resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 1952
    ideal bir dünyada satılmasını istemem, ancak 15m euro gibi ücretler de çok düşük falan değil kendisi için. bu konuda eleştirileri olanlar ve çok daha fazla edeceğine inananlar, bunu genellikle oyuncunun kalitesi hakkındaki değerlendirmelerine dayanarak yapıyorlar. halbuki oyuncunun değerini belirleyen faktörler içerisinde kalite dışında birçok şey var.

    marcao kaliteli bir oyuncu. daha önce portekiz liginin son sıralarındaki bir takımda oynadı, sonrasında da bizim takımımıza transfer oldu. geldiği günden beri de zaman zaman çok fahiş hatalar da yapsa, genel olarak gayet iyi performans verdi. türkiye ligi dışında da pek verimli olamadı, ki geçtiğimiz sezonki şampiyonlar ligi maceramız malum.

    bunlar elimizdeki veriler. kariyerinde türkiye ligi dışında çok parlak performans vermemiş bir oyuncuya 15m'dan fazla vermem diyebilirler gayet. senin de, ülkenin de ekonomik durumu belli. paraya ihtiyacın olduğu, oyuncu almakta zorlandığın da belli. işin içerisine bir katakulli de girmeyecekse, 15m euro inanılmayacak kadar düşük bir rakam ya da galatasaray'a ihanet falan değil.

    marcao'dan daha az kaliteli bir oyuncu, ligue1'den transfer olsa 30 da verirler. ama bizim ligimizin seviyesi ortada. yakında şampiyonun şampiyonlar ligine direk katılma şansının bile olmayabileceği bir ligden bahsediyoruz. bu satışları zamanla normal hale getirmemiz lazım. o zaman belki lig kalitesi açısından olmasa da, en azından takım olarak reputasyonumuzu artırıp daha yüksek bedeller koparabiliriz.

    euro'nun inanılmaz arttığı ve seyircisiz maçlar oynanması zorunlu olan bir dönemde 15m euro gayet iyi para. ayrıca sezona iyi giren oyuncunun 40 maç o performansı vermesi garanti değil. daha öncelerde de böyle teklifleri reddettiğimiz ancak sonrasındaki performans düşüklüğü nedeniyle aynı seviye teklifleri mumla aradığımız örnekler var.

    ayrıca takımımızın şu an ciddi anlamda transfere ihtiyacı var ve bunu gerçekleştirecek paramız yok. marcao ile oynayıp yetersiz bir orta saha rotasyonu ile sezonu çıkarmak da mümkün; marcao'yu satıp belki ondan bir tık daha kötü bir stoper bulup, satıştan gelen parayı iki iyi orta sahaya harcamak da mümkün. maalesef her mevkide her şey istediğimiz gibi olamayacak. o yüzden takımın total kalitesini nasıl yukarıya çekmek zorundayız, ona bakmak lazım.

    ayrıca marcao'nun maaşı da gayet düşük. uzatsak bile şu aşamada çok zam yapamayız diye düşünüyorum. sözleşmesini de yarıladı; sözleşme uzatmayı kabul etmek zorunda değil. ayrıca doğuştan galatasaraylı olmak zorunda da değil. vasat bir ligde oynamak yerine dünyanın en iyi liglerinde oynamak da isteyebilir.

    yani olay, oyun kuran stoper dünyada şu kadara satılıyor, biz de o kadara satalım denilecek kadar kolay değil. biraz enine boyuna değerlendirmek zorundayız. pek beğenmesem de, yönetimin de bu konudaki işinin zor olduğunu itiraf etmek zorundayım.

    umarım ayrılırsa iyi para getirir; kalırsa da aslan gibi oynar. hayırlısı.
  • 1954
    eylül-ekim-kasim 2019 aylarinda karısına, ailesine edilen küfürler, instagramini kapatmak zorunda kalması, sözlükte "anadolu topçusu", luyindama iyi de bunun gibi onlarca stoper buluruz, galatasaray seviyesinde değil denmesi ve şimdi en az 25 milyon euro istiyor oluşumuz. o 10 sayfa eleştiri yapan arkadaşlar da var şimdi 25 isteyenler arasinda.
    bu süreçten sonra kendisi olsa olsa 15 maç oynadı, yarısında galatasaray zaten rezildi, haliyle anadolu topcusundan dünyanın en iyi stoperleri arasına geçemeyeceğine göre buradan taraftarın da ne kadar uçlarda yaşadığını görmüş olduk...
  • 1955
    öncelikle portekiz ligi sonuncusundan marcao'yu bulan aklın, onun yerini dolduracak alternatifleri de çoktan hazırladığını tahmin ediyor ve umuyorum. genel olarak bizim profilimizdeki kulüplerin, prim yapmış futbolcuyu göndermemesi uzun vadede hep zarar ettiriyor. halihazırda marcao'nun aldığı maaştan rahatsız olduğu dedikoduları da dolaşırken ve 15 milyon euro birçok yaramızı sarabilecekken takımda tutulması, gönderilmesinden daha büyük bir risk bence.

    kafamda iki sorun var: birincisi, kalan yaklaşık 15 günlük sürede, hem marcao'nun yerini doldurmak hem de diğer eksiklerimizi kapatmak gibi büyük işleri yapabilecek operasyonel kabiliyetimizin olup olmadığı. ikincisi ise, marcao'nun yerine gelecek oyuncuyu, marcao'nun 2 sene önceki haliyle değil de bugünkü haliyle yargılayacak olmamız.
  • 1956
    tamamen objektif bir değerlendirmeyle 2020-21 sezonunda türkiye süper liginin en kıymetli futbolcusu. uzun uzun kendisinin atletizmini, geriden oyun kurma becerisini yahut diğer temel stoperlik kabiliyetlerini açıklamanın fuzuli olacağı kanaatindeyim. yalnız benim diyen orta sahaların bile oyun kurulumunda kayda değer başarılı olamayıp, fark yaratamadığı türkiye futbol liginde yeri geldiğinde "regista" gibi dâhi görev yapabilecek güvenilir bir stoperin varlığı çok ama çok önemli.

    yalnız transferi konusunda şöyle bir durum var ; bahsedilen paraların 18-20'lere çıkması halinde gerçekleşirse bu ticaret, ilk 11'de oynayabilecek kalitede ve daha da önemlisi satarken kâr elde edebileceğimiz - şampiyonluk yolunda da bize fazlasıyla yardımı dokunacak - 3 futbolcu transferi yapabilmemize imkan verecektir. benzer potansiyelde bir stoper, çift yönlü bir orta saha ve sprint ve atletizme dayalı bir kanat transferiyle takımın seviye atlaması oldukça mümkün gözüküyor.

    teknik heyet gitmesi değil kalması yönünde karar verecek olursa da transferin son haftasında gözardı edilmiş ve yararlı oyuncuların kiralık olarak kadroya katılması gündeme gelecek, bu durumda da takımın stoper hattındaki ahenk ortadan kalkmayacak, türkiye süper liginin en kıymetli oyuncusu, galatasaray forması giymeye devam edecek.

    velhasıl gitmesi ve kalması durumunda da galatasaray'ın çeşitli avantaj ve dezavantajlar yaşaması mümkün. verilebilecek iki kararda da yangın çıkartılacak bir durum yok. burada yangın çıkartılacak bir durum olursa, o da allah korusun ; satıştan pay koyulmadan ve 15 milyon euro'nun altındaki bir bedele kendisinin takımdan gönderilmesine onay vermek yahut bu sürecin sonunda transfer gerçekleşmezse sözleşme uzatmamak olacaktır. orada da ihale yönetime kalır.
  • 1957
    sezon başlamadan kendisiyle sözleşme yenilemeyen yönetime buradan selamlarımı iletiyorum. kendisinin transferi er ya da geç olacak belli. önlemimizi almamız gerekiyordu. yıllık 850 bin euro alıyorsa ve sana 20 milyon kazandırma potansiyeli varsa 1.4 milyondan yenilesen marcao kabul ederdi bence. ki o maaşı da hakediyor. as stoperin sonuçta ve gitmese bile 10 sene verim alırsın.
    şimdi lig başlamış 15 verirlerse iyi diyoruz. satacaksan 1 ay önce sözleşme yenilemiş haliyle satacaksin bu haliyle ne gelen para bir işe yarar ne yerine alınan oyuncu.
  • 1961
    mustafa cengiz yönetiminin ndiaye’yi stoke city’e satmasının ardından, görevlerindeki en başarılı ikinci eylemi; marcao’yu 15 milyon veya üzeri fiyata satması olur.

    taraftarımız malesef nesnel değerlendirme yerine her oyuncuya duygusal bakıyor. bu adam ağır, hamleli ve sakar bir oyuncu.ayrıca o boyuna posuna rağmen hava toplarında yetersiz. sırf sol ayağını kullanarak ileri doğru iyi pas atıyor diye abartılıyor da abartılıyor başından beri. yerine hiç transfer yapılmasa sezon sonuna kadar donk oynasa bile hiç bir şey kaybetmeyiz, hatta savunmamız daha sağlam olur.

    şu parasızlıkta, ülkenin tüm sektörlerinde görülen ekonomik kriz ortamında, hiç olmazsa oyuncuların parasını gününü gününe öderiz. iyi bir orta saha ve hızlı bir kanat oyuncusu alırız. mesela evander da silva diye bir adam var sırf onu alsak takımın bütün çehresi değişir.

    marcao gittiğinde savunmamız öksüz kalmayacak ve transfer hamleleri açısından opsiyonlarımız oluşacak. kaan ayhan veya cenk özkacar’ı almayan yönetim çok büyük hata yaptı ama marcao’yu sattıktan sonra doğru transferleri yaparsa takımın gücünü arttırır.

    umarım yönetim marcao 25 eder 30 eder! diye uçuşan taraftarı dinlemez, doğru olanı yapar.
  • 1962
    galatasaray taraftarı kendisini abartıyor ama nedense as roma ve atalanta kulüpleri oyuncuda bir şey görmüş. belki de onlar da abartıyordur.

    bu adam geldiği gün 10 üzerinden 4 ise bugün 6 oldu bile ve gelişmeye devam ediyor.

    maçları izlediğinizde marcao ile hücuma çıkmakta nasıl başarılı olduğumuzu ve tek pas ile orta sahayı geçtiğimizi görmemiş olamazsınız.

    ben marcao'nun olmadığı kadıköy derbisinde 10 kişi kalan fenerbahçe'nin semih kaya'yı boş bırakıp diğer herkese baskı yaparak bizim hücuma çıkmanıza nasıl mani olduğunu çok ciddi sorgulamıştım.

    marcao'suz her maçta başka şeyler denedik.

    tabii ki her oyuncunun bir bedeli ve piyasası vardır ama adamın potansiyeli ortada. kaldı ki konu yalnızca potansiyeli ve kalitesi de değil. yerini doldurmak için bir planımız olmaması ve zamanımızın iyice daralması.

    ben orada bu yıl emin bayram, donk veya ozornwafor istemiyorum. 1 ay önce kaan ayhan'ı alsaydınız bugün satardınız, sesimiz de çıkmazdı.

    neyse efendim fatih terim ne derse o. hedefi koyan da o, sorumluluğu alan da o olacak.

    bu yönetim terim evet demeden kendisini satamaz.
  • 1964
    sol ayaklı oyun kurucu stoperimiz. kendisi özelliklerinde yine genç ve potansiyelli alternatifler uygun fiyata bulunduysa 25m civarına satılmasinda bir sakınca yok. kendisi 1m euro altında para kazanan dünya klasında aranan özelliklere sahip taş gibi stoperdir. 10-15 milyon eurolara satmak ihanet olur. daha kendini kanıtlamamış ozan kabak'ı 10-15 arası birşeye sattık ertesi sene 40milyonlar konuşulmaya başlandı. yazık gerçekten. sahip olduğumuz değerleri bilelim.
    4 sene üst üste şampiyon olduğumuzda da oyuncularımızın piyasası vardı satsaydık şuan avrupa fatihi falan olmazdı...
  • 1965
    italya’ya transferi gündemde olan oyuncumuz. sezon sonu sözleşmesinin son yılına girecek olması nedeniyle bence yönetimin önünde iki yol var. ya zamlı şekilde sözleşmesini uzatıp takımda kalır ya da 15 milyon euro civarı italya’ya gider. sözleşmesini uzatmayıp kalırsa sene sonu muhtemelen şu an masadaki teklifin yarısı civarına yolcu olur. benim tercihim 1.5 - 1.8 milyon euro bandında yeni sözleşme imzalayıp kalması olur.
  • 1967
    https://twitter.com/.../1247533035970375691
    https://www.sporx.com/...aksin-SXHBQ781302SXQ

    19 mayıs 2019 galatasaray istanbul başakşehir maçı'nda başakşehir'in attığı golden sonra topu tribünlere diken emre belözoğlu'nun yanına gitmiş, 1'e 5 olmasına rağmen emre'ye gereken ayarı vermiştir. maçta savunduğu kalede sadece 5 şuta izin vermiş, takımının şampiyonluğunda aslan payına sahip olmuş, maç sonunda da sosyal medya hesabından emre'ye "korkaksın" diyerek bir ayar daha vermiştir. emre'nin şu an fenerbahçe sportif direktörü gibi bir rolde olduğunu düşünecek olursak, marcao'nun yaptığı şey bildiğin osmanlı komutanlarından birinin fransız kardinalini tokatlaması seviyesinde.

    bence bu olayı taraftar olarak sıkça gündeme getirmeli, psikolojik baskı unsuru olarak kullanmalıyız. sonuçta herkes tarafından abi çekilen, korkulan ve saygı duyulan emre belözoğlu, kendisinden 16 yaş küçük oyuncumuz marcao'dan tarihi bir ayar yiyor. resmi hesaplarımız da emre'nin dahil olduğu olası bir galatasaray-fenerbahçe kavgası yaşanması durumunda mutlaka yukarıdaki video'yu paylaşmalı. adamlar rezil rüsva ettiğimiz jailson'u gönderirken bile belhanda'ya attığı tokat ile anıyorlar, çocuk ile çocuk olunmamalı tabii ama bu kadar büyük bir ayar da kesinlikle unutturulmamalı.
  • 1969
    ozan kabak satılınca ne olduysa aynı acele süreç ile satışından gelen para muhtemelen boşa gideceğinden orta saha alacağız diye ilk onbiri bozup geriden harika oyun kurma ve savunma arkası topları süpürme meziyetleri olan oyuncumuzdan olacağız. yapılacak şey belli, bu oyuncuyu en az devre arasına kadar bu şekilde oynatmak zorundayız aksi taktirde plansız hamleler silsilesi bizi bekliyor olur.
  • 1970
    satışı gündemdeyken aklıma geldi, bu arada yaşım yolun yarısını geçti, popescu, de boer, götz(götz zamanının liberosuydu gerçi) izledim bizde ayağı çok düzgün, topu alınca rahatladığım stoper. bu arada marcao'nun savunması üçünden de güçlü.

    marcao bambaşka bir seviye, her geçen gün gelişiyor, stoper ama hücumun çok önemli bir parçası. savunma yönünden gözümde ülkede aşağıda olduğu bir stoper yok, top kendinde iken ise ligdeki bütün stoperlerin toplamından iyi. en sevdiğim yönü sorumluluk almaktan asla kaçmıyor, top bizdeyken serdar aziz'in rakibin arkasına saklanmasından bıktığım için bu iyice dikkatimi çekti muhtemelen.

    melo giderken daha iyisi gelmez bu ülkeye diyordum, umarım marcao en azından bu yılı bizimle geçirir, giderse de söyleyim, hücumu daha iyi, ayağı daha düzgün stoper bulmak imkansız gibi.

    city gibi çok kuvvetli oyunu olan takım laporte yokken çok zorlanıyor, öyle basit değil bu işler, marcao gitsin şu oynar falan. bir de sosyal medyada görüyorum 10m euro falana bile razıyım diye, ya futbol ekonomisinden haberi yok, ya futboldan anlamıyor, ya da fb'li.

    marcao; ligimizden şu an dünyada hangi takıma gitse sırıtmayacak tek topçu. porto, benfica, sevilla'da falan olsa 60m euro lafları havada uçuşurdu.
  • 1971
    normal transfer sezonunda 15 milyon euroya bile satılsa bu başarıdır. ama şu anda takım lige bomba gibi başlamış marcao ve luyindama uyumu ortadayken cazip teklif gelmediği sürece satılması doğru olmaz. nedir bu cazip teklif 20 milyon ve üstü her teklif bizim için caziptir.

    tüm bunların hesabını hepimizden de iyi yapacak bir adam var; fatih terim... ben hocaya güveniyorum.

    marcao 4 milyona alındığında söven, 15 e satılırsa da bunu beceriksizlik olur diyen ergen kafalara lütfen itibar etmeyin. bunlar rüzgarın yönüne göre hareket ederler.
  • 1972
    (bkz: christian luyindama teixeira marcao ikilisi/#2625331)

    --- alıntı ---

    17 şubat 2019 kasımpaşa galatasaray maçını izlerken babam(50 yaşında) dedi ki "ben galatasaray'da ayakları bu kadar iyi olan defans ikilisini ilk defa görüyorum." sonra küçük bir araştırma yaptım. karşıma 'falco-stumpf' ve 'popescu-bülent' ikilileri çıktı. falco’nun ayakları çok iyiymiş ama stumpf’ın baya kötüymüş. popescu bu konuda belki en iyi stoperimizdi ama yanında bülent korkmaz vardı, ki bildiğin kazmaydı kendisi. ikili olarak bahsettiği için küçük araştırmam sonucunda ben de babama hak verdim.

    --- alıntı ---

    daha ilk maçından bu paraları (15-20 milyon) edeceğini belli etmişti.

    oynayadursun!
  • 1973
    ali naci küçük‘ün haberinin tamamen yönetime tepki yöneltmek amaçlı olduğunu düşünüyorum. kulüp akşam saatlerinde mobil uygulamadan marcao videosu yayınlayıp bence resmî açıklama ile değil bu şekilde yalanladı. ancak sadece tek bir gazetecinin iddiası sonrası hakkında bir günde 126 entry girilmiş olmasına rağmen bu video hakkında bu başlıkta tek bir entry yok (ben görmediysem affola). bu video bana göre net bir yalanlama.

    bu transfer döneminde satılmayacağını düşündüğüm stoperimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın