• 4
    cidden sıktı bu muhabbet. her hafta çocuk mu avutuyoruz? bu dünya'da allah'ı, peygamberi, ülkeyi, atatürk'ü ne bileyim bir sürü kutsal veya manevi şeyi sevmeyen insan var. kerem sevilmemiş, vah vah çok üzüldük. herkes sevmek zorunda mı?

    mentali sağlam deniyor ama mentali zayıf kerem'in. profesyonel olarak psikolojik destek alması gerek. varsa aramızda psikoloji alanında uzman, genel hatlarıyla süreci değerlendirip bizleri aydınlatsa güzel olur.
  • 5
    galatasaray futbol tarihinin duygusal oalrak en güçsüz oyuncularından biri tarafından söylenen söz.

    bak kerem, buraları okuyor musun bilmiyorum ama her şeyi kafaya bu kadar takan biriysen burayı da okuma ihtimalin yüksek. sana birileri mental olarak çok güçlü falan demiş, sen de bunu ciddiye almışsın sanırım ve bu durum senin kariyerindeki en büyük problem olacak gibi.

    sen çok yetenekli ve galatasaray'a çok faydalı bir oyuncusun, ancak ciddi bir fundemental eksikliğin var ki olabilir, o halinle bile inanılmaz faydalı ve skorer bir adamsın. bu sezon bireysel olarak formamız altında en kötü performansı gösterdiğin maçın ardından biraz ıslıklandın ki aslında taraftarın çoğu bunu yanlış buldu ve eleştirdi sonrasında. sanma ki seni sevmiyorum, bak senin ıslıklanmanın yanlış olduğunu açıkça vurguladım; https://youtu.be/...cn_ssVigqe&t=406

    ama gerçekten rica ediyorum lütfen psikoloğa falan git. sen duygusal olarak güçlü falan değilsin hatta bence senin futbolcu olarak en büyük eksikliğin mental. yani hiçbir şeyi geride bırakamıyorsun, sürekli bir şeylerle hesaplaşmaya çalışıyorsun. bu taraftar sana yaptığının 10 katını sabri'ye yapmıştır ki sen ondan çok daha faydalı ve yeteneklisin zaten bana göre. bu taraftar seni seviyor, sevmeyen azınlıktır sadece. olabilir, beni de sevmeyen bir sürü yazar var bu sözlükte. yahu kerem, bu taraftar melo'yu ıslıkladı, bir maçta saniye ıslıklandın diye hayata küsmek nedir ya. sana yapılanın 10 katı yapılıyor halil'e. hatta halil senin aldığın övgünün 100'de 1'ini almadı. yanlış anlama, sen hak ederek aldın o övgüleri zaten, halil hak edemedi henüz ama kerem bu kırılganlık nedir ya cidden?

    allah aşkına sana mental olarak güçlüsün diyenlere inanma, güçsüzlüğünle yüzleş, bu sorunu çöz ve güçlen.
  • 6
    kerem tarafından kurulmasını yanlış bulduğum bir cümle.

    şimdi evvela kerem’in oyununu çok beğenen biriyim isteyen entrylerimi okur. ancak ben bu konuda kerem’i hatalı buluyorum. zira kerem, kindar bir bakış açısıyla olaylara yaklaşıyor. tribünler, futbol kadar etkileşime de önem verirler. kerem’e baktığımızda hep bir el kol, hoşnutsuz yüz ifadesi, gol atınca kinle dolu bir sevinme görüntüsü var. insanlar içten içe bu nedir kardeşim diyorlar. yüzünün güldüğü sayılı. insanlar mizaç olarak durgun ya da asabi olabilirler. ancak kerem böyleyken, pozitif olan duygularını eğer varsa da insanlara geçiremiyor. biraz sevecenlik, kendisini bambaşka gösterecek tribünlerle ilişkisi esneyecek ve olay tatlıya bağlanacak.

    bir insan herkes tarafından sevilemez. yok böyle bir şey, kerem’in bunu anlaması lazım. eğer beni sevmiyorlar, beni eziyorlar triplerine girecekse kerem bunun ilk müsebbibi kendisidir. takımda altını oyan yok, hoca arkasında, yönetim ha keza. sorun nerede peki? sorun kerem’in tribünlerle arasında yarattığı gereksiz tansiyonda. kerem bugünkü tahammülsüzlüğü kendi hal ve hareketleri ile yarattığını bilmeli. duruşu insanlara itici geldiği için futbolu hatrına kendisine katlananlar desteğini başarısız olduğu anda hemen geri çekiyorlar. kerem kendisinin dışarıdan nasıl göründüğünün biraz farkına varıp üstüne gitse sorun çözülecek. bu takımda mertens de oynuyor. adam neredeyse gül dağıtacak saha içinde gülücükle. haliyle yapamadığı tabelayı sevimli ve uyumlu olduğu içim sineye çekiyorlar. imajı yönetmesini bileceksin.

    hepimizin çevresinde vardır işinde başarılı ama iletişim konusunda çok zayıf olan insanlar. bu insanlar kariyerlerinde çok fazla ileriye gidemezler. bu durum tercihi de olabilir, ancak hırslı bir insan için mağlubiyettir. kerem de hırslı bir insan. yanlış iletişim ile kendisini mağlup etmemeli. insan kendi değerini kendisi belirler.
  • 7
    şampiyonluğa yürüyen takımın as futbolcularından birisinin bir çocuğa şaka amaçlı söylediği sözdür. kerem, kameraların çektiğini bile farketmemiştir. yani burda neden o kadar analiz yapılıyor da kerem eleştirilecek hale geliyor anlamakta güçlük çekiyorum. fener taraftarı bile şampiyonluğa giden takım futbolcularına sosyal medyadan zorbalık yapmamayı öğrendi. biz yine başarı rehavetine devam ediyoruz. bazı şeyleri duymayıverip görmeyiversek de şu şampiyonluk yolunda ipi göğüsleyip ali koç’u 6 da 0 la yalısına yollasak daha iyi olacak sanırım.
  • 9
    kerem bu sözlerle taraftara gel gel yapıyor ama farkında değil. bu sözler, abartılı gol sevinçleri, mentalim güçlü demesi filan taraftarla bir nevi sidik yarışı içine girdiğini gösteriyor. bunun yanlış olduğunu birilerinin kereme anlatması lazım. siz hiç taraftarla böyle polemiklere giren büyük futbolcu hatırlıyor musunuz? ne olursa olsun çıkıp işini yapacaksın.

    ıslıklamak, yuhalamak yanlış şeyler. hele ki kerem hiç haketmiyor. ama böyle bir gerçeklik var, bunu değiştiremezsin. büyük takımda oynamanın, popüler bir isim olmanın cilveleridir bunlar. bu baskıyı kaldiramazsan büyük futbolcu olamazsın.
  • 10
    kerem aktürkoğlu tarafından stadyum çıkışında basın mensupları yanında sevmek için uzandığında kendisini ısıran bir çocuğa takılmak için iki sezondur haddini aşan eleştirilerle hakaretlere maruz kalan bir futbolcu olarak söylenmiş bir söz.

    işin ilginci ise kerem haterı taraftarlar bu şakadan da nem kapmış bi tur da kendisine edilen hakaretler ve yuhlamalardan dolayı moralinin bozulmasını eleştirmeye sosyal medyada da yer yer hakaretler ederek yine birbirilerini kerem aktürkoğlu aleyhine gazlamaya başlamışlar.
  • 12
    hakkında uzun uzun yazılar yazılınca kafamda farklı şekilde canlanmış cümle.

    ben kerem’in boynu bükük, gözleri hafif nemli ve hisli hatta ağlamaklı bir şekilde bu cümleyi kurduğunu düşündüm yazılanları okuyunca. bu kadar analizin ardından beklentim buydu. ama kerem sadece küçük çocuğa, hatta videodaki bebek, şaka yapmış. gülerek, şaka yaparak kuruyor cümleyi.

    kerem’in taraftar tepkisini kafasına çok taktığı çok belli, o ayrı. ama bu videoda kurduğu cümle hiç öyle uzun uzun analiz yazacak bir cümle değil. küçük çocuğa şirinlik yapıyor işte kerem, o kadar.
  • 15
    yahu adam bunu kimseye trip atmak için değil spontane şekilde fotoğraf çekiminde kendi velisine zorluk çıkartan bebeye sevimlilik yaparak söyledi. günlük konuşmalara bu kadar uzak mısınız anlamıyorum ki. şu olay üzerinden uzun uzun analizler kasacak türlü anlamlar çıkarılacak ne var? sözlükte şu cümlenin başlığının olması bile başlı başına saçmalık.

    zaha'nın mimiklerini beğenmezsiniz, ligin en iyi stoperi nelsson'u anadolu takımı topçusu ilan edersiniz, geldiğinden beri kırmadığı rekor kalmayan okan hoca'nın seti yok dersiniz, fatih hoca'nın yunanistan transferlerine takarsınız, daha 3 gün önce takımı şampiyonluk potasında tutmuş kerem'i yuhlarsınız, gecesini gündüzüne katan erden timur'u ancak transferleri beceremeyince aklına galatasaray'ın geleceği gelenlerle kıyaslarsınız... maşallah şımarıklıklarımız saymakla bitmiyor bu sezon...

    bu sözlüğün çok büyük bir kesimine kalsa bugün başımızda über box to box sistem area isimli bir taktiği olduğu uydurulup övülmelere doyulamayan çapsız torrent vardı, sacha boey üç kuruşa gönderilmişti, barış alper yılmaz galatasaray futbolcusu falan değildi, icardi bitik gelen futbolcuydu yerine batshuayi gelsindi(bunu da bizzat ben saçmalamıştım). çok fazla kaşımak istemiyoruz, susuyoruz falan ama bunları ara ara hatırlatmak da lazım oluyor ki bir yerde haddimizi bilelim artık.

    sizden tek ricam şu çocuğu da şu kulübü de saçma sapan takıntılarınız ile meşgul etmeyip rahat bırakın.
  • 17
    kendisine yapılan sert eleştiriler öyle boyuta geldi ki artık aktürkoğlu gol attığında sevinmeyecek taraftar var. bakın bu kardeşimizin kötü oynadığı futbolu eleştirmek başka bir şey mobbing yapıp yuhalamak başka bir şey. 25 yaşındaki bir çocuğun dengesi bu kadar bozulmamalı. okan buruk da bu işi takıntı haline getirmeden oyuncuyu korumak adına arada dinlendirmeli. taraftarımız '' bugün performansı kötüydü '' diye düşünerek alkışlayabilir kendisi de strese girmeden oyundan çıkabilir ve mental olarak diğer maça hazırlanabilir. ama yok olur mu hiç. kerem gol atacak stat inleyecek '' kerem aktürkoğlu '' diye sonraki hafta kötü maç çıkaracak '' yuh '' çekilecek. yapay zekaya sahip robot olsa bile ruhen çökerdi. neyse olur da bir sakatlığı çıkar dinlendirilmesi gerekirse kendisine tavsiyem kız arkadaşıyla birlikte sezonun ortasında sao paolu sahillerinde tatil yapıp instagrama bol bol fotoğraf atabilir.
  • 18
    kerem bizim gibi yürekten galatasaray'lı olduğu için profesyonel düşünüp, hareket edemiyor. parçası olduğu taraftar grubundan eleştiri alınca mental olarak düşmesi normal. galatasaray'lı futbolculara ekstra tolerans gösterme özelliğimizi neden kaybettik ? eksikleri olduğunu o da biz de biliyoruz ama elinden gelenin en iyisini yaptığına dair en ufak şüphem yok.
  • 19
    taraftarlarımızın ne kadar da kötü insanlar olduklarını bana bir kez daha gösteren futbolcu. türkiyedeki bu nefret ikliminden zaten tiksindim de, senden olana karşı yine bir nebze de olsa sevgi büyütebiliyorduk. gördük ki türkiyenin en başarılı futbol kulübünün hem en değerli, hem en başarılı yerli futbolcusu ve 2. kaptanı olmak yetmiyor. bir de kişisel olarak sizin nefretinizi tatmin etmesi gerekiyor sanırım.
    yerinde olmak istediğiniz insanı aşağı çekmeye çalışmayın. az ayarınızın olsun. herşeyi siz bilemezsiniz.
    sizden çok bilen de vardır seven de.
  • 20
    söyleyeni daha da bağırımıza basacağımız yerde tam tersi iyice yerin dibine soktuğumuz cümledir. yahu son 20 yılda en fazla skor katkısı veren ve gelişimi hala devam eden, gerçekten seni benimsemiş ve senin kadar galatasaraylı olan bir topçuya sahip çıkacağımıza yapılan lince çok kızıyorum. 10 şubat 2024'te oynanacak olan başakşehir maçında defalarca tribüne çağrılması gerekiyor kerem aktürkoğlu'nun.
  • 21
    ben kerem’i sevenlerdenim. kötü oynuyor, bazen çıldırtacak kadar belki ama bu çocuk sen ben ya. isyansa isyan, hırssa hırs. maçta kötü mü al kenara, sezon boyunca kötü mü satabiliyorsan sat.

    kerem özelinde genel söyleyeyim işine saygısı olan, takımı sahiplenmiş, kendini geliştirmiş, sahada çabalayan adamı ıslıklıyorsan sen müşterisindir.

    mesela ndombele, ziyech geçen maça kadar tete, halil adam akıllı ıslık görmediler. sen bu adama taktın çünkü kafayı.

    ne diyim allah yardımcısı olsun kerem’in.
  • 22
    artiz mert hakan bu kadar eleştirilmiyor taraftarı tarafından. taş olsa çatlardı. biraz sitem etmiş, etsin hakkıdır. hem ben iyi tarafından bakıyorum cümleye, sen de mi sevmeyenlerdensin, yani seveninin de olduğunu biliyor en azından. hem de çok seviyoruz kaptan. sen merak etme.

    gerçek taraftar bir gram faydası olanı bilir, taktir eder zaten. hala mitroğlu'nun akhisar'a attığı golü konuşmuyor muyuz, bu adamın o kadar bile hatırı yok mu? eleştiri olur tabii, ama nefret söylemi, çöp ilanları aldı başını gitti, el insaf.
  • 23
    bir espri cümlesidir, komiklik olsun diye söylenmiştir. bunu söyledikten sonra küçük emrah gibi oradan ayrılmamıştır. baya baya gülerek ve enerjik olarak yürümeye devam etmiştir. evet bu olaydan da bir anlam çıkarabiliriz, kerem mental olarak da iyi olmayabilir ama sanki birileri bu dövüşü uzatmak istiyor gibi. bırakın abi, çocuk toparlasın. kerem'i konuşmayalım 1 hafta mümkünse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın