resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 1252
    bir türlü takımda oyunculara alıcı bulamayan başkanımız. gelmesini hep destekledim ve hala destekliyorum, daha iyi bir aday yok ki adam en zor zamanda bir ekip kurarak buralara geldi. ancak kendisi bir başkan, yönetici. işi bir organizasyonu yönetmek. alım-satım gibi işleri en iyi şekilde yapması gerekiyor ki yönettiği kurum kar etsin, başarılı olsun.

    oyuncu satamıyoruz çünkü ... içerikli cümleleri biz kurabiliriz çünkü biz taraftarız, yönetici değiliz. ancak kendisi bunu dememeli. o koltuktan oturuyorsa kendisi ve ekibi eldeki oyunculara bi alıcı bulabilmeli. alıcı bulabilsin diye yönetici değil mi?
  • 1253
    galatasaray'ı finansal olarak bir teröristten kurtarmıştır.
    memleketteki en büyük iç boşaltma planlarından birini yarıda kesip hasar tespite girişmiştir.
    kulübün menajer kucağında öldürülen geleceğini kurtarmanın derdindedir.
    geçmiş dönemdeki yönetimlerin maddi imkanlarına sahip değildir ve elinden geleni yapmaktadır.
    yıllardır olması gereken mali disiplini ancak bu kadar sert uygularsa ayakta kalabiliriz. kendisini 2 sene içinde daha net değerlendiririz ama benim desteğim tam.

    ufak tefek iletişim hataları var, onları da sıfırlarsa ideal başkan olur. şu ortamda onu getirdim bunu kafama göre gönderdim olmuyor. olanı da önceki seferden biliyoruz.
  • 1254
    - kulübün tüm mal varlığını türk lirası cinsinden yok pahasına elinden çıkartmadığı için,
    - taraftarın çocuğunun rızkından kesip kulübe verdiği paraları, menajerlerin cebine sokmadığı için,
    - feghouli, gomis, tolga ciğerci, eren derdiyok gibi isimlere milyonlarca euro saçmadığı için,
    - uefa'ya tek sayfalık bileklik temalı sunum yapıp, galatasaray'a men cezası aldırmadığı için,
    - borçlar ve sporcuların maaşlarını ödemek yerine, bu paralarla transfer yapıp sporculara ve piyasaya 9-10 ay vadesi geçmiş borç takmadığı için,
    - kulübü kapalı kapılar arkasında yönetip paraları cukkalamak yerine şeffaf bir yönetim tarzı tercih ettiği için,
    - oğluna, şahsi otelinde arkadaşlarıyla alem yaptırıp; faturasını galatasaray'a ödetmediği için,

    taraftarın sabır taşı çatlıyor evet.

    hangi taraftarın sabır taşı çatlıyor, onu da bir yazalım ki herkes bilsin.

    - eylül ayı geldiğinde sıra arkadaşına yaz transfer döneminde yapılan transferle hava atamayacağı için bir ergenin sabır taşı çatlıyor.
    - hayatı sadece gezip tozmak, baba parası yemek olan; karda kışta takımı desteklemek için o stat benim, bu stat senin gezen taraftarların aksine evinde babasının aldığı televizyonun karşısında, babasının parasını ödediği ligtv'de maç seyreden mirasyedi arkadaşın, transfer yapılmadığı için sabır taşı çatlıyor.
    - galatasaray'ın doğru yönetilmesine çabalayan bir yönetim yerine dursun aydın özbek yönetimini özleyen fenerbahçe, beşiktaş taraftarlarının sabır taşı çatlıyor.
    - önceki senelerde en büyük gelir kaynağı galatasaray'dan aldıkları bonservis miktarına eşit komisyonlar olan para taraftarı menajerlerin bu sene kulüp kapısından içeri sokulmaması nedeniyle sabır taşları çatlıyor.

    mustafa cengiz, bu fırtınalı zamanda galatasaray'ı limana en güvenli şekilde yaklaştırmaya çalışıyor. bu sebeple transfer müptelası bazı taraftarların ağlamalarına bakmadan, en az maliyetle en doğru işleri yapmaya çalışıyor. benim kendisinin galatasaraylılığından en ufak bir şüphem yok. ancak, sadece kur artışı ile bir kaç ay içerisinde 2 katına çıkan borç gerçeği ortada dururken, "ama ali koç transfer yapıyor yeaaa!" diye ağlayan taraftarın galatasaraylılığından şüphem var.

    taraftarlık bir aileye mensup olmak gibidir. ailenin iyi ve kötü günleri olabilir. işte o kötü günlerde anlayış göstermek gerekir. işte o zaman gerçekten o aileye mensup olduğu gösterirsin.
  • 1255
    bu dolar kuru ve galatasay'in ekonomik durumu göz önüne alındığında yapacak hiçbir şeyi olmayan başkan. yani siz mi anlamıyorsunuz yoksa bizler mi anlatamıyoruz bilmiyorum ama şuan galatasaray kulübü men cezası gibi cezalar yemek istemiyorsa mustafa başkanın yaptığını yapmak zorunda. cebimizde 5 kuruş para yok ama biz hala transfer derdindeyiz. iki sezon minimum bu şekilde mücadele etmek zorundayız. maalesef ülkemizdeki futbol yurtdışında izlenmediği için hicbir oyunumuza talip olan yok. sponsor meselesi de tamamen ülkenin ekonomik durumu ile alakalı.
  • 1256
    bende eleştirmeyen taraftayım. aynı memleketteyiz şartlar malum.

    bunun yanında şapkadan tavşan çıkarmak zorunda bir bakıma bu da açık. nedeni iseamacın şampiyonlar ligine direk katılmak zorunluluğu olması. ordan gelen gelir anca denk bütçe sağlıyor ve/veya düzlüğe çıkmaya yardımcı oluyor. takımın şampiyon olmuş, kısmen oturmuş bir kadro var ve korunmuş yapı ama eksikler bariz. sen şimdi kaynak yaratıp eksikleri gidermez isen şampiyonlar ligi havucunu kaçırırsın, bu sefer de başka bir borç sarmalına girersin.

    hocamız en iyisi ama sihirbaz değil desteklemeleri gerekiyor takviye kaçınılmaz.
  • 1260
    yıllardır eleştiri konusunda aynı tavırlar ve hala aşamadık, iyi zamanda eleştiri yapılınca her şey iyi gidiyor eleştirmeyin, kötü zamanda eleştiri olunca zaten kötüyüz birde siz vurmayın tavrına giriyoruz...tadında yapılmış eleştiriye ve övgüye ihtiyacımız var. tek sıkıntı bu ikisini yapıp dengeyi dozajını ayarlayamayan kişilerdir.

    sayın mustafa cengiz hangi şartlarda kulübe başkan olduğunu hepimiz biliyoruz, ülkenin ekonomik durumunu da biliyoruz. o sebeple yapacağı hamleler kısıtlı, kimse neden transfer çılgınlığı olmuyor demiyor. sponsor ve kaynak konusunda gelişme yaşanmamasını sorguluyor, insanlar kalkıp taraftarı sponsor bulmuyor diye sorgulayacak hali yok. futbolcu satışı konusunda gelişme olmaması sorgulanıyor. bunlar gayet doğal, kulübün içindeki fatih terim bile basın toplantısında dile getiriyorsa demek ki eleştirilecek sorgulanacak bir şeyler var.

    aklı başında taraftarın eleştirisi zaten makul şeyler, kimse neden uçaklar çilekler ortada yok demiyor. dediğim gibi eleştiri ve övgü dozajında yapıldığında ihtiyacımız olan şeyler, hangisinde dozajı kaçırırsak kaçıralım zararı yine bize....
  • 1262
    kendisini başından beri en çok destekleyen insanlardan biriyim. ama şu oyuncu satışı işini yönetim olarak yapamıyor oluşunu görmezden gelmek abesle iştigal. geçen sene şampiyon olmuş takımın 1 tane bile oyuncusuna teklif gelmez ya 1(bir)? tek oyuncu sattık o da zaten bizim takımda oynamayan satın alma opsiyonunu kullanılan cavanda :)

    tamam, bu takım deplasmanlarda genel olarak iyi bir performans sergilemedi. ama içeride oynanan 17 maçın 16'sında rakiplerine kök söktürdü. bir futbolcuyu pazarlamak için 16 maç çok bile. süre olarak toplasan 10 maça çıkmayan insanlar akıl almaz paralara transferler gerçekleştirirken bizim şampiyonlukta emeği olan oyunculardan hiçbirinin pazarlanamaması saçmalık. hayır, sırf oyuncu satamadığımız için oyuncu alamıyoruz. yani en azından öyle söyleniyor?? ya kardeşim 29 gol atmış gomis bile mi 6-7 milyon etmiyor şu piyasada allah aşkına? beğenirsiniz beğenmezsiniz 6 gol 8 asist yapmış az çok piyasası olan feghouli bile mi 4-5 milyon etmiyor?

    ortada bence iki ihtimal var; ya gerçekten yönetim bu işi beceremiyor ya da topçular yağlı maaşları bırakıp gitmek istemiyorlar. bu da sonuç olarak yönetimin bu işi beceremediğini gösterir. ya bu satış işini kıvıracaksın ya da oyuncuyu bir şekilde ikna edip göndereceksin.
  • 1263
    arkadaşların bir kısmı yazmış eleştirilerin çoğu menajerlerle ilişkisinin zayıflığı, oyuncu satamama konusunda. kimse mustafa cengiz'in şahsiyetini veya mustafa cengiz kötü bir başkan diye eleştirmiyor. hoca dile getirmiş aldığımız kadar satma konusunda da kulübün başarılı olması lazım diye.

    ama bazıları taraftar transfer manyağı diye saçma sapan eleştiriler yapıyor taraftarın bir kısmına. 29 gol atmış adam satılsın diyen taraftar neyin transfer manyaklığını yapacak. 6-7 milyon'a belhanda'yı sat yerine emre akbaba'yı 3-4 milyon euro'ya al kimsenin gıkı çıkmaz. elbette yıldız isim isteyenler de vardır. ama onlar da bu isteklerinin gerçekçi olmadığını kabul edecek elleri mahkum. feghouli'yi sat onyekuru'yla, sinan'la devam et. burada anlaşılmayan şey taraftarın aslında yönetime kolaylık sağladığıdır.

    yaşlı sayılabilecek oyuncu sayımız çok ve maaşları da yüklü bunlar içinde hocanın gözden çıkarttıkları varsa satacaksın, satmaya çalışacaksın. geçen sezonun ikinci yarısından beri orta saha oyuncun eksik. satamıyorsan da kiralamaya çalışacaksın bazı oyuncuları. başkan der satamıyoruz da, kiralayamıyoruz da canı sağolsun istifa etsin diyecek değiliz. ama satamama konusunda da müsaadenizle eleştiri hakkımız olsun.
  • 1264
    kendisine uefa'dan ceza almamamızı sağlayan sunum ve çabaları için ve en önemlisi özbek gibi tarihin en kötü başkanından kurtardığı için teşekkür ederim lakin içinde bulunduğumuz dev belirsizlik ortamının da asıl sorumlusunun kendisi olduğu aşikar. tamam sattığın kadar al cezası yedik ama sen vura vura şampiyon olmuş bu takımdan kimseyi pazarlayamıyorsan burada oturup bir düşüneceksin. o koltuğa gelen kişi çözüm üretme yetisine de fazlasıyla sahip olmalı. sezon başladı ve ne şampiyonlar liginde oynayacak bir takımın forma sponsoru var ne de bitmek üzere olan stadyum isim hakkı konusunda tek bir haber okudum.

    şampiyon olmuş takımın sattığın kadar al cezası varken hiçbir oyuncusuna somut bir teklif yoksa adama sen aylardır ne yapıyorsun diye sorarlar. orta saha rotasyonumuz bu kadar kabarıkken ve mesela hiçbir pozitif katkı alamadığımız feghouli gibi tolga gibi adamları elden çıkarmayı geçtim teklif dahi almıyorsan kusura bakma ama ne kadar iyi uefa savunması yaparsan yap o koltukta kalıcı olarak kalamazsın. gidip şu cezalar ve kur varken illa futbolcu alın demiyoruz, neden defans, forvet, 8 numara açığımız varken elde fazla futbolcuları pazarlamak için kullanamıyorsunuz diyoruz. maalesef iyi başlamış ve kötü devam eden bu yönetimle ve şu kadro mühendisliğiyle ne bu sene ligde ne de şampiyonlar liginde başarılı olacağımızı düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın