• 403
    bütün basın, taraftar ve yorumcular ağızbirliği etmiş galatasaray’ın şu anda öncelikli olarak bir stoper bir de santrafora ihtiyacı olduğunu söyleyip duruyorlar. bunu çok yanlış bulan ben ise bağırıp duruyorum. hayır, hayır, hayır, galatasaray’ın şu anda en acil ihtiyacı gerçek bir on numaradır. çünkü;

    -santrafor olarak gomis, eren, muğdat var hatta gerekirse onyekuru ve sinan’ı bile burada değerlendirebilirsin.

    -stoper olarak, serdar aziz, maicon, ahmet çalık, gerekirse ryan donk ve hatta ozan kabak ve samet karnuçu var. denayer de kiralanırsa pek sorun kalmaz. kiralanamazsa bir stoper acil ihtiyaç olur.

    şimdi on numaraya bakalım. belhanda kesinlikle on numara değil. tam olarak sekiz numara da değil. adam tam merkez orta saha oyuncusu. feghouli, denenmesine rağmen on numarada yetersiz kaldı çünkü o da kanat oyuncusu.

    on numara neden önemli. çünkü on numara üç kritik rol üstlenir. birincisi derin ve zeka ürünü paslarla rakibin savunmasını çökertir. ikincisi ceza sahası dışından şut tehdidi ile rakibin gömülmesini boşa çıkarır. üçüncüsü topa ahenk ve ritim kazandırarak tüm takımın oyununu bir tık yukarı taşır. hagi ve sneijder’in oynadığı maçları izleyenler ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır.

    fransa milli takımından greizmann’ı, belçika milli takımından eden hazard’ı, hırvatistan’dan modric’i, arjantin’den messi’yi çıkarın bakın takım oyunları ne kadar değişiyor, ne kadar irtifa kaybediyor. (kulüp takımlarına bakmayın, milli takımlarında bunların hepsi on numara pozisyonunda oynuyor.)

    metin oktay, hagi, sneijder hatta prekazi de bizde bu görevi başarıyla üstlenmiş yıldızlardır. onlar sayesinde takımın diğer dişlileri de değer kazanmış ve başarı gelmiştir. on numarasız oynamak beyinsiz oynamak gibidir, yarım akılla oynamak gibidir.

    o nedenle iyi bir on numara şu anda asıl hedefimiz olmalı. hatem ben arfa mı olur, juan quintero mu olur, sneijder mi olur bilmiyorum ama iyi bir on numaraya oksijen kadar ihtiyacımız var. tabi şampiyonlar liginde bir hedefimiz varsa. (bu sezon asıl hedefimizin şampiyonlar ligi olması gerektiğini de burada sırası gelmişken ifade etmek galatasaraylılık görevimdir.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın