• 1227
    yav he he ! diyerek, tebessüm edilerek ve en önemlisi ciddiye almadan sakince karşılanması gereken karardır. maalesef uzunca bir süredir olmayan adalet,bundan sonra biz değil hiç kimse için kabul edilebilir değildir.

    vicdanlar neyin ne olduğunun en güzel örneği olacak ve türk futbol tarihine utanç günü olarak kazınan bu süreç ilelebet öyle kalacaktır.
  • 1228
    öncelikle şunu belirterek başlıyım akp döneminde ortaya çıkan ergekon balyoz şike ve yolsuzluk operasyonlarının hepsinin temelini doğru buluyorum ve malum cemaat ile akp'nin kavgasının en çok paçalarından bal akan bu kulübe yaramasına deli oluyorum iktidar yolsuzluk operasyonu kendine vurunca kendini temizlemek adına tüm suçlular aslında suçsuzmuş diyerek yargıya format attı aslında bu davalar içinde suçun en net ortada olduğu şike davasında da beraat kararı verdi birde utanmadan hiç ceza almadıkları tff den ve verdiğiniz ceza az bile diyen cas'a tazminat davası açacaklar hay ben bu dünya'nın adeletine.
  • 1229
    akp türkiyesinin adaletidir.

    sen hak ye, nasıl olsa yanına kar kalır.
    oğlum müslümanım diyor bu adamlar. ve müslümanlar da inanıyor ya...
    koyunu güderler, etinden sütünden faydalanırlar. kısaca sömürürler. ama en azından bu koyunun doğası gereği başına gelen bir şeydir. o yüzden yadırgamıyorum.
    bilemiyorum, ama sanki insan böyle olmamalı...
    yemin ediyorum memleket aptal yığını....
  • 1231
    hukuksuz elde edilen deliller kanıt kabul edilemez. bu bizim kanunumuzda da hemen hemen tüm avrupada'da gecerli bir kural. sözün özü aziz yıldırım ve tüm sanıkların beraat etmesi hukuki olarak dogru olabilir. gelelim olayın vicdani ve dahası gerçek boyutuna. adamlar en bastan beri savunmasını delillerin hukuksuz toplandığı üstüne yaptı biri de demedi ki arkadaş bu tapeler yalan ben bunları söylemedim. dolayısıyla mahkemeden beraat etseler dahi bu kamuoyu önünde şike yaptığınız gerçeğini değiştirmeyecek. bu kara leke tarihiniz boyunca peşinizi bırakmayacak. fenerbahçe kazandı diye orda burada tweet atan yorum yapan adamları da iyi belleyin . bunların çoğu da hükümet karşıtı adamlar da ben ona yanıyorum. sanki hükümdar hazretleri kurtarmamış götlerini.
  • 1233
    bir cinayet işliyorsun. elinde cinayet anının fotoğrafı var. yatak odandaki komodinin çekmecesinde duruyor. ne de olsa kimse bakmaz diyorsun. için rahat. ama karşı dairedeki adam bir şeylerden şüpheleniyor. sen yokken kapıyı kırıp içeri giriyor. fotoğrafı buluyor. zaten içten içe uyuz oluyor sana. şimdi siktim belanı diyor. polise gidiyor. bu adam katil diyor, bak bu da kanıt. olay mahkemeye taşınıyor. mahkeme adama sen bu fotoğrafı çalmışsın, bunu delil olarak kullanmam hukuka aykırı diyor. dava görülüyor. elini kolunu sallaya sallaya dışarı çıkıyorsun.

    bil bakalım hangi ülkedesin?
  • 1235
    burayı zevk için okumaya gelen şikespor taraftarlarına sesleniyorum: fazla heveslenmeyin.

    ayrıca renkdaşlarımın da moralleri bozulmasın. bu iş daha bitmedi.

    tanım: 9 ekim 2015 günü yerel mahkemenin verdiği beraat kararlarının, en nihayetinde yargıtay tarafından bozulacağı soruşturmadır.

    az biraz hukuktan ve siyasi düsturdan anlıyorsam, bu gaz alma operasyonunun 1 kasım 2015 seçimleri bazında "köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme" amacı güttüğünün farkındayım. gündemi takip ediyorsanız, mevcut hükümetin her olumsuz haltı birilerine yükleyip kendini aklama çabasını, "kandırıldık da kandırıldık" söylemlerini, her çevreden gruplara baskı yaptığını; dahası ülkeyi felakete götürüp de kendini tertemizmiş gibi lanse etmesini, suçluyu korumak adına yasa bile çıkarmaktan çekinmemesini, vb. konuları bilirsiniz. 1 kasım 2015 seçimleri, ki ben hala bir şekilde iptal edileceğini düşünüyorum, malum parti ve kişiler için son çıkış niteliğinde. istediklerini almak adına her türlü hukuksuzluk için tetikçileri hazır halde.

    şike suçunun kanaati sabittir ve bu kanaat yeterlidir. beraat kararının siyasi olduğu ve bir takım pazarlıklar sonucu alındığı çok önceden bilinen bir şeydi. en azından benim gibi gündemi takip edenler nazarında. yani karara şaşırmadım. göreceksiniz, aradan belki aylar geçecek ama bu kararlar bozulacaktır yargıtay tarafından.
  • 1236
    hukukun gene siyasetin etkisinde kalarak karar verdiği soruşturma. 4 yılda ne oldu, ne bitti, millet bile anlamadı. kim haklı kim haksız çözemedi. o kadar kişi içeride yattı, şimdi hepsi hakkında beraat kararı verildi. şimdi herkes aklandı mı yani? o tapeler, açıklamalar, cas'lar, uefa kararları falan güme mi gitti?

    her şey bittiğine göre artık rahat rahat güzel ülkemizin temiz futbolumuza odaklanabiliriz. euro 2016 play off'larına da katılabilirsek güzel günler bizi bekliyor.
  • 1238
    mahkeme yönü dahil hala bitmemiştir.

    öncelikle şunu anlamak gerekiyor. 9 ekim 2015 mahkeme şikenin yapılıp yapılmaması kararını vermedi. aslında bir aklama olmadı. deliller aklanamadı. yani diyorlar ki. bu suç işlendiğinde bulunan deliller usulsüz alınmıştır. bu yüzden bunlar sayılamaz. dellilerin içeriğini etkileyen bir husus değil bu. hatta delillerin yalan olduğunu da değil yanlış toplandığını söylüyor mahkeme.

    fenerli annemden bir yorum: bunu emsal olsun diye yaptılar. ayakkabı kutusunu da böyle aklayacaklar.

    uefa ve tff şikeyi kabul etti. onlar için delilin içeriği önemli. yani geri adım atmaları doğru olmaz. ki zaten uefa geri adım atmaz.

    şimdi trabzonspor'un yapacağı şey çok açık. kesinlikle olayı yargıtaya götürmeleri gerek. ki deliller yok edilmesin. ve derhal insan hakları mahkemesine gitmeleri gerekiyor. bakın olay ortada. olayın aziz yıldırım'la alakası olmamalı. yani istediği kadar paçayı kurtarsın trabzon'un hedefi kupası olmalı aziz yıldırım'ın hapis yatması değil. delillerin alınışı yüzünden aziz yatar yatmaz umurumda bile değil. ama ortada bir olay var. ve bunu kullanıp kupasını alabilir trabzon.

    burayı okuyan çok sevgili fenerbahçeliler. size biraz öğüt vereyim.

    dünya üzerinde binlerce şike yapılmıştır. binlerce de hiç bilmediğimiz duymadığımız şikeler vardır. bu ayıp bir şey ama dünyanın sonu değil. bakın beşiktaşa çok nadir şikeci deniyor. eğer siz "evet biz bir hata yapmışız bu insanları tasviye ediyoruz." deseydiniz bir iki seneye bunlar unutulur arada bir laf çakmaya çalışan küçük çaplı rakipleriniz olurdu. hatta insanlar fenerbahçe camiasının nasıl güzel bir iş yaptığını konuşuyor olurdu.

    ama siz ne yaptınız gittiniz sizi kendi poposunu kurtarmak için kullanan adamın altına yattınız. bravo camia diye bir şey kalmadı sayenizde. akp milletvekili de " fenerliler bize teşekkür etmeli biz olmasaydık ikinci lige düşerdi." demesini mideniz ne kadar güzel kaldırıyor. bravo...

    bu arada burası öyle bir ülke ki. 1 kasım da akp'nin oyları biraz düşsün tabzon'da o yargıtaydan tam tersi bir karar çıkar.
  • 1240
    herseyi duzeltebilecekken, herseyin daha da kotu olmasi ile sonuclandi. bu millet hirsizi, yalanciyi, dolandiriciyi seviyor cunku bunlari bir yetenek olarak goruyor. bunlara tenezzul etmeyene saf salak gozuyle bakiliyor. biri hakkiyla basarili olsa asagi cekilmek icin ugrasiliyor. bizdeki sike sorusturmalari ancak sorusturma gecirenlerin takdir gormesiyle sonuclanir. nitekim aziz yildirim kendi kulubune tekrar daha buyuk bir teveccuhle baskan secildi. ulke insanin dna'si bozuk maalesef. anadolu insani diye yere goge sigdiramadiklarimiz, cakalligin her turlusunu her an yapabilecek tiplerin agir bastigi bir toplumdur. donup batiya bakiyorsun sike, rusvet falan yine patliyor bir yerlerden ama bulasanlarin da gotunde patliyor neticesinde. zaten bu sorusturmanin turkiye'deki yaptirimina ve avrupa'daki yaptirimina baktigimizda hersey cok net. uefa'nin ayni sike dosyasi uzerinden fenerbahce'ye kestigi ceza avrupa kupalarindan 2 yil men olurken, turkiye'de birakin ligden men edilmesini, puani bile silinmedigi gibi ustune ustluk sikeli sampiyonlugu tescil edildi ve play-off gibi bir rezaletle sampiyon olmasi icin desteklendi.

    sozun ozu su ki; umarim bir daha sike sorusturmasi falan olmaz. hirsizlik, rusvet sorusturmasi da olmaz. bunlar bizim ulkemizde itibar kazandiran suclar nitekim!
  • 1241
    isterse türkiye mahkemelerinde aklanmadıkları yer kalmasın, kendilerini pür i pak ilan etsinler fakat her fenerbahçeli biliyor ki, vicdanlarda şike yaptıkları, tonlarca şike yaptıkları, hak yedikleri sabit. sonsuza kadar bu lekeyle yaşamak zorundalar. ezikliğini üzerlerinde hissedecekler nesiller boyu.

    bu yüzden rahat değiller, bu yüzden yalandan aklanmalarına sevinemiyorlar. tarlaları, inşaatları, arabaları, itirafları tapelerden silersiniz de, lan harbiden vicdanlardan nasıl sileceksiniz :)
  • 1244
    o değil de adalet biraz sulandırılırsa suçlular her türlü aklanır bu ülkede. sonra artık hiçkimse böyle şeylere inanmıyor zaten. an itibariyle çok az da olsa şike olduğuna inanan fenerbahçeli sayısı artık hiç kalmamıştır.

    her şeyi öylesine sulandırıyoruz ki şikeci, darbeci, hırsız, paralel kalmadı ülkede anasını satayım. hep hayal görüyormuşuz, hep yel değirmenleriyle savaşıyormuşuz anlaşılan. akp iktidarı gitsin, cemaat de paralel damgası yemekten kurtulur, ben size söyleyeyim. bu ülkede kimse suçlu değil ama nedense çokça kurban var.
  • 1245
    geroge onwell'in 1984 isimli kitabında tarihte olan olaylar yada gerçekler sanki hiç olmamış gibi ilgili birim tarafından siliniyor halk yazılan yeni olayı anında kabul ediyordu. şike soruşturmasında yaşanan tüm süreçler bu durumun ilkel uygulaması. yargıtay tarafından kesinleşen kararı, ortada yeni bir delil olmadan yeniden yargılama adı altında ortadan kaldırılıyor, bu kovuşturmayı yapan kişiler hakkında şike kumpası adı ile operasyon yapılıyor ve şike olayı hakkındaki gerçekler bir bir değiştiriliyor. çok uzak olmayan bir zamanda bu şike operasyonunun galatasaray'a yapıldığı ve galatasaray'ın bu yüzden küme düştüğü ve avrupa kupalarında men edildiği yeni gerçeği ile big brother tarafından yazılacaktır.
  • 1248
    ergenekon ve balyoz'dan farklı gelişmiş davadır.

    ergenekon ve balyoz'da subaylar isyan etti biz yapmadık deliller sahte bize kumpas kuruldu dedi asla biz suçluyuz evet darbeye giriştik demediler.
    sonra deliller sahte çıktı kumpas ortaya çıkarıldı komutanlarımız serbest bırakıldı.

    şike soruşturmasında ise durum biraz farklı cereyan etti. şike yaptıysak fenerbahçe için yaptıklar mı dersin, herkes hızlı araba kullanıyor biz radara yakalandıklar mı dersin, tapelerde bahsi geçen dialogların gerçekliğini kabul edercesine konuşulanları açıklama gereği duymalar mı dersin.. muhataplarından itiraf gibi cümleler. ama dediler ki biz sizi yasalara aykırı dinledik bunları delil kabul edemiyoruz beraat.
    yani şike yapmadınız beraat değil. sizi usulsüz dinledik beraat.

    elmayla armutu karıştırmayalım.
  • 1249
    15 temmuz darbe girişimden sonra ortaya çıkan kişi ve olaylar sonrasında yine yeniden gündeme gelen soruşturma.

    3 temmuz'dan bu yana kendini yanlamadığı kişi/kurum kalmayan fenerbahçe'nin aklanmaya çalışılma çabası gözlerimi yaşartıyor.

    fenerbahçe'ye kumpas kuruldu, aziz yıldırım hedefte olan kişiydi hede hödö, fakat biraz akıllı olan insanlar aşağıdaki soruların cevabını arıyor.

    - ortaya çıkan neredeyse tüm tapeler kabul edildi, üstüne bu tapeler olağan saçmalıkla savunulmaya çalışıldı (inşaat işçisi, kurban, uğur, radar vs.) burada kumpas nerede?

    - aziz yıldırım kendi ağzı ile "araba çalmaya gittiniz, anahtarı soktunuz ama vazgeçtiniz" açıklamasını yaptığında bunun bir teşvik itirafı olduğu açık değil miydi? yasalar, kurallar değiştirilmeden önce teşvik de "küme düşme" suçu değil miydi?

    tamam aziz yıldırım'a kumpas kurulmuş olabilir, gücü oranında büyümesi bazılarının dikkatini çekmiş olabilir, ancak ortada bir gerçek var ki şike ve/veya teşvik yapılmıştır, bu ayan beyan ortaya çıkmasına rağmen fenerbahçe ceza almamıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın