• 52
    iyice saçmalamaya devam eden oluşum. kulüp falan değil çünkü kafasına göre hareket eder bir haldeler hem parke hem de yönetim anlamında. o kadar saçmaladılar ki en son çin liginde oynamış olan fenerbahçe'nin eski oyuncusu andrew goudelock ile yine en son çin'de mücadele eden michael beasley ile sözleşme imzalayacaklarmış. yuh kere yuh valla. dahiyane çözümler...
  • 55
    galatasaray'la birebir giden canım kulübüm. gene sene olmayacak kadroyla yaşanılan başarılı bir dönem ve bu sezonsa gerçeklerle yüzleşme. içimi yakıyor ruhsuzlar topluluğu. biz nasıl duran top zaafı yaşıyorsak bu adamlar da savunma zaafı yaşıyor inanılmaz bir biçimde. yazın gerçekçi hamleler yapılmalı. harden'ın etrafına doğru isimler konulmalı. adam savunmada kötü işte. harden ariza beverley 3lüsü doğru parçalar yamanmalı.
  • 57
    ilk olarak şunu belirteyim houston şu an nba'de en sevmediğim 2-3 takımdan biri. bu takım bu kadroyla, oyuncuların bu kafa yapısıyla batsa ben elimde patlamış mısır kıs kıs gülerim. şu da bir gerçek ki haklarında yanlış düşünülüyor. aslında berbat yönetilmeyen kulüptür. bu takımın koçunun 10 üzerinden en az 9'luk bir koç olması lazımken düzgün bir koç bulamamaları sonlarını getirmiştir. şimdiki koçları benim gözümde çöp hatta aynı bizdeki gibi oyuncuların isteği oldu diyebiliriz. skandal kısmı olarak burayı da kabul edebiliriz her ne kadar boşta çok iyi koç bulmak çok zor olsa da... geçtiğimiz sezon koçları mchale ise ilginç bir koçtu. bazı konularda iyi, bazı konularda çok kötüydü ama yine de dönem dönem takımı idare edebildi ve sırf bu bile takımın batı finali görmesini sağladı. adamlar batı finalinde golden state'e elendi. daha ne yapabilirlerdi ki?

    nba'de artık takas yapmak çok zorlaştı. çünkü takımların çoğu geleceğe yönelik yatırımlar yapıyor ve bir oyuncunuzun adı "takas edilmesi düşünülüyor" olarak çıktığında yandınız. çünkü oyuncunuzun değeri 5 olsa istisnalar hariç en fazla 3'lük teklifler geliyor.

    genel menajer daryl morey ise takas konusunda çok iyidir. her ne kadar daha çok kağıt üzerinde iyi olsa da bunları sahaya yansıtacak en önemli etken koçtur. birazdan size houston rockets'ın şu anki ve geçen seneki kadrosunu oluşturmak için yaptığı hamleleri yazacağım, siz de kendi gözünüzden değerlendirirsiniz.

    19 aralık 2014'te sadece troy daniels ve nba'de bile oynamayan sergei lishchuk'un draft haklarını verip son birkaç yıldır nba'in en iyi 6. adamlarından olan corey brewer'ı ve geçen sezon new york knicks'te harika işler yapan alexey shved'i aldılar. bence bu efsane bir hamle.

    17 eylül 2014'te alonzo gee ve scott hopson'ı verip(hopson çöp, gee de en fazla rotasyon oyuncusu olabilirdi ki günümüzde o da çöp oldu) artık kariyerinin sonlarına gelen jason terry'i ve bir tane de 2. tur draft hakkını aldılar. bence bu da iyi bir hamle çünkü jason terry 2014'te benchten gelip iyi işler başarabilecek, tecrübesiyle takıma katkıda bulunabilecek bir oyuncuydu. karşılığında da hiçbir şey vermediler desek yeridir.

    15 temmuz 2014'te ise üç takımın dahil olduğu takasta özetle trevor ariza'yı alıp ömer aşık'ı verdiler. bence bu da çok iyi bir hamleydi çünkü hem ellerinde dwight howard vardı pivot olarak. ömer'le yan yana oynamazdı. haliyle ömer'i de en fazla 10-15 dakika oynatabildiklerinden ömer'in morali de verimi de düşüyordu. iki taraf için de iyi oldu. ayrıca ariza nba'in en iyi savunmacılarından ve köşelere açılıp takıma alan yaratan(u: bu çok önemli çünkü harden'ın içeri drive etmesi en büyük hücum silahlarından, ona yer açıyor) üzerine de çok iyi ceza üçlükleri atabilen boş kalmaması gereken bir oyuncu ve hiç bencilliği yoktur oyun içinde katkısı bellidir aklı başındadır. düzen bozmaz yani. 3 numara sorunlarını da böyle çözmüşlerdi.

    2014'te hiç sevmediğim jeremy lin'den ve capinden kurtulmak için lakers'a verdiler. kötü bir hamleydi çünkü yanında 1. tur draft hakkı bile verdiler. sadece lin'i vermiş olsalar yine bir derece.

    aynı sene aaron brooks'u denver'a jordan hamilton karşılığı takasladılar. yanlış hatırlamıyorsam brooks'un sözleşmesinin son yılıydı ve imzalamayacak gibiydi. sene sonu kimse kalmayacaktı ellerinde ve aaron brooks'un salarysi düşük olduğundan sınırlı şansları vardı. mecburiyetten olsa da houston'ın zararına bir hamle oldu genel tabloda.

    2012'de ise müzmin sakat kevin martin, jeremy lamb ve 2 tane 1. tur draft hakkı verip james harden, cole aldrich, daequan cook ve lazar hayward'ı aldılar. bence bu muazzam bir hamleydi her ne kadar draft hakları verildiğinden houston'ı sınırlasa da. çünkü sene sonu howard'ı da alabilecek hale geldiler.

    son olarak geçen sezon ise detroit'in serbest bıraktığı josh smith'i 2-3 milyon dolar gibi ederinin çok daha azına kadrolarına kattılar. bu da müthiş bir hamleydi. zaten meyvelerini de topladılar.

    bu kadro kurulduğunda sıkıntı şuydu ki harden ve howard eli işte gözü oynaşta olan gerçek hayatta mal olan tipler. zaman zaman oyun zekalarına da yansıyor bu durum. ama yine de iki oyuncu da kariyerleri boyunca iyi yönetildiklerinde star-süperstar modunda oynadılar. ikisi oyun tipi olarak da uyumlu çünkü howard çok top kullanmayan, elinde çok top tutmayan, savunmaya yönelik zamanının en iyi pivotlarından. ki nba'de pivot yokluğu vardı. ömer bile nasıl değerlendi ki yıllık 15m'lik kontratlar aldı.

    guard olarak patrick beverley'i pek beğenmem ama topu hücumda harden yönlendirdiğinden beverley iyi bir hamle çünkü fiziği iyi, savunması iyi, takım oyununu bozmaz ve son yıllarda ceza şutlarını geliştirdi. daha çok ofans gerektiğinde benchten jason terry girecekti yerine. o da kabul edilebilir.

    harden en nefret ettiğim birkaç oyuncudan biri ama geçen sezon stephen curry'le başa baş mvp'likte yarışacak kadar oynadı. iyi yönetildiğinde süperstar gibi oynuyor.

    trevor ariza'yı yukarda anlattım. harika bir tamamlayıcı parça. yedeğinde corey brewer en iyi 6. adamlardan. ayrıca takıma enerji de katar.

    4 numara pozisyonu en sıkıntılı yerleri. josh smith'le iyi yamadılar öncesinde de terrence jones'tan da fena verim almadılar çünkü şutu vardı. howard ve harden rakip savunmayı içe gömülmeye mecbur bırakıyordu. zaafları olsa da güç bela idare edilebilecek durumdaydı yani.

    5 numarada da zamanında 90'lık bir oyuncu olsa ve alındığı sırada o dönemden uzak olsa da yine de bir 80'lik adam falandı howard. hep yapabilecekleri üzerinden değerlendiriliyor ama pivot yokluğunda her türlü ömer aşık'tan iyidir howard. ama tabii en azından %60-70 konsantre bir howard. ömer aşık'ın 15 aldığı ortamda maaş farkları da çok değil. ondan kalan 10-15 dakikalık sürede de motiejunas idare edebilirdi.

    geçen sezon durum buydu. bu sezon da ty lawson hamlesi en büyük hamleleriydi ve büyük hayalkırıklığı oldu. ama yine de sezon öncesi söylediğimi tekrarlıyorum mükemmel bir hamle bu da. çünkü ty lawson'ı yeni kontratlara göre çok çok düşük bir kontrata aldılar ve beverley'nin üstüne aldılar. bundan daha iyi bir hamle yapılması pek mümkün değildi. lawson'ın sıkıntısı alkol sorunlarıydı. daha önce tedavi bile görmesi sebebiyle serbest bırakılmıştı zaten yeniden yapılanlanan denver'da. sonrasında tekrar tedavi olmuştu lawson ve bu risk mutlaka alınmalıydı. çünkü sallantıda geçen son sezonunda bile lawson 15.4 sayı 9.5 asist yapmış bir isim. ty lawson saha dışı sorunları olsa da takım oyununu çok baltalamayan bir oyuncu. ama olmadı istenen verimi alamadılar.

    eldeki oyuncular sorunlu ama yönetebilmek burada önemli olan. ki bu kadroyu %100 yönetemesen de %70 verim alsan yine büyük işler başarırsın. mesela draymond green steve kerr'ün eline gelmeden önce nba serilerinde 100 üzerinden 59'luk yapılan bir oyuncuydu. potansiyeli de d-(en kötü 2.) gösteriliyordu.

    zorlu batı konferansında bu kadro şu rezalet durumuna rağmen hala play off potasında. hiç kimseyi iyi yönetemiyorlar, başlarında çöp koç var, verim yerlerde, moral yerlerde ona rağmen play off yapmaları muhtemel. neredeyse hiçbir şey feda etmeyip böyle bir kadro kurdu gm. o yüzden felaket yönetiliyorlar eleştirisine katılmıyorum. zaten nba'de zirveye çıkmak da, özellikle orada kalmak da aşırı zor. sürekli güçsüzü güçlendiren, güçlüyü güçsüzleştiren bir sistem var. bu yüzden uzun süreli net bir hegamonya göremiyoruz. sürekli bayrak devrediliyor.
  • 60
    2016-17 sezonunda d'antoni'nin gelişi ve howard adlı şebeleğin gidişi ile on numara basketbol oynayan takımım. takımda 5 numara pozisyonunda oynayanlar dışında herkes şutör, çoğu da keskin şutör. uzunlardan nene bile zaman zaman üçlük deniyor ve başarılı oluyor bu denemesinden. 4. sıradalar şuan da batıda. bu şekilde devam ettikleri sürece çok başarılı bir sezon geçirecekleri ortada. tek sorun şuan mükemmel verim oyuncularının sakatlanma riski. gordon inanılmaz bir sezon geçiriyor ancak bu arkadaşın uzun bir süreden beri sorunu sakatlanması. keza ryan anderson da öyle. beverley desek belki çok dikkat çekmiyor ama ciddi maç kaçıran oyunculardan kendisi. diliyorum ki bu sezon bu sakatlıklar yaşanmayacak ve her şey güzel olacak. 14-15 sezonunda batı finali yapmıştık. neden batı finali ve daha da yukarısı olmasın diyor insan.
  • 65
    bir dallas mavericks taraftarı olarak durumlarına kısmen üzüldüğüm takım. o da tamamiyle maçın kaderini değiştime potansiyeli olan chris paul gibi bir oyuncudan yoksun bir şekilde 2018 batı konferansı final maçına çıkmalarıdır.

    onun dışında toplama takımla başarı kovalayan takımlara karşı her zaman mesafeli durmuş ve uzuuun yıllarca takip ettiğim nba'den soğumuştum. houston da bu iğrenç durumun son örneklerinden birisi olmuştur.

    şimdi takımı salary cap konusunda ciddi bir sıkıntı bekliyor. takım büyük ihtimalle ya önemli parçalarından bazılarını kaybedecek ya da komple dağılacak. bakalım.
  • 66
    chris paul'e 4 yıllık 160 milyon dolar kontrat sunduktan sonra luxury tax'in 5 milyon dolar üzerine çıkmıştır. üstelik takımın en önemli savunma ikilisi trevor ariza ve clint capela yokken bu yükün altına girdi. takım ayrıca üst üste sezonlar lüks vergisine girdiği için repeater offender konumunda ve normalde 5 milyon dolara kadar lüks vergisinde olan bir takım bir 1 dolar için 1.5 dolar vergi öderken lüks vergisinde kalmaya devam edenler için bu oran 1 dolar için 2.5 dolar oluyor. 5 milyon doları üstü için ise 1.75 dolar iken repeater offender takımlar için 2.75 dolara çıkıyor.

    houston için gelecek mali açıdan çok sıkıntılı. özellikle önümüzdeki sezon erken bir havlu atma durumu takımı dağılmaya götürebilir.
  • 67
    2018-2019 sezonunun açılış maçında pelicans tarafından dağıtılmıştır. ariza'nın gidişi ciddi sorun olacak çünkü defans zaten sıkıntılı deniyordu şimdi hepten ayyuka çıktı. cp3, harden, melo üçlüsünün aynı anda sahada olup defans yapması beklenemez zaten. geçen sene kaçırdıkları şampiyonluğa çok üzülürler çünkü bu sene o fırsatı biraz zor görecekler.
  • 68
    90'lı yıllarda yakaladıkları başarılardan sonra tracy mcgrady ve yao ming'li dönem hariç her daim san antonio spurs ve dallas mavericks takımlarının gerisinde kalmış bir takımdı. taa ki dallas'ın 2011'de gelen şampiyonluktan sonra kötü yönetilmeyle gelen çöküşüne ve san antonio hanedanlığının azalarak bitmesine kadar.. içinde bulundukları grubun zayıf düşmesiyle beraber transfer döneminde üst üste yıllar çok agresif davranarak toplama oyuncularla başarılı olmaya çalıştılar. özellikle james harden'ın takımda bir süper yıldıza dönüşmesi ile başlayan süreçten sonra yıldız üstüne yıldız getirmek için uğraştılar fakat kadro yapılanmasında özellikle de defansif zaaflar konusunda hep bir adım geride kaldılar ve bu da yıllarca başarılarının önünü tıkadı.

    daha sonea chris paul'ün takıma katılması ile acaba soruları oluşmaya başlarken bu sefer takımda harden ve paul arasındaki ball hog'luk takım oyununa çok zarar verdi. yine de batıda ciddi bir rekabet eksikliği ile golden state warriors'a karşı hem sahada hem kağıt üstünde tek rakiplerdi ama o kadroyla başa çıkmaları pek de mümkün olmadı.

    son olarak carmelo anthony ile birlikte defansınızı bipleyim ben sayı atmaya gidiyorum şekline evrilen takım büyük bir hataya düştü ve belki de bu kadro ile alttan alttan gelen utah jazz, los angeles lakers, denver nuggets gibi genç ve potansiyelli takımların batıda durumları karmaşık hale getirmesi ile tamamiyle win now moduna geçtiler.

    ve bu uğurda daha sonrasında takımda kalıp kalmayacağı belli dahi olmayan, yeteneği tartışılmaz ama karakter anlamında asla güvenilmeyecek bir oyuncu olan jimmy butler için 4 adet 1. tur draft hakkı teklif ettiler.

    şimdi asıl soru şu. paul, harden ve carmelo'nun olduğu bir takım makine gibi işleyen golden state'e karşı koyabilir mi? mümkün. peki ya olmazsa? o zaman 4 sene boyunca ellerinde olmayacak 1. tur draft haklarının üstüne soğuk su içerler.

    zamanında dallas, spurs ve houston taraftarlarının çok sayıda olduğu austin, texas'ta yaşadığım süre içerisinde houston taraftarlarının açık ara cahil ve çekilmez olduğunu farketmemle birlikte hiç sevmediğim bir takımdır kendileri. better olsunlar.

    mesajlar üzerine edit: tabi ki beter olsunlar. otomatik düzeltme better diye yazmış :) salary cap'i delip yıldız toplaya toplaya yarışan takımlardan oldum olası nefret etmişimdir. bu yüzden bence nba 2008'deki lakers, celtics ile başlamış ve 2010'daki miami heat'ten sonra iyice boka sarmış ve heyecanı kaçmış bir organizasyondur.
  • 69
    haha daha yazın başında yazmıştım. (bkz: #2454493)

    bu takım bu kadar büyük bir maaş yükünün altındayken artık dağılmaya mahkumdur. her zaman diyorum, yıldız oyuncular ne kadar bir araya getirilmeye çalışılsın bu takımlarda rol oyuncuları asıl farkı yaratan oluyor. sezon başında elindeki savunma hamallığını yapan rol oyuncularını bir bir elden çıkarırsan sonucu böyle olur.

    sezonun ilk 19 maçı itibariyle 10 mağlubiyet almış ve sıkıntıları katlanarak devam eden takım. şimdi türkçe yazarsam yeni nesil enbieyciler beni off yağmuruna tutarlar o yüzden ecnebi dilinde yazayım.

    (bkz: way to tumple down the cliff for good)
  • 70
    çöküşlerini zevkle izlediğim takım. savunmanın "s"sini bilmeyen, kadro derinliği olmadığı için harden ve müzmin sakat eric gordon'ı neredeyse her maç dinlendirmeden oynatan, içinde bulunduğu salary cap cehenneminden dolayı kısa vadede düzelmesi de mümkün görünmeyen takım.

    as oyuncular o kadar çok süre oluyor ki rakip takımın bench grubu oyuna girdiği zaman enerjileri ile houston'ı sahadan siliyorlar.

    (bkz: 29 kasım 2018 houston rockets - dallas mavericks maçı)
  • 72
    geldik houston'a. geldik sonradan daha nevi ismine münhasır olan franchise'a. açıyorum olayı.

    charles barkley, clyde draxler, hakeem olajuwon, moses malone, tracy mcgrady, yao ming (adamın çin piyasasındaki etkisi organizasyona logo değiştirtti) ve şu an james harden. 1967 yılında kurulan bu iyi franchise'ın gördüğü ve görmekte olduğu önemli isimler bunlar. dahası da var elbette de ranker.com'da en ön planda tutulan figürler bunlar olmuş (açıkçası benim de aklıma direkt bunlar düştü malone hariç, malone'un yerine steve francis'i hatırladım). müzede 2 lig, 4 de konferans şampiyonluğu var. yalnız bu şampiyonlukların en yakını 1995'e ait. o yıldan beri en tepeyi göremiyor organizasyon. esasen roketler son yıllarda hep en tepeyi tehdit eden çıkıntı konumunda fakat şanssızlıkları golden state warriors'a denk gelmeleri oldu. nasıl ki futbolda zlatan ibrahimovic messi-ronaldo şanssızlığı yaşadıysa bunlar da benzer durumda. neyse, burası başka mevzu. ben asıl konuya dalıyorum.

    kulübün orijini kaliforniya eyaletinin san diego şehri. isim ise birçok organizasyonda olduğu gibi halka açık anket neticesinde belirlenmiş. peki niye roketler? farklı kaynaklar başka sebepler belirtmiş; bir kısım kaynak diyor ki, "san diego şehri 'a city in motion (kıpır kıpır şehir)' bir şehir, roket bunun tasviridir; bir kısım kaynak da diyor ki, "sıvı yakıtlı atlas füzeleri san diego çıkışlıdır". hangisi daha akla yatkın derseniz; yerel kaynaklar ilkini, nba.com ikincisini söylüyor. karar sizin. :(

    atlas roketleri: https://gss.gs/6k8.png

    entry'e başlarken "sonradan daha nevi ismine münhasır olan" ifadesini kullanmıştım. neden? 1971'e gelindiğinde organizasyon teksas eyaletinin houston şehrine, ebedi mabedine taşınıyor. houston denince akla ilk gelen figür nedir peki? uzay, ay, nasa, apollo... ay'a insanlı ilk yolculuk 1969 yılında gerçekleşmişti. o dönem nasa'nın uzay çağı fitilini ateşlediği yıllara tekabül ediyor yani. franchise da ismen bu dinamiklere o kadar cuk oturuyor ki, dönemin yöneticileri rockets adını değiştirmiyorlar. aksi saçma olurdu zaten. :(

    budur.

    https://youtu.be/C3J1AO9z0tA?t=79 (1.19)

    bitirmeden belirtmem lazım, ne kadar minimalizm seversem seveyim benim için rockets'ın logosu: https://gss.gs/T26.png

    şimdi bitti.

    derleme kaynağı: https://seyler.eksisozluk.com/...inin-ilginc-oykuleri
  • 73
    oyuncuları balık avlamaya yine yeniden erken çıkmış takımdır. halbuki batı yarı finalinde gsw karşısında serinin 5. maçında ellerine tarihi bir fırsat geçmiş ama durant'in ve green'in sahada olmadığı süreyi iyi kullanamayarak maçı kaybetmiş, 6. maçta ise "yine mi aynı şey olacak?" tedirginliğini maçın sonuna kadar üzerinden atamayarak rahat kazanabilecekleri bir maçı yine kaybetmiş ve sezonu kapatmış oldular.

    (bkz: nba playoffs 2019)
  • 75
    eğer bir takımın ilk 5'inde 3 tane top kullanma önceliği olmayan oyuncu varken (clint capela, danuel house, ve 3&d olan pj tucker) benchten gelen ve daha süre almasına ve kullandığı şutların %20'sinde isabet olmasına rağmen eric gordon hem westbrook hem de harden'dan daha fazla şut kullanıyorsa bir sıkıntı var demektir.

    bu takımda asla bir kimya yok. tamamiyle bireysellik üzerine kurulu bir takım olmuşlar. ve bu halde bırakın utah ya da denver'ı, portland ile bile başa çıkmaları zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın