• 217
    bundan yüz küsür sene önce bir lise talebesinin sahip olduğu vizyonun binbe birine bile sahip olmayan, bir sürü kelli felli adam tarafından yönetiliyor.

    2010 - 2011 sezonu futbolda şike soruşturması sürecinde; "avrupa'ya gitmeyelim", zaten gidiyoruz da ne oluyor" diyen bu kelli felli adamlar, kendi kulüplerini bile yönetemedikleri, neredeyse batırma noktasına getirdikleri gibi üstüne bir de şimdi türk futbolu'nun en üst makamlarında; başkan, başkan yardımcısı, yönetici filan gibi konumlarda. çıkıp "marka değeri" filan diye konuşuyorlar ama ne dediklerinden kendilerinin haberi bile yok. ezbere konuşmak kolay nasılsa.

    dile kolay ama bir asırdan uzun bir süreden bahsediyoruz, 107 seneden. 1905 yılında bir lise talebesi, galatasaray lisesi öğrencisi ali sami yen; "ingilizler gibi toplu halde oynamak, bir renge ve isme sahip olmak. türk olmayan takımları yenmek." diye bir hedef koyup bir takım kurmaya karar veriyorvve arkadaşları ile beraber galatasaray'ı kuruyor.

    sene olmuş 2012, şimdi bir o dönemin şartlarını düşünün, bir de şimdiki şartları ve imkanları. ülke futbolunu yönetenler "avrupa'ya gitmeyelim", zaten gidiyoruz da ne oluyor" diyorsa varın gerisini siz düşünün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın