• 530
    ama yapamazsın demiştik.

    ben insanları gerçekten anlamıyorum. twitter'da falan yazan bazı insanlar, ya egoistler ya da empati yapamıyorlar.

    bir insana nba kapısı kaç kere açılır zannediyorsunuz? zaten yapamazdı değil mi? işte ben burada bitiyorum. seneler boyunca türk insanına yapamazsın dendi. başarısız olacaksın. başarısız olmaktansa deneme daha iyi. çünkü bizde ya en büyük olursun, 2. isen hiç bir şey. hele hele 2. bile olamamışsan, her neyse günaha sokma beni şimdi.

    bu sözlükte fenerbahçe ülker, real madrid'e f4'e yenildiğinde dalga geçildi. ben "niye dalga geçiliyor adamlar f4'e kadar gitti, biz ne yaptık?" deyince insanlar "ne yani dalga geçmeyelim mi?" dediler. neden? çünkü ya kazanırsın kıskanırız ya da 3 dakikalık dalga malzemesi olursun.

    bir düşünün. furkan'ın nba'e gitmesine engel olan kişi sizsiniz. "zaten başaramayacaksın." dediniz. zira size hep bu söylendi. baktınız olmuyor "sene sonu gidersin." dediniz. %100 hem de. nasıl bir güvense bu? ve bir daha bu şans gelmedi. furkan ne düşünecek? o şansı deneyemediği için ne kadar kötü olacak bir düşünün bakalım. bir insanı bu kadar derinden yaralamaya kimin hakkı var?

    bırakın insanlar hata yaparak öğrensin. bırakın denesinler. bu mesuliyete girme yetisini bir insanın kendinde bulması bile korkunç.
    hayır gittiği takım maccabi falan da değil direkt nba takımı.

    biraz daha furkan'ın çevresinden bakalım.

    bir tarafta anca real madrid maçı, fener maçı olduğunda dolan bir salon...
    2 senedir yaşanan maddi sıkıntılar... hatta öyleki 30 küsür yaşındaki kaptanın bile gidiyor takımdan.
    6 kişiyle çıkılan derbi maçları...
    camia tarafından unutulmuş bir şube...
    biraz destek azalsa, toplasan bir futbolcu maaşı anca edecek şubeyi kapatmak isteyenler...
    skandallar...

    bir yerde ise hayallerini gerçekleştirme fırsatı...
    bir daha gelir mi bilmiyorsun.
    hatta hatta başarı şansını bile bilmiyorsun.
    belki biraz korkuyorsun ama heyecanlısın.
    şans bulabilme umudun var.

    şimdi bir kere olsun furkan'a laf edenler ellerini vicdanlarına koysunlar. sadece bir kere.

    siz olsanız ne yapardınız? (merak etmeyin yalan serbest.)
  • 421
    gidisi ne arda'ya ne ribery'ye ne de hajrovic'e benziyor. beklentinin karsilanmayacagi asikardi ve onune hayatta bir kez karsilasabilecegi bir firsat cikti.
    nba haklarina sahip takimin uzun rotasyonunda ribauntcu ve defans oyuncusu eksigi ve kontratindan kurtulma olasiligi ayni ana denk geldi. adam nba'de vakit kaybetmeden en az 15-20 dakika sure alacak sekilde maclara cikabilecek ve takim o kadar kotu durumdaki takimin birden defans yildizi bile olabilir. sahada nerede duracagini bilmeyen atletik adamlarin yaninda furkan inanilmaz direnc katabilir savunmaya.

    haliyle boyle bir firsati geri tepemezdi. bence ergin ataman'in da rizasini almistir. furkan, konusmalarindan anladigim kadariyla, ince ruhlu bir cocuk. yolu acik olsun. gitmesini kesinlikle istemezdim ama bu sene nba tarihinin en kotu takimlarindan birini sayesinde destekliyor olacagim.

    76ers taraftarlarinin kelime oyunuyla "about fu(r)kan time"
  • 455
    https://twitter.com/...s/544654056116199424

    15 aralık 2014 philadelphia sixers boston celtics maçında hala süre almamış oyuncu. 2.periyotta 6 dakika oynandı şu ana kadar. boston farkı açarsa mutlaka süre bulacaktır kendisine, kafa kafaya giderse oyuna gireceğini düşünmüyorum.

    oyuna girsin iki ribaund çeksin de gururlanalım diye izlemeye devam ediyorum bu rezalet maçı. sixers her zamanki iğrenç oyununu oynuyor ve 44-32 mağlup durumda.

    edit: yazmamı bekliyormuş koç, molanın ardından alıyor furkan'ı oyuna.

    edit 2: 2:30 dakika süre aldı ve furkan'dan gereksiz yere çok ümitli olan sixers taraftarı twitter üzerinden kendisini gömmeye başladı. 2.tur draftından seçilmiş bir adama ne için bu kadar ümit beslediler bilmiyorum, instagram'da ne zaman geliyorsun yeter falan yazıyorlardı furkan'ın fotoğraflarının altına.

    adamlar nasıl bir yokluğa düştüyse 2.tur draftından gelen bir avrupalının kendilerini kurtaracağını düşünmüşler. yazık la :(
  • 496
    bir sporcunun maaşını zamanında alamamasını problem etmeyen yada bu nedenle kulübünden ayrılan insanlara laf eden insanları anlamakta zorluk çekiyorum.
    "ayda 800 tl kazanan insanlar varken ...." ile cümle kuranlar şu başlığı terk etsin önce şu ülkede sorunlar bitmiyorsa bunun en büyük nedeni sorunun doğru analiz edilememesidir, doğru analizin önündeki en büyük engelde duygusallık ve lüzumsuz ajitasyondur.

    ben çalışarak kazandığım paraya güvenerek yaşamımı planlıyorum geleceğime dair planlarımı kazandığım paraya yapıyorum, tıpkı minimum seviyede para kazanan insanlar gibi ve tıpkı aklımızın hayal edemeyeceği paraları kazanan insanlar gibi, emeğimi iş yerime kiralayarak kazanıyorum, işime zamanında gidiyor hakkıyla yapıyorum eğer yanlışlarım olursa işverenim tarafından uyarı alıyor ve bu davranışlarım devam ederse işe girerken imzaladığım sözleşme gereği iş akdim fesh ediliyor. benzer şekilde iş yerim bana söz verdiği şeyleri yerine getirmiyor ve bu uzun süre devam ediyorsa ben fesh ediyorum, ne kadar normal geliyor değil mi ? çünkü çok normal ortada iki tarafın anlaştığı bir metin var ikisi de buna uymaya mecbur, iş ahlakı bunu gerektiriyor.

    furkan olayı sadece bir örnek nedendir bilmem iş sporcuların kazandığı paralara gelince patron sevici oluyoruz memleketçe, ebue sözleşmesinin şartlarının yerine getirilmesini isteyince hain oluyor aynı şekilde diğer oyuncular sadece bizde de değil, fernandez parasını isteyince fikret orman çıkıyor "hakkımı helal etmiyorum 1 sene yattı parasını aldı" diyor, prandelli sözleşmesinin karşılığını isteyince laf ediliyor vs vs uzar gider.

    yönetimde olan insanlar utanmadan çıkıp sanki bu sözleşmeleri taraftar yada yedi yabancı yapmış gibi " oynamıyorlar para alıyorlar" diye işin içinden sıyrılıp topu bu adamların üzerine atıyorlar, bir yere kadar anlarım oynamadan para alanların eleştirilmesini ki bende eleştiriyorum ama burada asıl suçlu olan yönetimdir, adamı getirirken eflak ile boğdan'ı vermediğin kalıyor sonra iş boka sarınca suç bende değil sporcuda... ne güzel memleket.

    furkan 2 sene boyunca düzenli maaş alamamış bir sporcu ayda 100bin dolar mı alıyordu kulüpten hiç umurumda bile değil paşa paşa ödemek zorunda kulüp o parayı, ben ayda 1 lira ev kredisi ödüyorum o adam belki 75 lira ödüyordu, belki anasına babasına ev aldı belki uçak aldı arkadaşım kulübün verdiği söze güvenerek kime ne ? ödemelerimi iki gün aksatsam banka hemen arıyor, o adamı da arıyordu eminim. herkesin yaşam standartı farklı herkes kazandığına göre yaşıyor, bunu anlamamak için özel bir çaba mı sarf ediyorsunuz cidden anlamıyorum, sen ayda 1500 tl alırken ayda 100bin dolar kazanan adamı eleştiriyorsan çalıştığın iş yerin senin paranı 2 sene boyunca düzenli ödemediğinde bizde gidelim sokaklarda kalan ömrü boyunca 1500 tl'yi bir aradan görmeyen insanlara soralım, muhtemelen onlarda senin için "ayda 1500 lira para alıyorlar 2 sene para alamadık diye zırlıyorlar" falan diyecektir bu kafa yapısına göre.

    furkan aldemir bu kulüpte oynadığı süre boyunca canını dişine takarak oynamıştır, çıktığı herhangi bir maçta mücadele etmediğini söyleyen taş olur ve kulübün ödemeleri aksatmasına 2 sene boyunca elinden geldiğince dayanmıştır ve açıkçası benimde zamanlamasını yanlış bulduğum bir şekilde kulüpten ayrılmıştır bu nedenle kimse kendisini suçlayamaz, tek suçlu kendisine tutmayacağı sözleri bol keseden veren şube yönetimi ve kulüp yönetimidir, 1 liralık bütçen varsa 1 liralık oyuncu alacaksın verdiğin sözleri adam gibi tutacaksın, çünkü sen sözünü tutmayarak bir personelini mağdur etmekle kalmıyor aynı zamanda koskoca kulübü rezil ediyorsun.

    şutu var yok onu tartışalım emeğinin karşılığını alamamayı tartışmak saçmalık sınırlarını bile aşıyor.
  • 400
    neden sene başında değil de şimdi gidiyor sorusunun cevabı çok basit, sixers'ta kendi mevkisindeki nerlens noel sakatlandı, sixers nba'de çıktığı her maçı kaybediyor, iyi bir kadrosu yok, çok dar bir rotasyonla oynuyorlar, furkan şu anda sixersa giderse ciddi süreler alabilir, o takımda fark yaratabilir. kısa süre içinde iyi bir takıma takasını isteyebilir. nba'e gitmek için daha iyi şartlar oluşamazdı herhalde.

    ömer aşık'ın gelişimi ortada, ben başarabileceğine inanıyorum. yanılmıyorsam nba'e gönderdiğimiz ilk oyuncu oluyor. allah yardımcısı olsun, inşallah her şey istediği gibi olur.

    alacaklarını istemeden ayrılıyor oluşuna da ayrı bir parantez açılması lazım. ben saygı duydum kararına, her gece nba izleyen biri olarak merakla bekliyorum furkan'ı. attığı sayılarla, aldığı ribaundlarla gururlanmak için.

    başarılar dileyelim, umarım dönüşü yine sarı kırmızı formaya olur.
  • 500
    nba'da beklenilenden çok daha fazla süre alan oyuncu. normal şartlar altında sadece maç listesini tamamlaması beklenirken 10 dakika civarı süre alıyor. oyun yapısı itibariyle hiç bir zaman nba'e uygun olmadı zaten.çünkü nbade o oyun yapısı için çok kısa kalıyor. fakat hayatının fırsatını yakaladı işte anlayın siz de. yılda da 3 milyon dolar alıyor. bunu nba ile ilgisi olmayanlara nasıl anlatsam ki, 2. lig b kategorisinden 24-25 yaşlarında bir oyuncu transfer ettiğimizi hayal edin işte, öyle bir şey furkan'ın yaşadığı. bırakın da çocuk hayalini yaşasın.
  • 193
    ayakları çabuk ve oyun zekası iyi seviyede olduğu için topu doğru noktada alabiliyor, veya top elindeyken doğru noktaya hamle yapabiliyor. ancak size olarak yeterli olmadığı için bazı topları potaya yumuşak bırakarak çoğu zaman basket faul alabileceği pozisyonlarda 2 faul atışıyla dönüyordu. ancak son zamanlarda yumuşak bırakmak yerine çemberin içine vurarak basket-faul almayı başarıyor ve bu da hem moral hem de skor açısından takıma çok şey katıyor. umarım yazın kas kütlesini arttırır ve euroleage'de çok daha fazla söz ettirir kendinden.
  • 76
    ispanya'da devam eden 2011 erkekler u20 avrupa basketbol şampiyonası'nda almanya maçımızda tam 25 ribaund alarak turnuvanın bu alanda rekorunu kıran oyuncumuz. eski rekor, 2008'te romanya'dan titus nicoara'ya * aitti. 17 sayıyla oynayan furkan aldemir ayrıca 13 hücum ribaundu ile bulgar yavor ivanov'un 2003'teki rekoruna ortak oldu.
    furkan aldemir, turnuvada toplam ribaund sıralamasında 1. sırada * aldemir, savunma ribaundlarında 7.2 ve hücum ribaunlarında da 8 ortalamalayla zirveyi kimseye bırakmadı.
    almanya maçında aldığımız 56 * ribaundla takımımız, turnuvanın bu seneki ribaund rekorunu da kırdı.(u: eski rekor, yunanlıları yendiği maçta aldıkları 52 takım ribaunduyla ukrayna'ya aitti)
    not: almanya'yı 71-49 yenerek f grubu'nu yunanistan, ukrayna * ve almanya'nın önünde 3. sırada bitiren takımımız, çeyrek finalde e grubu'nun 2. rusya ile oynayacak. rusya, kendi evlerinde 2005'te düzenlenen turnuvayı litvanya'yı yenerek kazanmıştı. rusya, ilk turda -açılış maçlarında sırbistan'a yenilmelerine karşın- a grubu'nu karadağ, slovenya ve sırbistan'ın önünde 1. bitirmişti. 2. turda ise tek yenilgisini fransa'dan alan rusya, e grubu'nu 2. bitirdi.
  • 423
    normalde bu tarz olaylara takımı sattı gözüyle bakarım. ama bu adam senelerdir elinde olan fırsatı bu kez değerlendirmek istemiş ve hazır parasını da almamışken değerlendirmiştir. keşke kalsaydı ama furkana bu hareketinden ötürü kızmakta yersiz bana göre. bu adam büyük paraları reddederek hatta sözleşmesinde de indirime giderek takım için elinden geleni yaptı zaten. yolu açık olsundur. nba devam edecekse, orada da desteklemeye devam edeceğim.
  • 370
    19 ekim 2014 banvit galatasaray basketbol maçı'nı 11 sayı ve 18 ribaund ile double-double yaparak tamamlamış olan oyuncumuz. maçı kazanamasak bile geriden gelip son topa kadar ortak oluşumuzun en önemli mimarı oldu bugün. hep böyle devam etmesi dileğiyle zira eğer ergin hoca bir hamle yapmazsa elimizdeki mevcut pivotlarla furkan'ın vereceği bu tip katkılara çok ihtiyacımız olacak.
  • 483
    basiretsiz yönetim eleştirileceğine hala kendisi bizi bıraktı gitti lagalaluga. ya bırakın bu işleri arkadaş, giden arroyo olsaydı 'adam parasına bakıyo abi' denirdi. burda da furkan kariyerine bakmadı mı arkadaşım? ama türk olduğu için saçma sapan argümanlarla kendisini eleştirme hakkı bulabiliyor yazarlar maalesef. ayrıca basketbol futbola göre daha fazla profesyonellik içermesi gereken bir spor dalı. bu zamana kadar da hep öyle olmuştur. şu an takımda taptığımız adamlar 3 sene önce beşiktaş forması giyiyorlardı. unutmamak lazım. üzülürsün, kırılırsın gitti diye ama arada mantıklı düşünmek lazım. bu adam kariyerine odaklanmasa galatasaray spor kulübü ona sonsuza dek takımda oynama garantisi mi veriyordu sanki?

    velhasıl,hayatının fırsatını kabul ettiği için eleştirilmeye çalışılan benim gözümde hala aslan parçası. *

    ofsaytları odama alıyım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın