• 76
    ispanya'da devam eden 2011 erkekler u20 avrupa basketbol şampiyonası'nda almanya maçımızda tam 25 ribaund alarak turnuvanın bu alanda rekorunu kıran oyuncumuz. eski rekor, 2008'te romanya'dan titus nicoara'ya * aitti. 17 sayıyla oynayan furkan aldemir ayrıca 13 hücum ribaundu ile bulgar yavor ivanov'un 2003'teki rekoruna ortak oldu.
    furkan aldemir, turnuvada toplam ribaund sıralamasında 1. sırada * aldemir, savunma ribaundlarında 7.2 ve hücum ribaunlarında da 8 ortalamalayla zirveyi kimseye bırakmadı.
    almanya maçında aldığımız 56 * ribaundla takımımız, turnuvanın bu seneki ribaund rekorunu da kırdı.(u: eski rekor, yunanlıları yendiği maçta aldıkları 52 takım ribaunduyla ukrayna'ya aitti)
    not: almanya'yı 71-49 yenerek f grubu'nu yunanistan, ukrayna * ve almanya'nın önünde 3. sırada bitiren takımımız, çeyrek finalde e grubu'nun 2. rusya ile oynayacak. rusya, kendi evlerinde 2005'te düzenlenen turnuvayı litvanya'yı yenerek kazanmıştı. rusya, ilk turda -açılış maçlarında sırbistan'a yenilmelerine karşın- a grubu'nu karadağ, slovenya ve sırbistan'ın önünde 1. bitirmişti. 2. turda ise tek yenilgisini fransa'dan alan rusya, e grubu'nu 2. bitirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın