• 3
    turnuvanın 3.günü sonunda alınan sonuçlar;

    a grubu

    karadağ-rusya:66-68 (ilk 3 çeyreği geride kapatan rusya, son çeyrekteki oyunu ile maçı kazanıp gruptan lider çıkmayı bildi)
    sırbistan-slovenya:80-102 ( slovenya 1. ve 3. çeyreklerde darbeyi vurarak maçı kazanmayı bilmiş. sırplar grup sonuncusu olup turnuvaya veda etti)

    b grubu

    isveç-hırvatistan:70-56 ( hırvatlar büyük hayal kırıklığı yarattı turnuvada. isveç'e de yenilerek elendiler turnuvadan)
    fransa-letonya:79-46 (fransa savunması ile rakiplerini canından bezdiriyor adeta. kolay bir grupları vardı ama yine de maç başına 44,7 sayıya izin vermeleri takdire şayan.ispanya ile yenilgisi olmayan 2 takımdan biri)

    c grubu

    türkiye-yunanistan:63-78 (baştan sona felaket bir oyun oynadık. tam yakaladık dedik bazı bölümlerde anında seri geldi yunanlılardan. furkan tek başına ayakta kaldı ama kısalar hiç katkı vermiyor. avusturya karşısındaki galibiyet sayesinde üst tura geçebildik)
    avusturya-ispanya:47-120 (40 dklık bir işkence yaptı ispanya. bir ara nikola miroticin attığı sayı(22) avusturya'nın sayısına eşitti. ispanya çok rahat bir şekilde 3 maçı kazanarak, üst tura yükseldi. avusturya elendi turnuvadan)

    d grubu

    ukrayna-italya:54-70 (italya ilk 3 çeyrek sonunda fişi çekip, gruptan lider çıkmayı garantilemiş)
    litvanya-almanya: 73-88 (daha 1 hafta önce u19'da dünya şampiyonu olan litvanya, u20'de b klasmanına düşmeme mücadelesi verecek. turnuvanın açık ara en büyük hayal kırıklığı sanırım)

    sırbistan,hırvatistan ve litvanya gibi 3 basketbol ülkesi, avusturya ile birlikte bir eleme oynayıp a klasmanda kalmaya çalışacaklar. 2 takım b klasmanına düşerken, 2 takım a klasmanında kalacak. sırbistan ve litvanya daha 1 hafta önce dünya şampiyonası finali oynarken, şimdi bir üst kategoride düşmeme mücadelesi verecekler.

    yeni oluşan gruplar şu şekilde;

    e grubu

    fransa 2/0
    rusya 2/0
    karadağ 1/1
    letonya 1/1
    slovenya 0/2
    isveç 0/2

    f grubu

    ispanya 2/0
    italya 2/0
    yunanistan 1/1
    almanya 1/1
    ukrayna 0/2
    türkiye 0/2

    geçen gruplarda oynamamış olan takımlar bu gruplarda oynayacak ve 3 maç sonunda ilk 4 sırayı alanlar çapraz şekilde eşleşip çeyrek final mücadelelerine çıkacaklar. ilk gruplarda elenen takımlara karşı alınan galibiyet-mağlubiyetler üst tura taşınmadığı için millierimiz 0 galibiyet ile başlıyor gruba. işleri zor açıkçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın