• 76
    bak yemin ediyorum sana bana seçme şansı verseler şöyle bir soruyla;

    lig tarihinde ilk defa istediğin kadar yabancı alabiliyorsun ama şöyle bir durum var, istediğin transferleri yapcaksın ama bu seneki takımdan kimse gitmeyecek

    ya da

    istediğin transferleri yapamayacaksın ama bu takımdan istediğin 7-8 oyuncu ayrılacak

    bir tane adam almayalım ama şu takımdaki çöpleri yollayalım derim.

    yekta,umut,eray,sinan,sabri,olcan,cemali,tarık,engin,aydın,eboue,yiğit,sercan,lucas ve hatta kontratında indirim yapmayacaksa hamit gitsin, bir tane adam istersem fenerliyim. gerekirse 18 kişilik kadroyu paftan adamlarla tamamlayalım.

    yeter ki şu takımda yan gelip yatma devri bitsin, yeter ki şu takımın parası daha fazla çarçur olmasın.

    bu adamlar gitsin de, gerekirse transfer yapılmasın.
  • 77
    eğer şu sezonda orada burada konuşulup, yazıldığı çizildiği gibi oumar niasse, fernandao ve ryan donk transferleri yapılırsa -ki teknik heyetin bu kadar düşük tutacağını sanmıyorum çıtayı- szölük trolleri arasına katılmamın resmi yılı olacak sezon.

    gerçekten bu adamlar alınsın isterse niasse suarez gibi oynasın isterse fernandao nistelrooy olsun isterse donk cannavaro.. borsaya bildirildikleri gün ne kadar kinim varsa sözlük aracılığıyla kusarım bu transfer harekatını yapanlara.

    onun dışında temennim ise; ibrahimovic olmasa da en azından top class seviyesinde ciddi anlamda iş yapabilecek ve yaşı da 35 e dayanmamış bi forvet ve defans kesinlikle ihtiyacımız olandır. akabinde sağ bek ve sağ açık olarak da piyasa hallaç pamuğu kıvamına getirilinceye kadar kurcalanmalıdır ve en iyi tercihler bulunmaldıır.
  • 78
    ligin bitmesinden 3-4 gün sonra yazacakları azalan medyanın başlatacağı sezon.
    tabi ki şampiyonluk yarışında bir son dakika süprizi olmaz ise ilk günlerinde fenerbahçe ile ilgili flaş iddialar ortaya atılıp taraftarın gazı alınmaya çalışılacaktır. belki orta seviye transferleri de gerçekleştirebilir aziz yıldırım. bursaspor'dan şener ve fernandao gibi...

    ayrıca fenerbahçe'nin adı avrupa'nın en ünlü teknik adamları ile de anılacaktır. beşikştaş için favori şenol güneş...

    neyse artık gelsin ibrahimovicler, gitsin huntelaar'lar. bol bol yalan haber. 80 futbolcudan biri tutarsak biz demiştik manşetleri...
  • 79
    hem uefa kriterleri hem de kısmen mali kriz yüzünden biraz elimiz kolumuz bağlanacak gibi. öte yandan takımımız şampiyon olsa da çok yetersiz bir kadrosu var. ayrıca fener gibi yaşlanmaya da başladı. şimdiden çok kritik bir transfer sezonunun olacağı kesin. gelen-giden futbolcular bakımından da hocanın(yönetimin) ufkunu ve cesaretini göreceğimiz bir süreç olacaktır.
  • 81
    maddi sıkıntılar yüzünden yine, yeni, yeniden sözleşmesi sezon sonu bitecek oyunculara yönelinmesi gereken dönem. zaten takımda şuan gönderilmesi gereken en az 10 oyuncu var. gönderilmesi gerekenler mutlaka gönderilmeli. oturduğu yerde maddi yük olmaktan başka bir işe yaramayan oyuncular bunlar.

    bunun yanında zaten herkesin dediği gibi bir oyuncuya 5-6 milyon verecek bir durumda da değiliz. ama şunu da görmek lazım ki elimizdeki kadro şampiyonlar ligi için yetersiz, bunu da gruplarda gördük. ilk 11'e yapılacak 3-4 takviye ile bu yeterli hale gelebilir. bu 3-4 oyuncu da yine yukarıda yazdığım gibi bu sene bonservisi bitecek kaliteli oyunculardan oluşmalı.

    transfermarkt'a baktım da sözleşmesi sezon sonu sona erecek ve takımımıza yararlı olabilecek bazı oyuncular:

    evgen konoplyanka - sol kanat - dnipro dnipropetrovsk
    andré ayew - sol kanat - olimpik marsilya
    andré-pierre gignac - santrfor - olimpik marsilya
    stéphane mbia - ön libero - sevilla fc
    maxi pereira - sağ bek - sl benfica
    luiz adriano - santrfor - shakhtar donetsk
    rio mavuba - ön libero - losc lille
    ron vlaar - stoper - aston villa
    kévin théophile-catherine - sağ bek - as saint-étienne

    ekleme: bana göre gitmesi gereken oyuncuları da yazayım:

    gökhan zan
    dzemaili
    aydın yılmaz
    umut bulut
    goran pandev
    yekta kurtuluş
    sabri sarıoğlu

    dany
    umut gündoğan
    oğuzhan kayar
    lucas ontivero
    sercan yıldırım
    berk ismail ünsal
  • 82
    galatasaray adına geleni gideni bol olması gereken transfer sezonu. aksi haldeşampiyonlar ligi'nde başarı hayal, madara olmak olası olur. ligde yine bir yere kadar gidebilir bu kadro. ama önce avrupa diyorsak;

    -gitmesi gerekenler;

    burak
    selçuk
    umut
    yekta
    para veren çıkarsa telles
    olcan adın*
    yazmaya gerek yok ama biz yine diyelim belki bu sefer olur aydın yılmaz
    bak bu bankoların bankosu gitmeli eray işçan
    belki süper lige yeni çıkan bi takıma itelenebilir tarık çamdal
    cemaili ve pandev'i de yazmaya gerek yok ama unutanlar olabilir diye söyleyelim

    -alınması gerekenler;

    2 taşşaklı 1 gelecek vaadeden yabancı forvet* *
    1 adet çift yönlü orta saha
    1 taşşaklı sağ bek*
    telles giderse bir sol bek*
    en az 1 tane taşşaklı gol atabilen kanat
    muslera'yı yedekleyebilecek, avrupa'da olmasa da en azından ligde güvenebileceğimiz bir yerli kaleci. örnek gökhan değirmenci. zaten benim bildiğim yabancı sınırı kalksa da bir takımda 2 yabancı kaleci olamıyor. yeni kural bu.

    bunlar şimdi akıllara gelen. bu transfer dönemi galatasaray açısından gelenler kadar gidenlerin de önemli olacağı bir sezon olacak. selçuk bi nebze neyse de burak ve umut gibi top kontrolü sıfır olan iki topçuya yabancı sınırının olmadığı bir sezonda da katlanırsak hiç gitmeyelim avrupa'ya falan. cidden ağır sıçarız bu seneki gibi.

    ayrıca bu burak kankası selçuk'la seneye hamza hocanın başını yiyebilir ben söyleyeyim. dün bunun emarelerini gördük. burak ve selçuk'un, en azından burak'ın gitmesi takımın sadece saha içinde teknik anlamda faydasına değil, ayrıca hamza hoca'nın rahat çalışması açısından da önemli.
  • 83
    yabancı sınırlamasının kalkmasından sonra ciddi bir kadro revizyonu gerektiren sezon.

    beşiktaş'ın genç türklerden oluşan kadrosu da bir anlam ifade etmiyor artık. tabii benimkisi sadece temenni ama onumuzdeki sezon aşağıdaki listenin haricindekilerin gözden çıkarılabileceğini düşünüyorum.

    fernando muslera
    semih kaya
    aurélien chedjou
    koray günter
    hakan balta
    sabri sarioglu
    felipe melo
    selcuk inan
    hamit altintop
    wesley sneijder
    yasin öztekin
    sinan gümüs

    edit: gelecek olanlarda ise bana göre 1 defans 1 de forvet dünya çapında olmalı. her bölgeye takviye şart:

    kale: ne sinan ne de eray muslera'nın yedeği olabilecek kapasitede değiller. oraya iyi bir transfer şart. muslera olmadıgında krize girmemek için.
    defans: chedjou ve semih haricinde güvenebileceğimiz tek isim balta. lakin kabul edelim hem yaşı ilerledi hem de o bölge için şampiyonlar ligi klasında bir adam şart.
    defans bekleri : sabri ve alex telles 'in alternatifi yok şu anda.
    orta saha : melo ve selçuk'un bir tek hamit alternatifi var. o da sezonun yarısından fazlasını sakat geçiriyor, güvenemeyiz. üstelik artık 1 yaş daha yaşlandı. emre çolak, geçiniz...
    kanatlar : yasin ve bana göre sinan gümüş... bu bölgeye de en az 2 takviye şart. bruma daha fazla değerini kaybetmeden elden çıkarılmalı. olcan, olmadı..
    forvet : bence ne burak ne umut bulut yeterli değil. burak yedek kalmak istemeyeceği için bence gönderilse hiç fena olmaz eminim talibi çıkar. türkiye'de forvet olmadığı için iki tane üst düzey forvet alınıp , bir de umut vaad eden bir gençle kapatılabilir.
  • 84
    sneijder ve muslera'nın transfer edildikleri dönemdeki durumda olan iki yabancı oyuncu(biri kanat biri forvet) şart. bu isim sneijder gibi dünya yıldızı statüsünde ve belki bir süredir gözden düşmüş olan veya kariyerinde değişiklik isteyen biri, ya da muslera gibi kendini uluslararası arenada ispatlamış olmakla beraber daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahip biri olabilir.

    onun dışında ortasahanın ortasına genç, dinamik ve fizik gücü yüksek bir oyuncu, stopere uzun*, tecrübeli ve tatlı sert oynayan defansa ujfalusi gibi liderlik yapabilecek bir yabancı alınmalı. onun dışında diğer bölgeler de gidecek oyunculara göre şekillendirilebilir. ve evet, çok sayıda oyuncuyla minimum zarar içinde yollarımızı ayırmamız şart.
  • 85
    öncelikle yerli-cerilerden kurtulmali. duygusal davranilmamali. artik yukarda hangi abiler varsa gitmesi gereken futbolcular kaç senedir galatasaray da.bu sezon farklı olmalı.
    2 tane kanat beki,
    1 tane stoper,
    2 tane robben tarzı kanat oyuncusu (1 de olur),
    2 tane forvet ( 1 i kesinlikle üst düzey.evet aynen aklına gelen o isim)

    7 tane banko oyuncu şart.hepsi yabancı olacak tabi.turkiyede kaliteli oyuncu yok.
    avrupa da basari boyle gelir.yerlilere guvenilip yola cikilmamali bu sezon.

    edit: yukarıdaki yorumları simdi okudum. hemen hemen ayni fikirdeyiz. umarım teknik kadro da yönetim de farkındadır.sadece duygusal davranmayin yeter.
  • 86
    bana göre ;
    muslera
    semih
    chedjou
    koray
    telles
    hakan
    sabri
    melo
    selçuk
    hamit
    sneijder
    emre
    yasin
    olcan
    bruma
    burak
    bu 16 kişi takımda bulunmalı. tarık çamdal kiraya verilmeli. duruma göre sinan gümüş kiralanabilir veya takımda kalabilir. amrabat dönerse kontenjan olmadığı için bu sefer daha faydalı olabilir diye düşünüyorum.
    yedek kaleci gökhan degirmenci iyi olur. üçüncü kaleci de ismail cipe olsun.
    2 tane yabancı forvet şart.
    bir tane ortasaha göbek şart.
    maxi pereira veya onun ayarında sağ bek şart.
    bir tane stoper şart.
    amrabat gelmeyecekse kanat şart

    hepsini toplarsak kadro 24 kişi oluyor. umut dördüncü forvet olarak ses çıkarmayacaksa kalabilir. 25 kişi oldu.
    belki sol beke bir transfer daha yapılır ve 26 kişi olur.

    tabii bu ana kadrodaki 16 kişi arasından olcan, telles, emre, bruma, chedjou gibi adamlara iyi transfer teklifi gelirse iş değişir.
  • 87
    galatasaray'ın boateng, podolski gibi isimlerden uzak durması gereken transfer dönemi.
    elin adamı aatif chahechouhe, fernandao gibi sezonu üst düzey performanslarla tamamlayacak isimleri buluyor. sen galatasaray'sın. tüm kapılar sana açık. bundan böyle yatırımını futbolcu bulmaya yapacaksın. boateng gibi canı isteyince şov yapan, canı isteyince oynamayan; podolski gibi futboldan uzaklaşmış adamlara yapmayacaksın yatırımını. bu arada podolski'ye bir paragraf açmak istiyorum. hayalimdeki kanat oyuncusudur. gösterişsiz, etkili, güçlü, hızlı, nerede ne yapacağını bilen, golcü, klas... fakat arkadaş bu adamı manchini'nin takımında izledim. pandev gibi futbolu kafasında bitirmiş bir imajı vardı. yoksa senelerdir öykünürüm podolski diye. sneijder gibi futbola kendini yeniden kazandırmaya kararlı bir podolski çünkü ligi tek başına domine eder.

    neyse, artık havuz geniş. aç, genç, ucuz, etkili isimleri galatasaray'a kazandırma zamanı. nereye, hangi bölgeye transfer yapılacağına gelince tabi ki herkesin ortak bir kanısı var ama şimdi onu belirleme lüksü hamza hamzaoğlu'nun hakkıdır.

    şu sıralar ortaya atılan isimleri pek ciddiye almıyorum. gazeteler genelde transfer sezonuna hızlı girerler. bekleyelim görelim. umarım almanlar'ın, ingilizler'in, fransızlar'ın futbol aklı galatasaray'a da uğrar.
  • 90
    bana göre;

    sağ bek, daha çok oyun bilgisi ile oynayan bir defans, çok sağlam koşan bir orta saha (u: ozan tufan olsun isterim, neme lazım bu adamlar yine oynar yabancı kuralıyla falan ), sağ kanat veya bruma'ya özel psikolojik ve fiziksel destek, taş gibi bir forvet. ek olarak da bu oyuncuların genelinin 25-29 yaş arası olması şükela olur.

    bunlara çok net ihtiyacımız vardır.
  • 93
    kesin kalmasını istediklerim: wesley, fernando, felipe, yasin, alex, semih.
    yedek olarak kalmasını istediklerim: sabri, chedjou, koray, umut, sinan g., emre ç., hakan, emre can, ibrahim.
    kiralık ya da a2 gitmesini istediğim: bruma(k), birhan, alperen, kaan (a2)
    gönderilmesini istediğim: pandev, eboue, olcan, blerim, tarık, aydın, sinan b., hamit, yekta, eray.
    bi türlü içinden çıkamadıklarım: burak ve selçuk.
    gerekli gördüğüm mevkiler: sağ bek, stoper, orta saha, kanat, forvet (tercihen hepsi yapancı) tabi çalhanoğlunu falan almadığımız suretle.

    bunlar yapılırsa takım ortalama: pandev2,4+hamit2,7+cemaili2,4+eboue2+olcan1,6+sinan1,3+tarık1,2+yekta1+gökhan1,1+aydın1 = 16,7 milyon garanti para verme yükünden kurtulmuş olacak gidenler sayesinde. olmaz ama eğer giderlerse 2,75+2,75 olarak bunlara burak ve selçuk da eklenirse 22 milyon avroyu aşan bir miktar çıkıyor ortaya. bu parayı da ibrahimoviçe veriri napalım *
  • 94
    yaz dönemi için şimdiden büyük yabancı futbolcuların takımımızla adının geçtiği transfer sezonu.

    öncelikle takımdaki gereksiz, yer bulamayan futbolcularımızı göndermemiz gerekiyor. milyonlarca euro yıllık ücret ödeyip de takımda yer bulamayan oyuncuları ne yapalım??

    gönderilmesi gereken futbolcular; dzemaili, eboue, olcan, yekta, aydın, tarık, gökhan, eray, umut bulut, engin baytar,(forvet alınacaksa) pandev;
    bruma(kiralık), birhan, kaan ve (oynatılmayacaksa eğer) sinan gümüş ve koray a2'ye.

    eğer kadroyu yeterince boşaltabilirsek, kesin transfer etmemiz gereken pozisyonlar:
    forvet (arkası dönük), orta saha(dikine koşu yapabilen), stoper(ujfalusi tarzı) sağ kanat, sağ bek,
    eğer ki şampiyonlar ligi'nde diğer büyük takımlarla yarışmak istiyorsak neredeyse hepsinin yabancı olması gerekiyor.
  • 96
    çok çok eksiğimiz var, maddi durum sıkıtı nasıl transfer yapacağız bilemiyorum.

    http://galatasaray11.com/i/2712.jpg

    allahınızı seviyorsanız basıp giden güçlü bir orta saha alın. defans halledilir( semih ve sesu ile ne gruptan cıktık cünkü. yeterliler demiyorum ama çıkabiliyoruz yani iyi bi kurguyla) melo'nun yanına melo gibi sert ama daha dinamik ve hızlı topla çıkabilen bir oyuncu allahın emri. amrabat takıma dönerse iyi olur (evet amrabata kaldık) yedeği ise bruma. forvet de şart oğlu şarttır.
  • 99
    1 lira bonservis ödemeden olağan üstü bir kadro kurabileceğimiz bir transfer sezonu.öncelikli ihtiyaçlar 1 forvet 2 kanat 1 ön libero 1 sağ bek
    1)burada yıllık maaşları yüksek ve gelmesi zor ama imkansız olmayan oyuncular: danny ings, andre ayew, evgen konoplyanka, sami khedira, andrea ranocchia, dani alves
    2)burada mali olarak bize en ideal oyuncular: andré-pierre gignac , balázs dzsudzsák, andre ayew, nigel de jong, carlos zambrano, ignazio abate
    3)burada en kelepir ama yinede kadromuzun kalitesini en az 2 tık yükseltebilecek kalitede oyuncular: luiz adriano, juan vargas, danny(zenit), stéphane mbia, ron vlaar, maxi pereira
    gidecekler:bruma(en az 5 milyon euro bonservisle), amrabat, dzemali, pandev, eboue, aydın yılmaz, gökhan zan
  • 100
    maalesef şimdiden peşinde koşturduklarımızla birçok taraftarı üzecek sezon.

    paramız yok olayı külliyen yalan. biz sadece parayı doğru yere harcamıyoruz. önce elimizdeki çöplerden kurtulmalı. orada en az 15 milyon euro maaş yükünü azaltacağımız kesin. buna olağan transfer bütçemizi ve dördüncü yıldız gelirlerini de ekleyin. elimizde en az 30 milyon euro transfer bütçesi var. ve ben bu konuda kaptan cüneyt tanman'a güveniyorum. hamza hoca bu çöplere "ocak dışısın" deme cesaretini bile gösteremeyebilir.

    eksiklerimizi hepimiz ağız birliği etmişçesine biliyoruz ve o listede bilal kısa falan yok. bunlar duygu bağı ve torpil transferi maalesef.

    hamza hoca "benim için ideal takım 3-4 yabancılı bir takım" dediğinden beri kendisine olan sempatim gitti. ben de milliyetçi biriyim ama hamza hoca'nınki çağdışı, gereksiz ve romantik bir milliyetçilik. en büyük korkum transferlerin bu anlayışa göre yapılması. bizim için bu felaket senaryosudur. şimdi bekleyip görelim bakalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın