• 25251
    başında fatih terim olan takımdır. fatih terim kimdir? galatasaray sayesinde adını markalaştıran, yine galatasaray sayesinde bugünlere gelmiştir. futbolcu olduğu dönemler veya galatasaray'ı çalıştırdığı zaman yaptığı hatalar kendini bağlar. galatasaraylı olmak, bir kurum veya takımın aidiyeti içerisinde olup şahsi yapılan kabahatler yine şahsi bağlar. bu bahis elbette galatasaray'ı yıpratmak üzere fatih terim üzerine gidenlerin tekrar hatırlattıkları şeyler..

    fatih hocadan bizim isteğimiz nedir?

    bizim arzumuz, fatih hocadan talebimiz bazı inatlarından vazgeçebilmesidir. onu eleştiren, karakteri veya siyasi-sosyal duruşunu beğenmeyen için bile fatih hocanın yeri hep ayrı olmuştur. bir değer üzerinden değerler var edene elbette hürmet baki kalacaktır. adı silinmeyecektir. ancak yeri geldiğinde en ağır eleştiriler kendisine yönetildiği an, futbolu ve galatasaray'ı gerçekten seven biri tarafından bu eleştiri yapılıyorsa bu hocanın gitmesi için değil daha iyisini yapacağını bilmenin verdiği kızgınlıktan gelmektedir.

    evet, lig açısından asıl rakip olarak değerlendirdiğimiz fenerbahçe inanılmaz bir transfer süreci geçirdi. yalnızca forvet hattına sinan'ı da sayarsak beş futbolcu aldı. ortasaha düzleminde ligin açık ara en iyi kesici adamına sahipler. alternatifleri çok. defans ve bek olarak sıkıntı yaşayacakları muhtemel olsa da, yine ligin en kolay gol bulma yöntemini değerlendiren defans beklerine sahipler. fakat ortada mükemmel bir futbol mu var desek, böyle bir mücadeleyi 3 ekim 2020 fenerbahçe fatih karagümrük maçında ben göremedim. aksine karagümrük ekibinin daha zevkli top oynadığı, daha akılda kalıcı pas yaptığı bir müsabakayı dün seyrettim. biz bunları gördüğümüz gibi, fatih hoca ve ekibi de görüyor.

    gelelim bize. evet, eksik oğlu eksiğiz. en önemli bölgeleri yedekleme konusunda ağır sıkıntılarımız var. bir saracchi kaybında süleyman'la beraber dört sol bek oynayacak oyuncumuz olmasına rağmen (linnes, emre, ömer, süleyman) takımın dengesini, hücum sistemini kaybedebiliyoruz. veyahut taylan, belhanda ikilisini rakip takım engellediği an hücum açısından sol veya sağ açık oynayan oyuncularımız tıkanıyor. galatasaray'ın hücumları ölü hücre haline dönüşüyor. nasıl kan sayesinde gerekli besinler organizmalara ulaşıyor ise, öyle de hücum hattına yeterli top gelemediği an organizmamız ve organizasyonumuz çürümeye, takım ya kaos halinde oynayıp gol aramaya başlıyor ya da insanı çileden çıkaran bir futbol oynamaya başlıyor: (bkz: 1 ekim 2020 rangers fc galatasaray maçı)

    futbolun doğrularını yapmak için materyal sıkıntısı yaşadığımız doğru mu? evet, maç sırasında kulübeye baktığımız an 'ya şu mehmet ya da marcel oyuna girse de oyun bi kıpırdasa' dediğimiz çok oluyor. para yok, oyuncu satmıyoruz, satamıyoruz. oyuncu satılmaya kalkılsa en değerli oyuncularından, efektif olarak seni taşıyan top tepicini vermek zorundasın. bu durumda kalınca mecburen içinden çıkılmaz bir denklemi karşında buluyorsun.

    başta dediğim gibi, direktörümüz fatih hocayı bugünlere getiren nasıl galatasaray ise, hâlâ görevinin başındayken yine ondan bir şeyler bekliyor, ondan futbolun doğruları adına sahada bir şeyler görmek istiyoruz. galatasaray'ımız için, galatasaray takımı için gerekli olan mutlaka birkaç ince transfer olsa da, bunu yapamadığımız realitesi ile karşı karşıyayız.

    şuna gönülden inanıyorum. 96-00 sezonları arasında eğer sosyal medyayı kullanıyor olsaydık, taraftarlardan neler neler duyardık! şu anda bile canı sıkkın, morali bozuk galatasaray taraftarları fatih terim başta olmak üzere yönetime ağza alınmayacak laflar söylüyorlar. fatih hoca ve yönetim... evet, hataları ve hatta yapılması gereken yerde yapamadıkları yüzünden çokça eleştirilmesi gerekiyorlar ama mevcut durumu değiştirecek bir iksir kim ortaya sunabilir ki?

    'şunu yapsaydık ya', 'başta zaten söylemiş idik', 'nasıl böyle olur' tarzı hep aynı lokmayı çiğneyip durmak, kalitesiz bir şekilde olmayacak yerden vurmak, eleştiri yapıyorum ayağına hocasından tut tüm ekibe küfürler saçıp savurmak ahmaklıktan başka bir şey değildir.

    galatasaray futbol takımı ne tek maçla rezil olacaktır ne de tek maçla göklere çıkarılacaktır. burada hepimizin çocukluk aşkı olan bu değere onursuzca davranmak yerine kimi zaman sabırla yaklaşmak da en doğru hamle, hareket olacaktır. elimizde sadece lig mi kaldı; o zaman lige motive olmamız gereken dönemdeyiz. fatih hocanın şapkadan tavşanı çıkarmasına lüzum yok; gözümüzün önünde tavşanlar şapka etrafında zaten var. o tavşanları koşturacak, kuşa kurda yem etmeyecek bir kümelenmeye ihtiyacımız var.

    bir his böylesine zedelenmemeli. birkaç ayarsız ahmak yüzünden galatasaray futbol takımına ölmüş, hain muamelesi yapmak, bu uğurda konuşmak ve yazmak az bilinç sahibi insanlar adına utanç kaynağıdır. yetersizliği, eksikleri, hataları bilerek ağır bir fanatizm damarıyla var olmaktan bahsetmiyorum.

    belki mevsimi olmadan çileği, şeftaliyi yiyemeyeceğiz ama kuru soğanla bulgur pilavı üzerine ayranı içip 'oh be güzeldi, doyduk' deyip maçların ardına bakmamız gereken bir sezona girmiş bulunmaktayız.

    varsın pilav üzerinde tavuk bile olmasın! galatasaray futbol takımı hangi vaziyette olursa olsun, bağrımıza basıyoruz, basacağız da! biz taraftarlar, armaya gönül verenler bu vaziyette iken teknik ekibe de, profesyonel oyunculara da düşenler malum. görevlerini yerine getirseler kafii!
  • 25252
    bugün oynanacak olan maçta kasımpaşa’yı deplasmanda yenmesi halinde lige güzel bir başlangıç yaparak, başakşehir deplasmanı, kasımpaşa deplasmanı gibi son yıllarda zorlandığımız deplasmanları geride bırakarak sezona başlamış olacağız ayrıca evimizde geçen yıl puan kaybettiğimiz gazişehir’i yenmemiz de güzel oldu fenerbahçe maçına kayıp olarak bakmıyorum, yenemiyorsan yenilmeyeceksin aradaki puan farkını koruyacaksın, milli ara sonrası alanyaspor maçında galip gelmemiz halinde zorlu maçların bir kısmını sezon başında oynayarak atlatmış olacağız. avrupa’da başarılı olmayı hem maddi kaynak olarak hem de yıllardır süregelen özlem açısından çok istesemde bu sıkışık fikstürde ve rotasyonsuz kadroyla imkansız gibi bir şeydi, bu akşam alınacak galibiyet son iki maçta oluşan olumsuz havayı ve kara bulutları dağıtacaktır.
  • 25253
    algı merkez orta saha eksikliği olduğu yönde ama asıl sorun enerjisi bitik ve tembel kanat oyuncuları ile oynama hastalığı olan takım. bir takımda herkes oyun kurucu olarak oynarsa oyun kurulduktan sonra yapılacak işi kimse görev edinmez. bir adet caleb ekuban, garry rodrigues, h. onyekuru, bruma özelliklerine yakın scout işi bir patlama kanat oyuncu alımı ile işi çözebilirdik. ama olmuyorsa da içimizden emre kılınç bu göreve en yatkın isim. sekidika, oğulcan, ömer gibi isimler de en azından 3. bölgeye doğru hızlanarak bizi taşıyıp içeri çevirirse daha etkin hücumlar yaparız.
  • 25254
    şu hayatta beni en fazla heyacanlandıran, en fazla sevindiren, en fazla gururlandıran oluşum. biricik takımım.

    avrupa'ya yine bu kadar erken veda etmenin hayal kırıklığını üzerimden atamıyorum malesef. senelerdir türkiye dışında kayda değer bir başarımız yok hatta galibiyetimiz bile bir elin parmaklarını geçmiyor. derin bir üzüntü içerisindeyim. hal böyleyken bu lanet ligde lig maçlarını takip etmek bana zul geliyor. sanırım bu sene ilk defa takımımı takip etmeyeceğim, belki bazen özetleri izlerim ama fazlası hiç içimden gelmiyor. kırgınım sana cimbomum, çok kırgınım...
  • 25256
    elimizdeki kadroya göre ilk 11 çıkması gereken oyuncular bence şöyledir:

    muslera (okan)
    omar-marcao-luyindama-saracchi
    taylan-etobo
    emre akbaba-belhanda-emre kılınç
    diagne

    falcao-arda-babel-feghouli-ömer bayram ve diğerleri hep hamle ve rotasyon olur.

    sırf adama 3-4-5 milyon euro veriyoruz diye ilk 11 oynatmak diye bir şey olamaz. emre akbaba sağ açıkta oynadığı maçlarda gayet iyi katkı vermişti. her halükarda feghouliden daha iyi oynar.

    fener o kadar kötüydü ki 15 transfer yapma mecburiyeti vardı. bizde ise sadece kadro derinliği mecburiyeti var. enseyi çok karartmaya gerek yok. bu kadro normalde hala ligin üstünde ve şampiyon olması gerekir. sadece şu panik modundan çıkalım yeter. sakin kalalım ve konsantre olalım. bu sene şampiyon biz olacağız...
  • 25258
    hiçbir şey oynamayan takım.

    bildiğin hücum yapamıyoruz. tek kelime ile rezalet. herkes galatasaray'ı çözmüş. kasımpaşa bile çözmüş. belhanda sahada yürüyor, feghouli desen ortalarda yok. arda bir şeyler yapmaya çalışıyor, gücü yetmiyor. ne gol atabilecek bir enerji veriyor takım ne de puan alabilecek.

    (bkz: 4 ekim 2020 kasımpaşa galatasaray maçı)
  • 25264
    gelecek gençlerimizin elindedir.
    (bkz: 4 ekim 2020 kasımpaşa galatasaray maçı)
    hücum hattı;
    falcao/diagne
    arda/babel--------- belhanda-----------feguli

    like veteranspor. bu arkadaşlarla ancak 10-11 halısaha maçı yapılır ki arda bey zaten kapağı bize atmadan bolca yapıyordu. arda bey, feguli ve falcao kankanızla otlamaya devam. bizde saçımızı başımızı yolmaya devam.
  • 25266
    orta açmayı bilen, kafa vurmayı bilen, duran top kullanmayı bilen, korner kullanmayı bilen tek bir oyuncusu yoktur. tehlikeli bölgede frikik olduğunda santra civarında bir faul almışız da onu kullanacakmışız gibi gamsızca bakıyorum ekrana. hücum takımı olduğunu iddia edenler için skandal bir tablo. bir takımın rakibe tek tehdidi set hücumuysa ve o da çoğu zaman aheste aheste yapılıyorsa zaten geçmiş olsun.
  • 25270
    tam tamına 2 senedir ısrarla aynı şeyleri yaparak farklı sonuç elde etmeye çalışan takım. bu süreçte neler bahane edilmedi ki? yapılmayan transferler, açılan makaslar, pandemi, hakemler, yine yapılmayan transferler ve daha neler... ama bir kere olsun aynı saçma sapan şeylerin ısrarla yapılıp farklı sonuç elde edilmeye çalışıldığı kabul edilemedi.
  • 25274
    bir kere kabul etmeliyiz ki gerçekten kötü bir takım.
    fakat ilginç bir şekilde sözlüğümüzce yere göğe sığdırılamıyor özellikle haftaiçi. sahadaki iyi futbolcu sayısı o kadar az ki.
    ben şahsen feghouli , belhanda , diagne ve babeli futbolcu olarak görmüyorum. benim futbolcu değrlendirmede ilk kriterim ciddiyet ve bu sözde futbolcularda bu ilk şart yerine bile gelmiyor. bir de üstüne nereden çıkıyorsa diagne yi istiyormuş başakşehir ama bizim sözlükte irfan yetmez yanına visca falan da verilmeli diyorlar dalga geçer gibi. yani biz gözümüzde neden bilmiyorum ama bu adamları acayip yüceltiyoruz. neden gerçekten bilmiyorum.
    taylan, etobo, emre kılınç, linnes, emre taşdemir, omar bunlar ise dümdüz futbolcu. tam tabiriyle dümdüz. her hareketleri belli. bir sonraki değil üç sonraki hareketleri bile belli.
    kalecimiz için yorum yapmak istemiyorum. milyon yıldır ligde oynayan alamet-i farikasının ne olduğunu kimsenin bilmediği bir arkadaş.
    marcao ile luyindama bizim için çok çok çok üst seviye futbolcularımız laf söyleyen taşa döner zaten.
    bir de mazisine yatırım yapılan falcao ve arda turan var. ben artık falcaodan bir şey beklemiyorum. kimya mı tutmadı, fizik mi iyi değil, biyoloji mi sıkıntılı bilmem ama ben çoktan geçtim kendisinden. bence şaafak sayar gibi gün sayacağız gitmesi için. ve bence gitmeyecek sçzleşmesi bitinceye kadar.
    arda turan ise son üç yılda en ciddi maçını evinin arka bahçesinde oğlu hamza ile yapmış bir futbolcu.gökmen özdenak kadar kondisyonu olmadığına ve daha uzun zaman olamayacağına eminim.
    allah aşkına bu takım ne oynasın. böyle bir hafta yener iki hafta berabere kalır. 2 hafta yenilir. diğerleri de kötü olduğu için elde kalem kağıt yenersek falan diye izleriz işte maçları gönül vermişiz bir kere.
    benim anlamadığım bu takım nasıl bizlerde iyi futbol beklentisi yaratıyor. bu takım bizlerin istediği gibi bir futbolu oynayamaz.
    buradan fatih terim savunması lütfen çıkarmasın kimse. zira bu kadroyu bir araya getiren de önlemini almayan da kendisidir. en büyük suçlu bence maalesef hocamız. canımız ciğerimiz hocamız.
    bence her manada kayıp bir sezon olacak bu yıl. boşu boşuna sinirlenip eşinizi dostunuzu sevdiklerinizi bu seviyesi belli takım için üzmeyin kırmayın derim ben.
  • 25275
    2020-2021 sezonunda şu haliyle ilk beş mücadelesi vermesi beklenen takımdır. galatasaray için günlerdir konuşuyorum, uyarıyorum, çevremde, sesimi kime duyurabileceksem kendimi yırtıyorum. maç başlıyor, feghouli, belhanda, ilk yarı bitiyor, maç bitiyor ayakta duramayacak diagne, oyuna 87'de donk giriyor, oğulcan kerem filan yedek, alt yapıdan ümit yok, transfer desen zaten yok. yönetimine de hocasına da değmez emin olun, kendi ruh sağlığınız için uzak durun bu takımdan. sadece hocanın açıklamalarını izleyeceğim maç sonu, dişe dokunur bir şey duyacağımı da zannetmiyorum bu arada. hak etmeyen insanları hak etmeyenlere muhtaç ettiler. tek kelime ile yazık kulübüme benim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın