• 5
    football manager'da hep yaptığımdır.

    hatta ve hatta fm17 de hücum idmanlarımı bergkamp, savunma antrenmanlarımı yılların stoperi paul robinson, teknik antrenmanlarımı gerrard falan yaptırırdı. bu adamların hem uluslararası tecrübesi, hem lokal tecrübesi vardı ve büyük katkıları oluyordu.

    ilk tercihim de hep işinin ehli eski kulüp personellerini almak olur. blackburn'a tugay, galatasaray'a taffarel v.s. gibi.
  • 7
    oyuncunun kişisel gelişimine çok fayda sağlayacağını düşündüğüm sistem.

    defans oyuncusu için mesela yer tutmak, pozisyon alma falan bilen birinden öğrenilir.

    ama şöyle bir şey var; bek de defans stoper de. kanat da orta saha merkez oyuncu da. 6 ayrı 8 ayrı 10 numara ayrı ortasahalar.

    güçlü bir lider olmazsa bu sistem çok başlılığa neden olur yönetimde.

    klasik iktisadın temel varsayımı iş bölümü ve uzmanlaşmadır. işi parçalara ayırıp, herkesin iş yükünü azaltıp, o alanda yoğunlaşmasıyla çok büyük fark elde edilir. sistem doğru inşallah uygulama da doğru işler. bize de mutlu olmak kalır :)
  • 9
    özellikle amerikan futbolunda kullanılan sistem.
    amerikan futbolundan tek fark futbolda oyuncuların çift yönü oynaması ve oyunun iki yönünü de öğrenmek zorunda olmaları.
    amerikan futbolunda oyuncular hafta başında kendi posizyonuna çalışıp, perşembe ve cuma günleri takım birlikte antreman yapar. çoğu takımda savunma oyuncuları, hücum oyuncuları ile iletişimde bile olmaz.
    futbolda savunma,ortasaha ve forvetler diye ayrılacaksa bunların anca antremanın belirli bölümlerinde özel çalışma olarak yapılacağını düşünüyorum.
  • 10
    benim anlamadığım şey bunun için iyi hatta dünya çapında antrenörlere sahip olmadan bunu yapmamızdır. falanca iyi forvetti, bu artık forvetleri çalıştırsınla olacak bir şey değil bu.

    levent şahin, claudio taffarel, hasan şaş, ümit davala, gökhan zan, necati ateş gibi isimlerden sadece taffarel rüşdünü ispat etmiş durumda. hatta bazılarının antrenörlük deneyimi bile yok. bu isimler bize sadece mental yönden destek verebilir gibi. daha önce görmedikleri, çalışmadıkları bir antrenman sisteminde bunlar galatasaray'a teknik ve taktik yönden ne katkı verebilir, son derece soru işareti.

    http://www.webaslan.com/...%2F%2Fzen.yandex.com

    ayrıca bu haberde fatih terim veliahtını seçecek diyorlar. güldürmeyin allah aşkına. adam şu zamana kadar veliaht bırakmamış, yanındaki herhangi bir adam anadolu takımı hocası seviyesine bile gelememiş. neyden bahsediyorsunuz siz!
  • 12
    amerikan futbolunda uygulanmayan sistemdir.

    orada uygulanan mevkii değil takım antrenörlüğüdür zira takımlar, hücum, savunma ve özel takım olmak üzere 3 ayrı takımdan oluşur. bazen ortak oyuncular kullansalar da maç sırasında ayrı ayrı oynarlar. hepsinin ayrı oyun stratejileri ve taktikleri vardır. bu yüzden takım antrenörlerinin oldukça donanımlı olması gerekir.

    bunun futbolda uygulanması ise biraz karmaşık bir durum. futbolcunun kafasında "kim lan benim hocam" sorusu oluşabilir. bu yüzden taffarel tarzı, hocalıktan daha çok mentörlük yapabilecek isimlerin daha uygun olacağını düşünüyorum. bahsedilen isimler düşünülünce birden insanların kafasında (ben dahil) bazı sorular oluşmuştur ama konu mentörlük olunca hepsi doğru isimler gibi duruyor.
  • 15
    galatasaray sinerjisi oluşturabilecek bir yönetim şekli. yoksa necati ya da elmander gomis'e ne verebilir? hemen hemen benzer kariyerdeler zaten. hocalık tecrübeleri de olmadı.

    gökhan zan maicon'a savunma mı öğretecek mesela?

    hepsini çok seviyorum da adı geçenlerden hasan şaş(2002 sayesinde), ümit davala(eh işte) ve hamit altıntop dışında futbolculuğunu kabul ettirebilecek isimler yok.

    drogba olsa mesela adam bambaşka bir seviye. kendinden sonrakilere ilham olan ve efsane olan bir isim. drogba tipi forvet diye bir tanım var dünyada.

    ama bizdekiler henüz hoca değil, tecrübeleri ders verecek kadar değil. kısaca bu bir sinerji olayı.

    ama bu fikir bile önemli. ben bunun doğru yapıldığında faydalı olacağı görüşündeyim.
  • 17
    beyzbol'da uygulanan sistemdir sebebi mevkiler cok keskin bir sekilde ayrilmistir. pitching coach, hitting coach, bullpen catcher, first base, third base diye ayriliyor. aticilarin kocu, vurucularin kocu, 1.base ve 3.base koclari.

    oyunla da cok alakali bu mevzu. misal arkadasi vurusu yaptiktan sonra 2.baseden 3.base'e kosan oyuncuyu sayi almasi icin kosup kosmamasi tamamen koc karariyla alakali. tabi ki oyuncu insiyatifi de var ancak eger 3.basede durmak yerine sayiya kosmasini 3.base kocu isterse ve oyuncu bunu yapmak isterken oyun disi kalirsa oyuncudan cok koc sucludur. stadta olmasa da sosyal medyada koca tweetlerle tepki yagar. cunku 1 sonraki vurucu ile sayi alma sansin varken az da olsa risk alarak oyun disi kaliyorsun ve sayi sansini bitiriyorsun. benzer ornek vermek gerekirse kaleciyle karsi karsiya oyuncun var. musait pozisyonda 2 kisisin. oyuncunun vurmasina veya pas vermesine karar veren bir antrenor var. tepkiler bu sebepten. onun disinda vurucularin vurus yuzdesi dustugunde menajerden cok vurucularin kocu suclanir. ayni sekilde aticilarin era'sindaki keskin degisimlerden de atici kocu sorumlu tutulur. bizim uygulamaya calistigimiz sistemde acaba bu etkilere mi bakilacak onemli olan nokta bu. gercekten kulubu ileriye goturmelik bir olay mi yoksa sadece sorumluluklari paylasmaktan mi ibaret. kagit ustunde guzel gozuken ancak uygulanmasi zor bir sistem. futbol bazinda bakinca denemekten zarar gelmeyecektir diye dusunuyorum.
  • 22
    2020 yılında, modern futbolun en önemli mevkisi olan orta saha kısmını selçuk inan'a bırakırsanız pek bir şeye yaramayacak iştir.

    ''evet beyler beni dinleyin. öncelikle asla fiziğimize dikkat etmiyoruz. öyle koşan, basan, top taşıyan, dikine pas atan, agresif oynayan, ikili mücadeleye giren futbolcu görmek istemiyorum orta sahada. yok öyle önümde arazi gibi boşluk var hadi takımı atağa çıkarayım. kağnı hızında olmalıyız ki arkadaşlarımız yorulmasın. fazlasına gerek yok. şimdi fizik kısmını geçtik. stoperler top aldı, oyun kuracağız ve ben orta saha olarak ne yapmalıyım? rakip futbolcuların arkasına saklanalım ki yanlışlıkla top gelmesin. bizimkiler zaten bir şekilde topu ileri yollar. hadi diyelim top döndü dolaştı ayağımıza geldi. bakın burayı iyi dinleyin: dikine oynayanı, hızlı pas atanı, uzun pas atanı, topla basıp gideni görmek istemiyorum. 5 metre sağımıza, solumuza veya geriye yavaşça pas atarak amaçsız bir şekilde ileriye koşuyoruz. sakın geriye bakmayın. son olarak da top rakipte ve rakip üstümüze doğru mu geliyor? bırakın geçsin. topa vurursa da eğilin, zıplayın bir şey yapın top size değmesin. bir yerinize bir şey olur falan sizden değerli değil ya. evet, bugünlük bu kadar. sonraki dersimizde görüşmek üzere.''
  • 23
    az anlaşılan bir antrenörlük çeşidi.

    sanıldığı gibi futbolcuları olumsuz etkileyecek hiçbir durum yoktur. bu işi iyi yapabilmek için o işte dünyanın en iyisi olmanıza gerek de yoktur. o pozisyonun gerekliliklerini biliyorsanız zaten kafi. üstüne bir de o pozisyonda uluslararası oynamışsanız sizden iyisi yoktur. burada her ne kadar eziklense de selçuk inan 8 numara pozisyonunda "zamanında" uluslararası bir oyuncuydu. kendine iyi bakmaması, son yıllarını rezil geçirmesi onun bir zamanlar çıktığı seviyeyi yok saymıyor. o yüzden selçuk inan o mevkideki oyunculara çok şey katabilir. o fundamental'ı bir zamanlar üst düzeyde uygulamış bir adamdır. gidip topçunun ağırlık idmanına, kendine bakmasına karışmayacak. albert riera örneğin, bir sol bek için muazzam bir şans. kendisi özellikle bizde oynadığında sol bekten oyun kuran bir adamdı. o açıdan çok şey katabilir. keza necati ateş. gerçekten tüm kariyeri boyunca underrated kalmış bir adam. 2. forvet, 10 numara ve santraforlara çok çok şeyler katabilir.

    eğer bu antrenörleri gerçekten iyi bir antrenör de yönetiyorsa ki biz en iyisine sahibiz, genç futbolcular için kendilerini geliştirmek adına çok büyük bir şanstır.
  • 24
    zamanında altyapı hocalıkları ve antrenörlük stajlarının dışında marco van basten, jaap stam ve dennis bergkamp gibi elit oyuncuların ajax takımında aldığı rol. bizim ve diğer kulüplerin efsaneleri/iyi oyuncuları ise hemen a takım teknik direktörü olma ve yorumcu olma derdinde. antrenörlüğü seçen ve kulübü için savaşanlara eski oyunculara ihtiyacımız. bir abi olarak değil, mevkisinin gerekliliklerini küçük çocuklara ve a takımın profesyonel oyuncusuna oyuncu kafasıyla anlatabilmek için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın