• 56
    hazırlanmayın. hele a grubundan asla!

    130 bin kişinin girdiği a grubu sınavı için açılan kadro şanslı yıldaysanız 5 bindir. 2016 gibi cenabet yılsa 500'dür.
    1 yıl kpss'ye, 1 yıl kurum sınavı ve mülakata gider. şanslı isen 2 yıl sonra ancak işe başlarsınız. şanssızsanız 2 yılın üstüne kaç yıl daha binerse. allah bilir.

    kpss a, max 5-6 bin kişilik alım için 130 bin kişinin başvurmasıdır.
    kpss a, x bölümü okuyanın;
    yabancı dil
    türkçe
    matematik
    tarih
    coğrafya
    vatandaşlık
    hukuk
    iktisat
    maliye
    muhasebe
    işletme
    kamu yönetimi
    çeko
    istatistik
    ekonometri
    uluslararası ilişkiler

    bölümlerinin neredeyse tamamını çok iyi bilmek zorunda kalmasıdır.

    kpss a, bankalar gibi ağır çalışma koşulları olan yerlerin birer can simidi, kurtuluş olarak görülmesidir. 500 kişilik banka sınavına 40 bin kişinin başvurmasıdır.
    kpss a, evde kitap dağlarının, denizlerinin oluşmasıdır. yukarıda sayılan her dersin en az 2 tane tuğla gibi kitabını bitirmektir.
    kpss a, dersane ve yayıncıların kıskacına takılıp senelerce sömürülmek ama atanamamaktadır. 50-60 liradan aşağı orijinal kitap yoktur. hukukların bir yayını 150-200'e çıkar.
    aklınız varsa iibf, sbf okumayın okutmayın. hacettepe, ankara, istanbul dahil.
    gidin sanayide çırak olun. üniversite okuyup devlete atandığınız yaşa gelene kadar 7-8 yıllık usta olursunuz.

    iibf/sbf = dolap beygiri filmi. tercih etmeden önce izleyin. ondan sonra tercih edin.
  • 57
    hazırlanıp iyi puanlar alıp yine açıkta kalan bir öğretmen adayı olarak ''hazırlanmayın'' dediğim yazarlar.

    dayınız varsa bir yerlerde o yeter size. yoksa orasını da siz düşünün. bu memlekette işler böyle yürüyor.

    ya da kaçın gidin buralardan. belki insan olduğunuzun farkına varırsınız.

    biz buralarda boş boş durup mal gibi takılıyoruz. devlet beni atamıyor, benim yerime öğretmenlikle alakası olmayan adamlar ücretli öğretmenlik yapıyor.

    kendi ülkemden, memleketimden, insanımdan soğudum bu işler yüzünden. öyle işte.
  • 58
    hazırlanmıyorum ama bu yıl girdim müzik öğretmeni adayı olarak. bin emekle çalıştım, çabaladım.

    çok zor bir yıl geçirmeme rağmen müzik öğretmenliği için yeterli hatta bir çok kişiye göre iyi bir puan aldım ve "sanırım oluyor, öğretmen oluyorum!" dedim. demez olsaydım keşke. binbir bahane ile mülakat getirildi. bizim ülkede mülakatın ne olduğu açıkça bellidir her zaman. ya adam kayırma vardır ya da komisyonların keyfiliği. her neyse girdik mülakata bir de ne olsun? kpss'de dibe vurup 59, 60 alan sözleşmeli öğretmenlik mülakatına bile zor çağırılan bir sürü insan önüme geçmiş mülakattan 90-95-97 gibi uçuk puanlar almış. evet belki bir çoğu torpil yaptırmadı ama komisyonlarda verilen puanlar şehirden şehire o kadar çok değişmiş ki mesela ben konya'da girdim, konya da müzik öğretmenlerine verilen puanların ortalaması 65 ise ankara'da bu rakam 75-80 civarında.*** üstelik bizlere sordukları sorular benim müzik öğretmeni olarak eğitimcilik yönümü tartacak türden sorular değildi ki bu özelliklerim 10 dakikada anlaşılamaz herhalde. şimdi full doğu illeri açıldı ve tercih yapmadım. çünkü o uçuk puanlı arkadaşlar* benim yazacağım tüm yerleri zaten yazacaktı ki puanlara baktım öyle de olmuş. kısacası atanamamış müzik öğretmeniyim şu anda.*

    şimdi ben ne düşünmeliyim?
    yöneticileri "müslüman" geçinen bir ülkede bu kadar "kul hakkı" yenir mi sevgili arkadaşlar?
    suçum vatansever olmak mı? lise ile beraber toplam 8 yıl müziğin içinde olmak mı? yoksa direkt bu bölümü seçmek mi?
    velhasıl kelam bu sınava bu yıl hazırlanacak arkadaşlara allah sabır, güç versin.
    biz mi? biz sadece gelecek kaygımızla beraber kalakaldık.
  • 59
    p3 den 90 civarı alabilmek için 8 aydan fazla çalıştım. coğrafyadan 5000, tarihten 10000 civarı soru çözdüm. sadece bitirdiğim kitaplara verdiğim paralar milyarı geçti. dershaneyi zaten saymıyorum. son bir buçuk ay 50 den fazla deneme yaptım. en zor denilenden en kolayına kadar. 110 civarı net de yaptığım oldu 80 de. şimdi 80 net çıkarsam öpüp başıma koyacağım ama neredeyse imkansız bu. en zor denememde bile 20'nin altına düşmeyen matematik netim sınavdaki dengeli sorular sayesinde 10 bile gelebilir. gelebilir diyorum çünkü bakmadım, bakamadım. dananın kuyruğu bugün kopacak.

    bu yazıyı sınavın açıklanacağı gün sevdiğim kıza yazmıştım. sonuç ise hüsran olmuştu. şimdi başlığı görünce içimi dökmek istedim.

    bu sene ise b grubu olmadığı için alana başlamayı düşünüyorum. bakanlar o kadar güzel (!) açıklamalar yapıyor ki içimde ne çalışma aşkı kaldı ne de atanmaya dair umudum. sağolsunlar 24-28 yaş arası çalışmaya uygun en verimli zamanı masa başında test kitaplarına gömülerek geçirmemizi sağlıyorlar. ben bu düzene karşı gelemedim, yapamadım arkadaşlar. çalışanlara başarılar diliyorum.
  • 61
    ben dahil özel sektörde iş aramaya başlaması gereken yazarlar. ancak ekonomik kriz var dillendirilmese de. ve bu gün geçtikçe, dolar fırladıkça daha bariz hissedilecek ve özel sektörde işten çıkarmalar başlayacak. türkiye'nin notu yatırım yapılamaz seviyede. bunu daha da sertleştirecekler. suriye, ırak ve iç siyasette bir takım takunyalı selefilerin yediği bokların ceremesini çekeceğiz. kaldıysa moraliniz sınavda başarılar...
  • 62
    çok afedersiniz, dayanamayacağım;

    aramızdaki işkembeden sallamaya meyilli, tas kafalı dalyaprakları gösteren başlık olmuştur.

    bir iki yıldır kpss alan grubu süreciyle haşır neşir olan bir iibf'liyim ve, a grubundan hazırlananlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır, bu insanlar artık ruhsal çöküntünün eşiğine gelmiş, bunalımlar arasında umut kırıntısı arayan insanlar. iyi niyetli, gençliğinin en temiz yıllarını asosyal şekilde işe girme arzusuna adayıp, tahayyül edemeyeceğiniz özveri ve çabaları gösteren insanlar. o yüzden yarrak yarrak oturduğunuz yerden sallamadan önce, empati yapmayı öğrenin, yarın bana da lazım olur mentalitesiyle hareket ederek haksızlığa karşı duruş gösterme erdeminin önemini kavramaya çalışın.

    iktisadi ve idari bilimler fakültesi büyük oranda devlette çalışmaya odaklı öğrenci mezun eden bir fakülte. sen oraya adı üstünde ''kamu yönetimi'' adında bir bölüm açıyorsan, bu adam oradan mezun olunca en öncelikli hedefi olarak devleti görür kendisinde. çünkü 4 yıl boyunca buna yönelik eğitim almıştır. bu insanların mühendis, avukat gibi özelde de benzer seviyelerde ikame bir iş imkanı pek bulunmuyor. devlet bize bu fakültelere girme, bu yolu seçme imkanını tanıdıysa ve o devlet ben sosyal devletim diyerek kendisini tanımlıyorsa, o mezun insanların bu haklarını talep etmelerinden daha doğal bir şey olamaz. gidişatı böyle bok edeceksen, açmayacaksın o zaman o hayvani boyutta kontenjanlı bölümleri.

    bugün 400.000 iibf mezunu, kendi alanları için 5.000 kadro ilanı görse, sevinçten ağlayacak durumdalar. düşün bak kurum sınavını, mülakatı atanmayı felan geçtim sadece ilana bile olan istek düzeyini anla diye yazıyorum. o bahsetmeye çalıştığın ama aslında hiçbir bokun farkında olmadığın yarış feci şekilde yaşanıyor zaten adaylar arasında. ve tek istedikleri az biraz insaflı kadro sayıları-sayılarıydı ve bugün zaten o kuş kadar olan alımların da dondurulduğunu öğreniyoruz. 2 yıldır günde 8-10 saatini bu hedef doğrultusunda feda ediyorsun, üstünde inanılmaz bir maddi-manevi baskı var ama tam hayallerine kavuşma aşamasında adamlar küfür eder gibi dondurduk kardeşim diyebiliyorlar. bunadır insanların isyanı.

    ayrıca 3 ay çalışmayla kpss a grubundan 90 üstü puanın ancak başını alırsın sen.

    kusura bakmayın sözlük, böyle seviyesiz ve ağır yazmak istemezdim ama çok doluyum bu konular karşısında ve troll kafasına bile tahammül edemeyecek şekilde hassas durumdayım.
  • 63
    18 yaşındaki çocukların 5 sene sonra işgücü piyasasında istihdamın ne boyutta olacağını düşünmesini ve ona göre seçim yapmasını bekleyenleri ortaya çıkarmış başlık. devlet ardahan üniversitesi iktisadı önüne seçenek olarak koymuş. mezun olunca yiyeceğin küsküyü nereden bileceksin? hadi o hakediyor da ankara siyasaldan, gazi iibf'den mezun da mı hakediyor bu ızdırabı? iibflinin derdini iibfli bilir. gerisi ne dese boş. zamanında puanın yok diyip bize hukuk okutmayan sistem mezun olduğumuzda bir hakim kadar hukuk bilmek zorundasın dedi. iktisattaki boktan teorilerle kafasını şişirmeyip işletme okuyanlar mezun olduğunda ağlaya ağlaya iktisat çalıştı. maliyeyi sıkıcı bulup hukuk heyecanıyla kamu yönetimi seçenler aylarca maliye çalışmak zorunda kaldı. ekonometrinin yunanca dilinden tırsıp çeko seçenler mezun olunca çipras kadar yunanca öğrenmek zorunda kaldı. bundan çok değil 3-5 sene sonra sosyal ve ekonomik bir patlamaya sebep olacak iibf kitlesi. 25-30 yaşında adamlar babasının eline bakıyor. 5 kuruş ekstra harcama yapmıyorlar. büyük şehirlerde yemek yol masrafı olur diye kütüphaneye bile gitmiyorlar. sonra evlilik yaşı niye 30 oldu? niye ekonomi durgun harcama yok? niye tatile çıkan yok? 25-30 yaş aralığında okumuş, eğitimli bir kitle düşün arkadaşlarıyla buluşup bir fincan kahve içemiyor. içse de kan kusacak bir halde.

    şu an iibf sbf pişmanlık. buna siyasalından tut iç anadolu'nun boktan bir ilinin üniversitesine kadar.
  • 64
    bu sitede daha yeni yazar oldum o heyecanla solda çıkan tüm başlıklara tıklıyorum, yazılanları okuyorum falan. tıklamaya elimin gitmediği tek başlık buydu, dayanamadım sonunda. umuyorum sınava giren tüm yazarlarımız istedikleri sonuçlarla ayrılır. sınav tekniği iyi birisi olarak belki hazırlansam bi şeyler yapabileceğim bi sınavdı ama gözüm yemedi bu sürece girmeye. hele ki bir iibf mezunu olarak şansimin çok az oldugunu biliyordum. 2 sene hazirlanip atanamayan öğretmen bir ablam olduğu için kazanamayınca nasil bir çöküntü yaşandığını da biliyorum.

    bu hayattaki tek pişmanlığım iibf'ye başlamaktı. ve ben kpss sarmalına dolanarak bu pişmanlığı bir kaç kat daha artırmak istemedim.

    en az 3 çocuk yaptıkça evet nüfus artıyor, evet talep artıyor ve sokak aralarında üniversiteler artıyor. aynı fakülteden mezun 500 bin kişilik bir ekibin olduğu yerde nizam da olmaz intizam da.. hala bu maratona hazırlanmamış olanlara tavsiyem: hiç uğraşmayın. hatta artırıyorum, iibf'deki ilk veya ikinci yılı olanlara tavsiyem: bırakın okulu başka bölümlere hazırlanın. zira hayattaki en büyük ikinci pişmanlığım da 2.sınıfa geçmeden önce tam okulu bırakacakken erasmusu kazanıp okulda kalmamdır.

    mutlu olmak istiyorsanız realist olun biraz. bugünkü şartlarda kpss'ye hazırlanıp memur olmak isteyen dostlar, gidin çiftçi olun daha mutlu olursunuz.
  • 69
    http://www.gib.gov.tr/...-sinavi-yapilacaktir

    2000 adet gelir uzman yardımcısı alınacaktır.

    başvurular, 10 nisan 2017 tarihinde başlayıp, 28 nisan 2017 tarihinde saat 17.30'da sona
    erecektir.

    ösym tarafından 04-05 temmuz 2015 ve 22-29 mayıs 2016 tarihlerinde yapılan kamu
    personel seçme sınavlarının birinden kpss (a) p35 türünden 70 ve üzeri puan almış
    olmak.

    girmek isteyen arkadaşlara başarılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın