• 275
    senaryosu, oyunculari, performanslari, yayimcisi, yonetenleri ile birlikte tam anlamiyla oscara aday olabilecek bir kurgunun gorsel ve isitsel yansimasidir gun itibari ile.

    senaryosu: ne olursa olsun; sike, haksizlik, alin terini hice saymak... kayitsiz sartsiz fenerbahcenin kazanmasi icin her sey mubah kurali uzerine ne yazarsan.

    basrollerde; sike ile sampiyon olmus, yeniden olsun diye akla gelecek ya da gelmeyecek her turlu igrencligi yapmaktan cekinmeyen fenerbahce, onu korumak icin cirpinan tff, pfdk, yildirim demiroren, mehmet ali aydinlark, ridvan dilmen, lig tv, ntvspor, hurriyet spor servisi ve daha adini sayamadigim onlarca kiymetli aktor ve piyon.

    kotu adam; onuruyla mucadele eden, her turlu pislige karsi tek basina mucadele etmek zorunda kalan tu kaka galatasaray.

    yapilanlari tek tek yazmaya gerek yok, hepimiz biliyoruz. oylesine yuzsuzce, oylesine utanmazca hepimizin gozu onunde, gizlemeye bile gerek kalmadan yapiliyor hem de. rant icin, fenerbahce duserse mahvolacigimiz dusunuldugu icin artik emek, calisma, puan farki filan onemli degil. gerci ben ne anlatiyorum ki, hayatini bu allahin belasi rant ugruna kaybeden insanlar bile onemli degil.

    rantiniz batsin, fenerbahceniz, havuzunuz, sikeniz, sahaya yansimaniz, irkciliginiz batsin. masumiyet karinesi diye ortaligi yikan kansizlar mahkeme tutukluluk halini devam ettirince ortaligin a. koymasini biliyor.

    bir de bu muthis filmin harika kritikleri ve yorumlari var tabi. mesela turk futbolunun en tarafsiz en cagdas adami seytan ridvan var. gecen seneki sampiyonluk analarinin ak sutu gibi helalmis, bu takim bunu ispatlamis. bunu diyebiliyor bu adam hic utanmadan. sonra lig tv var, bizimle ilgili her turlu hakem hatasinda 45 kez tekrar veren bu arkadaslar konu fenerbahce olunca birden teknik yetersizlik yasiyor. ha unutmadan, fenerbahcenin macinda sahaya atlayan olunca tribunlerin bu adami protesti ettigini soyleyebiliyor.

    peki asil tehlike gecti mi? hic ihtimal vermiyorum ama top yuvarlaktir en nihayetinde, kadikoyde sampiyonlugu fenere kaptirirsak olabileceklerin hesabini kim verecek? daha kac can yitirilecek, kac seyirci kalp krizi gecirecek? bu kadar beddua alip nasil yasayacaksiniz?

    ya avrupadan men edilirse bu ulke? buna kimin hakki var? iste bu halde ulkemin futbolu. serefsizlere, ahlaksizlara kaldi meydan. biz ise onurlu ama birlesemeyen, sesini duyuramayan topluluk olarak ustune toprak atacagiz bu gidisle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın