• 84
    doğru mudur yanlış mıdır diye düşünmeden önce, kabul edelim ki bizim milletimiz küfürü cümle içinde kullanmayı sever. en cahilinden en akıllısına kadar hemen hemen herkes için bu durum geçerli.

    gel gelelim tribünlerde sürekli küfür edilmesi beni rahatsız ediyor. arada edebilirsin, maçın gerilmesi ile edersin anlarım ancak maçın başın sonuna kadar sular seller gibi küfür etmeye de gerek yok.

    edit: ekleme
  • 73
    hiç tanımadığınız biri, ben gelip işimi yaparken bana ana avrat sövecek. bak yol ortasında durduk yere demiyorum. ben işimi yaparken. eğer kendime güvenim yoksa adamla takışırım. eğer yaptığım işte kendime güveniyorsam gider işimle cevabımı veririm. bu, bu kadar basittir.

    ayrıca "benim de küfürbaz arkadaşlarım var" demeye getirmeden bir şey söylemem gerekiyor. duygularını (düşüncelerini değil asla değil) tembel bir şekilde en kısa yoldan ifade etme şeklidir küfür. birisi bu şekilde bana küfür ediyorsa bir tartışma ortasında mesela, umrumda olmaz. tartışmaya bile değmez. istediği kadar küfür etsin bunun beni etkilemesine neden izin vereyim? ben tepki verince susacak mı? birçok örnekte görüldüğü gibi hayır susmayacak bir süre. sonra sıkılacak.

    çok ciddiye alıyorsunuz her şeyi. bazı şeyleri takmamayı öğrenmek gerekiyor. ister geniş adamlık diyin ister ılıklık diyin pek de umrumda değil. kafayı takacak o kadar çok şey varken ve küfürsüz de olsa hayatımızı mahveden o kadar çok canlı varken 2 kelimenin derdini yapıp ağlamayın. klasik türk duygu empozisyonu bu: "ama duygusal milletiz biz. sövüldü mü anasını bile sikeriz. haklı tabi çocuk o kadar sövülmüş karısına vs. ben de olsam amına bile koyarım."

    kime, neye, nereye koyuyorsun arkadaşım? ne farkın kalıyor? vasatlık aynı vasatlık? bundan gurur duymak da neyin nesi? saçma. kafanı öne eğip çalış, seni sözlerle değil hareketlerle vuruyorlarsa o zaman karşılık ver, ağla, çemkir ya da sik neyi sikiyorsan ne bileyim.

    edit: hiç kavga etmediğim sanılıyor lan aşsldfşlkadjs bunlar yafta.
  • 24
    bir takım bayan taraftarlar tarafından bile "doğal", tribünde olması "racondan" kabul edilen; küfre karşı olanların evde izlemesi gerektiği savunululan hede. ben de aman çok temiz olsun, hiç küfür olmasın olayının ütopya olduğunun farkında olarak, o maça gitmekle küfür duymayı göze alarak yer alıyorum tribünde. ama küfrü "genel ve geçer doğru", karşı olmayı ise "burda işiniz yok, gidin eve" şeklinde kabul edemem. onlar için o doğal ise, benim için de küfrün takımıma, taraftara, spora zarar verdiği gerçeği normaldir. küfrü normal saymayan bir dünya var mı bildiğin sözlük?
  • 26
    ya küfür et ya terket mantığındaki bir önerme tabi ki kabul edilemez. buraya çok açık örnekler vermek isterdim ama okurken sizinde yüzünüz kızanır yazarken benimde. en basitinden yar..ımı ye fener sözlerini söylerken bir fenerli çıkıpta hadi çıkar da yiyim dese o küfürü eden kadın taraftarımızın yüzünün alacağı hali çok merak ederim. hadi erkeğin böyle bir şansı var da ediyor ya kadına demeli? olmayan bir uzvunu nasıl yedirir bir rakip takıma. ufak tefek küfürler edilir. bende ederim. ama bunlar babmın yanında bile edeceğim küfürlerdir. ama ana avrat soy sop bütün sülalenin kulaklarının çınlatıldığı, uzuvların yedirildiği, anaların kötü yola düşürüldüğü küfürleri sevmiyorum.erkeği geçtim bir kadına yakıştıramıyorum. tribünleri güzelleştiren ve düzeltecek olan bizler iken ortama uyum sağlamayı da kabul etmiyorum. ben maç seyretmeyi seviyorum. asy'de daha çok seviyorum. bana kimse hiçkimse evde seyret o zaman diyemez.

    (bkz: haddini aşan cümleler kurmak)
App Store'dan indirin Google Play'den alın