• 2
    süper lig 'de izmir'den bir takım yok. dolasıyla sezon içinde bu mağazanın maç görme ihtimali yok. izmir gibi çok takımlı bir ilde galatasaray ürünleri satan bir mağazanın böyle günleri olmalı. eminim galatasaray store ceo'su nurettin kantarelli bayi yazışmalarında söz konusu mağazadan "değerli iş ortağımız" diye bahsediliyordur... ama bayi ezmek, uzun vadede hiç akıllıca değil. diğer taraftan store yönetiminin bu tutumu üzerine mağazasına kilit vuran adam da! adamdır hani!
  • 3
    ne yapsa hakkı olan bayidir.

    benim bildiğim franchasing olayında adam satacağı üründen pay verdiği gibi belirli bir ücrette kira öder. şimdi bu bayinin stokları bu kadar sınırlı, satışları bu kadar kötüyken tam kar edeceği bir günde sen bu anlaşmaya aykırı olarak hayır aga bugün ben de ürün satıcam diyerekten oraya tır yolluyorsan haksızsın, bu yaptığın şey direkt olarak bayine saygısızlıktır.

    umalım da bayi kapandığıyla kalır da adli süreçlere girmeyiz soonuçta bir başka bayi daha açılabilir. ve ben bu olayın diğer bayilerdeki yansımasını da çok merak ediyorum onlarda nasıl bir izlenim uyandıracak bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var ki bu olaydan sonra olası bir yatırımcının gözünde gs store prestij kaybetmiştir.

    sezarın hakkı sezara.
  • 5
    izmir gsstore ile ilgili gelişen olayların detayı aşağıda olduğu gibidir.

    ben takım uçağı ile izmir’e gittim ve iner inmez doğru mağazaya geçtim. amacım maç günü hareketini görmek ve bayimiz ile birlikte yaptığımız mağazayı büyütme güzelleştirme projesinin son kez üstünden geçmekti. hayretle mağazanın kapalı olduğunu gördüm.

    bayimiz üst kat balkondaydı ve hemen yukarı çıktım. kendisinden sorunu dinlemek mümkünse çözüm geliştirmek istiyordum. bana bayiler arasında kayırma yapıldığını, tir'ları işleten bayimiz'e fazla ve çeşitli mal verildiğini iddia etti.

    hemen istanbul'dan sevkiyatlarla ilgili raporları istedim. gelen raporları kendisine gösterdim. herhangi bir kayırma yapılmadığını bizzat kendisi gördü. yanındaki arkadaşı da gördü. ama ısrarla aynı şeyleri söylemeye ve suçlamalara devam etti. oysa rakamlar çok net bir şekilde hemen hergün ürün sevki yapıldığını ve maç öncesinde de yine yüklü bir sevk yapıldığını açıkça göstermektedir. yani mal gönderilmemesi gibi bir durum asla söz konusu olmamıştır.

    taraftara saygısızlık olarak gördüğüm bu durumunun bir an önce sonuçlanarak mağazanın açılabilmesi için ikibuçuk saate yakın kendisine dil döktüm. sonuç alamadığımı görünce oradan ayrıldım.

    dün stadda bazı taraftarlarla konuştum. pek çogu dün ve evvelsi gün ürünlerini bu mağazadan almışlar. zaten mağazanın kasa bilgileri bizim sistemimizde olduğu için ben hergün mağazanın ne satıp satmadığını bilmekteyim. mağazada tükendiği için bulunmayan kırmızı formadır. tüm türkiye’de olduğu gibi yoğun talep üzerine tükenmiştir. tir’ı getiren bayimiz kendi işlettiği başka mağazalarından topladığı 90 adet kırmızı formayı getirmiş satışa sunmuş, bu formalar alsancak bayimizce binlerce forma olarak bana ifade edilmiştir. kendisine rakamları gösterdiğim halde ısrarla aynı tezleri savunmuştur.

    alsancak bayimiz, diğer tüm mağazalarımızda olduğu gibi, ürün çeşitlerinin artması, daha düzgün ürün dağıtımı, daha uygun fiyatlama gibi alınan önlemler yanında, sportif başarının da etkisiyle bu yıl rekor üstüne rekor kırmış, geçen yıla oranla satışlarını 3.5 kat seviyesinde arttırmıştır. kaldı ki forma lansmanından bu güne kadar da rekor düzeyde satış yapmış olması elinde ürün olmasının doğal bir sonucudur.

    genel olarak, taraftarımız kendine yakışan bir tavırla lisanslı ürünlere, başta forma olmak üzere yoğun talep göstermiştir. nike’tan elimize geçen ürünler süratle satış noktalarına dağıtılmasına karşın yoğun taraftar talebi karşılanamamaktadır. yani alsancak mağazasına özel bir durum asla söz konusu olmamıştır. bayimizin tek sorunu tir’ların izmir’e gelişi olmuştur. bana önce açıkça ifade ettiği bu sorunu daha sonra kabul etmemiş, başka yan meselelerle kendini haklı çıkarmaya çalışmaktadır.

    sebebi ne olursa olsun mağazanın açılmaması kabul edilemez. kaç yıl aradan sonra güzel izmir’e takımımızı gelişinde, adeta düğün günümüzde tatsızlık yaratmıştır. taraftarımıza büyük saygısızlık yapılmıştır. eğer arada bir sorun var ise bunu dile getirmek, kavgasını vermek için onlarca çeşit hareket tarzı olabilirdi. tek yapmaması gereken mağazayı kapatmak olurdu bence. ve kendisi bunu yapmıştır.

    kaldı ki, izmir'i bilenler çok iyi takdir edeceklerdir, olimpiyat stadı sahası içine sadece maç günü konuşlandırılan 2 tir'ın alsancak'ta bulunan bir mağazaya olumsuz satış etkisi yaratması kesinlikle mümkün değildir. tir'ların izmir'e gönderilmesi tamamen taraftarımıza daha iyi hizmet verebilme arzusundan kaynaklanmaktadır. gönül isterdi ki, bayimiz'de bu arzuyu içtenlikle paylaşsın.
  • 6
    (bkz: #1028240) ek açıklama gerektiren bir iki nokta var. izmir'e ve tüm bayilere nike'tan gelen ürünler gecikmeksizin dağıtılmaktadır. forma talebinin yoğun olduğu bu dönemde, satışa sunulmamış ek bir forma stoku olduğu düşünülemez. tir'ları işleten de bir bayimizdir. maç dolayısıyla hem alsancak bayisine hem tir'ları işleten bayiye 2 gün önce stok takviyesi yapılmıştır, bayiye gönderilen tır'lara gönderilenden fazladir. daha önce de yapılan dağıtımlar yüzde yüz adaletlidir. formanın bayi veya kendi yönetimimizdeki storelar tarafından satılması maddi açıdan farketmez. kendi store'larımızda satılırsa bu store'ların da giderleri olacaktır. yani fırsatçılık ve bypass konusu yoktur. sadece taraftara daha kolay erişim ve hizmet sağlanmak istenmiştir. alsancak mağazası eskiye oranla performansını çok arttırmıştır (3.5 kat kadar) dolayısıyla sinek avlar durumda değil, kıskanılacak bir iş hacmine sahiptir. bu seviyeye gelinmesinde bayi kadar store yönetimi de pay sahibidir. mağazanın yeniden dekorasyonu ve büyütülmesine ilişkin bir proje yapılmıştır. yani merkez bu konuda üstüne düşen herşeyi yapmaktadır.
  • 7
    burada ben izmir store sahibinin davranışını hatalı buluyorum. sahibi olan bayan maç günü tırlar geldiği için trip yapmış ve dükkanı kapamıştır. herşeyden önce tamamen profesyonellikten uzak ve taraftara karşı saygısızca bir davranıştır. maçtan bir hafta önce kordona ve bornovaya 2. 3. storelar açılsaydı ne yapacaktı o zaman. dükkandaki ürünleri mi yakacaktı protesto için.

    ürün eksik diye söylediklerine zaten nurettin bey cevap vermiş. ki eminim o gün trip yapmayıp açsaydı dükkanını belki de satış rekorunu kıracaktı. ama saçma bir hırs uğruna hem kendi gelirinden olmuş hem de taraftara ve bağlı olduğu kuruma saygısızlık yapmıştır.
  • 10
    karşılıklı hataların ve yanlışları yapıldığı mağazadır. sadece tek bir tarafın suçu yoktur.

    bayilik ile ilgili çalışan işletmelerin öncelikle kuralı bayisini korumaktır. ürün sahibinin bayisinin işlerini sekteye sokması ya da bayinin yetkili olduğu yerde kendi ürününü kendisi satması etik değildir. işletme sahibi olarak bakıldığında ise yapılması gereken budur çünkü bayi senin o semtteki en büyük müşterindir. bayinin temel görevi kurumsal bir firmadan ürün alıp, bireysel ulaştırmaktır. eğer ki kurumsal bir firma bayilik sistemi ile çalışıyorsa, bayiyi saf dışı bırakıp, kendi ürününü o semtte kendisi satması etik olmamakla birlikte bayiyi küstürmektir. 4 ağustos galatasaray lazio maçı, maçtan iki gün önce ayarlanmış bir organizasyon değildir. madem ki taraftarın ayağına hizmet götürülecek bu pekala bayi ile işbirliği halinde yapılabilirdi. en azından bayiye biz izmir'e stada tır gitmesinin galatasaray mağazacılık ve perakendecilik a.ş.'nin yararına olacağınızı düşünüyoruz, böyle bir organizasyon yapabilecek gücünüz ve kaynağınız var mı ve ya bu konuda size yardımcı olabilir miyiz diye sorulabilir, bir ortak nokta bulunabilirdi. bayinin müşterilerine, firmaya ve markaya karşı bir sorumluluğu olduğu gibi firmanın ve markanın da bayiye karşı bir sorumluluğu vardır. izmir'de böyle bir maç olacak, store'un patlama yapması lazım. belki kulübün bir iki oyuncuyu bayiye göndermesi imza dağıttırması lazım. bunların hepsi pr'dır. galatasaray mağazacılık ve perakendecilik a.ş.'nin işin bu pr'ını iyi yapması lazım, gerekirse o gün kulübü ikna edip mağazaya oyuncu götürmesi lazım. bayisini koruması lazım. sen bugün bayini korumazsan yarın satış rakamları düştüğünde satış yapmakta isteksizleştiğinde laf bile söyleyemezsin. tırlar perakendecilik a.ş'nin mi yoksa başka bir bayinin mi bilmiyorum fakat başka bir bayinin ise, bu izmir bayisine yapılabilecek en büyük saygısızlıklardan biridir. kurumsal bir firma olarak başka bir bayinin elinden tutup, o semtin bayisini saf dışı bırakamazsın. bir bayin daha çok satıp para kazanacak diye diğer bayini göz ardı edemezsin. eğer kurumsal bir firmaysan tır gönderen bayiye arkadaş bi' dakka dur orada başka bir bayim var önce onunla konuşmamız lazım, o onay veriyorsa gidebilirsin demeli perakendecilik a.ş. kurumsal olarak her bayiye aynı mesafede olmaları gerekir.

    gelelim madalyonun diğer yüzüne,

    izmir'de karşıyaka gibi, göztepe gibi köklü kulüpler olmasına rağmen, izmir süper lige, büyük takıma aç bir semt. neredeyse 60.000 seyircide bunun bir sonucu. izmir fubola aç bir semt. koskoca galatasaray izmir'e geliyor, senin bayin patlama yapacak, bu çok belli. senin o maç için galatasaray mağazacılık ve perakendecilik a.ş.'den özel birşeyler istemen lazım, talepte bulunman lazım. maça özel galatasaray lazio yazılı atkılar olsun, stoğunda azalmakta olan mallar olsun, bunları önceden istemen ve reklamını yapman lazım, galatasaray mağazacılık ve perakendecilik a.ş. bunu karşılar, karşılamaz, sen mağaza olarak maç günü için ekstra ne koparırsan, ekstra bir tane fazla ne satarsan kar. mağazayı kapatmak hele hele maç günü mağazayı kapatmak yapılabilecek en kötü harekettir. haklı bile olsan kendini haksız duruma düşürmektir. sattığın ürüne, temsil ettiğin markaya ve müşterin olan taraftara saygısızlık ve sorumsuzluktur bu. varsa bir derdin bir sorunun bunu başka şekillerde konuşursun halledersin, mağaza kapatarak, taraftara ve markaya saygısızlık yapamazsın. herşeyi geçtim maç günü en çok ürün satacağın gün, o gün mağazayı kapatmak ya işletmeden anlamadığını ya da artık içinde o firmanın bayisi olma isteğini barındırmadığını gösterir.

    biraz uzun oldu ama kısaca demek istediğim bu olayın tek taraflı bir suçu yoktur. olay karşılıklıdır. tabii bunlar benim kendi görüşüm, okuduklarımın yorumlaması. olayın iç yüzünü tam olarak bilmiyorum ve tek taraflı duyumlarla da yorumlamak yanlış olur.

    o değil de o mağazayı bana vercekler var ya ne işletirim*
  • 11
    4 ağustos 2012 galatasaray lazio maçı öncesi sahibi tarafından kepenkleri kapatılmış ve galatasaray taraftarına haksızlık yapılmıştır.

    evet en kibar ifadeyle haksızlıktır bunun adı. izmir ve çevre illerden binlerce insan, büyük bir heyecanla takımının şehre gelmesini beklemiş; yılların verdiği hasretle, belki o günün coşkusuyla bu alışveriş noktasından bir şeyler almak hevesiyle kapının önüne gelmiş ve kepenklerle karşılaşmıştır. yazık, günah ve ayıp.

    burada kişileri hedef alarak suçlama yapmak belki kolaya kaçmak olacaktır. cevap hakkı olmadığı için, eleştiriyi kişiler üzerinden değil, mantalite üzerinden sürdürmek gerekir diye düşünüyorum. mağaza işletme mantığıyla olaya yaklaşıldığında haksızlığa uğradığınızı düşünebilirsiniz; belki kendi açınızdan haklısınızdır da. lakin profesyonel hayat böyle değildir, olmamalıdır.

    sorumluluğunuz altında olan mağazanın genel müdürü bütün iyi niyetiyle size açıklamalarda bulunuyor, sizi ikna etmeye çalışıyor ve siz buna rağmen amatör bir şekilde bir nevi boykot uyguluyorsanız burada büyük bir yanlışlık var demektir. en önce bağlı bulunduğunuz kurumun bir nevi amirine karşı uzlaşmacı olmayan, dik bir tutum sergileyip baştan anlaşma kapılarını kapatmak kabul edilebilir bir davranış değildir. orada genel müdür nezdinde koca bir kulüp ve onun milyonlarca taraftarıyla muhatapsınız, ilk başta bunun farkına varmak gerek.

    burada satış kaygısı ya da bayiler arası haksızlığa uğranılması tepkisinden farklı bir olay var. bu düpedüz haddini aşma olayıdır. orası galatasaray markasının gücüyle bir şeyler yapan ya da kendilerince yapamayan bir müessesedir. satış rakamları 3.5 kat fazla bir satış başarısı olduğunu göstermesine rağmen hala ego tatmini yapılacaksa, unutulmasın ki üzerinden galatasaray ibaresi çıkarsa orası boş bir dört duvardan ibaret kalacaktır.

    izmir, galatasaray'ın ruhudur, heyecanıdır. izmirli galatasaraylılar da, kulüplerine bağlılıklarını her fırsatta göstermişlerdir ve yine göstereceklerdir. eksik kaldıkları noktalar varsa onu da bertaraf edeceklerdir. galatasaray store'a teveccüh gösteriyorlarsa da, sadece galatasaray içindir, süslü püslü mağazalarınız için değil. bunu aklınızdan çıkarmayın.
  • 12
    son olaydan sonra el değiştirmesi gereken store.

    öncelikle bayimizin yaptığının hiçbir şekilde açıklaması veya özrü olamaz. öncelikle sen mağazayı açık tutarsın, işini yaparsın daha sonra kırıldığın noktaları çıkar açıklarsın, izmirli galatasaray taraftarının bayramı bittikten sonra.

    bir çocuk düşünelim. izmirli, galatasaraylı bir ailenin çocuğu. babası maça bilet almış ve maçtan önce ona forma alacağını söylemiş. bu çocuk gece rüyasında bile görmüştür o formayı, o maçı. ertesi gün formasını almaya gittiğinde o kepenkleri gördüğündeki yüz ifadesini düşünmek bile insanı üzer. sadece bunun gibi ihtimallerden dolayı bile açık kalmalıydı o mağaza.

    diğer yandan, mağazanın kapatılması her ne sebeple olursa olsun iş ahlakına aykırıdır. hakkınızın yendiğini bile düşünüyorsanız önce işinizi yaparsınız, daha sonra hakkınızı doğru şekilde ararsınız. bu şekilde yapılan bir protesto haklı bile olsanız sizi haksız duruma düşürür ki ortada bir haksızlık olmadığı kendilerine anlatılmış. bu açıdan baktığımızda nurettin bey ile görüşme yapıldıktan sonra mağaza açılmalıydı en azından.

    mağaza açılmış olsaydı ve tırların gönderilmiş olması sebebiyle mağaza sahibinin malları elinde kalmış olsaydı, bunu ispatlayabileceği veriler olsaydı ortada, maç bittikten bir süre sonra çıkıp ben haksızlığa uğradım deseydi, mağaza sahibinin arkasında olurdum, ancak bu şekildeki bir tavırda karşısındayım.
  • 14
    bu ....................... ...............mının store'una gitmeyin, gidenleri uyarın.

    şimdi efendim ingiltere'den amcam geldi. adam tabiki galatasaraylı. gelir gelmez ilk isteği kendisini forma alabileceği bir yere götürmemiz oldu. koskoca izmir'de lisanslı galatasaray forması alabileceğimiz tek yer olan -olması gereken- galatasaray store'a götürdük kendisini. içerisi tıklım tıklım, ama kuru kalabalık. neden? çünkü ürün yok.

    bu ...................... ...............mının store'unda aradığımız hiç bir şey yok. şimdi eksikleri sıralıyorum:

    -parçalı forma- hiçbir beden yok.
    -kırmızı forma- hiçbir beden yok.
    -beyaz forma- gören duyan yok.
    -kırmızı nike fermuarlı sweat- yok.
    -parçalı taraftar forması- l, xl dışında yok.
    -metin oktay parçalısı- hiçbir zaman olmadı.
    -metin oktay tişörtü- hiçbir beden yok.
    -kadıköy hatırası posteri- çalışanların haberi yok bu üründen.
    -eli yüzü düzgün tişörtlerin bedeni yok.
    -gs dergisi yok.
    .
    .
    .
    .
    .
    daha da bir sürü yazılabilir.

    sonuç mu, bir şekilde 254 liralık alışveriş yapıp çıktık mağazadan. ama insanın umduğu ile bulduğu arasında bu kadar fark olmamalı.
    bu şekilde idare edilen bir store galatasaray'a katkıdan çok zarar veriyor. 4 ağustos 2012 galatasaray lazio maçında etrafımda orijinal formadan çok çakma forma ve tişörtler vardı. en az 10-15 tane siyah ve kırmızı kadıköy hatırası tişörtü gördüm. kemeraltı'nda 30 tl'ye alt üst forma satışında patlama yaşanmasının bir numaralı müsebbibi izmir gs store yöneticileri veya ürün tedarikçileridir, bu da böyle biline.
  • 15
    uzunca bir süredir gitmediğimden dolayı, uzun kollu forma gelmiş mi bu ....................... ...............mının store'una merak içindeyim. ne zaman sorsak gelecek diyorlar 5 yıldır gelecek çünkü. bilen varsa mesaj atsın bi zahmet.

    içinde ürün çeşitliliği bulunmayan ne zaman sorsak yok, istanbul'dan mal gelmiyor bahanesine sarılan store'dur.

    storeların çalışma prensibini bilmiyorum ama parayı yatırıp sipariş veriliyorsa, elimizdeki ürünleri bitirelim öyle sipariş verelim mantığıyla hareket ediyor olabilirler. hiç mi yok amk istanbulunda forma t-shirt.
  • 16
    (bkz: #1046799) tamamen aynı düşüncede olduğum lisanlı ürünlerimizi almaya çalıştığımız store. izmir gibi bir yerde nasıl olur da bu tür bir mağaza olur yıllardır çözebilmiş değilim hiç bir ürün yok , olan ürünlerin ya bedeni yok yada sizin hoşunuza gitmez. örneğin çok uzun zamandır metin oktay parçalısı arıyorum ve kendi şehrimde hiç bir zaman görmedim. *
  • 17
    işim gücüm yokmuş gibi her hafta uğrarım buraya sarı kırmızı renkleri görmek için. şampiyonlar ligi serisi adı altında satılan ürünlerin inanılmaz kalitesiz olduğunu belirtmeliyim. hepsinin kumaşı,dikimleri çok kötü. bir yıkamada hepsi eskiyecekmiş kopacakmış havası var. önüne bir şampiyonlar ligi yazısı yaz gönder gitsin fiyat ne 54.90.
  • 18
    bu hafta sonu hatay'da yeni bir şube açılacak. izmirli galatasaraylılar yalnız bırakmayacaktır. bir şube de karşıyaka veya bornova taraflarına açılsa, ulaşım açısından sıkıntı çekmesek, iyi olmaz mıydı? olurdu bence. yakın zamanda gerçekleşmesi dileğiyle...

    internet sitesi; http://www.izmirgsstore.org/
    twitter adresi (hatay); https://twitter.com/izmirgsstore
App Store'dan indirin Google Play'den alın