• 219
    son yıllarda her alanda yaşadığımız bütün bilgi kirliliği ve algı kaymasından hayli payını alan olgu. iyinin kötüye kötünün iyiye karıştığı hırs ile kavgayı centilmenlik ile yalakalığı karıştırdığımız bir dönemi yaşar olduk. spora en büyük ihaneti yaptığı iddia edilen kişiyi sorgusuz sualsiz körü körüne savunan kendi oyuncusuna attığı cisim isabet ettiği halde aynı mantıkla yabancı cisim atmayı sürdüren dövenin haklı dövülenin kaşınmış sayıldığı ırkçılık yapanı ve üstelik bunu kabul edeni koruyan takım arkadaşını döveni insanı kazanmak nedeniyle değil şampiyon olmak için koruyan hatta kendi futbolcusunu döven bir taraftar profili yetiştirdik elbirliğiyle. tüm taraftar gruplarında da maalesef hem iyi hem kötü örnekler mevcut. bizim aramızda da sonuca kilitlenmiş hatice kim oluyor ben netice adamıyım bu bir spor değil savaş diyen insanlar olmaya başladı. jübilesinde rakip takımın formasını giymeyi şeref kabul eden bir adamın takımını tutarken aynı formaya fütursuzca küfürler sallayan bir taraftar profili görür olduk. azınlıklar ama varlar. yüzleşelim artık.

    herkesin artık kendine çeki düzen vermesi lazım. şu kamplaşmaya bir son verilmesi lazım. adam hastanelik olmuş sen hala salaklar diye laf sokma derdindesin. nerede senin insanlığın vicdanın? sevme nefret et herkesten kimseyi sevme ama saygı duymayı ve insan olmayı öğren. nereye varacak bu işin sonu acaba. bu üstelik sadece en üst noktada değil ülkedeki her ligin her kademesinde mevcut. şiddeti kavgayı ve bunları körüklerken akil adam durmayı marifet sayar oldu herkes. bu adamlara prim verildi. televizyonda hocam denip saygı duyuldu.

    daha dun hava sartları yüzünden ertelenen maçta bile hakeme küfredip bir şeyler atıyor herkes. demek ki senin niyetin bağcı dövmek kardeş.

    lakin bunlarda bu insanları suçlayamıyorum. senin futbolunu yöneten kurumun en tepesi ilk gün vahim ve yeterli bulduğuna karar vermemek için her türlü kıvırmayı yaparsa aman fark edilmesin sussunlar diye ligin usulunu değiştirmeye kalkarsa hatta ülkenin başı kuruma ceza uygulamayalım yapmayalım adama yapalım yeter diyerek resmen bu rezalete ortak olmaya kalkarsa bunların hepsi normal gelir.

    her şeyi komplo teorileri fesatlık ve çekememezlik ile açıklama meraklısı herkes. bizi çekemiyorlar şike yaptı diyorlar bizi çekemiyorlar oyuncum oynayamıyor diyorlar yani hep karşıdakiler yapıyor der kendine kusur bulmazsan adam olamazsın

    ne demek kurtulus savasi basliyor? kimse yargılanamayacak mı bu ulkede? baskanın silah sattı ya da sen sampiyon oldun diye sike diyorlar ne demek? hal zaten boyleyse vay halimize . milleti galeyana getirme cabasi neden? madem temizsin bu neyin feryadi neden suyu bulandırmaya kalkıyorsun? haydi hepsini gec ne akla hizmet kısasa kısas uefa baskanına dava acıyorsun? sen beni kayır ben davayı cekeyim neyin kafası?

    biz ne zaman adam oluruz bilmem ama su anda konusulana futbol ya da spor denmez onu biliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın