resim
Leroy Aziz Sané
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.83
Uyruk:Almanya
  • 2687
    bugün en çok ihtiyacımız olan oyuncularımızdan biri. bu sezon şampiyonlar liginde maç başına en çok başarılı çalım atan 16. oyuncu.* aynı zamanda sahadaki tüm isimler içerisinde de en çok başarılı çalım atabilen oyuncu olarak maça başlayacak.
    yerine lang'ın başlayacağı konuşuluyor. sane ligde cezalı, noa lang ise ucl'de kart sınırında bulunuyor. turda gole en çok ihtiyacımız olan maç bu maç, bence sane ile başlayıp anfield'da lang'dan da mahrum kalmamak gerekiyor, bugün sane'nin oyun zekasına fazlasıyla ihtiyacımız var.
    (bkz: 10 mart 2026 galatasaray liverpool maçı)
  • 2688
    yerine yunus oynamalı diye düşünüyorum. saatli bomba ve 4-2-3-1 sisteminde topu kaybetmek ağır hasar veriyor. beşiktaş maçında deneyimledik. formasyon dışında kurgu olarak da sallai'yi içeri gönderip onunla oyun kurma mevzusuna girmemiz iyice işi tehlikeli hale getiriyor.

    bir yandan da not düşmek adına, şampiyonlar liginde tek başına isyan ettiği maçlar var. o konuda hakkını yiyemem.

    (bkz: 10 mart 2026 galatasaray liverpool maçı)
  • 2691
    bu sezon özelinde orijinal 10 numaranın takımda olmaması en çok kendisini etkiledi bence. üçüncü bölgede oyun zekası yüksek bir oyuncu yani, mesela mertens. çok fark ederdi. istatistik kağıdı da fark ederdi. çünkü oyunu o ince işlere çok hitap ediyor. oyunu bodoslamaya yahut zorlamaya dayanan bir oyun değil.

    ayrıca 25-26 sezonunun kasım-aralık periyodunda takım sakatlarla dolu ve formsuzken bizi bu adam minumum hasarla bizi oradan çıkardı. özellikle fener maçı, başakşehir maçı, samsun maçını sayarım. son 2-3 haftadan hareketle bütün sezonu hakkında hüküm çıkarmak hem isabetsiz hem insafsızca olur. tutmayan olmayan bir transfer olduğunu iddia edenlere saygım var. çünkü optimum düzeyde performansı ve istikrarı tartışılır. ama takıma lazım olan nitelikleri, oyunumuza katkısı ve çok özel bir silah olması hiç tartışılmaz. sorun bakalım osimhen'e: sane hariç onu oyunda görebilen takımda kaç oyuncumuz var?
  • 2692
    takımda sağlam bir 10 numara olsaydı çılgın atacak bir oyuncu olurdu çünkü sane ile ver kaç yapabilecek, pas alış verişinde onu boşa çıkarabilecek, derine sarkmasını sağlayabilecek oyuncumuz yok ortada. yunus'un formda olduğu 4-5 maçlık dönemde sane'nin çılgın attığı ve bize "bu adam iyi ki bizde" dedirttiği zamanlardı zaten.

    yunus çökünce sane de çöktü çünkü adam kendini çizgiye yaslayıp, orada top alıp eveleyip gevelemeye başladı. bu durum takımı zor durumda bıraksa da ben bu adamın gamsızlığını görmedim. savunmaya yardım konusunda elinden geleni yapıyor en azından.
  • 2695
    ritmini bulsa ve bunda istikrar sağlayabilse en güçlü yanlarımızdan biri olabilecekken maalesef istikrarsız performansı kendisini çoğu zaman kritik yerlerde yaptığı top kayıpları ile en zayıf karınlarımızdan biri haline getirmekte. tam bir aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu, oynatsan bir dert oynatmasan ayrı.
    misal, beşiktaş maçında osimheni'in kafasına kondurması ile maçı çözen isimlerden biri olabiliyorken bırakın farklı maçı, aynı maçta kontrolsüz müdahaleleriyle maçı zora da sokabiliyor, ortası yok.
    mesela bu akşam oynar ve iyi gününde olursa seni vezir edebileceği gibi atağa çıkışlarda tüm takım rakip yarı alana yerleşmişken yapacağı bir top kaybı herşeyi berbat da edebilir. ligde bunu cezalandırabilecek takım sayısı sınırlı ama cl'de cezayı anında kesen takımlarla oynuyorsun.
    (bkz: 10 mart 2026 galatasaray liverpool maçı)

    çok değil, torreira'nın 4 yıla yakındır gösterdiği istikrarın çeyreğini gösterebilse bugün farklı hesaplar yaptırabilirdi bize.
    kısaca, bu haliyle okan buruk'un kendisini oynattığı her maç zar atması anlamına geliyor.
  • 2696
    kendinsini görünce dilimde ekşimtrak bir tat oluşuyor. kah su üstünde yürür gibi adam geçiyor kah 5.lig seviyesindeki adamlar sane'ye adım attırmıyor. bu aşırı istikrarsızlığın nedenleri tespit edilip bı müthiş yetenekten maksimum düzeyde yararlanmalıyız.

    artık sorun nerde bilmiyorum ama kariyeri tartışılmaz olan bu adam yusuf sarı gibi görünüyorsa gözümüzde bu işte çok ciddi yanlışlık var demektir. sane'yi bugün arsenal, inter, barcelona'ya ver, 11 çıkmaması büyük sürpriz olur. böyle bir adamı çarçur etmememiz lazım. bu sorun mutlaka çözülmeli. yahu rıdvan'ın karşısına koyup bu ikisinden biri bugün kırmızı görecek desen rıdvan bile kesin benim der. ama sane atıldı amk. var mı böyle saçmalık?
  • 2697
    sıranın kendisine geldiğini biliyor; bu maç sahneye çıkarak sorumluluk alacağını ve maçı çözecek çalımlar ve son pasları atacağını biliyor, zekasını sadece bir doksan dakikaya verdiğinde onu durdurabilecek herhangi bir takım olmadığını biliyor.

    ali sami yen bu maç senin yazacağın tarihe şahitlik etmeyi bekliyor. vurduğun gol olsun aslanım.
  • 2699
    daha 3 gün önce sorumsuzca takımını 10 kişi bırakmamış gibi davranılan futbolcumuz.

    neden sorumsuzca diyorum çünkü sane bu tip kırmızı kartlar görecek bir oyun oynamıyor. osimhen gibi barış gibi futbolcular sürekli agresif baskıda olduğu için zamanlama hatasından kart görebilirler, bu kırmızı da olabilir ama sane'de olmaz, olmamalı. hele bir maçta iki tane sınırda hareket hiç olmamalı. kazandığımız için önemsenmiyor sanırım ama ters bir sonuçta ligde puan farkı 1'e düşecekti ve bugünkü motivasyondan eser kalmayacaktı.

    diğer tarafta da lang var, juventus maçında iki gol atmış. sane kadar olmasa da buraları oynama tecrübesi olan. elimizde alternatif olarak yunus veya asprilla olsa sane'nin sorumsuzluğunun üstünü örtelim derim ama lang varken okan hoca'nın böyle bir hataya düşeceğini sanmıyorum. ek olarak barış'ı sağ kanada atma şansı veriyor bize lang'ın varlığı. tartışmasız olarak bugün yedek beklemelidir sane bana göre.
  • 2700
    (bkz: 7 mart 2026 beşiktaş galatasaray maçı) maç öncesi seramonide kamera çekerken tüm oyuncularda motivasyon gözlerinden okunurken sane çok ama çok durgundu.
    bu kadar da niyet okuyuculuk yapmazsın be diyebilirsiniz ama gerçekten hissiyatım eyvah bu maç sane sanki oynayamayacak hissine kapıldım. ve beni çokta yanıltmadı çünkü karşısında rıdvan gibi bir amatöre kök söktürebilecekken çok pasif oyun sergiledi.
    bugün umarım daha konsantre daha motive oynar. çünkü artık bu maçıda sane çözdü dememiz lazım ve umarım o maç bu maç olur.
  • 2702
    artik kendisinde israr edilmesinde bir luzum oldugunu dusunmuyorum. oncelikle turkiye’yi ciddiye aldigini dusunmuyorum. tamam ligi biz de o kadar ciddiye almiyoruz da sen futbolcusun ligi hic ciddiye almazsan formunu hicbir zaman bulamiyorsun, bu sefer onemli maclarda da siritiyorsin. senin bu maas yukuyle 90 dakikalik macin 30 dakikasinda sahada yurumeye hakkin olmamali. yanindaki adama pas atarken onlarca top kaybi yapmaya hakkin olmamali.

    umarim ne bugun ne de sezonun geri kalaninda ilk 11 cikmaz, hamle oyuncusu olarak kalir, sezon sonunda da vedalasiriz.
  • 2703
    sahada olması şart olan oyuncu. hücumdaki en tehlikeli silahlarımızdan. kendisi gibi hem topu taşıyıp hem pozisyon üretecek başka oyuncumuz yok. barış topu taşıyabiliyor ancak pozisyon hazırlayamıyor. lang pozisyon hazırlıyor ancak uzun metrajlı top taşıyamıyor.

    beşiktaş karşısında kırmızı kart görmesi talihsizlikti. bir kırmızı kart gördü diye futbolcu çöpe atılmaz. hele de böyle yetenekli ve kariyerli bir oyuncu.

    bu akşam yerine yunus'u önerenler var. sakın ha. sane bir kez kırmızı kart görmüş olabilir. ancak gol yedirmişliği yok. yunus'un bizzat hatasıyla yedirdiği goller var.

    bir de sahada yürüyerek takılıyor falan imaları komik bile değil. şampiyonlar liginde 2 top çalma 5 topu geri kazanma istatistiği var. süper ligde de benzer istatistikleri var. yeri geliyor 60-70 metre deparla kademeye giriyor.

    beklentileri karşıladığı maçlar oldu. beklentilerin altında kaldığı maçlar da. ancak harcanacak oyuncu değil. galatasaraylıların bile övdüğü asensio 2 gün önce samsunspor maçında bir ara pası dışında yokları oynadı. ama o bir ara pası maçı çözdürdü. leroy'un beşiktaş maçında yaptığı da tam olarak oydu. bir anda maçı çözecek oyuncudur. akşam ilk 11 başlamalıdır.

    (bkz: 10 mart 2026 galatasaray liverpool maçı)
  • 2705
    hocanın cezayı kestiği oyuncu. beşiktaş maçındaki asiste rağmen kötü oyun ve kırmızı kart hocayı kızdırmış olmalı ki bugün kanata eren’i aldı, sane’ye 5 dakika süre vermedi. umarım sane dersini alır ve yine yüksek performanslı halini gösterir rövanşta. iyi oynayınca tavanı çok yüksek ve takım yağ gibi akıyor. o yüzden tamamen dışarda bırakmamalıyız, bir şekilde tekrar adapte etmeliyiz.

    (bkz: 10 mart 2026 galatasaray liverpool maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın