• 1
    sözlükte bugün açılan mustafa cengiz vs ali koç başlığından esinlenerek açtığım başlık.

    benim gözümde mustafa cengiz'in bu 3 yıllık dönemde karşılaştırılması gereken başlık fikret orman'ın 2. başkanlık dönemidir. nasıl ki mustafa bey, kötü mali portre sebebiyle uefa cezası kapısındayken ve klubü kıymetli arazilerini satmasına rağmen iflasa sürekleyen dursun özbek'ten sonra geldiyse; fikret orman da klubün koltuğunu dunkoff olarak adlandırılan, yüksek maaşlı yabancı oyuncularla kadroyu doldurup büyük borçlarla devreden yıldırım demirören'den almıştır.

    ikisi arasındaki bir benzerlik de, hem özbek hem demirören klubün gelirlerine temlik koydurmak kaydıyla borç vermiş ve gittikleri dönemin hemen ertesinde sıcak para akışını dondurmayı hedeflemişlerdir.

    fikret orman iki senelik menemen sezonu parolasıyla başlayıp akabinde iki sezon şampiyonluk kupasını kazandırmayı başarmıştır. mustafa cengiz ise geldiği dönemde klubün nakit akışını rahatlatmış, gecikmiş maaş ve vergi ödemelerinin büyük bölümünü yapmış ve şampiyonluk sonrası gelecek olan uefa men cezasını kaldırmayı başarmıştır.

    karakter olarak kısyaslamaya kalkarsak, mustafa bey özgüvenli, kararlı ve vakur duruşuyla taraftarına güven verirken fikret orman son dönemdeki yüksek maliyetli başarısız transferleri ve sayın cumhurbaşkanını dilinden düşürmeyerek peşinden katar turuna çıkmasıyla tinercilerin muhalif çığlıklarına maruz kalmaktadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın