resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 28903
    o kadar taktiksiz o kadar saçma sapan bir futbol oynatıyor ki galatasaray’a bireysel hatalar kaçınılmaz. bu kadronun oynayacağı taktik belli, rakipler belli, ilk 11 ‘i belli ama her maç bir süpriz bir 11,süpriz bir diziliş ve facia oyuncu değişiklikleri.

    3 senedir sistemli oynayabildiğimiz, futbolumuzu avrupa takımlarından birine benzetebildiğimiz bir maç yok. galibiyet serilerini marifetmiş gibi önümüze getirmenin hiç bir anlamı yok, sezonun tamamına bakıldığında istikrarlı sistemli bir futbol göremiyoruz. at topu onuekuruya at topu yedline maç bitti. ya ortada organizasyonlar görsek biraz ışık verse oynanan futbol, köstek olmamak adına ağzımı açmayacağım ama galibiyet serilerinde ki futbol bile rus parasıyla 5 para etmez. takımın momentum yakalaması bireysel yeteneklerle kadro baskınlığıyla galip gelmesi başka birşey, makine gibi oynamak sistemli disiplinli oynamak bambaşka birşey. vasat türkiye liginde ligin en iyi kadrosuyla en büyük takımıyla, 3 senedir dominant ve sistemli bir futbol oyanatamıyorsan kusura bakmada burda tek suçlu sensin.

    bu sene şampiyon olsa bile yolların ayrılması gereken teknik direktör. bazı renktaşlar bu cümleyi kurunca terimin şampiyon olmasından korkuyorlar tarzı gerçeklikten uzak düşüncelere kapılıyorlar, açıklamak gerekirse, bu saatten sonra galatasaray ancak rakipler şampiyonluğu ikram ederse şampiyon olabilir ve terim’e rağmen olur.

    genç, potansiyel vaad eden, hırslı ve galatasaray değerlerine uygun bir teknik direktör şu 7 milyarlık dünyada yok değil. dominico tedesco(spartak moscow)başta olmak üzere, roberto de zerbi(sassoulo), gerardo seoane(young boys), marco rose(monchengladbah),jesse marsch(salzburg), raphael wicky(basel) ve van bronchorst (feyenord) ilk aklıma gelenler. hepsi genç, hırslı, potansiyelli ve enerjik isimler. 65 üstü torun sahibi adamla, 30lu 40lı yaşlarında adamın hırsı enerjisi güncelliği kültürü bir olabilir mi? hazır ffp belasıda bitiryor takımda iskelet namına hiç birşey yok, gözümüzü karartıp yeni bir yapılanmaya geçmeliyiz. bazılarımız galatasaray deneme tahtası mı olacak genç teknik direktörlerin diye düşünebilir ama deneme tahtası görmek isteyen bu sezonun ilk 11lerine, taktiksel dizilişlerine, oyuncu değişikliklerine baksın.

    futbolcularda olduğu gibi teknik direktörlerde de artık geçmişlerine yatırım yapmaktan vazgeçmeliyiz. fatih terim ilişkisi güzeldi mutluydu ama bitti, tükendi. bunu kabul edip romantik türk erkeği gibi salya sümük peşinde gezinmeye gerek yok. iki tarafta bu ilişkiden çok şey kazandı ama her zaman hikaye güzel bitmiyor işte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın