resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 1831
    kendisini kimseden önde gördüğünü* düşünmediğim orta saha oyuncusu.

    takımla yakaladığı uyum, hırsını çoğu zaman maç içinde olumlu yönde kullanabilmesi, defans-orta saha arası bağlantıyı sağlaması yönlerini düşünürsek kalması gereklidir. özellikle de böyle bir orta saha bütünlüğünü sağlanmışken. tabii başarıya açlığının geçen sezon gibi olup olmayacağı soru işareti.

    ama tüm bunlar değil önemli olan iki konu var ve şu an o yüzden haberini bekliyoruz kendisinin. birincisi disiplin sorunu. riera ile kavgası vesaire. böyle bir olay bir daha yaşanırsa dönüşü olmaz, her şeyi siler, takım için bir risktir. ikincisi ve daha önemlisi ise maliyeti. bonservisinin çok sorun olduğunu düşünmüyorum. kendisini almayı tercih etmeyip muntari, cambiasso, diarra ayarında bir oyuncu almaya çalışsak daha farklı bir bonservis istemeyecekler bizden. kaldı ki o bölgeye genç bir oyuncuyu da koyamazsın risktir. yıllık ücretinin sorun olduğunu düşünüyorum. bu işler belki de taraftar olarak bizim anlayabileceğimiz işler değil. takım içi denge çok içi boş bir tabir. 300 bin euro bile fark edebilir. zira melo'nun maaşı emre'nin maaşının 10 katı gibi bir şey. ikisi de ilk 11 oyuncusu düz bi mantıkla. bu şekilde bakıldığında yıllık ücretinde indirime gitmek istenmesi çok doğal. bence mantıklı olan garanti parasını azaltıp sezon içinde 20-25 maç üzerine çıktığında ekstra para vermek. selçuk'ta olduğu gibi.

    yani kısacası biz melo'yu istiyoruz ama o bizi ne kadar istiyor? uyum sağladığı, tribünlerle ciddi bir bağ kurduğu ve yıllardan sonra çıkış yakaladığı bir ortamda kalmaya çalışacaktır. çalışması gerekir. bunun yanında yönetimin de alternatifleri değerlendirmesi, b planı yaratmasını normal karşılamak gerekir. takımda şu anda muslera, selçuk ve eboue dışında mevkisine alternatif aranmayacak oyuncu yoktur. burada önemli olan şampiyon olan takımın iskeletini fazla bozmamak. takım içi bütünlüğünü korumaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın