resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 2994
    4 nisan 2011 tarihinde sözlüğün haline bir bakmanızı rica edeceğim. yorumlardan çıkardığım sonuç ''böyle takım bir daha gelemez, yüzyılın en ruhsuz takımı''. halbuki o takıma daha önce keita, lincoln, misimoviç, kewell, baros gibi kaliteli ayaklar dahil olmuştu fakat bir şeyler eksikti. takıma ruh kazandırması gereken isim, aslında baştan beri biliniyordu. aradaki gönül bağı, galatasaray sevgisi onun ''bir daha türkiye'de takım yönetmem'' sözünü sineye çekmesine yetip de artmıştı bile.

    takımın geçen yıl bugün itibariyle averajı - 8 iken şimdi + 41 olmuştur. elmander, muslera, eboue, ujfalusi, melo gibi kaliteli yabancı oyuncular takıma monte edilmiştir. selçuk gibi trabzonspor'un ''beyni'' olarak niyelendirilen bir oyuncu bonservis bedeli ödenmeden alınmış şimdiden ''yerli xavi'' yakıştırmaları başlamıştır. semih kaya, emre çolak gibi gençlerimiz ''bitti'' denirken küllerinden doğmuşlar, fatih terim'in elinde başarılı bir çıkış yakalamışlardır. engin gibi savruk bir oyuncu takımın önemli oyuncularından biri olmuş zaman zaman ''messi misin hafız'' dedirtmiştir. geçen sezon sonunda gönderilmesi konuşulan hakan balta euro 2008 formunu yakalamış hiç olmazsa ''balta'' olmadığını göstermiştir. baros, elmander ile harika bir ikili oluşturmuş fakat sakatlık problemi ve form düşüklüğü nedeniyle formasını necati'ye kaptırmıştır. aydın yılmaz bile ''pişmek üzere'' olduğunu göstermiş, geleceğe dair kendisine umutla bakılmasını sağlamıştır. takımın saha içi ve saha dışındaki zayıf halkası servet tabiri caizse ''saf dışı'' bırakılmış, taraftarın gönlüne su serpilmiştir.

    peki hiç mi olumsuz yönümüz olmadı bu sezon? oldu fakat takımın gidişatını etkileyecek ve takımdaşlığımızı zedeleyecek noktaya gelmedi. misal sercan yıldırım beklenenleri bir türlü veremedi ve fatih terim'in elinde parlamak yerine sönüp gitmeyi tercih etti. sabri sarıoğlu gözle görülür şekilde form düşüklüğü yaşadı ve zaman zaman puan kaybı yaşamamıza neden oldu. sonuç olarak galatasaray şu an play off sistemi olmasa lig şampiyonluğunu 3 hafta önceden, hem de ezeli rakibi fenerbahçe'ye karşı 17 mart 2012 fenerbahçe galatasaray maçı'nda 2-0 geriye düşmesine rağmen 2-2'ye getirdiği maçta garantilemiş olacaktı. yani tam bir yıl önce bugün biri çıkıp size ''galatasaray seneye şampiyon olacak'' dese ''senin götün açık kalmamış çıplak uyumuşsun'' derdiniz, değil mi? fakat her şeye rağmen galatasaray'ın olduğu yerde umut olacağını da unutmazdınız, bundan eminim. işte o umudu, takım ruhunu, kazanma azmini veren isim fatih terim'dir. çünkü onun istediği, bildiği, sevdiği galatasaray takımı oyuncusuyla, yönetimiyle ve taraftarıyla başı dik yürür!
App Store'dan indirin Google Play'den alın