*

  • 1
    3 ekim 2018 porto galatasaray maçında savunmamızın ortasını kapatacak olan dörtlüdür. bu dörtlüye savunmada çok iş düşüyor.

    dördünün de ayağı ortalamanın üstünde ancak bunun yanında hızlı olduklarını söylemek mümkün değil. gerçi bu maçta oyunu kendi sahamızda kabulleneceğimizi varsayarsak sorun olacağını sanmıyorum. fiziksel mücadeleden kaçan oyuncular da değiller. bu özellikleri rakip oyuncuların birbirlerine yakın oynamaları halinde aralarında kaybolmalarına neden olabilir. burada kaptıkları topları nasıl kullandıkları ise soğunkanlılıkları ve bahsettiğim gibi ayaklarının düzgün olması ile alakalı. bence bu konuda bir sıkıntıları yok. asıl sıkıntı birbirlerine yakın oynamalarında. çünkü deplasmanlarda defans hattımız zaman zaman çok geri gömülüyor ve orta alan ile aradaki mesafe açılıyor. bazen de orta alandan bir oyuncunun gereksiz bir şekilde stoperlere aşırı yakın olması da orta alanı boşlatıyor. eğer bu dörtlü savunmanın öncelik olduğu bir takımda defans ve orta alan ikilisi olarak birbirine doğru mesafede durursa göbekten delinmemiz çok güç olacaktır.

    savunmanın bir başka önemli noktası olan hava topları için ise boy ortalamaları 1,87 yaklaşık olarak. deplasmanda kapanan takımların açılmasında duran toplar çok mühim. hava topu için illa boya gerek yok, zıplama ve zamanlama gibi yetenekler çok daha mühim. ama bu dörtlüde bu özellikler mükemmel seviyede olmasa da tatmin edici düzeyde var. serdar ve maicon konsantre olduklarında onlardan hava topu almak çok güç. yeter ki kafaları 90 dakika sahada olsun. donk da stoper çıkışlı bir oyuncu olduğu için onlara bu konuda destek olacaktır.

    benim beklentim 3 ekim 2018 porto galatasaray maçı özelinde bu dörtlünün sürekli tatlı sert bir futbol oynaması. yarı sahamızda oyunu kabulleneceğimizi düşünürsek yorulmaları da çok olası değil. ayrıca bu dörtlünün etrafında belhanda, garry, onyekuru, yuto ve belki linnes gibi hızlı oyuncularda yer alacak. bu oyuncuların hepsi topla çabuk mesafe kat edebiliyor. bu oyuncuların hızları bu dörtlünün ağırlığını kaldırabilir diye tahmin ediyorum.

    ilk 15-20 dakika büyük ihtimalle ağır baskı yiyeceğiz. bu anlarda bu dörtlünün topu nasıl karşıladığı ve oyuna nasıl soktuğu çok mühim. yeri geldiğinde oyunu soğutacak şekilde topun gezdirilmesine yardım etmek zorundalar. bu nedenle topu gözünü kapatıp ileri vurmamaları gerekiyor. zaten yukarıda saydığım hızlı oyuncularla topu buluşturmak ilk seçenekleri olmalı.

    toparlamak gerekirse bu dörtlü porto maçında defansın belkemiği. kağıt üstünde taş gibiler ama sahaya bunu yansıtmaları çok önemli. kora kor bir mücadeleye girecekler ve en ufak geri adım atmaları bize pahalıya mal olabilir. porta maçı şov yapacakları maç da olabilir, rezil olacakları maç da. umarım şov yapıp hepimizi mutlu ederler.
  • 2
    bir nevi "çanakkale geçilmezi" oynayacağımız dörtlüdür. donk, serdar maicon defansif görevleri birinci planda tutarak sahada olacaktır. en önemli görev ise fernando' da hücum da, pas oyununda olması gereken oyunudur. iyi oyununa çok ihtiyacımız var. topu tutup, takımı hücuma çıkarmada en az belhanda kadar sorumluluğu var. maçın kritik adamı fernando kötü oynarsa işimiz çok zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın