• 76
    bizim ülkemizde futbol sahada oynanmadığı için masa başında kazanacak adam lazım. bu isim hiç kuşkusuz mustafa denizli'dir. denizli'nin türk spor dünyasında fatih terim'den sonra gelen en güçlü isim. arka plandaki ilişkileri iyidir. bunu yazmamın sebebi hakemleri ve spor adamlarını ayartarak maç kazanması için değil onlarla gerektiği gibi mücadele edebilecek olmasıdır. çünkü bizim başka herkesi kendisi gibi elit ve avrupalı sanıyor. halbuki bizler barbar ve pis işlerin adamıyız. futbolu masa başında kazanmaya alışmışız. öyle öğrenmişiz, görmüşüz.

    mancini taktiklerini kağıda yazıp veriyordu ve dalga geçildi bu özelliğiyle. aynısını fatih terim yapsaydı dalga geçilebilir miydi? ya da mustafa denizli? adamın g.tünden kan alırdı bu ikisi. böyle yaparak teknik direktörümüzün motivasyonunu düşürmeyi amaçlıyorlar.

    ünal aysal ve ekibi türk futbolunu bilmiyor. aziz yıldırım boşuna mı mahmut uslu gibi adamları yönetime alıyor. bu pis işleri organize etsin diye alıyor.

    hiç macera aramaya gerek olmadan mustafa denizli ile anlaşmak gerekir. yabancı sınırı kaldırılana kadar denizli bizi çok iyi yönetir.
  • 78
    alman / hollanda ekolünden olacak deniyor ama bence bu sadece bir istek, arzu. zira öyle birisinin olduguna inanmiyorum. alman olacak, bo$ta olacak, çok yüksek ücret istemeyecek, kisitli bütçe ile ba$ari saglayacak. yok arkada$, böyle birisi yok.

    bu i$i ancak luce reyiz yapardi ama o da shaktar da kaldi.

    bize galatasaray ile uzun vadeli planlari olan bir hoca lazim.
  • 80
    bu başlığı açtığım zaman duyum görmek istiyorum. yorum değil duyum. sallama da olsa duyum olsun. ismi geçen aday ile neler olabileceğini aklımda tasarlamak istiyorum. ilk onbiri belirleyip taktik dizilişi yapmak ve oyuncu değiştirmek istiyorum. lütfen bu konuda biraz daha özen gösterelim. yalanlar istiyorum bana yalanlar söyleyin. incinmem.
  • 83
    uzun vadeli planlar masalini anlatmayacak bir kisi olmasini temenni ettigim kisi. galatasaray'in hedefi bellidir. ligde sampiyonluk, sampiyonlar liginde gruptan cikma veya ucuncu olup uefa avrupa liginde en az yari final oynama. ben gelecegin takimini kuruyorum masali anlatmasin kimse. sneijderli, muslerali, melolu, selçuklu, burakli vs kadro veriyoruz eline. muthis bir stat ve seyirci destegi de var.
  • 88
    (bkz: miguel herrera)

    türk futboluna yabancı bir isim ama tam bizim topçuların anlayacağı dilden konuşacak bir adam. biraz da dengesiz. 2014 dünya kupasında meksika ile şu ana kadar çok iyi işler yaptı. devamını da getirebilir. şahsen çok isterim bu adamın gelmesini. şayet gelirse ilk avrupa deneyimi olur kendisinin.

    http://abload.de/img/untitled-126dspk.gif
  • 89
    şenol güneş*, thomas tuchel*, murat yakın*, mircea lucescu* veya marcelo bielsa'dan* biri olabilirdi. adam gibi planlama yapılıp önceden kararlaştırılsa idi. maalesef hepsini yıldız içinde belirttiğim takımlara kaptırıldı.

    şimdi mustafa denizli, hikmet karaman, dirk advocaat, david moyes falan konuşuluyor.

    bunları yazan ben az önce david moyes başlığında ılımlı bir yaklaşım sergiledim.

    temmuz ayına giriyoruz..
  • 91
    hala belli olmayan teknik direktördür. transfer çalışmaları durmuştur, taraftar bölünmüş, her gün pazardan don beğenir gibi teknik direktör kritiği yapmaktadır. elbette bu olmalı fakat bizi bu hallere düşüren yönetim de biraz utanmalı...

    yahu, 17 temmuz ile ilgili gerçekten çok taşaklı bir duyum mu alındı da bu rehavet? yoksa dünya kupası mı? dikkat ederseniz gerçekten tüm yerel kesimlerde şaşırtıcı bir durgunluk var ve bizim şu anki eğilimimiz "nasıl olsa küme düşüp bir süre ortalıkta olmayacaklar, bu arada biz de rahat rahat yeniden yapılanırız" şeklinde...

    ulan?
  • 92
    sonunda zırtapoz birinin olacağından ciddi ciddi korkmaya başladığım teknik direktör. he aksi olursa bu entry'i afiyetle yerim ama hiç sanmıyorum. mancini gibi adamı, hem de ülkeyi tamamen tanımış ve adapte olmuşken yok yere yolladık. illa mancini'yi yollayın diyen kimi yöneticiler ve taraftarlar şimdi yerine alternatif bile sunamıyorlar. bir lucescu tutturulmuş, nasılsa galatasaray'ı tanıyor biliyor mutlaka geri döner diyenler de patladı. halbuki biraz araştırılsa 2008-2009 skibbe ve bülent korkmaz'lı facia sezondan sonra, kadıköy'deki final maçı için istanbul'a gelen shakhtarlı lucescu'ya adnan polat resmi teklif götürmüş ve fakat red cevabı almıştı. kimse bu durumu kriter olarak kabul etmedi mesela. akıl tutulması yaşandı ya da tamamen unutuldu, öyle bir olay hiç yaşanmamıştı sanki.

    hala "ünal aysal asla bir plan yapmadan hareket etmez" diyenler var. onlara da ayrı gülüyorum. gerçekten o kadar planlı bir başkanımız var ki, normal şartlarda takımın eksik bölgelerine transfer, takımın kamp yapacağı şehir ve tesisler, gelecek sezon programı gibi şeylerin bitmiş olması gerektiği şu zamanda hala teknik direktör aranıyor. üstüne bu rezilliği de tıpkı nefret ettiğimiz aziz yoldırım gibi taraftara oynayarak kapatmaya çalışıyor. sırf gündem değiştirmek için 3 senedir tek laf etmediği şike konularına son 2 haftadır resmi siteden atarlı göndermeler yapıyor. yapıyor ki rezilliği konuşulmasın.

    galatasaray yönetimi olarak biraz vizyon gösterin, biraz çaba sarf edin de thomas tuchel'i ikna edin. olmadı tüm şartları zorlayın ve çok zor olmasına rağmen cesare prandelli'yi ikna edin. roberto mancini'yi getirebilecek vizyonu gösterdiyseniz bu iki teknik direktörden birini getirecek vizyona da sahipsiniz demektir.
  • 95
    aranan kriterleri düşündüğümüzde en uygun aday benim aslında;

    - agresifim, kompleksliyim, dilimi burnuma deydirebiliyorum, yüzümü garip garip şekillere sokabiliyorum,
    - sneijder, drogba farketmez, soyunma odasında sabri reyiz hariç herkese atar - gider yapabilirim,
    - başkan ünal aysal'la ego savaşına girmem, paranın yüzü sıcaktır, patron ne derse o olur,
    - şovenistim, taraftara oynarım, yuhalanan futbolcuyu çıkarır, tezahürat yapılan futbolcuyu oyuna alırım,
    - maliyetim düşük, 3000 tl sabit maaş, yol parası + öğle yemeğine fitim,
    - düşük profilli kadrolar ve maliyeti düşük oyuncularla harikalar yaratabilirim (ölümüne saldır - ersun yanal yapıyor - ne kadar zor olabilir ki?)
    - fm 2014'te kovulmadan 6 ay görev yapabiliyorum, maç öncesi motivasyon konuşmalarım hep yeşil
    - taktik yönüm yeterli olmasa da (kimin yeterliyse zaten?) gaz verebilitem yüksek (aslansın sabri, ısır selçuk)
    - ömer üründül'ün uydurduğu tüm kelimeleri biliyorum, futbolculara söylesem 2 hafta kulübün kapısında su muhallebisi satarlar, afallarlar...
    - osman tanburacı'nın bıyığıyla derdim var, popüler olabilirim,
    - hıncal uluç'u hiç düşünmeden dövebilecek kadar ayarsızım,
    - hakemi baskı altına alabilirim, evinden aldırırım,
    - fenerbahçelileri ayar edebilecek provokatif söylemler konusunda tam bir uzmanım, benden tiksinmeyen 1 fenerbahçeli daha tanımıyorum,
    - 4. yıldızı zorlanmadan alırım, hikmet alırım diyorsa benim neyim eskik?
    - tt arena'nın dış sıvasının kaplanması ve boyatılması yönünde projem var, boş adam değilim,
    - ligi tanıyorum, orduspor'a yazık oldu...
    - google translate'i etkin kullanabiliyorum, gurbetçi futbolcularla ismail yk almancası konuşabilirim...
    - hollandalı futbolcularla anlaşabilirim, portakalların portekiz olmadığını ayırt edebiliyorum...
    - gece hayatım yok, kısa dar paça çorapsız giyinmem, burcu esmersoy'u tavlayacak kadar yakışıklıyım, ama tenezzül etmem...

    bunlar sadece sayabildiğim özellikler...
    sayamadıklarımı siz hayal edin...
  • 96
    teknik direktör beğenmeyen arkadaşlar için önerim olacak. arkadaşlar pazartesi günü aşağıda yer alan şartlara uygunsanız gidin ve başvuruda bulunun. alın sertifikalarınızı sizleri destekleyelim. açıkçası şartlar bana uymuyor, şartları gördükçe küçümsediğim hocalar bile gözümde büyüdü.

    --- alıntı ---

    antrenör kurslarina katilabilme genel esaslari: a) antrenör kurslarına başvurulan tarihte 21 yaşını bitirmiş olmak, br> b) en az bir defa milli olmuş, 10 yıl ve üstü profosyonel futbol oynamış olanların dışında yönetim kurulu'nun takdir hakkı saklı kalmak şartıyla lise ve dengi okul mezunu olmak,
    c) savcılıktan iyi hal belgesi almış olmak,
    d) tam teşekküllü hastaneden '' antrenörlük kursuna katılabilir '' raporu almış olmak,
    e) türkiye futbol federasyonu disiplin kurullarından bir defada 3 aydan fazla, toplam 6 ay ceza almamış olmak,
    teknik direktör kursu
    teknik direktör olabilme şart ve esasları:
    teknik direktörlük kursuna aşağıdaki bölümlerden antrenör olmuş adaylar gelir:
    - 1990 talimatı sonrası a lisans kursu mezunları,
    - 1990 talimatı öncesi c ve b lisans kursu mezunları,
    teknik direktör kursu adayı olabilme genel esasları
    a) teknik direktörlük kursuna müracaat ettiği tarihte 25 yaşını bitirmiş olmak
    b) en az bir defa milli olmuş ve 10 yıl üzerinde profesyonel oynayıp, a lisans kursunu 85 puan ile bitirmiş olanların dışında yönetim kurulunun takdir hakkı saklı kalmak şartıyla en az lise ve dengi okul mezunu olmak
    c) savcılıktan iyi hal belgesi almış olmak
    d) tam teşekküllü hastaneden '' antrenörlük kurslarına katılabilir'' raporu almış olmak
    e) tff disiplin kurullarından bir defada 3 aydan fazla olmamak, toplam 6 ay ceza almamış olmak
    teknik direktörlük kursu seçim esasları:
    genel esaslar hükümlerine haiz olup, 4 vize dönemi tek tip sözleşme ile çalıştıklarını belgeleyenler aşağıdaki seçim esaslarına tabi tutulurlar:
    a) çalışma durumları 95 puan (çalışma durumlarında son 5 yıl dikkate alınır)
    · birinci ligde teknik sorumlu olarak çalışmak 19 puan
    · ikinci ligde teknik sorumlu olarak çalışmak 17 puan
    · üçüncü ligde teknik sorumlu olarak çalışmak 15 puan
    · birinci ligde altyapı teknik sorumlusu olarak çalışmak 13 puan
    · ikinci ligde altyapı teknik sorumlusu olarak çalışmak 11 puan
    · üçüncü ligde altyapı teknik sorumlusu olarak çalışmak 9 puan
    · birinci ligde profesyonel takım antrenörü olarak çalışmak 7 puan
    · ikinci ligde profesyonel takım antrenörü olarak çalışmak 5 puan
    · üçüncü ligde profesyonel takım antrenörü olarak çalışmak 3 puan
    · liglerde kaleci antrenörü veya liglerin altyapılarında antrenör olarak çalışmak 2 puan
    · amatör takımlarda teknik adam olarak çalışmak 3 puan
    *bu seçeneğin toplam puanı, yukarıdaki kategorilerdeki puanların, kişinin o kategoride çalıştığı yıl(2 vize) ile çarpılmasıyla bulunur. bir kulüpte 5 ay(1 vize) çalışmış olanlar ise yukarıdaki çalışma kategorisindeki puanın yarısını alır.
    b) en az 5 yıl profesyonel futbol oynayıp, üniversite mezunu olmak 5 puan
    c) 45 yaş üzerinde olanlardan her yıl için toplam puanından -2 puan düşülür
    d) tff teknik yönetici ve öğretici iç talimatı gereği, bölgesel seminerlere 1 kez katılmayanların teknik direktör kursuna geliş toplam puanından 1/4 , 2 kez katılmayanların 2/4 puan düşürülür. 3 kez katılmayanlar ise teknik direktör kursuna başvuru hakkını kaybederler.
    puan eşitliği halinde aşağıdaki kriterler öncelik sırasına göre dikkate alınır:
    1- a milli olma sayısı
    2- diğer milli olma sayısı
    3- profesyonel futbolcu olarak oynadığı yıl sayısı
    4- en az bir yabancı dil bilmek ve üniversite mezunu olmak
    5- beden eğitimi ve spor bölümlerinin futbol ihtisas dalı mezunu olmak
    6- yaş durumu itibariyle büyük olanlar

    --- alıntı ---
  • 99
    bana kalırsa isminin pek de bir önemi yoktur. arkadaşlar farkında değil misiniz, takıma tam bir kaos hakim. belirsizlik var, durumlar kötü gidiyor ve işin ucunda 4. yıldız gibi prestiji yüksek olan bir hedef var. yani şartlar tam istediğimiz gibi. arkadaşlar bizi bu sene bu saatten sonra futbolcular, teknik direktör veya yönetim şampiyon yapmayacak. bu sene şampiyonluğu direkt 'galatasaray' alacak. ben bayağıdır piyango kime vuracak diye bekliyorum. bu isim moyes olursa 4. yıldızı takan efsanemiz moyes olur; löw olursa löw. farketmez yani arkadaşlar, bu budur.

    galatasaray'ı birazcık tanıyan bir insanın buna itiraz etme ihtimali = yok. (u: :()
App Store'dan indirin Google Play'den alın