• 701
    sonda söyleyeceğimi başta söylemek istiyoruz. fiziksel olarak ezmek inanılmazdı! hem de liverpool’u, hem de 45 dk 10 kişi oynadığın derbiden sonra, hem de rakip basit ve rahat bir maç atlatmış, senden 1 gün fazla dinlenmiş…

    maçta ilk 11’lerde tek beklenmeyen hareket gakpo yerine wirtz’in oynamasıydı. hatlar arasında daha etkin olmak için tercih etmiştir ki bence çok mantıklı. neyse ki beklediğim üzere noa lang’ın pasif gomez karşısında sürüklediği bir topla yediğimiz baskıdan çıktık ve golü tam da sallanırken attık. sonrasında maç ortaya geldi ve öyle bitti.

    2 tane 6 numara ve pas yetenekleri zayıf 2 bekle oynamanın getirdiği zayıflık bizi ciddi sallamıştı. gol çok zamanında yetişti.

    barış’ın yine bir beki oyundan çıkarttırması inanılmazdı, adam bek bükücü. topu kırsa da öyle bir silah ki sahadan çıkarmak istemiyorsun. 70.dk’da inanılmaz düştü ama oyundan çıkarmama nedenini sola geçtiğinde götürdüğü bir topta gördük.

    salah’ın da çıkması harikaydı. salah hat arasında topla buluştuğunda ne yapacağı hala belli değil. belki fiziksel olarak düşmüş ve hızını kaybetmiş ama tahmin edilemezliği muazzam. 10 numara oynarsa çok tehlikeli olabilir. frimpong girince hiç gelemediler o taraftan.

    77’de sallai ve yunus’un sağ tarafa geçmesi çok korkunçtu ki pozisyon ve pozisyon başlangıçlarına neden oldu. tam da gakpo oyuna girmişken çok yanlış bir karardı ki sonrasında boey’i oraya çektiğimizde tekrar toparlandık. neredeyse gol yememize neden olacaktı.

    davinson’un sarısı bu maçın en kekremsi tadıydı. bir de 2.golü bulamamak. belki bu 2 detay turu kaybetmemize sebep olacak ama başımız dik olacak.

    davinson’un kart görmesi demek, singo’yu orta saha ya da bekte kullanamamak demek. bu da lemina ve torreira yorulduğunda yaşayacağımız sorunun boyutunu yükseltecektir.

    maçın sonunu kalemize kapanarak değil baskıyla bitirdiysek, sane gibi bir futbolcu bu maçta oyuna girebiliyorsa geniş kadromuz sayesinde bu gerçekleşti. 2 sezondur bas bas bağıran 2-3 sorundan biri buydu. iyi oynadığın maçın son 10 dakikasını bitirebilmek ne kadar da kritik…

    2.maç başka bir maç, dinamikler çok farklı, elenme ihtimalimiz bu maçı kazanma ihtimalimizden çok çok çok fazla ama böyle mücadele edersek elenmek de çok acıtmayacak.

    bir üst seviyeye çıkmak istiyorsak bu mücadeleyi birazcık daha topa hükmederek ödüllendirmeliyiz.

    teker teker, geçiyoruz seviyeleri, onun da zamanı gelir inşallah…
  • 709
    buraların takımı olduğumuzu bir kez daha vura vura gösterdiğimiz maç oldu.

    sezon içinde 2 defa liverpool'u yenmek, juventus'u 5'leyip elemek, atletico'ya yenilmemek, cerrahpaşalılar gibi takılan bodo'yu süpürmek herkesin harcı değil.

    bu akşam diğer maçların sonuçlarına bakınca ne başardığımızı daha iyi anlıyoruz. 500 milyon avro bütçeli spurs 5 yemiş, en az onlar kadar değerli atalanta kendi evinde 6 yemiş.

    gerçekten büyüksün galatasaray. tebrikler ve kocaman teşekkürler emeği geçen herkese ve taraftara.
  • 710
    tarih yazmak bizim genlerimizde var ama bu akşamki bambaşka bir seviyeydi... maç boyu gerginlikten tırnak falan kalmadı, kalbim yerinden çıkacak gibi izledim.

    evet, kabul edelim; iki takım da zaman zaman o kadar gergindi ki bazen "halı sahada yapılmaz" dediğimiz acemice hatalar gördük. o son paslar bir türlü yerini bulmadı, o son dokunuşlar sanki büyülenmiş gibi hep dışarı gitti. ama işte galatasaray ruhu tam da burada devreye giriyor.

    sahanın her bir karışında savaşan, dövüşen, çarpışan ve forması sırılsıklam olana kadar o formanın hakkını veren 11 aslan vardı bugün. hatalar yapıldı ama o hataları telafi etmek için ortaya konan o devasa yürek, her şeyi unutturdu. rakip dünya devi liverpool... ama biz ne yaptık? aynı sezon içerisinde onları tam ikinci kez dizlerinin üzerine çöktürdük!

    şu an içimdeki gururu tarif edecek kelime bulamıyorum. ingiliz devini evine eli boş göndermek, hem de bu kadar büyük bir karakter koyarak... biz sadece bir maç kazanmadık, avrupa'ya "biz buradayız" mesajını bir kez daha en gür sesimizle verdik.

    bugün sarı-kırmızı renklerin altına giren o canavarlarla ne kadar gurur duysak az. parçaladık, savaştık ve kazandık! rüya gibi bir gün, mükemmel bir gece. teşekkürler galatasaray, bizi yine dünyanın en mutlu taraftarı yaptığın için!
App Store'dan indirin Google Play'den alın