• 337
    sağ bek ve stoper için oluşturulan transfer listesi bambaşka profildeki oyunculardan oluşuyor.

    sağ bek adayları kenny tete ve juanfran. tete defansif özellikleri ve güçlü fiziği ile öne çıkan, rakibini iyi durduran, iyi top çalan bir bek. ancak hücuma katkısı çok kısıtlı. ortaları ve pasları çok iyi değil, dribbling yeteneği de kısıtlı aynı şekilde. ama bu oyuncunun potansiyelini bilmeyen yok, söylenen 3 milyon € hiç bir şey. elinde kalma ihtimali sıfır, yaşı daha 21; 2 sezon kalbur üstü performans versin 15 milyona satarsın. şu an sözleşmesinin son yılı olmasa ben 8 milyondan ucuza alınabileceğini düşünmüyorum.

    diğer yandan juanfran bambaşka bir profil. fizik gücü ve defansif katkısından çok bindirmeleri ve ortaları ile fark yaratan bir oyuncu. bu sene harika bir sezon geçirdi, yaşı da 28, 3 veya 4 sezon katkı verebilir. risksiz bir transfer, bu adamın da elinde kalma şansı yok. tek çekincem türkiye'de tutan ispanyol oyuncu pek yok.

    bu iki oyuncu profiline bakınca 4'lü defansta hocanın mentalitesine göre ikisi de sağ bek bölgesinde çok iyi seçenekler ama 3'lü sistemde fark var. tete 3'lü sistemde gerideki stoper üçlüsünün sağı olabilir ama sağ tarafı koridor yapan, orta dörtlünün sağında bence tercih edilemez. atletizmi bunu kaldırır ama hücum katkısı alamazsın. tam ters olarak da juanfran bu orta dörtlünün sağını koridor yapacak profil, onu da üçlünün sağ stoperi yapamazsın.

    benzer şekilde stoper transferinde de farklı profiller var. maicon ve acerbi benzer ama pazdan ve vlad hem bu ikiliden hem de birbirinden farklı profil. stoper transferi kaç tane olacak, sağ tarafa 'tete' mi gelecek buna göre kim doğru hamle olur zaman içinde bakacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın