• 7
    2.turda 3.maçlar oynanarak, çeyrek finale kalan takımlar belli oldu. kısaca dünün özeti şöyle;

    e grubu

    karadağ-letonya:61-56 (iki takımında üst tura çıkması kesindi. sadece sıralamalar belli olacaktı ve karadağ kazanarak 3. sırayı elde edip üst tura yükselmiş. letonya'da 4.sıradan üst tura yükseldi )

    isveç-slovenya:69-68 (prestij maçına çıkan iki takım içinde maçın önemi yoktu. sürekli başabaş geçen maçı, son 5 sn kala bulduğu basket ile kazanan isveç oldu. iki takımda elendi)

    fransa-rusya:70-57 (liderlik maçına çıkan iki takımdan, namağlup fransa ilk yarıdan darbeyi vurup maçı rahat kazanmış. yine rakibi düşük skorda tutmayı başarmışlar. fransa'daki evan fournier'e dikkat)

    f grubu

    almanya-türkiye:49-71 (daha ilk çeyrekte 17 farkı bulunca, almanya'nın dönüşü kolay olmadı ve turnuvadaki en rahat maçımızı kazandık. galatasaraylılar yine iş başındaydı. furkan, almanya'nın 26 ribaund aldığı maçta, tek başına 25 ribaund alıp üstüne bir de 17 sayı atıp maçın açık ara yıldızı oldu. aynı şekilde göksenin 15 sayı-12 ribaund ile müthiş katkı verdi. can maximde 16 sayı ile skoru yüklenen diğer oyunculardan oldu. furkan ışıl ışıl parlıyor bu turnuvada. açık ara ribaund kralı ve turnuva resmi siteside mr.rebound diyerek hakkını vermiş onun)

    yunanistan-ukrayna:73-79 (ukrayna'nın maçı kazanması iki takıma da yaramadı ve iki takımda turnuvaya veda etti)

    italya-ispanya:85-90 (ispanya ilk yarı farkı açıp, 2.yarı italya geri dönmeye çalışsa da ev sahibi izin vermemiş ve maçı kazanan yine namağlup ispanya olmuş. şu anda fransa ile birlikte en formda takım görüntüsündeler. iç sahada oynamaları da bir avantaj tabi)

    çeyrek finaller yarın başlayacak ve eşleşmeler şu şekilde;

    fransa-almanya
    italya-karadağ
    rusya-türkiye
    ispanya-letonya

    bu kadar kötü bir turnuva geçirmemize rağmen çeyrek finale gelmemiz başarı gibi gözüküyor. başarılar milli takıma çeyrek finalde ve umarım daha ilerisinde.
  • 2
    2.gün sonunda alınan skorlar şu şekilde;

    a grubu

    slovenya-rusya:66-85(2.çeyrekten itibaren rusya üstünlüğü vardı ve maçı da çok rahat kazanmışlar)
    sırbistan-karadağ:60-85 (iki ülke ayrıldığından beri daha önce herhangi bir dalda karşılaştılar mı bilmiyorum ama günün anlam açısından en önemli maçlarından biriydi ve karadağ rakibini sahadan sildi adeta)

    b grubu

    fransa-isveç:79-55 (fransa baştan sona çok rahat götürmüş maçı ve rahat kazanmış)
    letonya-hırvatistan:58-60 (grubun kritik maçında kazanan hırvatistan olmuş. 2.yarı sıkıntı çekseler de maç sonu serbest atışlarla ayakta kaldılar)

    c grubu

    türkiye-avusturya:72-67 (çok kötü bir sürpriz ile karşılaşmamıza ramak kalmışken son çeyrekteki 18-4'lük performans ile maçı kazanmayı bildi ama zayıf rakip karşısında bu kadar zorlanmak soru işaretleri yarattı bizim adımıza. furkan,göksenin ve can maxim öne çıkan oyuncular oldu bizim adımıza)
    yunanistan-ispanya:77-94 ( ev sahibi ispanya yine rahat kazandı. mirotic 32 sayı-10 ribaund ile bu turnuvaya fazla olduğunu gösterdi)

    d grubu

    litvanya-ukrayna:63-73 (günün en büyük sürpriziydi. ilk yarıyı yenik kapamasına rağmen 2.yarıdaki oyunu ile ukrayna çok önemli bir galibiyet aldı)
    almanya-italya:62-75 (ilk ve son çeyrekteki oyunu ile italya kazanmayı başarmış. onlar adına da önemli bir galibiyet olmuş)
  • 5
    2.turun ilk maçları dün oynanan maçlarla geçildi. dünü kısaca özetlemek gerekirse;

    e grubu

    isveç-karadağ: 78-80 (ilk yarı farkı açan karadağ, 2.yarı tökezlese de maçı kazanmayı bilmiş. karadağdaki bojan dubljevic turnuvanın parlayan yıldızlarından. bu maçtada 34 sayı-12 ribaund ile oynamış)

    slovenya-fransa: 64-75 (fransa adına rahat bir maç olmuş. savunmaları ile rakibi sindirmeyi başarıyorlar. namağlup yollarına devam ediyorlar bu skorla)

    letonya-rusya: 58-81 (rusya adına çok kolay bir galibiyet olmuş)

    f grubu

    almanya-yunanistan: 70-51 (farklı mağlup olduğumuz yunanlılar, almanya karşısında perişan olmuş. pota dövmüşler adeta)

    türkiye-italya: 59-69 (maçlara o kadar kötü başlıyoruz ki, o skoru çıkarmaya çalışana kadar takım oyundan düşüyor zaten. furkan ve göksenin'in yanına katkı verecek adam olmayınca yenilgi kaçınılmaz oldu )

    ukrayna-ispanya: 67-72 (ispanya ilk kez bu kadar zorlandı ama yine kazanmayı bildiler. mirotic 41 sayı-14 ribaund ile maçın açık ara yıldızıydı)
  • 1
    14-24 temmuz 2011 tarihleri arasında ispanya'nın bilbao kentinde düzenlenen turnuva. milli takımımızında yer aldığı turnuvada gruplar ve ilk gün sonunda alınan sonuçlar şöyle;

    a grubu

    karadağ-slovenya:80-77 (maçın ilk yarısını karadağ 18 sayı geride kapamıştı,son sn 3'lük atıp maçı kazandılar)
    rusya-sırbistan:62-72 (sırplar çokta zorlanmadan kazanmışlar. ilkyarı farkı açıp,2.yarı rölantide götürmüşler maçı)

    b grubu

    hırvatistan-fransa:33-49 (iki takımda pek potayı bulamamış. hırvatların bu kadar kötü olması ilginç)
    isveç-letonya:57-59 (maç boyu çekişme olmuş ve bitime 1 sn kala attığı basketle kazanmış letonya)

    c grubu

    avusturya-yunanistan:51-69 (ilk yarıyı yenik kapayan yunanlılar, son çeyreği 8-28 kazanınca böyle bir fark çıkmış ortaya)
    ispanya-türkiye:91-40 (diyecek bir söz yok. ev sahibi karşısında darmadağın olmuşuz)

    d grubu

    italya-litvanya:77-82 (yine maç boyu çekişme olmuş. litvanya 31 top kaybına rağmen kazanmayı başarmış)
    ukrayna-almanya:68-72 (ukrayna son çeyrek geri dönmeye çalışmış ama nefesi yetmemiş)

    turnuvanın resmi sitesi
    http://u20men.fibaeurope.com/en/

    millilerimiz yarın avusturya ile mücadele edecek.
  • 10
    ispanya, italya'yı 82-70 yenerek, beklendiği gibi şampiyonluğu kazandı final maçında. yine zorlanmadılar ve rahat bir şekilde 3 çeyrekte maçı bitirdiler. mirotic 29 sayı-11 ribaund ile yine maçın yıldızıydı. turnuvanın da mvp'si seçildi.

    turnuvanın en iyi beşi;
    mvp nikola mirotic(isp), evan fournier(fra), bojan dubljevic(kdağ), alessandro gentile(ita) and furkan aldemir(tür)

    furkan açık ara turnuvanın ribaund kralı(15,9), mirotic açık ara turnuvanın sayı kralı oldu(26,8).

    fransa, rusya'yı 66-50 geçerek, bronz madalya kazandı. millilerimiz ise 5.lik maçında almanya'ya mağlup olunca turnuvayı 6.sırada tamamladı.

    baştan sona hakedilmiş bir şampiyonluk oldu ispanya adına. tebrikler.
  • 8
    çeyrek finallerin oynanması ile artık turnuvanın sonu yaklaştı. çeyrek final maçlarında alınan sonuçlar şöyle;

    fransa-almanya:68-59 (istatistikler her alanda dengede neredeyse ama fransanın bulduğu 4 fazla üçlük isabeti farkı yaratan etken olmuş. yenilgisiz yola devam ediyor fransa)

    italya-karadağ:78-67 (daha ilk çeyrekten 19 sayı farka ulaşan italya, 2. ve 3. çeyreklerde rakibin dönmesine izin verse de, son çeyrekte serbest atış çizgisinden yüzdeli oynayınca maçı kazanmasını bilmiş. yükselen bir formları var onlarında)

    rusya-türkiye:64-57 (devre sonunda 11 sayı farka ulaşınca acaba yarı final mi geliyor dedik ama 3.çeyrekteki 7-20'lik sonuç, bizi rüyadan uyandırdı. kötü bir turnuva geçirdik genele baktığımızda. furkan 13 sayı-23 ribaund ile yine pota altında etkili oynasa da kötü bir yüzde ile oynamış. zaten takım olarak özellikle 2.yarı felaket bir yüzde ile oynadık)

    ispanya-letonya:77-70 (maça iyi başlayan ispanya'ydı ama 2.çeyrekte oluşan 8-20 letonya lehine sonuç bir acaba dedirtti ama 2.yarı ispanya farkını ortaya koyup kazanmasını bildi. fransa ile birlikte şampiyonluk için en büyük iki aday gibi duruyorlar. bir de ev sahibi olmaları, bir kaç adım öne çıkartıyor onları)

    yarı finaller bugün oynanacak ve eşleşmeler şöyle;

    fransa-italya
    ispanya-rusya

    ufukta görülen ispanya-fransa finali, yayın bulunursa izlenmeyi hakeden bir final gibi duruyor.
  • 6
    2.turun 2.gününde milli takımımız nihayet galibiyet aldı. kısa kısa maçlardan özet geçmek gerekirse;

    e grubu

    rusya-isveç:67-65 ( 1 ve 3.çeyrekler rusya, 2 ve 4. çeyrekler isveç üstünlüğü ile geçilmiş. son çeyrek rusya korkulu rüya görse de serbest atışlar sayesinde maçı kazanmayı başarmış)

    karadağ-fransa:49-58 (fransa'nın meşhur savunması yine iş başındaymış anlaşılan. turnuvanın skor açısından en iyi takımlarından karadağ'a bile 50 sayıyı göstermemişler. namağlup yola devam)

    letonya-slovenya:89-84 (letonya maça iyi başlamış ama 3.çeyrekte slovenya geri dönüş yapmış ancak son çeyrekteki letonya performansı maçı letonyaya getirmiş. gruptan çıkmayı garantilediler böylece)

    f grubu

    ukrayna-türkiye:61-64 (son çeyreğe 7 sayı mağlup girmemize rağmen, son çeyrekteki şahane sertaç şanlı performansı ile maçı kazanmayı bildik. maçı 18 sayı ile tamamlayan sertaç, 11'ini son çeyrekte attı. 3/4 üçlük yüzdesi ile. furkan her zamanki gibi beklenen katkıyı verdi. kısalardan bu kez can maxim gereken katkıyı verdi ama çok kötü bir şut yüzdesi var. hala gruptan çıkma şansımız sürüyor)

    ispanya-almanya:73-58 (ilk yarı başa baş geçse de 2.yarıda gereken darbeyi vurmuş ispanya. tabi ki mirotic önderliğinde)

    yunanistan-italya:59-64 (yunanlılar sıkıştırmış italya'yı ama italya gentile liderliğinde kazanmayı bilmiş)
  • 3
    turnuvanın 3.günü sonunda alınan sonuçlar;

    a grubu

    karadağ-rusya:66-68 (ilk 3 çeyreği geride kapatan rusya, son çeyrekteki oyunu ile maçı kazanıp gruptan lider çıkmayı bildi)
    sırbistan-slovenya:80-102 ( slovenya 1. ve 3. çeyreklerde darbeyi vurarak maçı kazanmayı bilmiş. sırplar grup sonuncusu olup turnuvaya veda etti)

    b grubu

    isveç-hırvatistan:70-56 ( hırvatlar büyük hayal kırıklığı yarattı turnuvada. isveç'e de yenilerek elendiler turnuvadan)
    fransa-letonya:79-46 (fransa savunması ile rakiplerini canından bezdiriyor adeta. kolay bir grupları vardı ama yine de maç başına 44,7 sayıya izin vermeleri takdire şayan.ispanya ile yenilgisi olmayan 2 takımdan biri)

    c grubu

    türkiye-yunanistan:63-78 (baştan sona felaket bir oyun oynadık. tam yakaladık dedik bazı bölümlerde anında seri geldi yunanlılardan. furkan tek başına ayakta kaldı ama kısalar hiç katkı vermiyor. avusturya karşısındaki galibiyet sayesinde üst tura geçebildik)
    avusturya-ispanya:47-120 (40 dklık bir işkence yaptı ispanya. bir ara nikola miroticin attığı sayı(22) avusturya'nın sayısına eşitti. ispanya çok rahat bir şekilde 3 maçı kazanarak, üst tura yükseldi. avusturya elendi turnuvadan)

    d grubu

    ukrayna-italya:54-70 (italya ilk 3 çeyrek sonunda fişi çekip, gruptan lider çıkmayı garantilemiş)
    litvanya-almanya: 73-88 (daha 1 hafta önce u19'da dünya şampiyonu olan litvanya, u20'de b klasmanına düşmeme mücadelesi verecek. turnuvanın açık ara en büyük hayal kırıklığı sanırım)

    sırbistan,hırvatistan ve litvanya gibi 3 basketbol ülkesi, avusturya ile birlikte bir eleme oynayıp a klasmanda kalmaya çalışacaklar. 2 takım b klasmanına düşerken, 2 takım a klasmanında kalacak. sırbistan ve litvanya daha 1 hafta önce dünya şampiyonası finali oynarken, şimdi bir üst kategoride düşmeme mücadelesi verecekler.

    yeni oluşan gruplar şu şekilde;

    e grubu

    fransa 2/0
    rusya 2/0
    karadağ 1/1
    letonya 1/1
    slovenya 0/2
    isveç 0/2

    f grubu

    ispanya 2/0
    italya 2/0
    yunanistan 1/1
    almanya 1/1
    ukrayna 0/2
    türkiye 0/2

    geçen gruplarda oynamamış olan takımlar bu gruplarda oynayacak ve 3 maç sonunda ilk 4 sırayı alanlar çapraz şekilde eşleşip çeyrek final mücadelelerine çıkacaklar. ilk gruplarda elenen takımlara karşı alınan galibiyet-mağlubiyetler üst tura taşınmadığı için millierimiz 0 galibiyet ile başlıyor gruba. işleri zor açıkçası.
  • 9
    yarı finallerin oynanması ile finalin adı belli olmuştur. yarı final sonuçları şöyle;

    fransa-italya:66-77 (namağlup fransa, en kritik yerde kaybedince şampiyonluk hayaline veda etti. son çeyreğe başabaş girse de iki takım, son çeyrekteki 10-20'lik italya lehine çıkan skor, sonucu belirlemiş. yükselen bir formu var italya'nın)

    ispanya-rusya:87-60 (ev sahibi buldozer gibi ezmeye devam ediyor rakiplerini. yarı final maçını bile çok rahat kazanmışlar. mirotic 37 sayı ile yine tozu dumana katmış)

    finalin favorisi açık ara ispanya. yenilmeyi geçtim zorlandıkları maç sayısı bile çok sınırlı. üstüne bir de ev sahibi avantajını kullanınca, ortaya korkunç bir performans çıkıyor.

    ispanya-italya arasındaki final, bu akşam saat 8'de başlayacak. italya 17 sene sonra final görmüş. bakalım sürprizi gerçekleştirebilecekler mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın