• 938
    2 senelik galatasaray kariyerinde 3 kritik transfer hatası yapmıştır. *

    2. sezona başlarken darius songalia gibi yaşı ilerlemiş, hantallaşmış, hareketsiz bir 4 numara tercihi yaptığı ilk hataydı. olmadığını gördüğü zaman songalia'dan vazgeçerek doğru hamle yapmış fakat yerine boris savovic gibi ne idüğü belli olmayan, belirli hiçbir özelliği olmayan, şutu olmayan, ribaunt yeteneği olmayan, pota altını domine edemeyen 4 numara tercih ederek 2. hatasını yapmıştır.

    3. hatası ise joshua sihipp'in sakatlığında tercihini nihad dedovic'ten yana kullanmasıydı. shipp öyle bir zamanda sakatlandı ki tam playoff zamanında. tecrübenin ve kalitenin arandığı dönemde tecrübesiz ve kalitesi olmayan dedovic alınarak playofflarda tecrübe eksikliği yaşadık. shipp'in sakatlığından bana göre amerikalı bir oyuncu ile anlaşılmalıydı. şutu olan, içeri girebilen, skorer yanı yüksek olan ve tecrübeli birisi alınmalıydı.

    oktay hoca bize çok katkı vermiş fakat yaptığı 3 transfer hatasıyla hem top 8'den olduk hemde ligde şampiyonluktan.

    basketbol futbola göre başarının daha kolay geldiği, başarıya giden yolların çok meşakatli olmadığı branştır. sezon başında doğru yapılanmayla sezon sonunda şampiyon olunabiliyor. futbolda bu çok kolay değildir.

    oktay hoca giderken arkasında çok güzel bir eser bıraktı ama keşke bu kritik hataları yapmayıp kupalar da bırakmış olsaydı. böyle bir imkan vardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın