resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 1966
    ideal bir dünyada satılmasını istemem, ancak 15m euro gibi ücretler de çok düşük falan değil kendisi için. bu konuda eleştirileri olanlar ve çok daha fazla edeceğine inananlar, bunu genellikle oyuncunun kalitesi hakkındaki değerlendirmelerine dayanarak yapıyorlar. halbuki oyuncunun değerini belirleyen faktörler içerisinde kalite dışında birçok şey var.

    marcao kaliteli bir oyuncu. daha önce portekiz liginin son sıralarındaki bir takımda oynadı, sonrasında da bizim takımımıza transfer oldu. geldiği günden beri de zaman zaman çok fahiş hatalar da yapsa, genel olarak gayet iyi performans verdi. türkiye ligi dışında da pek verimli olamadı, ki geçtiğimiz sezonki şampiyonlar ligi maceramız malum.

    bunlar elimizdeki veriler. kariyerinde türkiye ligi dışında çok parlak performans vermemiş bir oyuncuya 15m'dan fazla vermem diyebilirler gayet. senin de, ülkenin de ekonomik durumu belli. paraya ihtiyacın olduğu, oyuncu almakta zorlandığın da belli. işin içerisine bir katakulli de girmeyecekse, 15m euro inanılmayacak kadar düşük bir rakam ya da galatasaray'a ihanet falan değil.

    marcao'dan daha az kaliteli bir oyuncu, ligue1'den transfer olsa 30 da verirler. ama bizim ligimizin seviyesi ortada. yakında şampiyonun şampiyonlar ligine direk katılma şansının bile olmayabileceği bir ligden bahsediyoruz. bu satışları zamanla normal hale getirmemiz lazım. o zaman belki lig kalitesi açısından olmasa da, en azından takım olarak reputasyonumuzu artırıp daha yüksek bedeller koparabiliriz.

    euro'nun inanılmaz arttığı ve seyircisiz maçlar oynanması zorunlu olan bir dönemde 15m euro gayet iyi para. ayrıca sezona iyi giren oyuncunun 40 maç o performansı vermesi garanti değil. daha öncelerde de böyle teklifleri reddettiğimiz ancak sonrasındaki performans düşüklüğü nedeniyle aynı seviye teklifleri mumla aradığımız örnekler var.

    ayrıca takımımızın şu an ciddi anlamda transfere ihtiyacı var ve bunu gerçekleştirecek paramız yok. marcao ile oynayıp yetersiz bir orta saha rotasyonu ile sezonu çıkarmak da mümkün; marcao'yu satıp belki ondan bir tık daha kötü bir stoper bulup, satıştan gelen parayı iki iyi orta sahaya harcamak da mümkün. maalesef her mevkide her şey istediğimiz gibi olamayacak. o yüzden takımın total kalitesini nasıl yukarıya çekmek zorundayız, ona bakmak lazım.

    ayrıca marcao'nun maaşı da gayet düşük. uzatsak bile şu aşamada çok zam yapamayız diye düşünüyorum. sözleşmesini de yarıladı; sözleşme uzatmayı kabul etmek zorunda değil. ayrıca doğuştan galatasaraylı olmak zorunda da değil. vasat bir ligde oynamak yerine dünyanın en iyi liglerinde oynamak da isteyebilir.

    yani olay, oyun kuran stoper dünyada şu kadara satılıyor, biz de o kadara satalım denilecek kadar kolay değil. biraz enine boyuna değerlendirmek zorundayız. pek beğenmesem de, yönetimin de bu konudaki işinin zor olduğunu itiraf etmek zorundayım.

    umarım ayrılırsa iyi para getirir; kalırsa da aslan gibi oynar. hayırlısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın