• 68
    90'lı yıllarda yakaladıkları başarılardan sonra tracy mcgrady ve yao ming'li dönem hariç her daim san antonio spurs ve dallas mavericks takımlarının gerisinde kalmış bir takımdı. taa ki dallas'ın 2011'de gelen şampiyonluktan sonra kötü yönetilmeyle gelen çöküşüne ve san antonio hanedanlığının azalarak bitmesine kadar.. içinde bulundukları grubun zayıf düşmesiyle beraber transfer döneminde üst üste yıllar çok agresif davranarak toplama oyuncularla başarılı olmaya çalıştılar. özellikle james harden'ın takımda bir süper yıldıza dönüşmesi ile başlayan süreçten sonra yıldız üstüne yıldız getirmek için uğraştılar fakat kadro yapılanmasında özellikle de defansif zaaflar konusunda hep bir adım geride kaldılar ve bu da yıllarca başarılarının önünü tıkadı.

    daha sonea chris paul'ün takıma katılması ile acaba soruları oluşmaya başlarken bu sefer takımda harden ve paul arasındaki ball hog'luk takım oyununa çok zarar verdi. yine de batıda ciddi bir rekabet eksikliği ile golden state warriors'a karşı hem sahada hem kağıt üstünde tek rakiplerdi ama o kadroyla başa çıkmaları pek de mümkün olmadı.

    son olarak carmelo anthony ile birlikte defansınızı bipleyim ben sayı atmaya gidiyorum şekline evrilen takım büyük bir hataya düştü ve belki de bu kadro ile alttan alttan gelen utah jazz, los angeles lakers, denver nuggets gibi genç ve potansiyelli takımların batıda durumları karmaşık hale getirmesi ile tamamiyle win now moduna geçtiler.

    ve bu uğurda daha sonrasında takımda kalıp kalmayacağı belli dahi olmayan, yeteneği tartışılmaz ama karakter anlamında asla güvenilmeyecek bir oyuncu olan jimmy butler için 4 adet 1. tur draft hakkı teklif ettiler.

    şimdi asıl soru şu. paul, harden ve carmelo'nun olduğu bir takım makine gibi işleyen golden state'e karşı koyabilir mi? mümkün. peki ya olmazsa? o zaman 4 sene boyunca ellerinde olmayacak 1. tur draft haklarının üstüne soğuk su içerler.

    zamanında dallas, spurs ve houston taraftarlarının çok sayıda olduğu austin, texas'ta yaşadığım süre içerisinde houston taraftarlarının açık ara cahil ve çekilmez olduğunu farketmemle birlikte hiç sevmediğim bir takımdır kendileri. better olsunlar.

    mesajlar üzerine edit: tabi ki beter olsunlar. otomatik düzeltme better diye yazmış :) salary cap'i delip yıldız toplaya toplaya yarışan takımlardan oldum olası nefret etmişimdir. bu yüzden bence nba 2008'deki lakers, celtics ile başlamış ve 2010'daki miami heat'ten sonra iyice boka sarmış ve heyecanı kaçmış bir organizasyondur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın