• 327
    ilk başta yönetim istifa demek istiyorum.sonrasında ise,

    yok mu bir delikanlı ne kadar yüksek maaşlı futbolcu varsa gönderip yerine taraftarın vizyonsuzlukla suçlayacağı futbolcuları alabilecek diye soruyorum kendi kendime. yok belli ki. galatasaray futbol takımı kadrosunda kalması gereken futbolcular ve sebeplerini yazmak istiyorum. düşüncelerimi derli toplu bir yere kaydetmek adına.

    fernando muslera: yıllık 4-4.25 bandında 5 senelik sözleşme uzatılarak sözleşmesi tazelenmeli.
    martin linnes: kazandığı paranın azlığı,pik yaptığı maçlardaki futbol kalitesi ve çalışkan kişiliğiyle takımda kalmalıdır.
    ahmet çalık: kazandığı paranın azlığı(türk futbol piyasası ve galatasarayın maaş skalasına göre azlığı diyelim yoksa az falan da değil), yüksek bonservis bedeli ödeyerek transfer etmiş olmamız ve şimdi satarsak ağır zarara gireceğimizin kesin olması sebepleriyle takımda kalmalıdır.
    serdar aziz: tek sebebi kimsenin sakat bir futbolcuya para yatırmak istemeyecek olması.yani çöpleri at kurtul demekle olmuyor karşımızdaki takımlar da keriz değil. add manager de yapamayız ayrıca serdar aziz müzmin sakat olmasına rağmen çöp de sayılmaz.
    garry mendes: brumanın gitmesinden sonra doğru düzgün tek kanat oyuncumuz olması. çok da fazla neden saymaya gerek yok garry kalmalı.

    zarar etmeden satılamaması halinde kalması gerekenler ve mesela sinan gümüş gibi gelecekte fiyatını arttırma ihtimali olan ve kadromuz ortalamasına göre maaşı düşük olanlar

    lionel carole: yedek sol bek olarak kalabilir. 2 milyon euro gibi bir rakam ve üstü her teklifte satılmalıdır.
    hakan balta: emektar bir stoperimizdir. istenildiği takdirde kendisine kulüp bulabileceğini düşünüyorum. transfer sezonun nasıl şekillendiğine göre karar verilebilir. maaşını düşürmesi istenebilir ama 4 stoperlik bir rotasyon sağlanabilirse teşekkür edilerek yollar ayrılmalıdır.
    koray günter:istenildiği takdirde kendisini kiralayacak kulüp bulabileceğini düşünüyorum. transfer sezonun nasıl şekillendiğine göre karar verilebilir. kiralık gidecekse tüm maaşını kiralayan takım ödemelidir. gri bir bölgededir. 2den az stoper transferi olacaksa takımda kalmalıdır. tabi sanmıyorum öyle bir kulüp olacağını ama 2 2buçuk milyon euro verecek bir takım bulunursa anında satılmalıdır.
    sinan gümüş:4 5 milyon euro gibi rakamların teklif edildiğini hiç sanmıyorum ama edildiyse hemen satılmalıdır. edilmediyse sözleşmesi uzatılmalıdır. max teklifimiz 1 milyon euro olmalıdır senelik.takımda kalacağını düşünüyorum.kötü bir futbolcu değil.hem second striker hem sağ kanat olarak rotasyonu güçlendirir.as takım oyuncusu olduğunu ispatlamak kendinin elindedir.,
    tolga ciğerci: zarar edilmeden satılacaksa bir dakika düşünülmemelidir ama 500 bin eurodan fazla zarar edilerek de asla gönderilmemelidir.
    eren derdiyok:tolga ciğerci için söylenen her şey onun için de geçerlidir.

    toplamda en fazla 20 kişilik bir kadro ve altyapıdan 3 4 arkadaşla yola çıkılması gerektiğini düşünüyorum.kiralık ve sözleşmesi elinde bulun futbolcu piyasası taranmalı ve en az 3 4 transfer bu şekilde yapılmalıdır. tavan ve taban maaş uygulamaları ile yıllık maaş yükü 55 milyon civarına çekilmelidir. bonservis yükü geçen senelere göre artış gösterebilir.yapılan her yatırım geri dönüşü olabilecek en azından zarar edilmeyecek türde olmalıdır. jose rodriguez iyi bir örnektir buna. bütün bunlar gerçekleştiğinde elimizde kısıtlı,mütevazı ama yeniden yapılanmaya açık bir futbol takımı kalacaktır.bu kadar transferi bu kadar yüksek oranda tutturmak elbette imkansızdır. ileride satarken problem yaşar mıyız zarar eder miyizi düşünmek transfer yapmakta önceliğimiz olmalıdır.türkiyede çok başarılı scoutlar var ve bir kısmı da kulübümüz bünyesinde. bu bahsettiklerim gerçekleştirilemeyecek şeyler değildir.

    yeni sezona igor tudorla başlamak elbette hatalıdır ama şu noktada galatasaraya hiçbir kariyerli hoca gelmek istemeyecektir. teknik direktör transferi şu durumda futbolcu transferinden bile zordur kanımca. yapılacak transferler bir futbol aklı olmadığı için birkaç formasyonda oynayabilecek futbolcular seçilerek yapılabilir.

    belki sorun çözemeyen anlık heyecanlar yaratamayan bir takım oluruz ama 90dakika mücadele eden ve birbiri için oynayan bir ekip kurulabilir. galatasaray forması ne takımlarla şampiyon oldu hepimizin malumu. başarı için en önemli etken takım olmak ve sahada hem birbiri için hem kendini parlatmak için oynayan futbolcu grubudur. benim mantığımla belki bugünü ve yarını kaybedebiliriz,belki 2 sene şampiyonluğu uzaktan da seyredebiliriz ama geleceği kazanırız. küçülmeyle başarı gelmez anlamıyor musunuz diyen arkadaşlara soruyorum biz bu kadar büyük paralar ödüyoruz,bu kadar isimli futbolcularımız var,zarardan başka ne elde edebiliyoruz? kulübü batırmadan geleceğe dönük işler yapılabilir. küçülmek değil revize etmek gerekmektedir. yoksa çok sevdiğimiz galatasarayımızı zor günler bekliyor.beni hayalci olmakla suçlayabilirsiniz dursun özbek yönetiminden bu anlattıklarımı beklediğimi de sanabilirsiniz. ben sadece kafamdaki ideali anlatıyorum. elbette gidip gomise paralar saçılacak elbette belhanda ile görüşülecek (sneijder bile lüksken) elbette selçuk inanın satışı asla konuşulmayacak,elbette tahmin ettiğiniz bir sürü şey gerçekleşecek. biz burda yönetimin ne yapacağını değil kendi görüşlerimizi anlatmak için bulunmalıyız kanımca. mevcut üzerinden değil kendi doğrularımız üzerinden konuşmalıyız. geçmişte yapılan hataların hesabını sorsak ne sormasak ne. sesimiz de soluğumuz da klavyeden çıkan tıkırtı kadardır.önemli olan ideali ve çıkış yolunu aramak. yoksa çok üzüleceğiz hem de çok.

    tabi son söz olarak da yönetim istifa demek lazım.
  • 334
    o kadar isim geçti, orta sahanın göbeği için bir tane isim geçmedi. şayet istenilen çoğu isim alınsa bile bu orta sahayla sezona başlanırsa önce sezon ortasını görmeden tudor kovulur, sonra da 3. mü olalım 4. mü olalım kapışması yaparız.

    barça'da orta saha yüzünden msn üçlüsü bile hiçbir şeye derman olamadı. saçmalamaya lüzum yok.
  • 335
    galatasaray için tam olarak menajerlik oyunları tadında geçiyor.

    birebir aynısını yaşadım birçok kez. takımdaki en iyi 2-3 oyuncumu transfer bütçesi yaratmak ve takımı gençleştirmek için gönderiyordum. daha sonra planladığım öncelikli 2-3 transfer olmayınca telaşla yaşı idare eder, özellikleri iyi "tüm" ama gerçekten "tüm" oyunculara transfer teklifinde bulunuyordum.

    bizim şuanda yaptığımız da bundan farklı değil. uyanıyorum 3 farklı forvet gündeme geliyor. sonraki gün başka 2 tane daha ekleniyor.
  • 337
    sağ bek ve stoper için oluşturulan transfer listesi bambaşka profildeki oyunculardan oluşuyor.

    sağ bek adayları kenny tete ve juanfran. tete defansif özellikleri ve güçlü fiziği ile öne çıkan, rakibini iyi durduran, iyi top çalan bir bek. ancak hücuma katkısı çok kısıtlı. ortaları ve pasları çok iyi değil, dribbling yeteneği de kısıtlı aynı şekilde. ama bu oyuncunun potansiyelini bilmeyen yok, söylenen 3 milyon € hiç bir şey. elinde kalma ihtimali sıfır, yaşı daha 21; 2 sezon kalbur üstü performans versin 15 milyona satarsın. şu an sözleşmesinin son yılı olmasa ben 8 milyondan ucuza alınabileceğini düşünmüyorum.

    diğer yandan juanfran bambaşka bir profil. fizik gücü ve defansif katkısından çok bindirmeleri ve ortaları ile fark yaratan bir oyuncu. bu sene harika bir sezon geçirdi, yaşı da 28, 3 veya 4 sezon katkı verebilir. risksiz bir transfer, bu adamın da elinde kalma şansı yok. tek çekincem türkiye'de tutan ispanyol oyuncu pek yok.

    bu iki oyuncu profiline bakınca 4'lü defansta hocanın mentalitesine göre ikisi de sağ bek bölgesinde çok iyi seçenekler ama 3'lü sistemde fark var. tete 3'lü sistemde gerideki stoper üçlüsünün sağı olabilir ama sağ tarafı koridor yapan, orta dörtlünün sağında bence tercih edilemez. atletizmi bunu kaldırır ama hücum katkısı alamazsın. tam ters olarak da juanfran bu orta dörtlünün sağını koridor yapacak profil, onu da üçlünün sağ stoperi yapamazsın.

    benzer şekilde stoper transferinde de farklı profiller var. maicon ve acerbi benzer ama pazdan ve vlad hem bu ikiliden hem de birbirinden farklı profil. stoper transferi kaç tane olacak, sağ tarafa 'tete' mi gelecek buna göre kim doğru hamle olur zaman içinde bakacağız.
  • 338
    iş yoğunluğundan avrupa futbolunu son 3 senedir epeyce az izleyen biri olarak yorum yapmak ne kadar doğrudur bilmem ancak, bahsi geçen sezonda adı geçen younes belhanda, giannelli imbula (özellikle bu herif) bafetimbi gomis gibi isimlerin 90 dakikalık maçlarını yahut maç özetlerini toplamda 3 kere izlemeyen onlarca kişinin paragraflarca yorum yaptığını düşünüyorum. öyle geliyor ki, mario priscana diye bir başlık açıp 10 kişiye mükemmel futbolcu yazdırsanız, transfermakt'ta değerini 21 mio gösterseniz, 2 de can alıcı videoyla sayfalarca entry oluşturabilirsiniz. bilemiyorum, belki de yanılıyorumdur. pazdan.
  • 339
    transfere gerek olmayan 3 mevki vardı;

    1. kaleci, allah'tan muslera tartışılmaz boyutta da oraya saçma sapan birini aramıyorlar.
    2. bence sağ bek, linnes arkasında da ramazan götürürdü bana kalsa. ama yok illa oraya 5 milyon € gömeceğiz.
    3. 10 numara, sağ olsunlar 8 milyon € bayarak transfer yaptık oraya. ne gerek vardı allah aşkına biri anlatsın.

    diğer bütün bölgelere ihtiyaç var ama ses seda yok. ama var pardon, forvet arıyorduk ve orya da 32 yaşındaki bir adama yaklaşık 15 milyon € harcayacağız.

    lan bela okusam değmezsiniz, okumasam çldıracağım amk...
  • 340
    1. selçuk, semih, yasin, ahmet, serdar gibi fahiş ücretler alan kazmaları, çöpleri defet.

    2. tudor'u yolla.

    3. tuchel boşta onu getir. olmadı genç bir alman teknik direktör getir.

    4. madem bruma'yı satmak gibi bir hata yaptın. o 15 milyon euroyu tuchel'e transfer bütçesi olarak ver. ve ona bu parayla getirebileceği kadar 20 yaşından küçük, 10 yetenekli alman futbolcu getirmesini söyle.

    5. takımdaki türklere 1 milyon euro'dan fazla verme. ki zaten bu futbolculuklarıyla etmezler. fazla isteyene de emre mor gibi birşey değilse hemen yol ver. yeniçeri olmasın diye bunu yap.

    6. tuchel'e 3 sezon sabret. bunu da taraftara açıkla.

    *

    benim mantığıma göre olması gereken bunlar. ama bugün galatasaray başarı hedefleyen bir yönetime sahip değil. camianın başarı için harekete geçmesi gereken dinamikleri uykuda, inzivada. ben bunu iktidarla farklı çizgide olmalarına bağlıyorum. (bkz: ünal aysal) ha onun da hataları yok mu? var. selçuk'a yaptığı kontrat, tarık'a verdiği para gibi... zaten kendisi de her fırsatta futboldan anlamadığını söyler. neyse ki tuchel var. o bu açığı kapatır. hayaller hayaller...
  • 344
    transfer için bruma'nın bonservisinin yatırıması bekleniyordu. oradan şu anlık bonusları dışarıda bırakarak 12.5 milyon geldi. belhanda 7 milyon, gomis 3 milyon dersek 10 milyonu harcandı, kaldı 2 milyon. transferin açıklanması için bruma'nın bonservisinin gelmesi beklendiğine göre sıcak para yok demektir, ama var da deniyor bir yandan. eğer yoksa bir başkası satılmadan* nasıl alınacak 5-6 oyuncu; imkansız. özetle umarım para vardır.(u: (:)
  • 347
    en ihtiyacımız olmayan 2 bölgeye (10 numara ve sağ bek) transfer yaptığımız söyleniyor. en elzem bölgeler olan stoper, sol bek ve orta saha ise henüz belirsiz. bunlara ilave olarak tabi podolski'nin yerini dolduracak bir forvet (ki o gomis gibi görünüyor.) ve bruma'nın yerini dolduracak bir kanat transferi de şart oğlu şart. bu saydığım yerlere gerekli takviyeler yapılmazsa piyasada adı geçen adamların hepsini alsak bile bir anlamı olmaz. dursun özbek yönetimi! artık allah rızası için bir şeyi tam yapın. yolun sonuna geldik zira.
  • 348
    iddialara göre acerbi, imbula gibi bayağı iyi oyuncuları alacağımız sezon. yağlı bir surat akıllara geliyor ki bu ihtimalleri yakıp geçiyor.

    aynı zamanda ahmet çalık'ın fahiş ücretler aldığını öğrendiğimiz transfer ve tescil sezonudur.

    işte ahmet çalık'ın fahiş ücretleri:
    http://prntscr.com/fjv24g

    bilader sallayacaksanız az tutarlı olun ya.
  • 349
    şu ana kadar çıkan söylentilere göre;

    muslera
    tete ahmet acerbi linnes
    kucka imbula
    garry sneijder belhanda
    gomis

    gibi bir kadro kurulabilir. iyi, güzel, hoş da bu transferi yapanlar galatasaray'ın geleceğini sattı mı? sattı. söylentilerin yalan çıkma ihtimali var mı? var. kadro kurulsa bile hakemler hakkımızı gasp ederken bizi savunabilirler mi? hayır. kadro kuruldu ve başarı gelmedi diyelim, başka kurşunumuz var mı? yok. kadro kuruldu diyelim teknik direktör yeterli mi? belli değil. ulen acerbi ki çok beğendiğim bir oyuncu, gelip imzayı atsa bile bu yönetimle oynama garantisi yok.(bkz: kevin grosskreutz)

    bunlar ve benzeri sebeplerle isterlerse ronaldo ve messi'yi paket yapsınlar da arena'da yiyelim yine de heyecanlanamam. hayat enerjimi emdin be dursun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın