• 1
    fenerbahçelileri çıldırtacak durum. galatasaray için teselli ikramiyesi.
    okuduğum sözlüklerden, konuştuğum arkadaşlardan edindiğim izlenim bu. hepsi ağız birliği etmişçesine şampiyon olacaklarına sevinmekten çok kendilerinin yerine galatasaray'ın şampiyonlar ligi'ne gitme ihtimaline üzülüyorlar.

    http://farm5.staticflickr.com/...88479_af59de8aab.jpg
  • 4
    kendimizi kandırmayalım hiç. türkiye'de fener şampiyon olduğu sürece dünya umurlarında değil.

    şunu da eklemem gerek fener'in bu senesi ölüm kalım meselesi idi. bu sene gelecek bir galatasaray şampiyonluğuyla dibi göreceklerdi fakat başaramayacağız gibi. kimse bu fark kapanır diye masal okumasın. oyun oynamadan farkı nereye kapatıyorsun.

    sen tüm 1 ay boyunca fark kapanır, öyle iyiyiz böyle iyiyiz de sonra git ilk maçta antep'te rezil bir oyun sergile. bu kadar iddialı konuşuyorsan atacaksan 3-4 tane, o fitili ateşleyeceksin. gram top oynamıyoruz. sebebi de umrumda değil.

    chelsea'ye çakarız o ayrı.
  • 10
    galatasaray taraftarının geçirdiği evrimin son hali.

    önce fatih terim mevzuu nedeniyle toplamda 19 puan farkla kazandığımız son iki şampiyonluğa bok atmalar. sonra son iki sezonun açık ara şampiyon kadrosunu çöp diye itham etmeler. şimdi de ikinciliğe sevinir olma durumları. allah beterinden saklasın.

    (bkz: galatasaray'ın 3. olup şampiyonlar ligine gitmesi)

    e sende ruh kalmamış, hala diyorsun ki "selçuk ruhsuz".
    sende inanç kalmamış, hala diyorsun ki "takım inanmiyor".
    sen ikinciliğe çoktan razısın, hala istiyorsun ki "takım şampiyon olsun".

    allah biran önce aslimiza dönmeyi nasip etsin. ne denir ki...
  • 12
    valla ben bu durumu dusunup mutlu olan adamı anlamıyorum. olay sampiyonlar ligiyse ligde 2. olunca da ön elemeyi gectiginde gidiyosun oraya. galatasaraysan, 25 milyon insan senin icin her hafta heyecandan geberiyorsa sen bu ligde de sampiyon olacaksın. suan eger ki takımdaki oyuncular nasıl olsa fener avrupaya gidiyo biz yata yata 2. oluruz seneye de cl'de oynarız diyorlarsa onların da ta amk. sampiyonlar ligi iyi hos ama ben ligimde de eze eze sampiyon olup göğsümü gere gere gezmek istiyorum. ister vizyonsuz de ister baska bişey ama fenerbahceliler sampiyonluk turu attıgında ben sampiyonlar ligi ile kendimi avutamayacagım cunku lig elden gitmiş olacak. ben bu sene de sampiyon olup 4. yıldızı istiyorum, ama görüyorum ki futbolcularımız bunu benim kadar arzu etmiyor.
  • 13
    benim tav olduğum durum. şartlar bunu gerektiriyor. beni ve benim gibileri buna razı gösterecek duruma getiren galatasaray yönetimidir.

    sezon içerisinde fatih terim gibi bir hocayı yolluyorsun şampiyonluğu unutacaksın. yeni gelen hocadan şampiyonluk beklemek hocaya haksızlık etmektir. bu sezon şampiyon olamamamızın en büyük sorumlusu yönetimdir, ünal aysal'dır. mancini gerçekçi diye bu sözlükte övülmüyor mu? bu da taraftarın gerçekçi bakışıdır.
  • 14
    (bkz: yemişim lokal ligi, lokal lig ne?)

    her türlü tavım. 20 sene üst üste şampiyon olacak değiliz. evet bu sezon* olabilirdik -he hala olabiliriz tabi ama çok zor- ama olamadık diye buna niye burun kıvırayım amk?

    türkiye'den ön elemeye giren takımların karşısına kim çıkıyor bilmiyor bunu istemeyenler. tottenham'ı, arsenal'i, chelsea'yi falan eleyeceğin de kesindi. seni bekliyorlardı.

    benim için lokal lig şampiyonlar ligine gitmek için metadır. almışım 19 kere. tabiki her sene almak isterim ama alamasam da dünyanın sonu değil.

    edit: al aha kimler varmış ön elemede görün. bunları rahatça geçebileceğini iddia eden varsa allah'a emanet olsun.
    http://www.sabah.com.tr/...rakipleri-belli-oldu
    http://www.ligtv.com.tr/...-muhtemel-rakipler-7
  • 15
    fenerbahçe'nin cezası yüzünden direkt şampiyonlar ligi'ne gideceğimiz için olayı kabullenen galatasaray'ın büyüklüğünü anlamamıştır. bu takım fener ceza almasaydı bile ikinci olmasına rağmen elemeyi geçer kupaya katılırdı. arsenal, tottenham, chelsea falan beklemiyor bizi orada. sadece bir tane premier lig takımı olur. o da seribaşı olacağı için zaten rakibimiz olmaz. seribaşı olmayan takımların hepsini rahatlıkla eleriz. yani ikinciliğin bizi direkt şampiyonlar ligi'ne atması benim için bir teselli olamaz.
  • 16
    türkiye süper ligi'ni, şampiyonlar ligi'nde gruplardan çıkınca kazanılan prestij, ün, marka ve reklam değerinden yüksek gören taraftarlarımızca kimi haksız kimi haklı sebeplerle hor görülen durum.

    kimse oynanan futbolu ve kulübün avrupa'da tanınır olmasını takmıyor da herkes "fenerliler tur atarken kendimi banyoya kitleyip ağlayayım mı?" modunda bir çekişme içerisinde. bunun fenerbahçelilerin 6-0 takıntısından farkı yok.
    yönetim 3 sene üst üste şampiyonluk sözü vermedi. ancak prestij, ün, marka ve reklam değerinin dünya kulüpleri sıralamasına girebilmesinin sözünü ve hedefini verdi.
    taraftarımız çok iyi niyetli bunu biliyorum. ancak biraz profesyonel ve doğru düşünüp, sorunları sidik yarıştırmak değil de nokta atışı şeklinde görebilen bir yapıya bürünmemiz ve bazı şeylere artık uzun vadeli proje olarak bakmamız gerekir.
    eleştiriler, ruhsuz topçular ve formsuz sistem yönünde doğru, ancak fenerle sidik yetiştirme konusunda sonra derece amatör.
  • 17
    liderin 10 puan gerisine düşmüşsün, ama ligi 2. bitirirsen şampiyonmuş gibi muamele göreceksin, ve biz buna sevinmeyeceğiz öyle mi?

    çok şampiyonluk gördüm, allah ömür verir de erken ölmezsek daha fazlasını da görürüm.

    biraz mantıklı düşününce, böyle bombok oynadığımız bir sezonda, ligin başında fatih terim gibi bi efsanenin kovulduğu ortamda 2. olup şampiyonlar ligi'ne direk gidersek göbek atarım.

    burda romantiklik yapıp "adam 2.liğe seviniyor yeeaa" diye yırtınmam. aynı fenerlilerin bize "beraberliğe seviniyolar xd" demesi gibi bişey bu arada...
  • 18
    maalesef futbolla çok alakası olmayan yazarlarımız ligde şampiyon olmayı sadece prestij sanıyor. mağazaların gelirlerinden ve en önemlisi tff'den alınan paralardan haberleri yok. ayrıca 6 puanlık maçlar vardır ya bu da aynı onun gibi. kendi kaybettiğimiz paraları geçtim rakibin de o paraları senin yerine alıyor. yani avrupa'dan gelir kaynakları kesilmiş olan rakibini kendi ellerinle besliyorsun. halbuki bizim bu şike sürecini daha iyi kullanıp, ligi domine edip onlara nefes aldırmamamız lazımdı.
  • 19
    liderle puan farkının giderek açılmasının insanları garip teselli metodlarına yönelttiğini gösteren durum.

    şampiyonlar ligine gidicekmişiz de, şampiyonmuş gibi muamele görecekmişiz de, rakibin şampiyonluğu hiçbir şey ifade etmeyecekmiş. geçiniz bunları. eğer fenerbahçe bu sene şampiyon olursa önümüzdeki bir yıl boyunca "ilahi adalet", "tertemiz şampiyonluk", "cemaate rağmen şampiyonluk" falan gibi fenerli kafası ezik laflar çekeceğiz şimdiden söyliyim.

    medya zaten fenerli olduğu için bu şampiyonluğu galaksi şampiyonluğu gibi gösterip sanki daha önce hiçbir kulüp şampiyon olmamış gibi davranacaklar.

    böyle bi durumun yaşanması şampiyonlar ligine gidememekten daha kötü bi durum bence. sen yine ikinci olarak şampiyonlar ligine gitmemize sevin, ben şampiyon olup şampiyonlar ligine 4. yıldızla gitmeyi yeğlerim.
  • 22
    2 sene şampiyonluk sonrası iyi bir başlangıçla başlarda puan farkını açıp şampiyonluğa rahat ulaşacağımız sezonda, ünal aysalın haklı olabilir ama zamansız fatih terim hamlesi sonrası manciniye anında çok sorumluluk yükleyip harcamaktansa kulübün rölantide tutulup, gelecek senenin kadrosunu kurma çabasıyla bu sezon için koyulmuş hedeftir. şahsen beni çok üzendir. zira ezeli rakibe ligi çok istedikleri bu sene bir darbe daha vurup maddi,manevi olarak arayı daha da açabilirdik.
  • 23
    galatasaray'ın şampiyon olup şampiyonlar ligine direkt gitmesinden iyi olmayan durumdur. yine de şu açıdan bakmak lazım, kendinizi fenerli birinin yerine koyun, şampiyon oluyorsunuz ama şampiyonlar ligine sizin yerinize en büyük rakibiniz direkt katılıyor. ön eleme oynayacak takım %99 eleneceğinden, şampiyonlar ligi ülke katılım payını da tek başına cukkalıyor. senin alman gereken parayla rakibin yeni drogba'lar, sneijder'ler alıyor, maç gelirleri, ürün satışları filan cabası. ülkede ve avrupa'da da gündem hep sen oluyorsun cl'de oynadığın için. şampiyonsun ama kimse seni s.klemiyor, sana bir şey soran yok, saksı misali oturuyorsun.

    kabus gibi lan.
  • 24
    şimdi bu duruma dünden razı olmanın ruhsuzlukla falan ne alakası var, ben onu anlamadım.. bok gibi top oynuyoruz, 10 puan da gerideyiz işte, buna da mı tav olmayalım?

    ayrıca sen ikinci olabilirsen sevin amk, onun da garantisi yok ki bu futbolla.. belki de kasımpaşa olur ikinci, onlar gider direk.. valla şu durumda bırak sevinmeyi kalkıp göbek ata ata oynarım ikinci olup da doğrudan şampiyonlar ligine gidersek..

    daha ne lan işte, bulunmaz nimet valla.. siz de sevinin, kasmayın fazla..
  • 25
    lig tarihinin en önemli 2.liği de olsa galatasaray asla 2.liğe sevinmez. olası bir senaryo fener şampiyon olur biz 2. oluruz sonra "zaaa 2.liğe sevinen ezikler" geyiği yaratılır hemen. biz de kontradan hemen avrupa'ya gidememeleri, gidince de zaten rezil olmalarıyla ilgili komiklikler şakalar falan. çok seviyesiz yani. ama takımın durumu ortada. fener'in durumu ortada.

    ne olursa olsun, kaç puan alırsak alalım ve ne futbol oynarsak oynayalım, sırf şampiyonlar ligi'ne direk gidilecek diye 2.liği yeterli gören zihniyete yokum kardeşim ve vizyonsuz olarak nitelendirebilirim.

    benim için olmazsa olmaz asgari başarılar:

    1) chelsea'yi elemek. elensek bile geçen sene ki real madrid turu gibi onlara sahayı dar edip, onlara cehennemi yaşatıp gururla elenmek.
    2) fener'e ali sami yen arena'da koyu koyuvermek.
    3) ziraat'i indiragandi yapmak. *

    10 puan geriden gelip şampiyon olmak tarihin en büyük olaylarından biri olur. yüzdelerin düşük olduğunu biliyoruz ama erken pes eden takıma da her türlü küfürleri yağdıracağımı belirtmek isterim. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın