• 1047
    ben küçükken öyle messi'ler, ronaldo'lar, yoktu. roberto baggio'lar, romario'lar, klinsmann'lar vardı; iyi topçuydu hepsi, messi'den, ronaldo'dan daha iyi topçulardı hemde, iddiaya girebilirim.

    her mahallede sadece bir tane mikasa top olurdu, okulda bir hafta aç kaldıkmı da iyisinden bir sadidas. eskiden biz kendimizi o efsane futbolcuların yerine koyardık, öyle çağırırdık birbirimizi; şimdi kim takar messi'yi, ronaldo'yu... ayaklarda vidalı ve saten kramponlar, şişirilmiş egolar...

    velhasıl; eskiden öyle ısıtmalı, soğutmalı statlarda yoktu... kaleye 5 metre 7 metre statlar... uzay üssü gibi statlar, büyüleyici, merkez bankası gibi para basan statlar yoktu... biz eskiden 10-15 metrelik toprak sahalarda ayaklarımızın altı şişene, dizlerimiz kan revan olana kadar futbol oynardık.

    dedim ya; eskiden öyle statlarda yoktu... biri topu uzaya attığında (!) "ali sami yen'de mi zannediyorsun lan kendini!" derdik; sonradan o ali sami yen hayatın ortası olmuş, çocukluğumuzun da ortasıymış da 28 yaşında farketmişim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın