• 13106
    24 ağustos 2015 galatasaray osmanlıspor maçında alınan mağlubiyet takımın geleceği için iyi olmuştur. önümüzdeki hafta deplasmanda gol atmadan alınacak bir mağlubiyet ise üzerine kara biber tuz olacak. gayet de iyi olacak. bu salaklar, gerizekalılar ne kadar erken giderlerse takım o kadar çabuk çıkacak düzlüğe. keşke biraz vasıflı bir başkan olsaydı başımızda da hamza hamzaoğlu'nu gönderip kaliteli, disiplinli, yabancı bir teknik direktör getirseydi. takımdaki bütün yeniçerileri, çöpleri yollardı falan... ah kurduğumuz hayallere bak yazıklar olsun be... bu kadar kalitesiz omurgasız adamların ne işi var bizde ya?
  • 13107
    aylardır bangır bangır bağıra bağıra bu takımın eksiklerini herkes söyledi. futboldan hiç anlamayan insanlar bile takımın eksiklerini biliyordu. fakat son sürat uçuruma sürüklenen bu takıma gerekli müdahaleler yapılmadı, üstüne herkesin yetersiz bulduğu, takıma yakışmayan oyuncularla sözleşme yenilendi ve takıma katıldı. ve şimdi takım yavaş yavaş o uçurumdan aşağıya düşmeye doğru gidiyor.

    herkesin gördüğü bu eksikleri görmeyip, bile bile ladese ses çıkarmayan dünyanın en çapsız ve sahtekar galatasaray başkanı sayın dursun aydın özbek başta olmak üzere, galatasaray teknik ekibi, teknik direktörü hamza hamzaoğlu ve diğer sorumlular taraftara hesap vermelidirler.

    taraftarın uyarılarına kulak asmayanlar, gelen istifa seslerine de söz söyleme hakkına sahip değildirler!
  • 13109
    berbat halde olan takım. şampiyon olduğumuz günden yazdık, bağırdık, konuştuk.... yeter yeter yeter. bu takımın sağ beki yok. stoperi yok. sol beki idare eder seviyede. orta sahası yok. forveti yok. yok yok yok. yedek kalecisi yok, kulübeden girip oyunun gidişatını değiştirecek adamı yok. en önemlisi uzun vadede başarı getirecek teknik direktörü yok. futbol alimi galatasaray yöneticileri ne yaptı? dengeler bozulmasın, evlatlar ayrılmasın, burak küsmesin, kadromuz süper diye diye takımın içine etti. yetti sizin kazanılan her başarıdan sonra seviyeyi aşağıya çekmeniz. 3 gün önce yine doğruları yazdım. bu takımın dibi görmesi, 2010-2011 sezonuna geri dönmesi bir muslera'nın formsuzluğuna bakar diye. takım takım olsa muslera sıçsa bile maç çevirir. senelerce takım sıçtıkça muslera kurtardı takımı. şimdi muslera formsuz olma hakkını kullandı sonuç: 2010-2011. şimdiden geçmiş olsun. perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. beşiktaş, fener, trabzon hatta antalya ve anadolu takımları bile kağıt üstünde hoca değişiklikleri ve transferler ile birkaç seviye atladı. herkes güçlenirken biz yerimizde saydık hatta geriye gittik ve pek çoğundan daha geriye gittik.

    artık finansal fair play zart zurt demeyin bize. sakın demeyin. ülke ve kulüp maddi olaylarda aynı kafada yönetiliyor. kasada para yok ama yandaşa para var. kulüp fakirse eğer;
    sabri o parayı almayacak.
    hamit o parayı almayacak.
    umut o parayı almayacak.
    selçuk o parayı almayacak.
    burak o parayı almayacak.
    melo o parayı almayacak.

    daha aklıma gelmeyen nice ruhsuz, oynamayan ve beceriksiz adam o parayı almayacak. fakirsek fakirliği çekeceğiz. ama bu adamlara kamyon kamyon para yedirip iş ibrahimovic'e, maxi pereira'ya bilmem kime gelince para yok derseniz bir gün taraftar tokadını yersiniz ki sonuna kadar hakedersiniz. bıktık sizin beceriksizliğinizden. ilerledikçe geri giden tek takım biziz herhalde.
  • 13110
    acil sağ kanat oyuncusuna ihtiyaç duyan takımdır. bu takımın ideal hücum hattı bana göre şudur:

    ---------poldi
    yasin - wes - transfer

    yasin'in yeri ne kulübedir ne de sağ kanattır. bunu 24 ağustos 2015 galatasaray osmanlıspor maçı'nda da çok net gördük. kendisi en verimli olarak solda oynamaktadır. aynı şekilde poldi'den de sağ kanatta faydalanmamız çok zor. yine 24 ağustos 2015 galatasaray osmanlıspor maçı'nda bunu da çok net gördük. forvete kaydıktan sonra ne kadar etkili olabileceğini gördük. wes de mutlaka kendi yerinde, yani forvet arkasında oynamalıdır. hiç başka maceralar aramaya lüzum yok.

    bu noktada çok bariz bir şekilde sağ kanat eksikliği göze çarpıyor. şimdi akıllara bruma neden gönderildi sorusu gelecek tabii ki. inanın hiç bilmiyorum. şu dizilişte bruma çok faydalı olabilirdi. en azından yasin'le birlikte adam geçebilen bir oyuncu daha olurdu sahada.

    şu an elimizdeki safkan sağ kanat sayısı=0. evet, yazıyla sıfır. hadi sinan gümüş var diyelim. ona da hoca şans vermiyor katiyen. oraya yasin'i devşirmenin manası yok. adamın en verimli olduğu yer sol kanatken, verimini neden yarı yarıya düşürelim? umut'u hiç söylemiyorum bile. emre desen zaten kanat değil o da devşirme. jose'yi oraya yazanlar oluyor. o da devşirme amk. resmen takımda kanat oyuncusu yok.
  • 13111
    takım hakkında bir analiz;

    - takım yaşlı: koşu mesafeleri bunu ortaya koyuyor. mesela emre ç ve jose oynadığında takım nasıl oynadı hepimiz gördük. bu dinamikliğin, hızın ve tekniğin getirisi. galatasaray'ın ideal kadrosunda buna yaşına rağmen ayak uydurabilen adamlar chedjou, sneijder ve podolski.

    - takımın belli bir sistemi ve sürekliliği yok: hamza hoca geldiğinden beri bunu yapıyor, prandelli de yaptı, mancini de yaptı. kadro sürekliliği yok, oyuncular her maç değişiyor, taktik her maç değişiyor.

    - organizasyon: mancini zamanında korner, frikik organizasyonları vardı. yekta bile gol atmıştı o sistemde. mancini'yi övmek için değil, en azından bir organizasyon çizdiğini belirtmek için söylüyorum. prandelli'de bu yoktu, hamza hocada hiç yok. tamamen gelişigüzel bir futbol oynanıyor. futbolcular kim nerede ne yapacak bilmiyor. takımın çok ağır hareketmesinin, atak başlatmadan çok düşünmesinin sebeplerinden biri de bu.

    - kanat yok: amrabat ve bruma gitti. elde sadece yasin kaldı, o da yedek başlıyor oyuna.

    bunlara eklenebilecek çok fazla kritik var ancak ilk bakışta bunlar göze çarpanlar.
  • 13114
    cok pahali isimler üzerine kanalize olamayacagiz malum bu sezon...bu sebeple iyi bir scoutluk analizi ile birlikte en azindan carole ve rodriguez tarzinda umut verebilecek
    1 adet kesiciligi ve topu oyuna sokma becerisi olan hizli stoper
    1 adet cizgiye inen ve defansif ozelligi ortalamanin üzerinde olan sağ bek
    1 adet kanatlarda dribblingi iyi olan ve pasör özelligi ile one cikan kanat
    1 adet tercihen sirti kaleye donuk, güçlü, kafa toplarinda etkili forvet

    transfer edilmedigi sürece bu sezon şampiyonlar ligide dahil hiçbir macini ne stadyumdan ne de televizyondan herhangi bir şekilde izlemeyecegim canım takımım.
  • 13115
    kusura bakmayın ama bitmiş okeye dönüyor.
    bu takım çok yavaş, durağan, hantal. bu takımda organizasyon diye bir şey yok ve en önemlisi bu takımda kanat yok, 10 kişi gömülen rakibe karşı durmadan usanmadan ortadan, göbekten hücum etmeye çalışan bir takım, kanatları olmadığı için (ya da kanatta umut bulut oynadığı için) oyunu açamayan, 90 dakika aynı çaresizce hücumlara devam eden takım.
    daha geçen sene şampiyon olunduğunda bile bir çok taraftar takımın eksiklerini bas bas bağırırken , beceriksiz ve iş bilmez bir yönetim ve modern futboldan şampiyonlar liginden bi haber, elindeki futbolcuların herşeye yeteceğini sanan bir t.d. ile hızla uçuruma doğru ilerlemekte.
    allahım lütfen bize şansı bir kura nasip eyle, yoksa şampiyonlar ligi maçları sonrası bırakın istifa ederek kurtulmayı, evleri ateşlere verilir bu çapsızların, milyonlarca taraftarı küstürmek için bu kadar uğraşmanın bir açıklaması yok , yok , yok.
  • 13116
    mutfakta bir suru malzeme olabilir ancak onlarıbirleştirmeyii bilmezsen yemek yapamazsın. elinde bir suru malzeme olması yemek yapacağın anlamına gelmez. işte biz de tam bu durumdayız. elimizde sneijder,podolski, melo, muslera var ama ortada yemek yok. ayrıca bazı sebzeler(sabri,umut,olcan) çürümüş onları temizlemezsen yemek yapsan da tadı olmaz.
  • 13118
    topu kendi yarı alanın son metrelerinde alan herhangi bir oyuncuya rodriguez hariç kimsenin gelip top istemediği, kendini boşa kaçırıp pas opsiyonu olmadığı, hemen her oyuncunun rakip defans oyuncularının arasına girip orada (nasıl olacaksa) top beklediği takım! sırf bu oyun bozukluğu bile 1 senedir takımın başında olan ve o meşhur hazırlık dönemini de takımıyla geçiren bir hocanın kovulmasına sebeptir benim gözümde. ama nerde dursun özbek'te o vizyon?
  • 13119
    yerinde durarak top oynayanların oluşturduğu futbol takımı.

    muslera ; hakan veya chedjou'ya

    hakan chedjou'ya ( ya da tam tersi)

    sonra chedjou selçuk'a-sabri'ye- ya da tekrar hakan'a,

    sonra selçuk tekrar chedjou'ya-hakan'a veya telles'e

    telles sneijder'e, hakan'a ya da chedjou'ya

    sneijder o ara sırtını dönüpte oyuncuyu ekarte edebilise hücum ediyoruz, yoksa sil baştan aynı senaryo.

    lan anasını avradını atağa çıkma organizasyonumuzu anlatırken sneijder hariç hücum oyuncusunun adı geçmiyor ya.ben burda anlatırken bir yıllar geçiyor, bu futbolu izlerken hücum etmemiz adam yaşlandırıyor ya.

    kaosta podolski ve sneijder önüne top alabilirse de şut çekebilirse diye bekliyoruz resmen.

    hayır bu takımın bir tane yasin'i var alıp topu götüren e onada şans vermiyorsun zaten.
  • 13120
    2015 - 2016 sezonu için çok yapacak bir şey yok, gençleştirme yapılabilseydi ( iyi oyuncularla tabi ) önümüzdeki yıllar için iyi olurdu, her geçen sezon yaşlanan kadro bir sonraki sezon için transfer ücretlerinin katlanması demek, her yıl 1 2 takviye yapmak varken şimdi 2016 2017 sezonunda en az 6 as oyuncu almak zorunda kalıp yine kıbleyi şaşırtacaklar. biz bunu bu seviyede düşünebiliyorken koca koca yöneticilerin düşünememesi inandırıcı değil. beyaz atlı prensi bekleyen pamuk prenses gibiyiz, bekliyoruz..

    -----------------muslera--------------------

    sabri----chedjou-----yeni stoper----telles

    ------------melo-------selçuk----------------

    yasin------------sneijder---------------poldi

    --------------------burak---------------------

    ikinci yarılarda iç saha dış saha maçlarına göre ;

    sol bek ( lionel carole )
    orta saha ( jose rodriguez )
    orta saha ( emre çolak )

    bu kadroyu bozma as kadron bu olsun, bu kadro üzerinde motive ol ve motive et. ( sabrinin yerine yeni transferde olabilir ) elidenki 24-27 kişilik kadroda yukarıdaki adamlar varsa on bir budur, üzerinde oynarsan zaten yaşlanan kadro iyicene aksar. macera aramayacaksın yukarıda ki kadroyu iç saha ve dış saha maçlarına göre motive edip elinden geldiğince birlikte hareket etmelerini sağlayacaksın.
  • 13124
    muslera
    chedjou denayer semih carole
    jose melo selçuk poldi
    sneijder
    burak

    alex silva gelirse chedjou stopere kaydırılır. poldi solda daha hücuma yönelik oynar. alex silva gelirse kanadı boydan boya kullanır videolarınd gördüğümüz kadarıyla. jose de sağ kanatta paslarıyla selçuk ve meloyu rahatlatır. arkasındaki bekin ise daha güvenle hücum yapmasını sağlar.

    sabri ve hakan balta için konuşacağım. ikisi de 30+ lı yaşlarda oyuncular. hakanı ayakta tutan şey profesyonelliği ve pozisyon bilgisi. ancak ağır olması her rakibimiz tarafından değerlendirilecek ciddi bir handikap. 30+ lı yaşlarda olan hakan balta ve sabri galatasarayda kariyerleri boyunca hiç olamadıkları kadar as oyuncu konumundaysalar şuan, galatasaray takımında kadro kalitesi anlamında ciddi bir sıkıntı var demektir.
  • 13125
    2015-2016 futbol sezonunun ilk iki haftasında 5 puan kaybetmesine rağmen beni üzemeyen ekipler bütünü. nerde geçen sezon balıkkesirspor'a yenildiğimizde ki moral bozukluğu, üzüntü nerde bu seneki olmayan üzüntü. adım gibi biliyordum 24 ağustos 2015 galatasaray osmanlıspor maçında yenileceğimizi. görünen köy kılavuz istemiyor. herkes ama herkes olanı değil, olması gerekeni söyledi. ama yönetim, teknik ekip doğruları görmemezlikten geldiler. korkunun ecele faydası olmadığı gibi üzülmeninde takıma faydası olmuyor. işin ilginci sağlam bir sağ bek transferi bile ve doğru oyuncularla doğru oyun bu takımı bir kaç tık daha iyi oynatır. omurga sağlam, ama eklemler ihtihaplı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın