• 1
    cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak olan sezon. aynı zamanda resmi olarak da süper lig'in 67. sezonu olacak.

    artık şampiyon olmak istiyorum. bu yılı da * sayarsak tam 3 sezondur şampiyon olamıyoruz kupa bile alamıyoruz. biz alışık değiliz böyle şeylere son 30-35 sezondur. adnan polat dönemi harici 3 sezon üst üste kupasız tamamladığımız başka aralık yoktu, bu da ikincisi oldu maalesef. bu hasreti gelecek sezon bitirmek zorundayız, bunun için camia olarak bir olup bütün imkanlarımızı bu doğrultuda seferber etmeliyiz. fenerbahçe değiliz, bu kadar uzun hasretleri normal karşılayacak alışacak halimiz yok. başarı bizim kod adımız.
  • 4
    bu sezonu atlattıktan sonra bembeyaz bir sayfa ve heyecan ile girmemiz gereken sezon. artık ilk maçın ilk dakikasından itibaren ciddiye alınması lazım. yaz kampı iyi değil çok iyi bir çalışma yapılıp gerekli fizik kondüsyon yüklenmeli ve bahane üretilmeden savaşılmalı.

    avrupa'da olamamak evet çok kötü ve bizim ana gayemize uymayan bir durum olacak ama son şampiyonluğumuzu 2019'da aldığımızı düşünürsek bu sezondan önce hasretimiz 4 sezona çıkmış olacak. 14 senelik aradan sonra, 1987 yılından beridir bu kadar uzun bir süre ara vermedik, en fazla 3 sene süren aralar oldu.

    artık şampiyon olmamız birinci hedefimiz olmalı ve maalesef avrupa'da olmayışımızı bu geçiş sürecinde pek kötü görmüyorum. sadece lige odaklanıp artık şampiyon olmalıyız. ama en fazla 1 senelik avrupa molasından sonra oraya da yeniden geri dönüş yapmalıyız. önce şampiyon olunsun artık yoksa bu süreç atalet kazanmaya başlayacak...
  • 6
    yabancı oyuncu hakkı 12 olacağı için galatasaray futbol takımının şu anki kadrosundan gidecek babel ve feghouli sonrası kaleci türk olursa 1, olmazsa 0 yabancı oyuncu hakkı olacak. (6 numara gene yabancı dersek). ıçlerinden sadece 7si oynayabilecek.
    buna ek olarak ilk 11'de altyapıdan yetişmiş, 2002 ve sonrası doğumlu futbolcu oynatmak da zorunlu olacaktır.
    sonraki sezon ise 10'a düşecek sınır sebebiyle iki oyuncudan daha çıkmak zorunda kalacağız ve oyuncu sayısı 6'ya düşecek.
  • 7
    burak elmas'la başlanan her sonuçta ağır tepkiler, kaos ve kayıpla sonuçlanacak olan sezon. galatasaray'ın sıcak paraya ve kaliteye ihtiyacı var. her takımın var ülke bitik durumda gerçi ama önceliğimiz galatasaray.

    galatasaray'ın üzerindeki ölü toprağı atması lazım. ben galatasaray'ın maaşlı ilk ve umuyorum ki son başkanı ve yönetimine karşı ağır bir nefret hissi besliyorum. bizim bir olmamız lazım ama ben bu yönetimle bir olmak istemiyorum. milyonlarca taraftarından biriyim ben galatasaray'ın ve bu şekilde hissediyorum.

    bizim sıfır bir başlangıca ve 2-3 kaliteli futbolcuya ihtiyacımız var. bu 2-3 kaliteli futbolcuya, ortasaha pozisyonu, gerekirse bonservis gerekirse de maaş verilmeli. burası bir şirket değil, sportif başarı olmadan sürdüremezsiniz kulüp başkanlığını. camialar kazandıkları sportif başarılarla büyük oluyorlar, biz bu sebeple bu ülkenin en büyük takımıyız. kazanmak içinde iyi bir yapıya, bütünlüğe ve kaliteli futbolculara ihtiyacınız var. ben bu sezona kesinlikle torrent olmadan girilmesi taraftarıyım, 2007 haziran'ında yabancı antrenörle şampiyonluk gelen bir ligde yabancı hocayla hiç bir işim olmaz, rakamlara güveniyorum. bir bütün değiliz. yönetim-taraftar gerginliği bitmez, bu yönetimle de bitmesin. 2021-22 sezonunda korkunç bir başarısızlık var ve bir bedel söz konusu. bu başarısızlığı bize fatih hoca ve yönetim yaşattı. hocayı göndererek kaçamazsınız, kaçmayın da zaten. bize yaşattığınız şeylerin bedelini ödeyin ve biz diz çökmekten ayağa kalkabilelim. gelen başkan ve ekibininde gerçek anlamda para konusunda çözüm üretebilen insanlar olması lazım. 5-6 ay kapında yatan bir futbolcuyu alamayan adamlara kalmaması lazım galatasaray'ın.

    sadece ligde yer alacağız, bu büyük bir avantaj. fener ve beşiktaş avrupa'ya gitse de gitmese de büyük avantaj. haftada 1 maç sorumluluğu yeni kurulan takımlar için ideal, daha önce yaptık yine yapabiliriz. ama para şart, transfer şart, oyuncu satmak şart, kampa transferleri yetiştirmek şart. bütün bunların yapılabilmesi de yeni yönetime ve gelecek yönetimin para konusunda güçlü olmasına bağlı.

    hakkımızda hayırlısı. bu kadar acı üzerine seneye yüzümüz gülebilir, kaotik bir ülkede yaşıyoruz ve bu ülkede bir takımı destekliyoruz.
  • 8
    oyuncuların uygunluğu kuralları karmakarışık saçmalıklarla doludur.

    maksimum 32 kişiden oluşabilen a takım listesinde 16 adet milli takımda oynayabilme uygunluğu olan oyuncu bulunmalı. ama 15 haziran 2015'ten önce başka milli takımı tercih etmiş yerliler* için bu uygunluk aranmıyor.

    uefa kadrolarından aşina olduğumuz homegrown ve domestic grown, yani kulüpte yetişmiş ve ülkede yetişmiş oyuncu kuralı var, ama saçma bir eklemeyle, yaş sınırı. kadroda, 1 ocak 1999'dan sonra doğmuş ve altyapıdan yetişmiş 5 oyuncu, bunlara ek olarak yine 1999'dan sonra doğmuş ve ülkede yetişmiş 2 oyuncu olmalı. üstelik, kadroya yazılan 12 yabancıdan da biri 1999'dan sonra doğmuş olmalı. yani ekim 1998 doğumlu nelsson bu sınıfta değil, ama nisan 1999 doğumlu morutan buradan kurtarıyor. uefa listesinde gayet homegrown kontenjanında olacak semih gibi oyuncular ise bizim tff'nin kriterlerini karşılamıyor.

    daha da büyük saçmalık ise ilk 11'de genç kuralı. ilk 11'de 1 ocak 2001'den sonra doğmuş ve kulüpte yetişmiş bir oyuncu olmak zorunda. yani 2000 temmuz doğumlu yunus akgün'ün 11'de olması da yetmiyor, illa ki 2001'li veya daha genç bir oyuncu olacak. temmuz doğumlu yunus akgün'ü babası ocak'ta yazdırsa veya bir şekilde lisansı çıkmadan doğum günü sorunu çoğu futbolcuda olduğu gibi 1 ocak'a çekilmiş olsa bu kuralın etrafından dönülebilecekti, ki gelecek sezon çok sayıda 1 ocak doğumlu oyuncu ilk 11'de oynayacaktır bu şekilde. üstelik bu saçmalık bir sonraki sezonda ilk 11'de 1 ocak 2003 veya sonra doğmuş bir oyunu olması gibi ikinci bir kuralla daha da saçmalaşıyor. diyelim ki gelecek sezon 2002 doğumlu bir oyuncuyu takıma entegre ettiniz, yetmiyor, bir sonraki sezon bir de 2003'lü oyuncu entegre etmeniz gerekiyor. keza illa ki bu genç oyuncunun altyapınızdan yetişmiş olması da gerekiyor. gidip dışarıdan 2002li bir genç yetenek getirdiyseniz bu kural kapsamındaki ihtiyacınızı gidermiyor. sanırım gelecek sezon bir çok anadolu takımı erken değişikliklerle bu kuralın etrafından dönecektir.

    süper lig'in harcama kuralını geçmiş gelir odaklı hesaplayan bakkal zihniyeti, basit kurallarla karmaşık sistemleri idare edebileceğini sanan sığ yönetici zekası, o ayakkabı numaralarının iki katından küçük olduğu her hallerinden belli iq'larıyla kendilerince genç oyuncu teşvik sistemi tasarlamış, ama sistemi içinden çıkılmaz hale getirmiş.

    eğer sezon başlamadan yabancı kontenjanı ve bu karmaşık kural sisteminde bir düzelme olmazsa, süper lig'in değerinin neden lira bazında dahi düştüğü sorusunun cevabı için uzun uzun düşünmeye gerek yok. süper ligi ve genel olarak türkiye'de futbolu yöneten insanlar zeki değiller. sorun burada.
  • 9
    gerçekçi olmak gerekirse, şampiyonluktan uzak geçireceğimiz bir sezon daha bekliyor bizi. kulübümüz kaos içinde. başkanın da, teknik direktörün de geleceği belirsiz. elde yetersiz ve acilen takviyeler yapılması gereken bir kadro var. takımda bu sezon parlayan 2-3 oyuncumuz da büyük ihtimalle seneye aramızda olmayacak. satışlardan iyi para gelse bile büyük kısmı bankalar birliği anlaşmasına gidecek. 4 yerli kuralı diğer rakiplerimize göre en çok bizi zorlayacak. anadolu kulüpleri ile aramız iyi değil. talip olduğumuz futbolcularına minimum 4 milyon euro fiyat istenirken başka kulüplere 1-2 milyon eurolara peşkeş çekiliyor. basın nezdinde, federasyon nezdinde galatasaray kulübünün hiç bir ağırlığı kalmadı. bir de rakiplere bakalım: trabzonspor zaten kuvvetli olan kadrosuna şampiyon olmanın ve avrupa kupalarına gidecek olmanın avantajıyla daha da iyi takviyeler yapacak. eskiden galatasaray ve fenerbahçe yerli futbolcular için cazibe merkeziyken bu ibre trabzon’a kaymaya başladı.fenerbahçe her şeye rağmen kadrosunu oturtmaya başladı ve eğer gerçekten löw ile anlaştılarsa ali koç son kurşununu atıp paraları saçacaktır. iyi bir golcü alırlarsa oldukça tehlikeli bir rakip olacaklar. içlerinde en sorunlu olan beşiktaş, bir çok oyuncularının sözleşmeleri bitiyor, ciddi bir kadro değişimi yapmak zorundalar. yine de, valerien ismael ile değil de şenol güneş ile anlaşırlarsa, güneş’in oyuncu parlatma ve iyi verim alma gibi özellikleri sayesinde bizim 1 tık önümüzde olacaklardır. biz ancak başakşehir ile 4.lük mücadelesi yaparız diye düşünüyorum. çok karamsar bir tablo çizdim ama şu anda görünenler bunlar maalesef.
  • 11
    bugünkü* maçtan sonra uefa konferans ligi'ne katılma ihtimalini ben kafada bitirdim, takımın da böyle bir gayesi var gibi durmuyor zaten. 23. şampiyonluk, türkiye kupası ve türkiye süper kupası hedefleri ile geçecek bir sezon olacak. 2019 yılından beri herhangi bir kupa kazanamadı bu takım, unutuluyor bazen sanırım.

    takımın omurgası yok, omurga kurulmalı öncelikle.
  • 14
    dünya kupası nedeniyle diğer ligler gibi hemen hemen kasım ayı ortasından aralık sonuna kadar oynanamayacak ligtir. önceki sezonlara göre 1 ay kadar erken(temmuz ortaları) başlaması muhtemel.

    galatasaray’da yeni seçilecek yönetimin yaz transfer dönemi gelmeden futbol takımındaki gelecek/gidecek durumunu planlaması şart. hazırlık ve tatil dönemleri için çok da zaman yok zaten.
  • 16
    eğer yabancı oyuncu saçmalığı devam etmeyecekse doğru bir hoca ilk 11'e eksik kalan 2-3 oyuncunun alınması ve kulübenin biraz daha zenginleşmesi ile rahatlıkla şampiyonluk mücadelesi verebilecek bir takım haline gelebilir, gelecek hocanın winnerlığına göre şampiyon dahi olabilir. taraftar neden bu kadar umutsuz cidden anlamıyorum. şu takıma hakemler 6 haftalık bir bölümde kast etmese ve rotasyon olarak planlanan taylan ile berkan transfer döneminin sonunda mevkilerinde alternatifsiz kalmasalar çok farklı bir sezon izleyebilirdik. oyuncuların bazıları galatasaray'da alternatifsiz bir şekilde ilk 11 oyuncusu olacak kadar iyi olmayabilir ancak kadro çöp olayına kesinlikle katılmıyorum. kadro çöp değil, kadro eksik. eksik bırakıldı, hem de kasıtlı bırakıldı...
  • 17
    öncelikle bize bir yönetim gerekiyor. öyle atomu parçalamalarına da filan gerek yok.
    futbolcularını ezdirmesinler, tutarlı olsunlar yeter.
    her şeyin çok zor olduğunu biz zaten biliyoruz.
    öncekş yönetimleri eleştirip aynı hataları yapmasınlar yeter. ikinci olarak ise doğru hocayı bulmamız gerekiyor.
    yabancı olacaksa bu ülkede ispanyol olmadığını deneyerek bir de biz görmüş olduk.
    italyanlar da pek olmadı, bana kalırsa fransız veya alman olmalı.
    getireceğimiz hocanın yanını doldurmamız gerekiyor. türk olacaksa zaten çok farklı alternatifimiz yok.
    bunları hallettikten sonra takım en kolay olanı, biraz iyi bir hoca takımdan her türlü verim alacaktır.
  • 18
    1- kiradan dönecek oyuncularımızın formunu,
    2- yıllar sonra nihayet kadro çekirdeğimizi koruyabileceğimizi (sıfırdan kadro dizayn etmek zorunda kalmayacağımızı),
    3- bu çekirdeğin her ne kadar eksik olsa da oldukça potansiyelli olduğunu ((bkz: uefa avrupa ligi 2021-2022 sezonu)),
    4- genç bir çekirdeğe sahip olduğumuzu ve dolayısıyla oyuncu performanslarının geriye değil ileriye doğru gideceğini,
    5- ligin açık ara en iyi savunma hattına sahip olduğumuzu,
    6- satış geliri potansiyelimizin çok yüksek olduğu ve dolayısıyla kadromuzdaki eksikleri rahatlıkla kaliteli oyuncularla tamamlayabileceğimizi,
    7- avrupa kupalarında mücadele etmeyeceğimiz için yoğun maç temposundan çok etkilenmeyeceğimizi,

    ve daha birçok faktörü düşününce gelecek sezonun açık ara en potansiyelli takımı olduğumuz sonucuna varıyorum.

    amma velakin galatasaray'ın 20 yılı aşkın süredir çok kısa aralıklar harici yaşadığı korkunç yönetilememe problemi muhtemelen devam edecek, bu potansiyelimizi heba edecek ve yine çok sıkıntılı bir sezon yaşayacağız. karamsar olmayı hiç sevmiyorum ancak yıllardır gördüğüm tablo bana maalesef bunu işaret ediyor. galatasaray ülkenin fenerbahçe'den sonra en kötü yönetilen kulübü ve başarılarının çoğunu yaşadığı korkunç yönetim zafiyetlerine rağmen kazanıyor. öyle ki kulüp tarihinin en büyük başarısı olan uefa kupası bile faruk süren yönetiminin yaşattığı rezilliklere rağmen, aylarca maaş alamayan bir ekibin çabasıyla geldi.

    galatasaray her ne kadar kendi yönetimlerine rağmen başarılı olma konusunda mahir bir kulüp olsa da (bünyesinden çıkardığı kahramanlar sayesinde) gelecek sene ve devamındaki 2-3 sene özelinde o kadar talihli olacağımızı düşünmüyorum.

    umarım yanılırım ve potansiyelimizi sonuna kadar yansıtırız. içinde bulunduğumuz sezon yerel kupalarda felaket geçti ancak bu rezil sezondan gelecek sezona taşınan olumlu şeylerin sayısı bence şampiyon trabzonspor'unkinden bile fazla. mayıs 2022-mayıs 2023 arası dönem doğru yönetilirse yeni bir galatasaray hegemonyasının başlamasını ülke futbolunun şu anki iklimi bile engelleyemez.
  • 20
    süper ligin 66. sezonudur. premier lig önümüzdeki sezonun takvimini şimdiden açıkladı, liglere kasım ayında dünya kupası nedeniyle ara verilecek. bizim ligimizde ise bırakın liglerin ne zaman başlayacağı, transfer döneminin ne zaman başlayıp biteceği yabancı kuralı bile belli değil. şaka gibi değil mi takımlar 2-3 ay sonra hazırlığını yapmaları gereken ligin yabancı sayısını bilmiyorlar. ayrıca yayıncı kuruluş, tff başkanı ve yönetimi dolayısıyla mhk da belli değil. günden güne daha rezil duruma düşen bir türk futbolu izlemeye devam ediyoruz bununla beraber genç kuşağında futbola ilgisi gittikçe azalıyor. stadyum seyirci kapasiteleri arttırıldı ama bırakın stadyuma gidecek seyirci bulmayı dekoder alacak insan bulamayacaklar yakında bu saçmalıklardan dolayı.

    --- alıntı ---

    premier lig'de 2022-23 sezonu takvimi şu şekilde:

    sezon başlangıcı: 6 ağustos 2022

    devre arası: 14 kasım - 26 aralık 2022

    sezon bitişi: 28 mayıs 2023

    dünya kupası başlangıcı: 21 kasım 2022
    dünya kupası finali: 18 aralık 2022

    --- alıntı ---
  • 25
    geç yapılan seçim, muhtemel başkan ve yönetimlerin kalitesizliği, plansızlık, avrupasızlık, teknik direktörsüzlük, transfersizlik, gereksiz oyuncu bolluğu, iç ve dış düşmanlar gibi başlıca sorunlarla yaklaşık 2.5 ay sonra başlayacak olan, tahminimce haziran'ın sonu gibi florya'da açacağımız sezondur.

    her hayal kırıklığıyla biten sezon sonrası yeni bir sayfa açar ve en iyisi olacak diye umardım kendi adıma. ama hayatımda ilk kez gelecek bir sezondan hiçbir umudum yok. başlamaması daha hayırlı olacak gibi.

    1 yıl sonra gelen edit: hayat, taraftar psikolojisi... çok garipsiniz, ne diyeyim.

    https://twitter.com/...9sn1l3oV23g&s=19
App Store'dan indirin Google Play'den alın