• 7
    bu sezon bolca yaşanacaktır. düşünün. ben geçen sene 3 maça gelebildim 2 fenerbahçe derbisi bir de 3-2 kazandığımız beşiktaş derbisine. bu 3 maç için 350 tl bilet parası harcadım. bunlar bulabildiğim en ucuz biletlerdi üstelik. bu sene kale arkaları 450- 500 liradan satışa çıktı üstüne üstlük şampiyonlar ligi gibi bir organizasyon da girdi sezon içerisine. kombineci ne yapacak, aldığı 500 liralık kombineyi 2 derbiden çıkaracak, şampiyonlar liginde para basacak kartıyla. öğrenciyse karnını doyuracak, keş ise sigara alacak. olacak ama bunlar.
  • 8
    hala ve hala 1300 tl'ye yan tribunlerden resmi olarak kombine satılmaktadır. buna rağmen bu karaborsacılardan kombine alanlar, hele de 450 tllik kombineleri 1000-2000 e alan varsa, kimse kusura bakmasın satana kızılmaz.
    ha kombine satışı biter ondan sonra merak etmeyin karaborsacı avına çıkılır.
    bu sene ocakta ali sami yen arena kombine kartı kiralama sistemi başlayacak. sistem tam oturunca gelecek sezon karaborsacılardan kan alacaklar.
  • 9
    ünal aysal yönetiminin, büyük bir akılsızlık ve izansızlıkla yol açtığı vahim durumdur.

    yönetimlerin, tribünlerde bazı grupları kolladıkları, onlara el altından bedava bilet verdikleri filan bilinenm bir gerçek. bağırsınlar, organize olsunlar filan hikayesiyle belli bir yere kadar mazur da görülebilir belki. ki bence bu bile saçmasapan bir anlayış.

    sağolsun bizim yönetimimiz bu sezon bunu bir tık üste çıkararak, kombinelerin satış işini de malum tekelci gruba vermiş, hamburgercilerde kombineleri bu adamların satmasına yol açmışlardır. kendi dar mantalitelerine göre bunu yapmalarındaki amaç, bağıracak kişileri bir araya toplamak. daha doğrusu kendilerine itaat edecek koyunlara vermek ki kafalarına göre takılmaları, yeri geldiğinde hoşlanmadıkları şeyi protesto etmeleri için destekçi, yancı sağlanabilsin.

    ve görülmüştür ki bu işi yine ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır. '15 adet kombine her maç kiralanır' tarzı karaborsa olayları her yerde rahatlıkla görülebilir olmuşsa, bunun müsebbibi ünal aysal yönetimidir.
  • 11
    kimi kime şikayet ediyoruz onu anlamadım. konu fenerbahçe ya da şike olunca, futbolun temizliğinin, saflığının, adaletinin bekçisi olmaya soyunanlar, iş kendi stadyumlarına gelince, dibine kadar pisliğe batmaktan hiç çekinmiyorlar ne yazık ki.

    çözümü o kadar basit ki bu işin. tabi eğer tuz da kokmadıysa. yani yönetim herhangi bir kademesi/organı ile bu pisliğin içerisinde değilse.

    şurada sözlükte duyuru yapsan, onlarca belki yüzlerce gönüllü bulursun.
    gönüllülerin yapacakları tek iş, netteki ilanları takip ederek müşteri gibi o kombinelere talip olmak olacak.
    kombineyi yüksek fiyattan alan gidecek, ilgili yere teslim edecek, o kadar. sonrasında o kombine sezon sonuna kadar geçersiz hale gelecek, o kişiye ait tc numarası ve işlemin yapıldığı gs bonus kart ile bir daha ömür boyu bilet alınamayacak. emniyet ile de, -özellikle sivil ekiplerle- organize çalışıp, bu eniklerden üç beşini de toplayacaksın. sıkıyı görüp, arpaları da kesilince zaten defolup gidecek bu şerefliler. işin içerisinde değilsen ve gerçekten bir şeyler yapasın varsa geçerli tabi bu plan. benim ihbar ettiğim kombineyi yalandan teslim alıp, el altından o vatandaşa yenisini vermezsen kısa sürede çözülecek mesele.

    karaborsa bilet/kombine konusunda galatasaray'ın adına yakışır şekilde hareket etmeyecek tüm ilgili ve yetkililerin, aziz yıldırım ya da şekip mosturoğlu'ndan farkı yok bence. kaldı ki, birine sorsan ben ne yaptıysam fenerbahçe için yaptım diyor, bizim onu bile diyecek halimiz yok, yapılan galatasaray için değil, galatasaray'ın adını kullanarak kirleten, bir grup çapulcu serserinin oluşturduğu, rezil bir oluşum için yapılıyor.
  • 13
    artık iyice boku çıkmaya başladı bu işin. güney üst için 400 tl fiyat çekenler var, 450’yi zorlayanlar var. gişe fiyatı 150 tl olan bilet, nokta kadar galatasaray’lı olanın o bileti 151 tl’ye bile vermemesi lazım.

    fb sms toplar, biz bileklik satarız, bjk feda tişörtü satar. insanlar karşılıklı karşılıksız ya da saçma sapan bir ürün alıp kulüplerine destek olayım derdindeyken kimileri galatasaray üstünden 3-5 kuruş zengin olayım derdine düşmüş. bu kişilerin galatasaray’lı olduklarına inanmıyorum, kendilerini öyle zannediyorlar.

    kulübe de nacizane tavsiye, seneye açıklayın, x maç üstü devir yapan bir sonraki sene kombine alamasın. bu iş bu kadar zor değil. o kombineyi galatasaray’ı yürekten sevenler alsın.
  • 14
    bunu yapanlara çok sinirleniyorum.
    sözlükte de çok fazlasıyla dile getirdim.
    bir çok defalar da ücretsiz bilet devri yaptım.

    en büyük temennim, bu karaborsacılığın bitmesi.
    ama en az bunun kadar dilediğim diğer bir temennim ise, sadece önemli maçlara değil tüm maçlara bu kadar talep olması.
    12 mayıs pazar gününden beri, hiç olmadığı kadar bilet aranıyor başlığına yazıldı, yazılmaya da devam ediyor:)
  • 16
    önüne geçmenin tek yolu devir işleminin sadece kulüp tarafından yapılmasıdır.
    devretmek isteyen kombine sahibi, kişiye değil kulübe devredecek. kulüp de bunları bilet satar gibi passo üzerinden tekrar satacak.

    hem zaten maç başı fiyatı gişe fiyatından alta geldiği kombinesini gişe fiyatından kulübe satıp kar edecek hem de tribün boş kalmayacak.

    inşallah 19 mayıs 2019 galatasaray istanbul başakşehir maçı'nda tribünde ciddi boşluklar olmaz. zaten cezalı tribünler var. korkum bu cezalılar nasılsa gidemiyoruz deyip yüksek fiyattan devretmeye kalkarsa kimse alamaz.
  • 18
    sözlük üzerinden tanımadığınız kişilere biletlerinizi yada kombinelerinizi gişe fiyatının altından satmakta bu üç kağıtçıların ekmeğine yağ sürmektedir. sizden burada yarı fiyatına veya ücretsiz olarak aldıkları kombineleri yeniden satmaktadırlar. e-bilet uygulaması ile daha da kolaylaşan şeydir karaborsacılık.

    önceden karaborsacılığın bir düzeni vardı, yani karaborsacılığı yapan kişiyi 100 metre öteden tipinden hal ve hareketlerinden tanırdın. şimdi yolda gördüğün herkes kara borsacı olmuş, yıllarca beraber maç izlediğin adamlar bile aman abi şu kadar para veriyorlar sattım bileti diyor.
  • 19
    ne yazık ki bu durum sebebiyle hafta sonu oynayacağımız maçta 50 binin altında taraftar tribünde olacak ve ağırlıkta kodaman kişiler yer alacağı istediğimiz baskıyı oluşturamayacağız diye düşünüyorum.

    (bkz: 19 mayıs 2019 galatasaray istanbul başakşehir maçı)

    geçtiğimiz sezon 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçında, stadın girişinde bir kişi karaborsacılık yapıyordu. kulağımla duydum iki bilete 1.100 lira para istedi.
    şaka gibi!
  • 21
    başlığın altındaki bir çok giri kuralsız olduğu için silinmesi gerekiyor mod tarafından, neyse onu geçiyorum.

    epey sezon kombinem oldu ve hayatımda sayısını bilmediğim kadar çok galatasaray maçına gittim.

    bu sezon da batı üst’ten (ilk defa) aldım kombinemi, çok güzelmiş. bir şl maçına gidemedim hastaydım, ve burdan bir arkadaşa gişe fiyatından sattım biletimi. 4-5 lig maçına da işim çıktığı için gidemedim ve ücretsiz olarak buradan ve twitterdan öğrenci arkadaşlara devrettim.

    sezonun en kritik maçı geldi çattı ve ben malesef şehir dışında olacağım. ve ciddi anlamda nakit ihtiyacım var. o sebeple biletimi gişe fiyatının bir miktar üstünde satmaya çalışıyorum. (bunu sözlükte yapmak yasak olduğu için hiç yazmadım ama artık kendimi açıklamak zorunda hissettiğim için yazıyorum. modlar isterse banlasın.) satamazsam da kulübe devredicem.

    ben karda kışta yağmurda bütün maçlara gidicem, bi tane maçta biletimi sattığım için yemediğim küfür kalmayacak, takımı satmış olacam bilmem ne öyle mi. konuştuğunuz kelimelere dikkat edeceksiniz.

    bi de 3 maç 4 maç gitmeyen kombine sahiplerine kulüp bi daha kombine satmasın falan diyen genius’lar görüyorum. oğlum siz idiot falan mısınız ? herkesi kendiniz gibi bomboş falan mı sanıyorsunuz. insanların işi var, insanlar hasta, çoluğu çocuğu var, herkesin bir hayatı var. yasaklarsın kişiye devri, sadece kulübe devredebilir gişe fiyatının %70’i kadar fiyata bitti gitti. kulüp bile sınırı 7 yapmıştı sezon başı, sonradan kaldırıldı biliyorsunuz.

    demem o ki, her bilet satmaya çalışan karaborsacı değildir. millete ana bacı küfrederken biraz sakin olmak lazım ok?
  • 22
    hak verirsiniz ya da vermezsiniz ama gördüğüm kadarıyla verecek gibi de durmuyorsunuz.

    başlık altında edilmedik küfür, verilmeyen tavsiye kalmamış.

    2 adet kombine sahibiyim. kardeşim ve ben gidiyoruz maçlara. ben işim dolayısıyla sezonun ilk yarısındaki cuma maçlarını çalışıyor olmamdan dolayı kaçırdım. biliyorsunuz 5-6 maç kadar cuma günü oynamıştık. o maçlar özelinde de sözlük üzerinden gişe fiyatı altına devrettim. yani size kalsa maça gidemediğim için kombinem iptal olacak ya da bir sonraki sezon kombine alamayacaktım. peki iç sahada bu kadar maçı cuma günü oynayacağımızı hanginiz bilebilirdi? neyse.

    bu arada kardeşim türkiye kupası dahil hiçbir maçı kaçırmadı.

    peki bilet aranıyor duyurularındaki kaç arkadaşımız türkiye kupası maçına gitmek için bilet talep ettiler? ya da o karlı havadaki akhisarspor maçında biz 90+'da gelen kostas'ın golüne sevinirken neden stadyumda değildirler?

    karaborsacılara laf eden arkadaşlara şunu söyleyeyim. yaşım itibariyle çok maça gittim, çok bilet kuyruğuna girdim. karaborsacı dediğiniz kişi siz sırada beklerken biletlerin çıkmasına 10 dakika kala gelip önünüze geçen kişidir. karaborsacı dediğiniz kişi satılacak 10 bin bilet varken kulüpten erkenden biletleri alıp 1000 adet biletin satışa çıkmasına sebep olan kişidir. karaborsacı dediğiniz kişi bu tip yollarla bilet sahibi olup bunu fahiş fiyatlara satan kişidir.

    kombine alıp maça gidemeyen ya da bu özel maçı yerinde takip etme hakkından feragat edip başkasına gişe fiyatı üzerinden satan kişi karaborsacı değildir. kulüp bile derbi ve şampiyonlar ligi maçları hariç en düşük bileti 80 tl olarak belirlerken bu maç için 150 tl olarak belirlemiştir.

    kimse kimseyi kandırmasın. bu maç şampiyonluk maçı olmasaydı bilet aranıyor başlığı bu kadar rağbet görmezdi. bakın daha pazartesi günü şampiyonluk iddiası kalmamış beşiktaş'ın tribünlerine. öz abim beşiktaşlı ve numaralı diye tabir edilen 3. kategoriden kombinesi var. beşiktaş maçına ekşi sözlükten bedava devir edeceğini söyledi de bir tane mesaj gelmedi.

    arkadaşlarımızı kışın ortasında, türkiye kupası maçlarında, iddiası kalmamışken oynanan hafta içi maçlarında da bilet aranıyor duyurularında görmek isterim. oradan atıp tutarak taraftarlık dersi vermek kolay.

    not: mesaj göndermeyin. kardeşim ve ben maça gidiyoruz. biletlerimiz ne gişe fiyatı ne de karaborsadan satılık değildir.
  • 23
    sözlükte "bile" savunulabilen uçurulma sebebi olması gerektiğini düşündüğüm olay.

    öncelikle karaborsanın tanımını bilmek lazım.
    "isim, ticaret piyasada olmayan bir malın gizlice yüksek fiyatla alınıp satılması işi"

    yani sezonda 50 maç varken 49 una gidip son maçta bile biletini ederinin üstüne satarsan karaborsacısındır. istediğiniz kadar inkar edin.

    sözlükte bilet arayanlar genel olarak şehir dışından gelenler. sezonda belki bir maça gelecek bütçeleri var. senin kombine aldığın parayla git-gel iki uçak bileti, maç bileti ve konaklama dahil bir maça gelebiliyoruz güzel kardeşim. sen akhisar maçına ya da kupa maçına gelmek için bilet aramıyolar diye insanların taraftarlığını sorgulayamazsın. sezon içinde bir maça gelecek bütçesi olan adam tabi ki heyecan düzeyi yüksek olan maça gelmeyi kovalayacaktır.

    karaborsayı savunmaya çalışacak kadar mantıktan yoksunken bunun mantığını da anlayabileceğini düşünmüyorum ama neyse.

    istersen açlıktan ölüyor ol, biletini kar için kullandığın anda bunu ticarete dökmüşsün demektir. kombineyi alırken sıkışırsam devrederim parasını çıkarırım düşüncesi içerisindesindir. bu da seni karaborsacı yapar.
  • 24
    iyi yapıyorlar dediğim durum.

    ben geçen sene burada bilet aranıyor duyurlarına her hafta yazarken dilenci diyenlere karaborsacı diyenlere müstahak. neymiş paran yoksa maça gitmeymiş de dilencilik yapmaymış da bir sürü zırva.

    geçen sene üç dört bin kişiye oynanan ztk maçlarına da gittim, anadolu takımlarına karşı 20 bin kişilik maçlara da. kiminde çok az bir ücret verip kiminde de sağ olsun yazarlardan ücretsiz devredenler sayesinde ücretsiz bir şekilde maçlara gittim.

    burada dilenci yazıldığını görünce de bu karaborsacılara hak vermeye başladım. bu kafalara dayasınlar pahalı bileti. madem dilenci diyorsunuz millete şimdi de siz beleşçilik yapmayın; ya vaktinde kombine alın ya da pahalı pahalı karaborsa biletleri alın.
  • 25
    bir kişiye aynı anda kaç tane kombine satılıyor ki daha sonra bu adam bunun karaborsasını yapıyor diye düşündürten ahlaksız ticari eylem. yoksa bir kişi kendi kombinesini satarken bence istediği fiyatı çeker. arz ve talep meselesidir. bence de doğru değildir, ayıptır lakin siz de almayın kardeşim, elinde patlasın. böylece bir daha yapmaz. yanına da devir için kulüp üzerinden sadece banka transferine izin veren bir sistem kurarsınız böylece fiyatları da takip edersiniz. yani istedikten sonra önüne geçilir.

    asıl dikkat çekilmesi gereken karaborsa sağolsunlar(!) ultraslan taraftar grubunun içinde bulunan bir grubun yıllardır yaptığı ve parayı kırdığı karaborsa çeşididir. nefret sebebidir.

    not: bu sene almadım ama geçen sezon kombinem vardı. yurtdışında olduğum için toplasan 5 ya da 6 maça gidebildim. gerisini ya apartman görevlimize verdim ya da bir tanıdığa devrettim. çok söyleyen oldu beleşe veriyorsun, keksin diye. para istemek, aklımdan bile geçmedi. kişiden kişiye değişir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın