı yaşarız.
  • 383
    kalan 1.5 aylık sürede 5 adet takviye yapacağımızı düşündüğüm dönemdir. rodrigues veya feghouli'den biri de gider gibi duruyor.

    ayrıca carole, ahmet, tarık, tolga ve eren'lede yolları ayıracağımızı düşünüyorum.

    muhtemel kadromuz;

    kale; muslera, transfer, ismail
    sağ bek; mariano, linnes
    stoper; maicon, serdar, transfer, ozan
    sol bek; nagatomo, bazen linnes, bazen celil bazen de ozan
    ön libero; donk, fernando, selçuk bazen de celil
    merkez orta saha; belhanda, emre akbaba, transfer
    kanat; rodrigues veya feghouli, trezeguet, sinan, henry
    forvet; gomis, muğdat, zaman zaman da henry veya sinan.

    düşündüğüm gibi olursa ideale çok yakın bir kadromuz olur ve bu kadro bizi 3 kulvarda da taşır. en azından avrupada şubat veya martı görürüz. ligin de zaten favorisi konumundayız.

    fena değil bence ya. iyi yani.
  • 384
    neden inatla kanat oyuncusu kovalıyoruz anlam veremediğim transfer sezonu. acaba trezeguet ismi basın için bir yem mi, onyekuru transferi gibi sessizce bombayı patlatacak mıyız bunu çok merak ediyorum.

    çünkü şu an takımın -garry kalıyorsa- kanat oyuncusuna ihtiyacı kesinlikle yok.

    elzem olan bölgeler çok belli:

    -mümkünse bonservisi ucuz yerli yedek kaleci.
    -kesinlikle iki stoper. (denayer kiralanır diye düşünüyorum.)
    -merkez orta saha.
    -eren kalsa da kalmasa da yedek forvet.

    kadromuzu koruyarak, kesinlikle dört, olursa beş ya da altı transfer ile sezonu kapatmamız gerekiyor. belki maddi açıdan bizi zorlayacak bir durum ama üç kulvarda başarı için kadro derinliği şart oğlu şart.
  • 386
    omurgamız olan muslera, fernando reges, garry ve gomis satılmadan; geriye kalanlar arasından satış yapılarak nakit sıkıntısının çözülmesini dilediğim sezondur. elbette bizim gitmesini istemediklerimiz transfer piyasasında değer görüyor ancak geriye kalanlardan bir veya ikisini satmayı başarırsak esas transfer başarısı budur. cavanda örneğindeki gibi bir iki hamle olsa çok rahatlayacağız. nitekim kafam rahat çünkü fatih hoca, önceliğimiz mevcut takımı korumak demişti.
  • 389
    acil olarak kiralık bir 8 numara ve iyi bir stopere ihtiyacımız var. şampiyonlar liginde başarı istemiyorum ne kadar prestij ve para getirsede. şuan için hedefimiz gelecek 3 senede 2 şampiyonluk olmalı. fenerbahçe ve beşiktaşın kötü durumda olduğundan kaynaklı rahatız. o yüzden lig için şu 2 eksik tamamlanmalı.

    ya arkadaşlar ben istemez miyim emre akbaba alınsın belhandayla rekabete girsin, denayer kiralansın 4 iyi stoperimiz olsun, eren yerine genç yerli forvet alınsın, iyi bir yedek sol bek alınsın. istiyorum ama önce şu ffp'yi çözmemiz gerekiyor.
  • 391
    bir adet 8 numaranın elzem olduğu transfer sezonudur. bu transfer edilecek oyuncunun tipine göre ne oynayacağamız az çok belli olur diye düşünüyorum. ndiaye tarzında mı nuri tarzında mı bir 8 gelecek acaba.

    ndiaye tarzında olursa top yekun pres nuri tarzında olursa daha çok pasa dayalı futbol oynayacağımızı düşünüyorum.

    benim tercihim basan ısıran adam yiyen bir ortasaha alıp fernando - belhanda - transfer ortasahası ile bol presli bir 4-3-3 oynamamız.
  • 393
    leicester'ın yedek kaleciye 14 milyon € para verdiği bir sezonda biz nasıl futbolcu alacağız, çok merak ediyorum? liverpool daha şimdiden 200 milyon €'dan fazla bonservis ödemiş durumda. diğerlerine nazaran düşük bütçelerle transferlerin yapıldığı fransa liginde bile marsilya daha 21 yaşındaki bir stoper için 21 milyon € ödedi. yine monaco 17 yaşındaki geubbels için 20 milyon €'yu gözden çıkardı. ajax bile şimdiden 50 milyon € bonservis ücreti ödedi. bizim gibi pek çok takımının mali sıkıntısı olan italya'da bile lazio, torino, bologna ve sassuolo gibi kulüpler dahi 10 milyon € bonservis bedeli ayırdılar tek oyuncuya.

    bakın çok sıradan takımları saydım size. büyük başların yaptıklarından bahsetmiyorum bile. zaten onların aşırı transfere ihtiyacı da yok. kaldı ki onlar transfer yaptıklarında artık tek kalemde 150-200 milyon €'lar konuşuluyor.

    peki biz bunlarla nasıl rekabet edeceğiz şampiyonlar ligi'nde? edemeyeceğiz elbette. çok şanslı bir kura çekmedikçe, 4. torbadan katılan bizim gibi bir takımın avrupa ligi'ne gitme şansı bile yok bu sezonki torba dağılımlarında. şampiyonlar ligi'ne doğrudan katılan takımlar arasında bizim altımızda olan 2 takımından birisi olan hoffenheim 20 milyon €, inter milan ise 50 milyon € harcamış durumda transfere. kaldı ki daha 1,5 ay var transfer sezonunun bitmesi için.

    kabaca söylemek gerekirse beklentilerimizi çok üst düzeyde tutmamakta fayda var. ha çok güzel bir gruba düşeriz, o zaman belki avrupa ligi'ne kalma şansımız olur. bu sezon da bizim için birinci öncelik lig olmalıdır.
  • 398
    hissettiğim ve anladığım kadarıyla gelecek oyuncular belli ve hazır olan transfer dönemi.

    geriye sadece satış yapmak kalıyor, carole, gomis belki garry ya da maicon gibi bir kaç oyuncuyu inşallah satarsak gelecek transferlerin akabinde kısa sürede açıklanacağını düşünüyorum.

    zira hoca geçmiş transfer dönemlerine göre daha rahat ve kendinden emin konuşuyor, kendisi de gideceklerin bir an önce gitmesini bekliyor zira o yüzden hemen her röportajında sürpriz ayrılışlar ya da değişik haberler duyabilirsiniz minvalinde konuştuğunu düşünüyorum.
  • 399
    takımımızın çıkmaza girdiği sezondur.

    transfer yapmak zorundayız bu açık. transfer yapmak için ise oyuncu satışına ihtiyacımız var. göndermek istediklerimiz para etmiyor, para edeceğini düşündüklerimize teklif gelmediği söyleniyor. eli kolu bağlı bir şekilde oturduk bekliyoruz.

    takımımız için en hayırlısının gomis+maicon'dan 20 milyon euro'ya yakın bir gelir elde edilmesi olacaktır.
    gelecek parayla 1 yedek kaleci, 2 stoper , 2 orta saha, 2 forvet alınabilinir.

    hakkımızda hayırlısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın