• 228
    sakatlık ve çocuklar sebebiyle 94 kg de ara verdiğim spora tekrar dün itibariyle 104 kg olarak geri döndüm. kocaman bir göbeğim oldu :)
    şimdi yıllarca ara ara yaptığım bu sporda 35 yaşın verdiği tecrübe ile şunu söyleyebilirim, önemli olan görüntü için ağırlık basmak değil, kardiyo yu yüksek tutarak, pilates ve yoga ile ağırlık çalışmalarını harmoni yaparak çelik gibi sert fakat bir o kadar esnek vücudü inşa etmektir.

    kendime 12 haftalık bir program çıkardım bunun ilk 3 haftası kardiyo ve pilates üzerine kurulu, daha sonra yavaş yavaş ağırlığıda ekleyerek 12 hafta sonra transformasyona başlamayı planlıyorum... ileride durumu sizinle paylaşırım
  • 229
    önce şişip ramazan davuluna dönen, sonra da "düzgün" bir fiziğe sahip olma aşkıyla kendini paralayan benim gibi malların kati suretle uzak durması gereken spor. 100 kilonun üstünde bir yağ yığınıysanız, hele bir de boyunuz 1.80'in üzerindeyse, bu sporu yaparak kilo vermeye niyetlenmek yerine aynı tempoda yemek yemeye devam ederek sonunda patlayarak kendi kendinizi imha etmeniz maddi/manevi açıdan sizi daha az hasara uğratacaktır.

    bir kere 100 kilonun üzerine çıkabilmiş olmanız hem bu spor için ne kadar boktan sayılabilecek bir genetiğe, hem de bu spora uyum sağlayabilmek için tamamıyla değiştirmeniz gereken bir beslenme düzenine sahip olduğunuzu gösterir. boyun uzun olması zaten bu spordaki en büyük handikaplardan biri olarak gösterilmektedir. hareket mesafesi daha da uzun olduğu için daha fazla efor sarfeder, bu sebeple çalıştığınız kiloları arttırmak için diğerlerinden daha fazla zorlanırsınız. yetmezmiş gibi kaslarınız daha uzun ve büyük olduğu için hacim almanız daha da zorlaşır.

    peki dezavantajlarınız bununla biter mi? bitmez tabi.. bir kilo yağ, bir kilo kasın yaklaşık 3 katı büyüklükte bir yer kaplar vücudunuzda. yani o her tarafı sarkmış yağ tulumunun içini doldurabilmek için verdiğiniz kiloyu mislisiyle kas olarak almanız gerekir. af buyur pipiniz boyundaki 30 kiloluk eleman sizin kaldırdığınız ağırlığın onda biriyle çalışsa bile çalıştırdığı kas gergin ve incecik olan derisini zorlamaya başlar. sizin görüp görebileceğiniz en büyük form durumu ise bu resimden ibaret olur, özellikle ikinci yarısından...

    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/...07602957699353_n.jpg

    daha bu işi baba parasıyla yapmaya çalışmanın zorluklarından, supplement denen şeylere hiç bulaşamamaktan, ne zaman form tutsan çıkagelip herşeyi en başa döndüren vize-final ya da teslim haftalarından falan bahsetmedim bile...
  • 230
    bir iki defa para kaptırdığım hadise.

    arkadaş o kadar sıkıcı buluyorum ki anlatamam. bir ağırlığı 10'ar defa 3 set halinde kaldırmak ve sırada bir başka ağırlığın insanı bekliyor olması salonda harcadığınız 1,5 saatlik vakti kişisel zaman düzleminde 6-7 saate çıkarıyor. en son askerde yaşıyodum lan ben bunu. ooo gün bitmek üzeredir artık diye saate bir bakıyodum daha 10 dakka geçmiş...
    peki nasıl çözüyorum?

    yüzerek. öyle havuz eğlencesi değil fakat. 1 saat boyunca kulvarımda gidip geliyorum. hem benim için bir nevi meditasyon oluyor, hem de çıktığımda dünyadaki bütün dertlerden sıyrılmış oluyorum. ancak başlangıç için bu dediğim süre zordur fakat günde 10 dakka yapsanız bile ilk etapta çok şey fark ettirir. eskiden, yani öğrenciyken, vakit bolken havuzda değil de denizde yapıyordum bu sporu. yaz, kış demeden gece ay yoksa zıpkını kapıp dalgalarla boğuşa boğuşa balık avlıyorduk. ekipmanınızı tamamladıktan sonra bir öğrenci için birebirdir bu spor. hem karnınız doyar, hem de gerçekten arada bir cebinizi para ile dolduracak balıklar vurabilirsiniz. ben tüp olayına hiç girmediğim için 3-5 harçlık çıkarabiliyordum, ancak vurduklarıyla 1 senede araba alan arkadaşım oldu. tabi izmir'de yaşamanın avantajları bunlar. en kral dalış mekanına 1 saat mesafedesiniz. şu sporun tek keyif kaçıran kısmı olimpik yüzme havuzu kullanım kuralları...

    hem kilo vermek, hem de vücudunu forma sokmak isteyen arkadaşlara şiddetle öneririm.
  • 231
    yazin git in$aatta amelelik yap, daha güzel bir vücudun olur, hem de para kazanirsin. hele hele azcik da sesine güveniyorsan, bir bakarsin ünlü olmu$sun.

    bir insan kaldirip indirme sureti ile yük ta$iyip neden bir de buna para verir, anlamiyorum.

    not. 20li ya$larda yakla$ik 2 yil yaptim, ben de para verdim, kar$iligini da aldim. lakin yapacaksaniz ömür boyu yapin, yoka hiç ba$lamayin.
  • 233
    bu olaya yazın kumsalda şortu-mayoyu giyip şişkin kaslarımla güzel kızların bakışlarına maruz kalayım şeklinde yaklaşıyorsanız tez zamanda sıkılacak ve hedefinize ulaşamadan vazgeçmeniz kuvvetle muhtemel. fakat bu olayı bir yaşam biçimi olarak belirleyip, günlük yaşamınızda yer verirseniz gerçekten eğlenceli ve güzel bir olaya dönüşüyor. sağlık için gerekli olduğunu söylemeye gerek yok. 50 yaşına geldiğinizde hala fit ve çevik olmanız, reflekslerinizin hala iyi olduğunu gördüğünüzde iyi ki zamanında bu olayı yaşam biçimi olarak benimsemişim dersiniz.

    her vücut geliştirme yapan supplement kullanacak, iri iri kaslı olacak diye bir kural ve zorunluluk yok. haftada 3-4 gün 45 dakika ağırlık kaldırıp, 15-20 dakika kardiyo yapmak insan hayatını çok olumlu katkıları olduğu gerçek. bir de beslenmeye birazcık özen gösterirseniz zaman için genetik yapınıza göre güzel bir vücuda sahip olursunuz.
  • 238
    yapanların anında teşhis edilebildiği spordur. bir yerlerde kollarını kapatamayan, omuzları dikilmiş, robot kadar kasıntı yürüyen birini görürseniz bilin ki bu kişi vücut geliştiriyordur. haliyle komik bir görüntü oluşuyor. her neyse bu spor çiroz olarak nitelendirilebilecek arkadaşlar için idealdir, gerekli besin takviyeleriyle sizi harika bir vücuda kavuşturur. iri ve şişman kategorisindekiler içinse pişmanlıktır. 1 yılda yaptığınız vücudu sporu bıraktıktan 2 hafta sonra kaybeder, göğüs kasım var diye sevindiğiniz bölgede meme oluşumunu görünce kafayı yersiniz. hayatınız boyunca da ya salona gitmek, ya da her sabah şınav/mekik çekmek zorunda kalırsınız. zaten mantıklı bir insan vücut geliştirme salonundaki 5 yıldır bu spordayım diyen iğrenç tombik vücutlu et parçası abileri görünce bir şeylerin ters gittiğini anlar. bu abiler salonu her bıraktıklarında daha iğrenç bir vücuda kavuşmuş, tekrar başlamak zorunda kalmışlardır.
  • 239
    bu sporu inşaatta amelelik etmeye benzeten arkadaşlar çok büyük bir yanılgı içerisindedir. bu spor sadece ağırlık kaldırıp indirmek değil, insan vücudunun sınırlarını zorlaması, gerçek kapasitesine ulaşmasıdır.

    vücut geliştirme içinde patlayıcı kuvvet antrenmanları da yapabilirsiniz, kondüsyon antrenmanları da, daha sert vurmak için antrenmanlar da yapabilirsiniz bunların hiçbiri sadece ağırlık kaldırıp indirmek ile alakalı değil.

    bir başka yanılgı ise dışarıdan bakanların, insanların bu sporu sadece hacim kazanmak için yaptığını zannetmesi. profesyonel bodybuilderlar (o gördüğünüz dev abiler) onların olayı" ne kadar büyüyebilirsem, hacim kazanırmsam o kadar iyi"dir. estetik onlar için ikinci plandadır hatta pek siklerinde değildir. fakat asıl güzel olan ve insanların genelde uğraştığı şey estetik vücut geliştirme yani fitness modelleri gibi, kaslarınız birbirine orantılı hacimleri aşırı değil fakat iri kısacası estetik bir görüntü oluşturacak şekilde. tabi burada aynı zamanda yağ oranının düşüklüğü, hatların belirgin olması belin ince olması hepsi bu estetikliğe dahil ve emin olun tüm bunları sadece bir ağırlığı kaldırıp indirerek yapamazsınız.

    neticede genel olarak bir diyet uygulamanın dışında günde 45dk-1saat arası vererek bu sporda istikrarı sağlayıp başarılı olabilirsiniz. insanın kendine bir hedef koyup o hedefe yürümesi, gelişimini hem mental hem fiziksel açıdan görmesi güzel bir şey.

    bunların yanı sıra bu sporu yaptığınızda ve dediğim gibi bütün ağırlık antrenmanlarıyla, fonksiyonel antrenmanlarıyla, vücut ağırlığı antrenmanlarıyla, kardiyosuyla, hız ve kondüsyon antrenmanlarıyla kısacası dediğim gibi vücudunuzu her yönden geliştirecek şekilde yaptığınızda çoğu insandan daha güçlü, daha çevik, daha hızlı, daha dayanıklı ve en önemlisi özgüveniniz daha yüksek olacak kısacası yaratılış itibariyle fiziksel olarak eşit yaratıldığınız insan ırkına üstünlük sağlamış olacaksınız fiziksel ve özgüven bazında.

    bir küçük öneri de kilolu arkadaşlara, kilo verme konusuna girmeyeceğim sayfalar sürer başka zaman konuşuruz ama önerim şu vereceğiniz yağları vermeden bu spora başlamayın bakın bu spordaki hareket ve antrenmanları yapmayın demiyorum hepsini yapın ama bu spordaki beslenme düzeni ve supplement seçimiyle zayıflarken ki çok farklı, o nedenle ağırlık kaldırın, koşun vs. ama beslenme programınızı daha farklı yapmak zorundasınız çünkü kasları sadece güçlendirmek ve daha fazla yağ yakabilmek için çalışıtırıyor olacaksınız hacim kazanmaları için değil ve sağlam bir kalori kesintisi içerisinde olmanız lazım.

    biraz uzamış olabilir okuyanlara bir faydası olur umarım, yeri geldikçe bu konuda paylaşımlar yaparım. kolay gelsin.
  • 240
    sözlükte gördüğüm kadarıyla genel kitlenin zayıflayıp forma girmek için yaptığı aktivite. ben ise kürdan gibi kollarımı biraz kalınlaştırıp, dışarıdan bakınca sayılabilen kaburga kemiklerimi gizlemek için yapmak istiyorum. evet beyler zayıfım baya. :(

    boyum 1.75 kilo 65. çok iştahlı yemek yiyen biri değilim. bu yaz bu konu üzerine epey düşücem anlaşılan çünkü iyice kafaya takmaya başladım bu mevzuyu. kısa kollu bişey giyince kollarımı saklamak geliyor içimden o derece. yani o kadar aşırı ince değil tabi de yine de beni rahatsız ediyor.

    yazın yemek ve uyku alışkanlıklarımı bir düzene oturtup bol bol yüzmeyi planlıyorum.

    bunun dışında kilo almak için önerisi olan varsa yeşillendirsin. :(
  • 241
    kilo vermek için yapılmaması gereken spor. hem kilo verip hem vücut geliştirilmez. vücut geliştirmek için beygir gibi yemek lazım. günlük ihtiyacınız olan kalorinin üstüne çıkmanız lazım. ama kilo vermek için kaloriyi düşürmek gerekir. türkiye'de spor salonlarında aklı başında hoca sayısı az. çok pahallı, kaliteli spor salonları hariç tabi. mac gibi mesela.

    abi bende göbek var nasıl gider ? çok basit. yemeyeceksin. ayrıca ''full body cardio'' yapmanız gerek. kardiyo dediğimiz zaman bizim spor salonları koşu bandı ve bisiklet anlıyor. değil. yav spor salonunda insanların göbeğini eritmek için mekik çektirmeye çalışıyorlar. çok yanlış. adamın göbeği var. hareketi düzgün yapamıyor ki. sonra boyun ağrıları, bel ağrıları.

    şimdi bir kaç tane video vereceğim bunun 918239187293 tane örneği var. çok rahat evde yapabilirsiniz. bilgisayardan açıp eşlik edebilirsiniz.

    http://www.youtube.com/watch?v=Vy9WKyN1rig

    http://www.youtube.com/watch?v=HZFlZ5HpE9k

    binlerce var bunlardan. kardiyo budur işte. bir gün böyle bir antrenman yap ertesi gün çık koş. ahanda yaz geldi. havalar güzel. çek şortunu, al havlunu başla koşmaya. yazık yani boşa paranız gidiyor spor salonuna.
  • 245
    süper olay. bu spora (spor evet) bok atanlara kesinlikle kulak asmayın ve acilen bir salona yazılın. şişman mısın? her yanın yağlarla mı sarılı? göbeğin senden 5 dakika önce mi köşeyi dönüyor? üzülme! vücut geliştirme sana yardım edecek..

    o devasa göbekten kurtulup dolgun karın kasları elde etmek için yapman gereken şeyler çok basit aslında. hiç uzatmadan reçeteyi yazıyorum...

    1. şekeri tamamen kes(meyvelere de dikkat!), yağı olabildiğince azalt(kuruyemişlerden almaya çalış tabi abartmadan), karbonhidratı en az yarı yarıya düşür(aşırı karbo alıyorsan kademeli olarak normal seviyeye çek)..

    2. hayvan gibi ağırlık antremanı ve kardiyo yap. özellikle ağırlık çalışmalarında vücudunun limitlerini zorla. unutma ne kadar çok kasın olursa o kadar kolay yağ yakarsın. kaslar yağların en büyük düşmanıdır! mümkünse 3 gün ağırlık 3 kardiyo şeklinde bir programın üzerinden git.. ağırlık ve kardiyoyu ayırmak hem kas gelişimi hem de kilo verme açısından daha verimli bir sistemdir.

    3. deli gibi ağırlıklı karın antremanı yap. burası çok önemli. karını ağırlıkla çalışırsanız, kilo verdiğiniz zaman göbeğin altından muhteşem baklavalar çıkacak. tecrübeyle sabittir.

    işte bu kadar.. istersen 120 kilo ol.. 4-5 ay azim göster, ortaya çıkan fotoğrafa çok şaşıracaksın.. hayal et.. aynaya baktığında 6 tane muhteşem baklava ve seksi adonisler! *
  • 248
    bu işin olmazsa olmazı beslenmedir. bu aralar yağ yakımıyla uğraştığım için kendime göre bir diyet listesi hazırladım. boy 1.80 kilo 77. kilomu korumak için günlük almam gereken kalori 2500 ama yağ yakımı döneminde olduğum için düşük kalorili bir liste hazırladım. vücut düşük kaloriye alışmasın diye de 2 gün (salı-cuma) yüksek kalori günü koydum böylece carb-cycle yaparak yağ yakımını son sürat sürdürmeyi planlıyorum. antrenman günlerim pazartesi, salı, perşembe ve cuma. çarşamba günü de sabah uyanınca aç karna sahile koşuya çıkıyorum 45-50 dk kardiyo amaçlı. beslenme listemi paylaşıyorum, bugün oturdum 2 saat bununla uğraştım. intermittent fasting sistemini uyguladığımı da belirteyim. tecrübeli arkadaşlardan olumlu-olumsuz tavsiyeleri ve yorumları duymak isterim.

    http://i.hizliresim.com/DXWdN3.jpg
  • 249
    şu sıralar yağ yakımı kısmıyla uğraştığım aktivite. daha önce bir beslenme programı yapmıştım onda biraz oynama yapıp son haline getirdim.

    http://i.hizliresim.com/59vRDA.jpg

    mayıs sonunda vücut ölçümümü yaptırdım ve bu ay bu beslenme planına harfiyen sadık kalmaya çalışıp ay sonunda bir ölçüm daha yaptırıp sonuçları karşılaştıracağım. umarım sonuç iyi olur.

    http://store.donanimhaber.com/...33CD90130D536284.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın