resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 26551
    "silkelen kendine gel hocam", "sana yakışanı oynat hocam", "ard, feghouli niye oynuyor hocam", "ali yavuz kol vs. gençlere şans niye vermiyorsun hocam" tarzı gerek sözlükte gerek gerçek hayatta serzenişlere konu olan galatasaray teknik direktörü.

    valla kimse kusura bakmasın ama bu adamı buralara siz getirdiniz arkadaşlar. 3 senedir futbol namına gördüğümüz 20 maç etmezken, taktik teknik kurgu ezber konularında sıkıntı yaşandığını kulübede gerekli hiyerarşinin olmadığını görüşünü belirtirken, bizi fatih terim düşmanı, galatasaray düşmanı hatta ve hatta fenerli ilan eden arkadaşlarımızın konuşmaya serzenişlere hakkı yok*. her hatasında, her konuşmasında, her hareketinde hocanın bir bildiği vardırdan başka cümle göremedik. 20 sene önce ki başarılara ithafen bitmeyen kredilerden galatasaray bitti.

    yönetim vasat mi transfer konusunda, evet ama senin liginin en tehlikeli en başarılı takımları avrupada top göremiyor. demek ki o kadar transferin gerekli olduğu inanılmaz kaliteli rekabetçi bir lig değil. biraz doğruları yapan biraz kadrosunu takviye eden her anadolu takımı bile o sene ligde iddialı oluyor, yani öyle ahım şahım milyon euroluk kadrolara gerek yok bu ligde şampiyon olmak için. doların 8 euronun 9 olduğu ortamda yarının ne getireceği belli olmayan türkiyede bu yönetimin yaptıkları çok bile. hangi takımda musleranın dengini bırak yakın yetenekte kaleci var? hangi takımda marcao luyindama ikilisi var? hangi takımda bekler saracchi ve omar? hangi takımda falcao var? hangi takımda emre kılınca denk futbolcu var. nefret edilen bahanda küçük görülen taylan gibi futbolcu hangi süper lig takımında var? yedek olarak donk'un, ömer'in, akbaba'n, linnes'in, diagne'n, etobo'n, oğulcan'ın, kerem'in vs. var. her şey var ama sadece futbol eksik.

    yaygın olarak saçma bir görüş var, taylan futbolu öğrendi diye. oynamayarak antrenmanda futbol öğrenen futbolcu mu olur? taylan zaten böyle oynayacaktı, "fatih terimin bir bildiği vardır" lafının altını doldurmak için şaşırdı taraftar ne yapacağını. arda 1 senelik inatla geldi kaptan oldu şu takıma, nedir sonuç? fatih terim "show"unu yaptı, büyüklüğünü gösterdi ve polemiğinde kazananı oldu. galatasarayın zararına olmuş kimin umurunda nasılsa bir bildiği var. mantıkla ölçüşmeyen işleri neden kabul ediyoruz taraftar olarak, biat etmeye bu kadar mı meraklıyız?

    daha öncede çok defa söyledik, inatlarından vazgeçmeyen daha bir sezon önce başarısız olmuş teknik direktörün maçlarını, bu sezon daha dikkatli izlemekte fayda var*. çünkü bizim taraftarımız daha doğrusu insanımız bazı şeyleri yaşamadan anlamaz, anlamak istemez. anlayanı , öngöreni sevmez, düşman ilan eder. o yüzden maalesef bazı şeyleri sonuna kadar yaşayacağız ki, gerek galatasaray gerek ülke olarak, bir daha aynı yanlışlara düşmemeyi aklın mantığın yolunun bir olduğunu ancak anlayacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın